UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 2 no 4
Re: Parunāsim par NĪ cenu prognozēm..
Autors: Aldiss (77.219.0.---)
Datums: 19/02/2019 19:28

Nedomāju, ka tuvākajā laikā būs tik liela krīze, lai Rīgā un pierīgā kristos NI cenas dzīvokļiem un mājām.
Vecie,bankrotējušie projekti ir izpārdoti pa ūtrupes cenām, jaunie tiek tirgoti jau par ar izmaksām pamatojamām cenām. Ja kārez pašam organizējot/ līdzdarbojoties celtniecībā varēja uzcelt māju ievērojami lētāk, nekā pērkot gatavu, tad tagad "attīstītāja" gatavie budžeta klases projekti ir lētāki, nekā visu organizējot pašam. Materiālu cenas aug, algas aug, cena samazināties var tikai, ja iemācas uzbūvēt ātrāk/lētāk, kas ir gana liels izaicinājums.
Zemes cenas,janeskaita īpašas vietas, gan vēl kritīsies,
Latvijā tās netrūkst.

Re: Parunāsim par NĪ cenu prognozēm..
Autors: Pašdarbnieks (77.219.2.---)
Datums: 19/02/2019 19:29

Ja gribas pa lēto tad jāgaida kārtējais kūlenis. Ja gribas dzīvot šodien tad..jāperk nost.
Galvenais, lai nesanāk kā mūsu vecākiem perestroikā ar to kūleni , kad ar pusmūža iekrājumiem varēja tik dīsu atslaucīt, bet tie kuriem bija krīts, bij zirgā.
Pēdējā krīzē bij otrādi. Ja bija krīts-lielākā daļa palika pa ubagiem, tiem kam bija nauda pa kapeikām sapirka NI, un tagad viņus grūž nost..

Kamēr eirofondi baros ekanomiku NI cenas kāps.

Re: Parunāsim par NĪ cenu prognozēm..
Autors: specs (80.254.218.---)
Datums: 19/02/2019 20:33

Krīzei nav vienas receptes. Piemēram, EE nī cena ir augstāka kā 2008., bet pie mums stipri zem 2008. gada līmeņa, kaut gan ES fondi tiek apgūti abās valstīs un IKP izaugsme ir vienāda.
Šodien tirgus aktivitāte nav augsta un cenas nav uzpūstas, tapēc krīzes gadījumā būs cenu korekcija, bet ne kritums.
Galvenais ir pirkt likvīdu īpašumu, tad ilgtermiņā zaudējumu nebūs. Pirmais un pēdējais stāvs ir mazāk likvīdi otrreizējā tirgū. Pirmos stāvus ir izpirkuši, jo tie parasti ir lētāki. Ir būtiski nepirkt jaunos projektus, kas ieskauti ar veco mikrorajonu apbūvi, jo svarīga ir vieta, vieta un vēlreiz vieta!

Re: Parunāsim par NĪ cenu prognozēm..
Autors: Tinis (62.85.11.---)
Datums: 19/02/2019 22:35

Kaut kā šaubos, ka Igaunijā bija uzpūsts tāds nī burbulis kā pie mums. Nav dzirdēts, ka igauņi pēc 2008.gada masveidīgi skrēja uz ārzemēm, lai kredītus atdotu.

Re: Parunāsim par NĪ cenu prognozēm..
Autors: qwe (158.255.56.---)
Datums: 20/02/2019 16:51

Dīvains piegājiens cilvēkam, kurš var 60k iekrāt. Cel māju un nečakarējies.
Mēs par 13k nopirkām zemi skaistā vietā un šovasar ar 15k pirmai iemaksai mērķēsim uz 120m2 māju.
Protams pastāv vēl ideja sagaidīt krīzi un tad bliezt augšā, kad bankas procents būs smieklīgs. Šobrīd fascinē darba spēka izmaksas, būs pašam daudz jāpieliek sava darba.

Re: Parunāsim par NĪ cenu prognozēm..
Autors: Phoenix (85.254.89.---)
Datums: 20/02/2019 18:09

Es ienīstu kredītus, tāpēc arī runājot par dzīvokļa iegādi, negribēšu pārāk lielu kredītu. Un man te senāk bija tēma par to - dzīvoklis vai māja, nonācu līdz secinājumam, ka dzīvoklis ir labāk pašlaik, kad daudz jāstrādā un nav laika / enerģijas kaut ko celt vai pašam darīt. Sievas man arī vēl nav, līdz ar ko māja varētu būt pēc gadiem 5-7, kad varbūt būs jau aŗi kāds bērns, ja būs utt.
Pie tam dzīvokli varēšu pēc tiem 5-7 gadiem ieķīlāt (tad aŗi dzīvoklis jau būs izmaksāts no kredītjūga), lai uzceltu māju, bet kad māja būs gatava, tad dzīvokli var izīrēt kādam, nosedzot mājas kredītu. Nu kā viens no scenārijiem.

Re: Parunāsim par NĪ cenu prognozēm..
Autors: Phoenix (85.254.89.---)
Datums: 02/07/2019 13:08

Njā, interesanti, cik laika ir pagājis, bet krīze pagaidām kā nenāk, tā nenāk. Kādam nav jaunākās info, kā tur izskatās? :D

Re: Parunāsim par NĪ cenu prognozēm..
Autors: Phoenix (89.18.210.---)
Datums: 23/11/2019 17:40

Nu jau vairākus mēnešus stalkeroju katru dienu NĪ, ko nopirkt, pilnīgs vakuums normālos piedāvājumos.. nekā nav. Biju aplūkot vienu 3 ist. hruščoveni.. nespēju iztēloties sevi dzīvojam 2,45m griestos, tā spiež, ka vāks.. Arī zeme nav īpašumā, dzīvoklis ieķīlāts, parkinga nav.
Sanāk, atliek jaunais projekts vai Staļina māja. Jaunie ir debesīs cenu ziņā, un par daudziem no tiem dzirdu par mega problēmām pēc nopirkšanas - firmas likvidējas, nav ar ko tiesāties. Bet cenas.. kā domājat, Teikā par Staļinu divistabnieku (ar vienu caurstaigājamu) 51m2 ir adekvāti prasīt 69 000 eur, ņemot vērā, ka zeme ir nomā, nevis īpašumā?
Vēl čehus biju paskatījis, bet visi atrodas mega hardkorīgās vietās, kur pagalmā 5 mašīnām pārkings.. Vienvārdsakot, pilnīgs čau dzīvokļu piedāvājumā. Ir kaut kādi pāris labi specprojekti, bet arī par ļoti lielām naudām. Skatos 40 - 75k cenu diapazonu, Staļina, specproj., jaunais, renov. projektos. No jaunajiem veciem projektiem tirgojas tikai kaut kādi frīku dzīvokļi ar S veida sienām un ledusskapi istabas vidū. Interesējošie rajoni ir Teika, Purvciems, Pļavnieki. Tiesa, ir simpātiski dzīvokļi centrā, bet centrā ir izplūdes gāzes , skaļums un atkal jau nav pārkinga.

Re: Parunāsim par NĪ cenu prognozēm..
Autors: Aldiss (87.246.148.---)
Datums: 23/11/2019 18:22

Paskaties kas notiek nekustamo īpašumu kategorijā ar nosaukumu biroji, saloni, telpas, mākslinieku darbnīcas.
Tagad daudzi slēdzas ciet, pārceļas uz lielveikaliem, tie paši dzīvokļi vien ir.

Re: Parunāsim par NĪ cenu prognozēm..
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 24/11/2019 12:13

Nē nu mīļais cilvēk, par ko tu esi pārsteigts - tāds tas tirgus ir un ar to ir jārēķinās. Rīgā dzīvokļi ir dārgi, jo šeit atrodas visas labi apmaksātās darba vietas un cilvēki izvēlas mazāk braukāt un tuvāk darbam un visiem labumiem dzīvot. Kad kritīsies darba samaksa, tad arī mājokļu cenām būtu jākrītas, bet tas tāpat neko nedod, jo kopējā bilance tāpat nolīmeņosies, ja vien tu nestrādāsi darbu, kurā alga nekrītas. Tad nu pieprasījums arī tās cenas tā nostāda.
Tu nevari esošajā tirgū cerēt, ka notiks baigie brīnumi - tev ir pašam jāizvēlas kompromiss - lētāk mājoklis un vairāk maksāt transportā un laika patēriņā, vai arī pirkt dārgāk un varbūt izvēlēties sabiedrisko transportu auto vietā. Vai arī cerēt uz kādu superizdevīgu piedāvājumu un būt pirmajam, kas to nopērk, lai gan arī tu noteikti neesi vienīgais, kurš sekos izdevīgajiem piedāvājumiem.

Re: Parunāsim par NĪ cenu prognozēm..
Autors: Phoenix (89.18.210.---)
Datums: 24/11/2019 14:18

PAskatījos tās darbnīcas, nez, kaut kā nepārliecinoši izskatās, pie tam visur pirmais stāvs, kas man neder. :D

Vilnis, protams, tev ir daļa taisnības, bet tāpat liekas, ka piedāvājums ir nereāli mazs, it kā cilvēku paliek mazāk Rīgā, bet dzīvokļus kaut kā netirgo vairāk, drīzāk ar katru dienu mazāk un mazāk..

Re: Parunāsim par NĪ cenu prognozēm..
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 24/11/2019 17:20

Nu es neesmu drošs, ka cilvēku skaits Rīgā samazinās, vismaz ne tik daudz, lai būtiski ietekmētu pieprasījumu un neredzu arī baigos iemeslus, lai Rīgā pēkšņi samazinātos cilvēku skaits. Uz Rīgu rindā stāv visa tālākā pierīga un arī lauki - cita lieta, ka pārsvarā šiem cilvēkiem nav ietaupījumi, bet spiedienu viņi tik un tā izdara.Vienīgais dabiskais veids, kas spēj apturēt pilsētas attīstību ir dārdzība gan biznesa gan ikdienas dzīvē. Kur ir tā robeža - neviens to nepateiks. Piemēram Maskavā dzīves dārdzība ir ievērojama pat pasaules līmenī un tik un tā pilsēta joprojām aug. Ja ņem tā globāli, tad piemēram pēc Rail Baltica palaišanas Rīgai varētu būt vēl viens attīstības pieaugums visos segmentos - gan piepilsētai kur būs terminālis (Mārupe, Jaunmārupe, Babīte, Piņķi, līdz pat Olainei) gan pašai pilsētai.

Re: Parunāsim par NĪ cenu prognozēm..
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 24/11/2019 17:26

Turklāt Rīgai tomēr ir izaugsmes iespējas, kuras vēl nav izmantotas - nav tā ka tā ir kaut kādā veidā iežogota un ierobežota biznesa vajadzībām un tāpēc uzņēmumi var joprojām diezgan svabadi iegūt zemes gabalus un attiecīgi radīt darbavietas un attiecīgi arī piesaistīt iedzīvotājus pilsētai. Atliek kaut vai pabraukāt pa agrāko laiku tālākām perifērijām un mēs redzam cik daudz jauni un iespaidīga izmēra uzņēmumi ir sabūvēti un būvējas joprojām.Kaut vai tā pati Mārupes apkārtne, kur vēl redzams kāds salmu rulons un apkārt jau svaigi milzīgi uzņēmumi. Bolderājas virzienā, Juglā, Čiekurkalnā, Stopiņos, Dreiliņos, Rumbulā, Valdlaučos visur un tur ir vēl un vēl teritorijas.

Re: Parunāsim par NĪ cenu prognozēm..
Autors: martell (159.148.5.---)
Datums: 27/11/2019 16:38

Mašīnu daudzums Rīgā sāk kļūt par reālu apgrūtinājumu. Es domāju, ka maksas stāvvietu ielu malās paliks aizvien vairāk, un iekspagalmos tiks būtiski ierobežotas autostāvvietas. Tā kā ir tagad - ilgi nevar turpināties. Rīgā (5km ap centru) cilvēki sāk aizdomāties, ka mašīna ir apgrūtinājums, nevis paligs, nerunājot jau par kādiem tur statusa jautājumiem. Dzīve un Rīgas Dome spiedīs arvien vairāk pārvietoties ar sabiedrisko. Diemžēl nav citu alternatīvu.

Izvēloties Pierīgu, cilvēks ir spiests pārvietoties ar mašīnu, maksāt dārgi par stāvvietām, vai pārkāpt noteikumus. Stāvēt korķos braucot "pa spalvai". Radinieks brauc no Mārupes uz darbu centrā un es dabonu dzirdēt regulāras sūdzības par 1.5...2 stundām, ko tas pavada mašīnā katru dienu. Pat ja ir to kur likt centrā.

Hruščovenēs lielākā bēda ir ar infrastruktūras nolietojumu un iedzīvotāju kontingentu. Plus plānojumi ir morāli novecojuši. Staļina laika - tas pats, tikai plānojumi sajēdzīgi un augstie griesti. Es šobrīd skatītos uz Maskavas Forštati vai Āgenskalnu vecajā apbūvē. Jā - tehniskas problēmas, bet vieta, vieta, vieta. Restaurēt un pārbūvēt ir vērts, ja vieta ir laba no daudziem aspektiem. Transporta jautājumi risināmi ar velo/skūteru palīdzību. Ir jāizvērtē, kur reāli atrodas darba vieta, un jācenšas nogruntēties pēc iespējas tuvāk. Protams, pasaule ir main''iga utt, bet pazīstu daudzus (sevi ieskaitot), kas uz vienu un to pašu darba vietu (no lokācijas viedokļa) dodas 10...20 gadus jau. Bieži daudzas lietas nemainās gadu desmitiem.

Re: Parunāsim par NĪ cenu prognozēm..
Autors: Aldiss (87.246.148.---)
Datums: 27/11/2019 22:33

Ilgtermiņā-10,15 vai 20 gados sagaidīsim pašbraucošās autonomās mašīnas. Un līdz ar tām mainīsies veids, kā pārvietojamies. Privātais auto kļūs par retumu, tos izkonkurēs autonomie takši, stāvvietas vairs nevajadzēs...

Re: Parunāsim par NĪ cenu prognozēm..
Autors: martell (159.148.5.---)
Datums: 28/11/2019 10:47

Protams. Vēl 2 piecgades, un komunisms būs visā pasaulē, Latviju ieskaitot.
Var jau sapņot, bet tikmēr visur kursēs Bolt un Yandex. Un tajā brīdī, kad valsts piespiedīs šiem šoferiem maksāt sociālās iemaksas, tad brauciena cena dubultosies. Un piespiedīs. Varbūt ne uz nākošo budžetu, bet 5 gadu laikā piespiedīs.

Re: Parunāsim par NĪ cenu prognozēm..
Autors: arre (195.13.229.---)
Datums: 28/11/2019 12:36

Par auto ērtībām runājot, man ir dzīvoklis Imantas tālākajā galā. Nopirku pirms krīzes 2005.g.Ļoti normāls laukums pie mājas. Ja tajā laikā pagalmā varēju pat izvēlēties, kur parkoties, tad šobrīd vakaros jāsāk lūkoties Babītes meža virzienā, lai noparkotos vai jāapgūst cita netālā zaļā zona. Diemžēl ar kaimiņiem nevar vienoties par caurlaižu stāvvietas izveidošanu piemājas pagalmā. Tauta čīkst, ka slikti, bet dažam labam trīs mašīnas uz trīs cilvēku ģimeni, negrib piekrist uz vienu caurlaidi dzīvoklim.

Re: Parunāsim par NĪ cenu prognozēm..
Autors: Phoenix (87.99.73.---)
Datums: 02/12/2019 15:07

Klau, ir tev viens interesants piedāvājums tirgū, bet diemžēl zeme nav mājas īpašumā, resp., visi tur maksā nomas maksu par zemi. Kā domājat, cik nopietns arguments tas būtu, lai nepirktu interesantu īpašumu?
Sakot, ka toties zemes nodoklis nav jāmaksā.. :)

Re: Parunāsim par NĪ cenu prognozēm..
Autors: NI (213.226.140.---)
Datums: 02/12/2019 15:28

Kā vispār var izskatīt iespēju pirkt NI bez zemes?! Tev zeme vēlāk, kad pieņems likumu ka nevar būt dalīti īpašnieki zemei un ēkai, būs jāizpēk. Tagad nopirksi dzīvokli/māju pēc tam vēl zemi.

Tas ir kā pirkt autiņu bez riteņiem (ar riteņiem kas nepieder tev).

Protams, pirkt var, bet cenai pret analogu īpašumu būtu jābūt daudz zemākai.

Re: Parunāsim par NĪ cenu prognozēm..
Autors: SerViss (213.226.141.---)
Datums: 02/12/2019 15:55

Tas parasti ir viens no bīstamākajiem zemūdens akmeņiem. Daudzi tikai tādēļ steidzas pārdot dzīvokli un tikt vaļā no ārprātīgās nomas maksas par zemi, kur iespējams iekrājies parāds lielāks par dzīvokļa vērtību. Iespējams, ka konkrētā dzīvokļa īpašniekam parāda nav, bet daudziem citiem ir (desmitos tūkstošu). Kopīpašuma (ar zemes īpašnieku) izbeigšanas pieprasījuma brīdī kopējais iekrātais parāds tiks izdalīts katram dzīvoklim. Ja negribēsi maksāt, dzīvokli palaidīs izsolē pamatojoties uz kopīpašuma izbeigšanas likumu.

Pašreizējā: 2 no 4


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  ********  **    **  ********   **     ** 
 **           **      **  **   **     **  **     ** 
 **           **       ****    **     **  **     ** 
 ******       **        **     ********   **     ** 
 **           **        **     **          **   **  
 **           **        **     **           ** **   
 ********     **        **     **            ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727