UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Dārza tehnikas motora remonts
Autors: arre (195.13.169.---)
Datums: 25/10/2017 13:00

Pirms pāris gadiem gadījās nopirkt vienu štruntu - lapu pūtēju McCulloch (motors Husqvarna). faktiski mazlietots - izstrādātas ne vairāk kā 7 bākas, bet garantija jauir beigusies. Brīvdienās pūtu lapas - neglīts klang un noslāpa. Atskrūvēju vaļā un secinu, ka noticis sekojošais - nolūzusi viena no divām skrūvēm, ar kuru pieskrūvētā cilindra galva. Nolūzusī skrūve ierauta spararatā un izlauzusi robus ribās. Oficiāla remonta tāme pārsniedz pusi no tā štrunta vērtības, tādēļ domāju pa garajiem ziemas vakariem meistarot pats. Pagaidām neskaidrā lieta ir - kādēļ tā notika? Brāķa skrūve? Un no tā izrietošais jautājums ar cik lielu spēku un kādā veidā būs jāpievelk skrūves tai cilindra galvai?
P.S. skrūve ir seškante. Apskatot nolauzto skrūvi redzams, ka tā ir it kā "mocīta" - ir atslēgas pēdas - noslīdējumi uz iekšējās virsmas.

Re: Dārza tehnikas motora remonts
Autors: Vilnis_Radio (185.65.163.---)
Datums: 25/10/2017 15:15

Vari vel apklaušināt kādas no remontdarbnīcām, jo daudzas no tām tur pie sevis dažādus donorus - varbūt paveicas ar kaut ko līdzīgu.
Bet vispār mcculloch nav īsti husq, husq viņus nopirka un domājams, ka to produkciju ražo plus mīnus kādā pavājas kvalitātes rūpnīcā. Man senos laikos bija tās firmas zāģis un viņam arī bez apstājas bira ārā skrūves - domājams, ka vienkārši paugstināta vibrācija visam pasākumam. Man pat tas bija kuriozi, ka nogriežot vienu vai pāris zarus, skrūve ārā. :) Acīmredzot nekas baigi diži uzlabojies nav pa šiem gadiem.

Nu es teiktu, ka neko daudz tur nepadarīsi - ja nu vienīgi var mēģināt tās skrūves līmēt ar tiem sarkanajiem un zilajiem šķidrumiem, kuri domāti paaugstinātas vibrācijas mezgliem - plaši izmanto arī autoservisos un nopērkami pat depiņos un tml veičos.

Re: Dārza tehnikas motora remonts
Autors: Vilnis_Radio (185.65.163.---)
Datums: 25/10/2017 15:25

Vēl arī tas, ka ķīnieši un citi lētā gala ražotāji nemāk iegriezt normālas vītnes - viņiem uz pašu ražotiem cnc ir pašu ražotie griežņi, kas rezultējas koordinātās un diametros, neprecīzos urbumos un nepilnīgās vītnēs ne visai labas kvalitātes metālā. Daudz eiropas ražotāji dara tā, ka no turienes pasūta veidgabalus un pēcapstrādi, t.sk. caurumus veido uz rietumu galdiem atbilstošā kvalitātē.

Re: Dārza tehnikas motora remonts
Autors: arre (195.13.169.---)
Datums: 25/10/2017 15:42

Nu redzi, man nevis izskrūvējās skrūve, bet nolūza. Acīmredzot par stingru bija pievilkta vai arī neatbilstoša skrūve. donors man nebūs vajadzīgs, jo blokā palikušo skrūvi ceru izvilkt un spararatu pirkt jaunu - ap 20 eiro. Mani vairāk uztrauc tas, ka pēc visas tās ņemtnes atkal notiks kas līdzīgs, ja tās skrūves galvai pa ciešu pievilkšu. Tāpēc varbūt kāds zina cik tās stingri jāpievelk - ar dinamometrisko atslēgu.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **    **  **    **  **    **  ******** 
 **     **  ***   **  **   **   **   **      **    
        **  ****  **  **  **    **  **       **    
  *******   ** ** **  *****     *****        **    
        **  **  ****  **  **    **  **       **    
 **     **  **   ***  **   **   **   **      **    
  *******   **    **  **    **  **    **     **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727