UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Zemesgabala papīri
Autors: nobody (46.109.250.---)
Datums: 20/01/2018 14:49

Ir zemesgabals >1ha, atrodas ciema teritorijā, atbilstoši pašvaldības ter. plānojumam zeme ir paredzēta mazstāvu dzīvojamai apbūvei.
No otras puses, atbilstoši kadastra zemes robežu plānam, 99% aramzeme, atlikušais ir grāvis. Ir arī 2005.gadā pašvaldības lēmums par l/s zemes daļējo transformāciju uz ind. apbūves zemi (0601), uz robežu plāna kopijas atzīmēti 0.1ha. Šobrīd plānoju sākt kārtot papīrus būvatļaujai, ir daži jautājumi:

1) Skatoties melioracija.lv datus, ir ieraktas dažas drenas un divi kolektori kas aiziet uz grāvi, noteikti no padomju laikiem. Kadastra datos gan ir vienkārši aramzeme, meliorācijas nav. Vai var uzpeldēt meliorācijas jautājums, ar visu skaņošanu LAD, pārbūves projektiem utml. birokrātiju?
2) Vai ir nepieciešams taisīt topogrāfiju visai >1ha zemei, vai var uzmērīt tikai +/- apbūves gabalu? Kā ir ar izmaksām, vai ir baigā starpība?

Re: Zemesgabala papīri
Autors: Ir (212.3.199.---)
Datums: 20/01/2018 16:23

Tipogrāfijai cenas starpība būs gan, bet cik lielai daļai jātaisa, droši vien pateiks pie papīru pieprasījuma. Kur ceļš, kur nojumes, utt., tad arī pateiks, kam vajag...
Savukārt par meliorāciju - papēti kopējo bildi! Man arī viss meliorēts un gribu diezgan lielu dīķi. Izskatot meliorāciju, kļuva skaidrs, ka faktiski ietekmēju tikai savu zemes gabalu, kas arī kalpoja atbildei, ka viss ok un var tikai aiznest aptuveni iezīmētu dīķa vietu un izmēru un saukt ekskavatoru, jo potenciāli pats sevi vien appludinu. Ja tas skars kaimiņus un drena ir ārpus tavām robežām vai arī kolektors kalpo vairākiem zemes gabaliem, tad gan varētu sanāk dārgi, jo meliorācija vajadzēs par paša līdzekļiem pārbūvēt pēc paša vajadzībām... Bet sākumam - vnk piezvani vietējās pašvaldības atbildīgajam cilvēkam, pēc kadastra nosauc savu zemes gabalu un viņš tev uzreiz daudz pastāstīs, nebūs pat nekur jāiet!

Re: Zemesgabala papīri
Autors: jtdesign (83.243.94.---)
Datums: 21/01/2018 11:08

Aizstaigā līdz vietējai būvvaldei pie teritorijas plānotāja, var arī ar citiem speciālistiem tur patērzēt. Pēc tam nolīgsti arhitektu, kurš tad risinās pārējos jautājumus.

Ar LAD darīšana gan būs, ja gribēsi kādu "Eiropas naudu".



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **        **  ********  **      **  **     ** 
  **  **         **     **     **  **  **  **     ** 
   ****          **     **     **  **  **  **     ** 
    **           **     **     **  **  **  **     ** 
    **     **    **     **     **  **  **  **     ** 
    **     **    **     **     **  **  **  **     ** 
    **      ******      **      ***  ***    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727