UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4
ziepjakmens krāsnis ??
Autors: tramps (62.85.48.---)
Datums: 04/10/2005 21:34

Visi laipni aicināti izteikties par ziepjakmens (piem.TULIKIVI)kamīnkrāsnīm (+/-).
KĀDAM VISPĀR TĀDA IR ???

Re: ziepjakmens krāsnis ??
Autors: spainis (81.198.119.---)
Datums: 05/10/2005 02:50

Pašam nav bijusi darīšana. Bet man vienam pazīstamam vecim Zviedrijā tāda ir. Viņš stāsta, ka esot drūmi labā. Ļoti ilgi tur siltumu. Esmu dzirdējis dažu ārzemju ekspertu domas par tām - viss tas labākais. Domāju pats sev uzstādīt tādu - nākotnē. Ceņņiks gan viņām ir paliels.

Re: ziepjakmens krāsnis ??
Autors: .......... (80.233.179.---)
Datums: 02/02/2009 12:29

varu teikt par viņām tikai pašu labāko, un mājās nevēlos nevienu citu krāsni. es nopirku šo krāsni no otra uzņēmuma, pats gan nemāku no pateikt ar ko viņas atšķiras, bet uzbūves veids ir vienāds. pats no sākuma nevarēju noticēt tam ko viņi man stāsta, vai tiešām viņas ir tik labas. beigās viņi man iedeva cilvēku telefona numurus, kuri nopirkuši šīs krāsnis. viņi teica ka viņas ir tiešām labas. tad nu man nekas neatlika kā nopirkt viņu.
tagad vismaz vairāk es neuztraucos ka māja būs auksta pietiek ja kurinu reizi dienakti un mazāk malkas izlietoju. pelni arī tik pat kā nav salīdzinot ar kamīnu kas bija. tas siltums ko izdot šis ziepjakmens ir ļoti patīkams salīdzinot ar dzīvokļu radiatoru siltumu.
es nopirku krāsni ar cepeškrāsni. tagad es varu likt ēdienu sildīt ilgi pēc tās kurināšanas. draugiem varu lielīties ar šo pirkumu. man arī var zvanīt cilvēki un prasīt par šīm krāsnīm. es tikai varu teikt pašu labāko. TAS IR TĀ VĒRTS

Re: ziepjakmens krāsnis ??
Autors: v_t (78.84.44.---)
Datums: 02/02/2009 12:33

riktīgi sajūsmināts pircējs. pat reklāmas bukletu iemācījies no galvas.

Re: ziepjakmens krāsnis ??
Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 02/02/2009 12:42

Brīnumi jau šai pasaule nenotiek un no malkas klēpja var dabūt tik siltuma cik var. Ir pilnīgi vienalga kādā kurtuvē to malku sakurina, siltums izdalīsies vienāds. Protams, atšķiras ātrums ar kādu tas notiks un cik siltuma izlidos pa skursteni. Visu to pašu, kas teikts šai reklāmrakstā, es varu teikt par klasisku podiņu krāsni, sildmūri, vai sēdmūrīti un nevajag nekādu ziepakmeni:).

Re: ziepjakmens krāsnis ??
Autors: maasa (195.13.229.---)
Datums: 02/02/2009 13:08

Kopš janvāra sākuma esmu arī ziepjakmens krāsns īpašnieks. Krāsni paņēmu no Tulikivi, jo tie puiši iedeva lielāku atlaidi, nekā Nunnanani no Valmieras, Nemaz nerunajot par norveģu kaminiem, kuri neiztur nekādu kritiku. Tas jau ir atsevišķš stāsts, kā cilvēkam ar naudu kabatā nepārdod to ko iepriekš solīja:)
Izpetot bukletus secināju, ka nav starpibas vai tulikuvi vai Nunnanani, jo abām līdzīga uzbūve, te jāņem vērā cena par atiecīgās jaudas krāsni. Tik Tulikivi ir priekšrocības ar to, ka viņi šajā tirgū ir jau vairākus gadus, tātad ar pieredzi, bet no Valmieras, ja nemaldos uzbūvējuši kādas 10 krāsnis.
Paša secinājumi- ar krāsni, kas sver 1400kg esmu apmierināts un tā apsilda kādus 80 m2, protams nav nekādu brīnumu, un tā krāsns vienu reizi vai mana gadījumā divas reizes dienā ir jākurina.
Ja kurinu vienu reizi dienā, tad nākošajā dienā istabas tālākajā stūrī ir pavēs ap 17,5 -18 grādiem, tāpēc cenšos gan no rita, gan vakara turināt un tad mājās konforta līmenis (siltuma) ir atbilstošs manai gaumei. Ja kāds šaubās, varu nomierināt, ka tās ziepjakmens krāsns ataisno savau dārgo cenu.
Varetu piekrist Didzisp par to, ka ar podiņa krāsni var panākt to pašu efektu, tik tad jābūt labam meisteram, bet kur lai tādu ņem un pie tam tie labie meisteri to pašu naudas summu paprasis ko par ziepjakmens krāsni.

Re: ziepjakmens krāsnis ??
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 02/02/2009 13:30

Vai krāsns konstrukcija ir tāda, lai caur ziepjakmeni līdzīgi kā māla ķieģeļiem vai podiņiem laistu cauri arī ūdens tvaiku?

Re: ziepjakmens krāsnis ??
Autors: maasa (195.13.229.---)
Datums: 02/02/2009 13:39

Uz Vienstāva jautājumu varēs atbildēt tikai šo krāsniņu izplatītāji. Zinu tik no ekspluatācijas noteikumiem, ka krāsns pirmās kurināšanas jāveic uzmanīgi, ievērojot instrukcijas norādījumus, jo nepieciešams izvadīt mitrumu, kas jau dabiskā veidā varēja atrasties ziepjakmenī.Nosacījumus neoevērojot un uzreiz strauji ar pilnu jaudu kurinot, pastāv iespēja, ka izdalīsies mitrums no akmens, un krāsns šuves paliks netīras (brūnā krāsā).

Re: ziepjakmens krāsnis ??
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 02/02/2009 13:53

Tā kā pats esmu krāsns meklējumos, biju, protams, arī Tullikivi salonā. Cena, protams, pilnīgi kreizī - tur cenas ir tūkstošos, un vairākos. Tāda ņemama bija laikam 2800 (no lētā gala :)). Tīri vizuāli nostrādātas viņas ir perfekti, bet pārsteidz nenormāli mazais kurtuves izmērs. Tur vajag speciālas 30cm pagales, un ielikt var tikai dažas. Bet tas, izskatās, tā ir visām modernajām krāsnīm, arī zviedru kamīnkrāsnis (http://www.kamina.lv/?lang=lvl&mmenu_id=0&menu_id=5&atitle=Kam%C4%ABnkr%C4%81snis&site=kamina) krāsnis ir ar to pašu vainu. Vienam paziņam ir - viņš jau arī baigi slavē. Skaidrs ir viens - ja cilvēks ir gatavs maksāt tādu naudu - noteikti tas ir labs variants.
Vēl viena lieta - standartā skursteņa pieslēgums Tullikivi krāsnīm ir apakšā!!!, varot izveidot arī augšas izvadu, bet tas nebūšot tik labi, jo esot paredzēts apakšā un tas parasti, ja jau no paša sākuma nav plānots likt Tullikivi, ir baigais sarežģījums.

Re: ziepjakmens krāsnis ??
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 02/02/2009 13:55

māsa:
Uzraksti kas tās par Nunnanani krāsnīm, netā neko neatrodu.

Re: ziepjakmens krāsnis ??
Autors: maasa (195.13.229.---)
Datums: 02/02/2009 14:03

aaaa! Nepiekritīšu tev, jo Tulikuvi un Nunanaani krasns paredzētas arī ar pieslēgumu augšā. manā gadījumā tā ar vija, pieslēdzās 1,4 m augstumā. Kā jau minēju norvēģu kamini mani nokaitināja, tad jau kad skurstenis bija gatavs un tāpēc pieslēguma vietu vairs nevarēja izmainīt. Ja izmanto augstāku pieslēgumu vietu mainās tik krāsns biezums par 15 cmm, jo ir papildus dūmu kanāls aizmugurē. Par cenu grūti spriest, jo kaimiņam dzelzs kurtuve, ar reģipša butaforijas atpdari izmaksāja Ls3000.

Re: ziepjakmens krāsnis ??
Autors: maasa (195.13.229.---)
Datums: 02/02/2009 14:06

www.sarts.viss.lv

Re: ziepjakmens krāsnis ??
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 02/02/2009 14:12

Interesanti, vai tas Tullikivis arī Somijā maksā tikpat, vai arī mūsu bāleliņi ir uzskrūvējuši nenormālu cenu? Kā tur bija ar to uzstādīšanu - laikam 350 Ls maksā. Kad reāli zvanīju un prasīju meistaram cik ilgi tas esot - šis man saka - pa 1 dienu salikšot - nav slikta dienas aldziņa.

Re: ziepjakmens krāsnis ??
Autors: maasa (195.13.229.---)
Datums: 02/02/2009 14:17

Diez vai Ls350 tā uzstādīšana maksā, jo cik man zināms tad šīs krāsnis nevar nopirkt bez uzstādīšanas, kaut kas līdzīgs kā Oriflame kosmētika. Bet pa vienu dienu patiešām, ja nav lielā krāsns ar cepeškrāsni to uzstāda. Es jau ar mēģināju noskaidrot cik tās maksā Somijā un secināju ka neko lētāk tur tās nepārdodas. Protams, jāņem vērā Somu algas un tad sanāk ka pie mums tās ir dārgākas.

Re: ziepjakmens krāsnis ??
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 02/02/2009 14:30

DidzimP:
Man jau šī doma bija pavisam sen, ka ar parastu podiņkrāsni var panākt to pašu. Uzreiz saku - ļoti pat intensīvi meklēju meistarus un secinājums bija pavisam vienkāršs - pirmkārt, vienīgie podiņi ko LV var nopirkt, ir māla podiņi, neglazētie, un arī tos taisa tikai vienā vietā un nav īsti zināms vai ir pieejami. Glazētos vienkārši neviens nekur vairs neražo. Meistaru, kas būtu ar mieru taisīt podiņu krāsni apzvanot veselu baru atradu vienu - tas par krāsns uzmūrēšanu par darbu nosauca ciparu 2000+materiāli. Secinājums bija tāds - podiņu krāsnis eksistēja pagātnē =- mūsdienās tā jau ir nerealitāte mūsu valstī. Varot meklēt vecus podiņus no nojaucamām krāsnīm utt. Bet nu tas nav nopietni - maksāt vairāk par kaut ko nezināmu un mūrēt un putekļoties nedēļu pa māju, vai par lētāku cenu nopirkt rūpnieciski izgatavotu un praksē pārbaudītu krāsni?

Re: ziepjakmens krāsnis ??
Autors: kantoris (87.110.153.---)
Datums: 02/02/2009 14:36

maasa, nuunaunni teica ka tulikivi akmenim ir kaut kāds nevēlams metāls klāt - ja pamēģinot pielikt magnētu pie vertikālās sienas tad nekrīt nost. varbūt tas ir tirgotāju triks, bet ja tev ir tā krāsns no tulikivi pamēģini un par rezultātiem informē mūs pārējos. Arī es cierēju uz tām ar cepeškrāsni, tulikivi personāls ir gatavs iet vairāk uz kompromisiem nekā nunnaunni ( tiem pārstāvji ir valmierā un otrs ir Rīgā tai augstceltnē, kas atrodas nobrauktuvē no jaunā tilta centra virzienā)....

Re: ziepjakmens krāsnis ??
Autors: maasa (195.13.229.---)
Datums: 02/02/2009 14:47

Kantorim! Man tieši to pašu tai augsceltnes veikalā teica - ka tulikivi izmantotajā akmenī esot daudz dzelzs un tas esot slikti, bet kāpēc protams nepaskaidroja, un to var pārbaudī pieliekot magnētu pie akmens. Ņemot vērā, ka krāsns kalpo ļoti labi, pat aizmirsu šo pārbaudījumu ar magnētu... bet nu šovakar pemēģināšu un došu ziņu! Manuprāt šīs abas krāsnis ir labas, izvēloties jāņem vērā dizains un cena, jo gan viena gan otra būs pelēkzilā krāsā:)

Re: ziepjakmens krāsnis ??
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 02/02/2009 15:29

Ja godīgi, tad man šobrīd nav šīs krāsns jo baigi negribējās sarkofāgu - kapakmeni mājās. Prasīju veikalā vai var ar emulsijas krāsu novālēt citā krāsā - šie mani kā zaimotāju gandrīz ar sūdainu mietu padzina :)

Re: ziepjakmens krāsnis ??
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 02/02/2009 15:36

Kas/kur neglazētos podiņus ražo/pārdo? Man reiz varētu noderēt.

Re: ziepjakmens krāsnis ??
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 02/02/2009 15:40

Ui, uz sitiena toč neatceros, tas meistars man pa telef. teica, varbūt sapņoju, varētu būt Mālpilī???

Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   *******   **    **   *******   ******** 
    **     **     **   **  **   **     **  **    ** 
    **     **           ****           **      **   
    **     ********      **      *******      **    
    **     **     **     **            **    **     
    **     **     **     **     **     **    **     
    **      *******      **      *******     **     

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727