UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 2 no 7
Re: Kanalizācija(Bioloģiskā)
Autors: he (85.10.211.---)
Datums: 26/01/2017 10:43

Man ir AT-8. Visu instalāciju darīja august.lv. Ierakta pirms 3.5 gadiem, augsti gruntsūdeņi, noņēmās nopietni ar gruntsūdeņu atsūkšanu utt.
Aktīvi ekspluatēta 2.6 gadus (2 lielie+2 sīkie). Pieredze pozitīva. Cik kaut ko ir vajadzējis no viņiem, vienmēr viss notiek bez lieka čakara un atrunām.
Ar pašu iekārtu būtisku problēmu neredzu. Nav gan gluži tā, ka ieroc un aizmirsti.

Pēc instalācijas ar BIO iekārtu vienīgā sīkā problēma bija, ka gar gaisa padeves caurumu sūcās iekšā nedaudz lietus/gruntsūdens. To viņi sakārtoja.
Pārējās problēmas bija nevis ar BIO iekārtu, bet pārsūknētavu, kur manā gadījumā aiztek attīrītais ūdens, un tiek iesūknēts grāvī. Tai arī šur tur gar kabeli sūcās iekšā lietus/gruntsūdens, un rokot pārsūknētavas sūknim elektrības kabelim izolāciju bija sačakarējuši - pēc gada sapuva un sita korķus. Bet atbrauca un novērsa garantijas ietvaros. Nu labi, tas gruntsūdens joprojām šad tad pil iekšā pārsūknētavā gar elektrības kabeļa caurumu, kad gadsimta lietus nolīst vai ziemas sniegi tempā kūst, bet tas nav traģiski, vairs nepiekasos.

Ja nemaldos, pa šo laiku BIO iekārta tika 3 reiz kapitāli tīrīta (izpumpē zampu, paskalo ielaiž ūdeni iekšā). 2x august.lv, 1x cits kantoris to darīja (lētāk). Pa starpām pats pasmeļu nost ar sietiņu no pēdējās sekcijas to lieko zampu, kas sakrājas un peld pa virsu - reizi mēnesī apmēram - iespējams kaut kas izregulējies ar gaisa padevēm, jo vienreiz tīrot nejauši uzsitu pa tiem regulatoru kloķiem un pēc tam mēģināju atpakaļ saregulēt patstāvīgi.
Pavasarī nāksies vēlreiz pilno tīrīšanu veikt, pie reizes palūgšu, lai pārbauda gaisa regulējumu.

Smirdējusi ir vienreiz - tajā reizē, kad pats to gaisa padevi sačakarēju. Saregulēju pats atpakaļ un viss smirdoņa pazuda.
Kompresors darbojas 50% laika 15min on, 15 min off - vienkāršs mehānisks taimeris rozetē.

August.lv piedāvāja slēgt uzturēšanas līgumu - 2x gadā pilnā tīrīšana nedaudz lētāk nekā, ja sauc viņus tīrīt bez līguma. Ja nemaldos, bez līguma par vienu reizi prasa 70 EUR

Jebkurā gadījumā, salīdzinot ar blakus esošo kaimiņa grodu sistēmu (2 grodi, kas acīmredzami pārplūst un regulāri smako), esmu 100% apmierināts. Pāri grāvim cits kaimiņš arī kaut ko uz grodiem izveidojis, pēdējā laikā regulāri pa skata lūku fontāns sit uz augšu - acīmredzot infiltrācija aizaugusi un viss nāk ārā virs zemes un smako.

Bet ja kādreiz pieievilks pilsētas kanalizāciju, nopietni apsvēršu tās izmantošanu. Tomēr vajadzētu būt par vienu klapatu mazāk uz paša pleciem.

Re: Kanalizācija(Bioloģiskā)
Autors: Argh (85.10.211.---)
Datums: 26/01/2017 11:02

A kas ar ķīmiju - mājās lieto tīrīšanai lieto kaut ko eko-bio baktērijām draudzīgu?

Re: Kanalizācija(Bioloģiskā)
Autors: he (85.10.211.---)
Datums: 26/01/2017 23:06

pārsvarā lietojam kaut kādus Amway - sieva kaut kur Internetā pērk. Nezinu cik tas draudzīgs, uz pudelēm rakstīts "biosabrūkošs". Bet reizēm, kad viss ir vairāk aizd...ies, tiek arī CIFs un Harpic lietots.
Tualetes papīru - ne gluži avīzes :) - arī daļa ģimenes laižam pamatā podā - it kā nekas.

Kā smejies, tikko no rīta paslavēju Augustu forumā, tā uzreiz epastā no viņiem pienāca jauns cenrādis apkopes darbiem ar pieaugušām cenām, kā iemeslu minot Vinjeti mikriņam un pieaugušu cenu notekūdeņu pieņemšanas stacijās. Tagad jau AT8 viens regulārās tīrīšanas izsaukums 133 EUR, vai līgums uz gadu 200 EUR (2x tīrīšana + 1 ārkārtas izsaukums) ar PVN. Mazākām iekārtām lētāk, lielākām dārgāk. Nu neko, skatīsimies uz alternatīvām...

Re: Kanalizācija(Bioloģiskā)
Autors: he (85.10.211.---)
Datums: 26/01/2017 23:38

jā, nianse - man te dikti sūdīgs spices ūdens un jālieto filtri. Filtru reģenerācijas ūdeņus nelaižu BIO iekšā (atdzelžotājs ar zilajiem graudiem, un mīkstinātājs ar sāli reģenerējas). Tie pa atsevišķu trubu apiet BIO un aiztek uz pārsūknētavu. Ja nemaldos prasīju Augustam, šie arī teica, ka nevajadzētu pūst to iekšā BIO. Tā ka ja paredzama līdzīga situācija, šo atsevišķo trubu laicīgi jāparedz. Ja nē, būs kā man - caur sienu :)

Re: Kanalizācija(Bioloģiskā)
Autors: zigmars (85.10.211.---)
Datums: 27/01/2017 10:23

Ko sarežģījat dzīvi sev. Divas akas 1,5m diametrā. Pirmā trīs grodi ar dibenu, otrā divi grodi bez dibena ar oļiem. Viss. Vienreiz gadā atbrauc sūdu muca un pa 35EUR izpumpē pirmo grodu. I bēdu nezināsiet.

Re: Kanalizācija(Bioloģiskā)
Autors: Niks (85.10.211.---)
Datums: 27/01/2017 18:37

Ne jau visi tā var atļauties. Ja tev tehniskajos noteikumos ir rakstīts bioloģiskā attīrīšanas iekārta, tad bioloģiskā. Nav variantu.

Re: Kanalizācija(Bioloģiskā)
Autors: he to zigmard (85.10.211.---)
Datums: 27/01/2017 18:39

izklausās ļoti līdzīgi mana kaimiņa sistēmai, kuru ar degunu jūtu katru reizi, kad vējš no tās puses :)

Re: Kanalizācija(Bioloģiskā)
Autors: zigmars (85.10.211.---)
Datums: 28/01/2017 07:32

:) Tu noteikti neesi mans kaimiņš, jo man ir tikai viens patstāvīgs kaimiņš, kurš latviski neviena vārda nemāk:)
Bet ja nopietni nekas man nesmird. Pat mājas stāvvadam nav izvads uz jumta. Tikai vārsts caurules galā.

Re: Kanalizācija(Bioloģiskā)
Autors: Kludzins (85.10.211.---)
Datums: 28/01/2017 10:30

zigmars Wrote:
-------------------------------------------------------
> Ko sarežģījat dzīvi sev. Divas akas 1,5m
> diametrā. Pirmā trīs grodi ar dibenu, otrā
> divi grodi bez dibena ar oļiem. Viss. Vienreiz
> gadā atbrauc sūdu muca un pa 35EUR izpumpē
> pirmo grodu. I bēdu nezināsiet.


Un pēc tam paši no akas/krāna padzeras garšīgu ūdeni....

Re: Kanalizācija(Bioloģiskā)
Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 28/01/2017 10:39

Man bija 3 grodu sistēma utt. Ģimenē 3+2+n viesi nedēļās nogalēs. Veļmašīna strādā ļoti bieži, daudz mazgājamies utt. Ir slodze. Grodu sistēma šajā režīmā vienkārši noklājās, tāpēc arī to visu aizvietoju ar bio. Jā, varēja sūkt regulāri un bieži, bet tas ir reāls čakars un netīrs pasākums, turklāt pēdējā grodā nekāda baigā tīrība nav. Īsāk sakot - pagājušais gadsimts - nav pat vērts strīdēties. Ir grodi, esi apmierināts, dzīvo tālāk, bet kontekstā tā ir pagātne.
Arī uzliku AT-8 ar augustu. Ideāli viss strādā un finālā ļoti laba attīrīšanas pakāpe, vizuāli dzidrs. Problēmas nav bijušas. Pats samazinu dūņas kad vajadzīgs - sanāk ap reizi gadā. Tur kur uzlēju dūņas - kociņi utt., kārtīgs ražas pieaugums. Process tīrs un pats varu izdarīt - iemetu kubu traktorā, atsūcu tik cik vajag ar mazo iegremdējamo, aizvedu kur vajag ražu un papildinu iztrūkstošo ar ūdeni. Nekādas citas manipulācijas neveicu.

Re: Kanalizācija(Bioloģiskā)
Autors: Sieriņi (85.10.211.---)
Datums: 29/01/2017 13:45

Tam pašam Augustam ir ATC un AT6 modeļi. Ar ko diez tie atšķiras jo cena viņiem ir līdzīga?

Re: Kanalizācija(Bioloģiskā)
Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 29/01/2017 14:37

Vari viņiem uzprasīt, bet acīmredzamā atšķirība ir attīrīšanas kameru skaits (atc ir stipri vienkāršs, AT uz aci tehniski parāks). Es pats jau esmu piemirsis to ko viņi stāstīja, bet nu at ir pārāki. Manuprāt runa bija par to, ka viņi attīra lielāku spektru un labāk un stabilāk strādā. Mani viņi pārliecināja, ka labāk ņemt at. Mans paziņa paņēma ATC, par viņa darbību nevaru komentēt, jo viņš īsti nav vēl palaidis.

Re: Kanalizācija(Bioloģiskā)
Autors: rolex (85.10.211.---)
Datums: 19/02/2017 06:50

-he-
vēlos jautāt kur ta tu sūknē ūdeni ziemā ,kad tavs grāvis aizsalst?? Zini tā baigi pēc reklāmas raksta tavs komentārs velk.
Man problēma ir tā ka infiltrācijas aka ir tagad aizsitusies un pavasarī jābūvē infiltrācijas lauks.Domāju ka tā aka jau sākotnēji nebija pareizais variants, kaut gan 2 gadus nokalpoja. Ir netālu nedziļš kanāls ,tur man aiziet lietus ūdeņi, bet bēda tāda ka ziemā tas kanāls pinībā aizsalst.
Vai kāds var iedod kādu saiti ,kur būtu piejams kāds precīzs apraksts / shēma infiltrācijas sistēmas izbūvei.Gruntsūdeņi man augsti . Varbūt kādam ir pieredze? Pats latv. inetā neko netradu , tādi vispārīgi apraksti tikai.

Re: Kanalizācija(Bioloģiskā)
Autors: Mārcis Krieviņs (85.10.211.---)
Datums: 19/02/2017 09:56

Neko labu par august teikt nevaru, atvainojiet bet nevaru. Ir at6 iekārta un visulaiku mežonīgs dūņu daudzums, tīrija pirms nepilna mēneša, atkal pilns un maizais carums caur kuru notek tīrais ūdens ir aizaudzis, un neviens neko nevar pateikt kādēl.

Re: Kanalizācija(Bioloģiskā)
Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 19/02/2017 11:14

Mārci, varbūt detalizētāk izstāsti. Kas palaida iekārtu, ko nozīmē mežonīgs dūņu daudzums (80%?), kā tīrīja un līdz kādam % iztīrīja? Kurš ir "neviens neko nevar pateikt" (August)?
Problēmas varētu būt kad pats uzstāda, neielaiž dūņas un attiecīgi nenotiek bioloģiskais process, nav saregulēti kompresora vadi, neadekvāti notekūdeņi (par daudz vai arī viņu sastāvā ir kaut kas ekstrēms) utt.

Re: Kanalizācija(Bioloģiskā)
Autors: Mārcis Krieviņs (85.10.211.---)
Datums: 19/02/2017 14:08

Pēdējo reizi august serviss tīrīja pirms kādām 3 vai 4 nedēļām, šodien atveru, atkal viss gandrīz pārplūdis, jo pat avārija drenāžas caurums aizaudzis ar biezu dūņu. Kad tīrīja, tad dūņu daudzums bija kādi 90%, principā burciņā ielejot ūdens pašā apakšā. Augusts tīrīja pagājušāgada jānos, tad daļēji ik pa diviem mēnešiem es , vienreiz bija avārijas izsaukums, atbrauca patīrija un pēc pāris nedēlām atkal ciet, apnicis jau čakarēties visu laiku. Notekūdeņu nav par daudz, jo lieto 4 pieaugušie+bērns, 80 % bionoārdošie līdzekļi. Dēļ visa tā aiziet ciet drenāžas lauks, kas ir lielākais besis. Nožēloju ka paņemu šo iekārtu, vajadzēja ņemt dārgāku kā brālim, kuram nav nekādu problēmu, reizi gadā vai pusotrā tikai apkope vajadzīga.

Re: Kanalizācija(Bioloģiskā)
Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 19/02/2017 15:40

Nu kaut kas tev iekārtā nav kārtībā ar dūņām, varbūt gaisa padeves problēma, varbūt kaut kas specifisks tiek izmantots - piemēram vecmāmiņas piena pārstrādes process utt. Dūņas ja ielej uz nostādināšanu, tad noteikti tās nepeld pa virsu. Ja tu saki, ka tev apakšā ūdens un augšā dūņas burkā, tad tas ir pilnīgi pretēji tam kā ir jābūt - dūņas nostājas lejā un augšā ir ūdens. Man savs augusts ir jātīra reizi gadā, max 2 pie 4-8 cilvēkiem. Man gan ir AT8.

Re: Kanalizācija(Bioloģiskā)
Autors: rolex (85.10.211.---)
Datums: 19/02/2017 19:28

No savas pieredzes ar Augusto.
Kad meklēju bio iekārtu pēc paris tikšanām ar Augusto pārstāvi, sapratu ka šamais stipri nerubī ko viņš vispār tirgo un agresīvais mārketinga stils manas šaubas tik vien palielinaja. Vienīgais ,kas viņiem bij uz to brīdi tā CE zīme uz iekartām, pašas iekārtas mehāniskais stiprums izraisīja lielas šaubas par iekārtas ilgdzīvi, tādu ļoti plānu plastmasu konstrukcija. Pats pēc profesijas esmu dažādu ražošanas meh. iekārtu inžinieris , tā ka viedoklis objektīvs.
Pēc vairāku citu zīmolu iekārtu apskates gan veikalā gan uz vietas strādājošos objektos, izvēlējos tepat latvijā būvētu iekārtu, pirms pirkt aizsūtīju teh. dokumentāciju uz savu būvvaldi, lai apstiprina ka varu tādu lietot , jo LV iekārtām nebija CE zīmola (tagad it kā ir MK noteikumi ,kas aizstāv vietējo ražotāju pret ārzemju agresiju un LV ražotājiem CE zīmols Latvijā nav nepieciešams).

Re: Kanalizācija(Bioloģiskā)
Autors: Niks (85.10.211.---)
Datums: 19/02/2017 20:24

Rolex, ja nav noslēpums, kādas firmas Latvijā ražotu iekārtu izvēlējāties? Esmu izvēles priekšā, un kāpēc gan neatbalstīt vietējos ražotājus, ja cena un kvalitāte ir ok.

Re: Kanalizācija(Bioloģiskā)
Autors: he to rolex (85.10.211.---)
Datums: 19/02/2017 20:25

sūknē turpat uz ledus - izplūst pa ledu un sasalst. Trubai gals ir gaisā grāvjmalā. Šogad augustā bija brīnumi, kad pēc lielajām lietavās grāvis gandrīz izkāpa no krastiem - trubas gals pagāja zem ūdens līmeņa. Sākās šūpoles - sūknis izpūš, un pēc tam no grāvja uzreiz satek atpakaļ utt. Atstutēju trubas galju augstāk virs ūdens uz to brīdi. Reklamēt necentos, stāstīju pieredzi. Gribi tici, negribi nē.

Pašreizējā: 2 no 7


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  ********  **     **  **     **  **    ** 
       **  **        **     **  **     **  ***   ** 
       **  **        **     **  **     **  ****  ** 
       **  ******    *********  *********  ** ** ** 
 **    **  **        **     **  **     **  **  **** 
 **    **  **        **     **  **     **  **   *** 
  ******   ********  **     **  **     **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727