UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Elektriskie rokas instrumenti
Autors: Intresents (---.spektrs.lv)
Datums: 09/03/2006 04:10

Gribētu dzirdēt citu cilvēku pieredzi un atsauksmes par elektriskajiem rokas instrumentiem un to ražotāju firmām.

Pēdējā laikā ļoti populāri Latvijā ir Makitas rokas elektroinstrumenti.
Makita instrumenti ir paši labākie skatoties no proporcionalitātes viedokļa Cena-Kvalitāte-Parametri(protams kā vienmēr ir arī izņēmumi).
Makita ir arī vienīgā firma, kura internetā ( www.makita.lv ) ir izlikusi instrumentu un aksesuāru katalogu latviešu valodā un pie tam ar cenām!!! Remonts arī ir samērā lēts šiem instrumentiem.

Uz doto momentu tādi elektrisko rokas instrumentiem ražotāji kā BOSCH un Hilti vairāku gadu laikā pat nav papūlējušies iztulkot interneta mājas lapu latviešu valodā, kur nu vēl salikt cenas instrumentiem un aksesuāriem. Remonts Bosch ir ļoti dārgs bieži vien ir izdevīgāk nopirkt jaunu instrumentu ar garantiju nekā remontēt. Hilti instrumenti bieži vien ir gandrīz 2 reizes dārgāki nekā citu firmu analogi un pie tam ar zemākiem rādītājiem. Hilti instrumentu parasti ņem tikai tad ja šim instrumentam vajadzēs nepārtraukti strādāt ar lielu slodzi un katru dienu no rīta līdz vakaram. Hilti ir vieni no izturīgākajiem instrumentiem, bet vai ir jēga bieži vien vairākkārtīgi pārmaksāt !!!

Re: Elektriskie rokas instrumenti
Autors: Intresents (---.spektrs.lv)
Datums: 09/03/2006 04:22

Interesanta cenu politika ir DeWalt instrumentiem. Piemērs: Latvija akumulatora urbjmašīna-skrūvgriezis DeWalt 18V maksā ļoti labs 350 Ls no ASV interneta savukārt var pasūtīt par 250-280$, par atvešanu ar UPS jāmaksā ~50-70 Ls - ja pērk vienu nav izdevīgi, bet ja vairākus tad ir riktīgi izdevīgi( Vienīgi garantija laikam nebūs - būs, bet tikai ASV :))

Re: Elektriskie rokas instrumenti
Autors: Trader (195.13.208.---)
Datums: 09/03/2006 18:53

Nu USA visi štrumi ir 2 reizes lētāki kā Eiropā. Tai skaitā Makita, DeWalt, Bosch u.c. Bet ir dažas problēmas:
1. Pirkt var tikai uz akumulatoriem (jo tīklā USA ir 110 volti).
2. Pārsūtīšana - no 35 līdz 70 USD par vienu štrumu (atkarībā no izmēra un svara).
3. Lādētāju (bačām) tāpat pirksi Latvijā - jo vajadzēs 220 voltus - cena 50 LVL.
4. Piegādes laiks - 3 līdz 4 nedēļas.
5. Uz robežas samaksāsi vēl 21% (PVN + 3% ievedmuita) no visas summas (prece + ceļš).
6. Nav garantijas. Ja štrums atnāks ar defektiem (būtiski bojāts vai nestrādās) - ko darīsi? Atpakaļ sūtīt - ceļš (tie paši 50 USD) + laiks.

Kopumā - ieekonomēsi kādus procentus 10 vai 20 no vērtības. Bet jautājums par garantiju paliek. To tev neviens nedos. Un vēl nezināms jautājums. Vai tad ja štrums salūzīs - tev Latvijā to kāds spēs sataisīt? Jo ka nesanāk kā ar USA autiņiem. Tur visi detaļu izmēri ir collās. bet pie mums ir centimetri.

Re: Elektriskie rokas instrumenti
Autors: jaanus (80.232.241.---)
Datums: 10/03/2006 03:17

Bet ja pasūtīt Eiropas Savienības robežas, tad vismaz saglabāsies garantija vai ne?

Re: Elektriskie rokas instrumenti
Autors: Trader (195.13.208.---)
Datums: 10/03/2006 17:15

jaanus

Nu vari lasīt garantiju, varbūt tā attiecas uz visu ES. Bet visticamāk ka nē. Nu bet vari pamēģināt. Pasūti kādu štrumu un tad aizej Latvijā uz autorizēto servisu. Redzēs ko teiks - vai labos par velti vai nē. Pēc tam varēsi izstāstīt.

Re: Elektriskie rokas instrumenti
Autors: jaanus (80.232.241.---)
Datums: 12/03/2006 14:36

Es labak iesu vispirms uz autorizēto servissu un jautāšu un tikai pēc tam pasūtīšu.

Biju es tajā izstāde un dabuja redzēt PROTOOL štrumus. 3 gadu garantija ir laba lieta, bet akumulātornieks tāds pasmags un virziena pārslēgs ir nepareizi t.i. revers ir iesglēgts pa kreisi.

Re: Elektriskie rokas instrumenti
Autors: jaanus (80.232.241.---)
Datums: 12/03/2006 14:44

Un vēl pie Makita stenda es izstaroju no vēlme iepirkties, bet nabaga večis pie stenda nevareja man sakarīgi pateikt uz ko attiecas 2g. garantija uz ko nē un tā es arī paliku gribot :(

Otra stendā bija KAPRO līmeņradi utml lietas, bet tos nevareja nopirkt :(

Es uz to izstādi aizbrauca ar nodomu izglitoties un 'kemmet' rezultāta paliku gudraks gan, bet neko nenopirku :)

Re: Elektriskie rokas instrumenti
Autors: Rolands81 (81.198.68.---)
Datums: 15/03/2006 04:52

es strādāju tikai ar makitu, riktīgi labi un parocīgi.

Elektriskie rokas instrumenti
Autors: Didzis79 (217.195.49.---)
Datums: 13/09/2006 04:20

Kādas atsauksmes par PROTOOL perforatoriem? Vai tiesa, ka tie ir profesionālie instrumenti un pēc t/n Kurshi pārdevēja vārdiem:ldzi turot varbūt HILTI instrumenti? Bet viennozīmīgi labāks par MAKITA..."
Man vajadzīga profesionālā triecienurbjmasīna, ar kuru var pārslēgt arī tikai uz kalshanas darbiem. Tiks izmantota bieži. Varbūt varat kādu rekomendēt?

Re: Elektriskie rokas instrumenti
Autors: Spečuks (195.122.7.---)
Datums: 01/11/2007 19:56

Ja noliksim rindā galvenos profesionālos instrumentus- Makita, Bosch, Hilti, Kress, Dewalt, Hitachi un Milwaukee, tad tā būs melošana, ka kāds ir vislabākais. Viss ir jāskatās mazliet kopsakarīgi.
Pirmkārt, visi hibrīdu vai niķeļa- kadmija akumulatoru instrumentu akumulatori tiek ražoti tikai divās rūpnicās. Tātād, vai Hilti, vai Bosch vai Makita, akumulatora saturs būs viens.
Otrkārt, ir jāskatās, ko katrs ražotājs piedāvā, kam ir stiprās puses, kam vājās. Piemēram Hilti ir slaveni perforatori. Īpaši lielie. Nu jau uz astes tiem min Makita, kuru AVT sistēmas perforatori praktiski ne ar ko neatpaliek. Bez tam Makita lepojas ar saviem jaunajiem litioja jona akumulatoru instrumentiem, kuru akumulatoriem nav atmiņas efekta un kuri strādā vienlīdz labi kā pie +20, tā pie -20. Zinātāji, kas rušina uz jumtiem, sapratīs, cik tas ir svarīgi.
Treškārt, cena un garantija. No visiem minētajiem, eventuāli Makita izkonkurē visus. Līdz ar to saprotama tās popularitāte. Svarīgs arī garantijas remonts. Hilti slavens ar savu nomu. Ja instruments saplīst, iedod uz remonta laiku citu. Tomēr gala iznākumā par instrumentu ir pārmaksāts vismaz 30- 70%. Labs serviss ir Boscham. Tomēr firmas, kas ražo gan ledusskapjus, gan logu tīrāmās slotiņas, diez vai jebkad uzvarēs instrumentu kaujās. Jo nekad nevar izdarīt vislabāk visu. Zinātāji zinās, piemēram, ka Bosch zaļā (amatieru sērija) maksā teju tik pat cik Makita, kurai nekādu amatieru instrumentu nav. Bet cik sliktai ir zaļās krāsās Bosch, lieki nav jāstāsta. Zilie Bosch jau maz sāk atpalikt no Hilti cenas. Bez tam Makitai Latvijā ir veseli divi servisi- Makserviss, kas ir Karē uzņēmums un Inpap serviss. Pēdējais starp citu, pamatīgi izkonkurējis Makservisu gan cenas, gan kvalitātes, gan laika ziņā.
Visbeidzot ko dod nopirkt Dewalt, ja tam Latvijā pat nav normāla garantijas servisa? Tas pats ar Kress, Milwaukee un Hitachi. Pagaidām šie brendi nevar lepoties ar labu servisu vispār, izņemot tirdzniecību. Sekojoši- paliek samērā šaura un droša izvēle.
Pēc pārdošanas apjoma, Makita Baltijas valstīs ir absolūtā pirmajā vietā. Ka'dēļ? Tādēļ, ka Makitai ir veseli divi oficiālie pārstāvji, plus vēl Makita atļauj tirgot katram, kurš to pērk. Jo vairāk iepērk, jo lētāka cena. Tāpēc arī tik bieži ir akcijas tai pašā K-Rauta. Kura, starp citu, ļoti bieži rīkojas nekaunīgi. Piemēram tirgo novecojušus un ne tos veiksmīgākos makita modeļus par zemām cenām, darot kaunu Makitai kopumā.

Re: Elektriskie rokas instrumenti
Autors: Rx (87.110.192.---)
Datums: 02/11/2007 03:04

Bet kur Spečuks ievieto Metabo?

Re: Elektriskie rokas instrumenti
Autors: LP (213.180.108.---)
Datums: 12/11/2007 22:15

Iesaku pirkt instgumentus anglija. screwfix co.uk vai itslondon.co.uk. Visiem tak ir kaadi gali uk. Pats nesen nopirku PASLOADE naglupistoli par 320ls+ 30ls pasts. k-rauta paari 500ls.

Re: Elektriskie rokas instrumenti
Autors: kroo (---.finieris.lv)
Datums: 12/11/2007 22:52

btw depo sestdien nopirku pa 76 Ls nopirku 12V makitas skrūvmašīnu + komplektā nāca tas lukturis - manuprāt pat ļoti OK!!

Re: Elektriskie rokas instrumenti
Autors: eka (84.237.184.---)
Datums: 14/11/2007 01:02

Gribētos pajautāt LP par to iepirkšanos Anglijā. Iegāju tajā adresē, mēģināju reģistrēties, bet nekas prātīgs nesanāca :( Varbūt vari pamācīt, kā to izdarīt?
Un tā cena, par pasta piegādi ir zināma uzreiz, vai tikai piegādes dienā?

Būšu ļoti pateicīgs, ja atrakstīsi! :)
Mans e-pasts normundssk@#$%&inbox.lv

Re: Elektriskie rokas instrumenti
Autors: LP (213.180.108.---)
Datums: 14/11/2007 07:20

Jaa, diemzeel laikam tikai pienjem anglu bankas kartes! Ja ir kaadi draugi tajaa salaa,tad labaak sarunaat,lai vinji to nopeerk tavaa vietaa un tad paarsuuta uz lv. Piegaade virs 50ls bez maksas. pasts uz lv peec svara un izmeeriem. Var arii meegjinaat kaadu no ekspres pastiem kaa DHL vai UPS,bet cenas nezinu, noteikti nav nekas baigi daargs. Aa, taa saucamajos LEISHU VEKALOS (vieteejie zinaas) ir sludinaajumi par kravas paarvadaajumiem uz lv,tie parsti ir businji, kas vadaa paartiku uz uk un atpakalj jau negrib braukt tukshaa... Veel jau arii pastaav variants pasham aizshaut uz turieni. Raynair lido uz londonu par kapeikaam, bet laikam par bagaazu jamaksaa,ja atminja nevilj, kaadi 7eiro/kg....Visleetaakais ir ebuy, arii PAYPAL darbojas latvijaa,bet par piegaades cenu uz lv var prasiit paardeveejam. Personiigi es dodu priekshroku ebuy. VIKSMIIGI!!!!

Re: Elektriskie rokas instrumenti
Autors: duke (62.85.27.---)
Datums: 18/11/2007 04:23

Mazi komentari par MAKSERVISU (Makita servisu)
1)Mak serv npieder Karee vienkarsi servis un Karee veikals atrodas uz vienas ielas.
2) Cik man zinams Maksservis ir labakais Makita servis Latvija un pec apgrozijuma praktiski vienigais, jo Makservisaa savus instrumentus remonte Praktiski visi Makita izplatitaji Latvija, Krauta, Depo, Tapeks, Karee, Kurts, CT, Kursi, Cramo ......... So sarakstu var vel ilgi rakstit.
Par parejiem Strumiem cik es esmu dzirdejis Hilti sava brenda instrumentus remonte Igaunija un tapec tas ir loti ilgs remonts. Ja Bosch ir labs remonts, ko nevar teikt par parejiem profesionalo instrumentu servisiem.
Es piekritu SPECUKAM ka Latvija ir divi labi servisi (atri un kvalitativi) TIE IR Bosch un Makita.
Vel dazi vardi par instrumentu kvalitati cik es esmu dzirdejis Hilti pasi savas rupnicas razo tikai perforatorus un atskaldamos amurus. Parejos instrumentus uz pasutijuma razo citi instrumentu razotaji (piem Bosch, fein, Makita, Alto....) krasojot sarkana krasa. Tad kur viniem ir super laba kvalitate???? Tikai pielikta cena.
Pirms perkiet instrumentu izvetejiet pasu galveno SERVISU

Re: Elektriskie rokas instrumenti
Autors: Meistars lomasķers (85.254.4.---)
Datums: 19/12/2007 17:41

Vienīgais gribētu papildināt, ka Karē un tās Makserviss Makitas instrumentus tirgo ar ārprātīgu uzcenojumu. Pēdējā laikā praktiski visu pērku Katrīnas ielā, Inpap. Visas cenas vidēji ir zemākas tomēr un serviss arī labs, ja kas vajadzīgs. Vienīgais reklāma šim veikalam vāja. Kaut izvēle un cenas labas, atrast varēju tikai pēc ilgāka laika.

Re: Elektriskie rokas instrumenti
Autors: Meistars lomasķers (85.254.4.---)
Datums: 19/12/2007 17:46

Te var redzēt labas cenas:

[www.inpap.lv]

[www.inpap.lv]

[www.inpap.lv]

[www.inpap.lv]

Re: Elektriskie rokas instrumenti
Autors: Martini (78.84.126.---)
Datums: 21/12/2007 16:29


Savām vajadzībām (advancēta amatiera) pārsvarā izmantoju bosch instrumentus. Sāku, protams, ar zaļajiem (ir kādi ~6 gb). Viena no Bosch priekšrocībām (neatkarīgi no krāsas) ir labs serviss. Pāris reizes ir nācies saskarties - vienmēr viss ir bijis bez problēmām - lai arī varētu strīdēties, vai instruments pats salūza, vai neizturēja no zaļā prasīto zilā performanci :)))

Visiem ir beigusies garantija, tā kā, ja kas noplīsīs, pāriešu uz zilajiem :)

Cita starpā nav smādējams arī mūsu pašu Rebir - ja vien ar to nav jāstrādā 8 h dienā. price / performance attiecība sit pušu visus pārējos.

Iegādei varu rekomendēt veikalu LASD Sadovņikova ielā - izvēle ir ļoti plaša gad brendu, gan instrumentu ziņā. Un cenas daudz draudzīgākas, kā lielveikalu akcijās :)))

Re: Elektriskie rokas instrumenti
Autors: Grads (87.110.144.---)
Datums: 01/01/2008 00:34

Viennozīmīgi Makita, ja arī Hilti, Hitachi, DeWalt ir dažās pozīcijās labāki...tad nav servisa... BOSCH neatzīstu, tad jau mājas nodarbēm paņemu Ferm (pēdējo sēriju) un pa svētdienām pietiek, arī Skill priekš mājas nav slikts... protams šos instrumentus izmantot profesionāli nevajadzētu, lai gan varētu būt izdevīgāk kā BOSCH... (tjipa izmet pēc 3 mēn, vai gada...sarēķini cenu :D )

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   ********   *******   **    **   ******  
 **     **  **        **     **  ***   **  **    ** 
 **         **        **         ****  **  **       
 ********   ******    ********   ** ** **  **       
 **     **  **        **     **  **  ****  **       
 **     **  **        **     **  **   ***  **    ** 
  *******   **         *******   **    **   ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727