UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 2 no 4
Re: AKU RAKŠANA - IESAKIET . . .
Autors: Raimis (159.148.111.---)
Datums: 21/11/2006 18:52

Esmu izlasījis visus rakstus par rīkstniekiem, bet nekur neesmu atradis infu, cik tad īsti maksā viņu pakalpojums.
Varbūt kāds var padalīties.:)

Re: AKU RAKŠANA - IESAKIET . . .
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 21/11/2006 21:49

to talis
Izklausās ka ūdens gaidīja jau devītajā un ir kāpis vēl 6.grodus augšup? Ja virsū ir māls, tad jau ūdens būs tīrs! Laikam ierakās peldošā slānī, domājams, tieši šādu gadījumu dēļ iesaka savstarpēji saskrūvēt pat spundētus grodus, esot gadījies pat racējiem lejā iesprūst.
Diez vai šķībi iesēdušos izdosies izķeksēt ārā, drīzāk sadrupināt turpat, bet pārējos savstarpēji saskrūvējot var mēģināt bīdīt lejup.
Ja pat sausā gadā ūdens ir pietiekami taisnajā šahtas daļā, var pasūtīt piemērotus remontgrodus bet neiztaisnojamo apakšu aizbērt ar rupju granti vai tml.
Visstabilāko konstrukciju droši vien varēs izveidot rokot no jauna blakus.

to Raimis
Diez vai vienots tarifs eksistē. Dzirdēts no "es savas spējas par naudu nepārdodu tomēr 20-nieks neskādētu" līdz cieti noteiktiem 100 Ls.

Re: AKU RAKŠANA - IESAKIET . . .
Autors: Jukbuks (81.198.7.---)
Datums: 21/11/2006 22:06

Maksā jau par laiku

Re: AKU RAKŠANA - IESAKIET . . .
Autors: anna (83.99.245.---)
Datums: 27/02/2007 21:01


Vai ir zināmi aku racēji Gulbenē vai rajonā, kas var noteikt āderi un izrakt aku lauku mājās? Var būt arī firma, kas art to nodarbojas. Lūdzu palīdziet!

Re: AKU RAKŠANA - IESAKIET . . .
Autors: jurcis (---.116.242.home.P1.3.lan.mits.lv)
Datums: 03/08/2007 01:30

to talis.

Ivars man patlaban rok aku un nedaudz pastāstīja par šo konkrēto gadījumu ar Tāli.

Ivars Tālim pateica, ka pie devītā groda ir jāpaliek un ka tālāk rakt nedrīkst, ūdens bija pietiekoši un pieplūda ļoti strauji, tā ka pat izpumpēt bija problemātiski. Dažādu specifisku iemeslu dēļ, kurus te tagad netirzāšu, aku turpināt nedrīkstēja. Šajā stāvoklī aka bija nobeigta un ūdens tajā bija vairāk nekā vajadzīgs.

TAČU klients iecirtās un teicās ka nemaksās, ja visi viņa nopirktie grodi nebūs zemē. Ivars kategoriski nepiekrita saimnieka uzstājībai tāpēc brīdināja to, ka par tālāko rakšanu atbildību neuzņemas, jo tas var būt bīstami. Saimnieks te tagad savu vainu neatzīst, bet raceeji viņu BRĪDINĀJA, ka tālāk rakt nedrīkst! Piebildīšu ka Ivars par šo aku nav saņēmis ne santīmu, manuprāt viņa kljuuda ir tā ka pēc 9 groda ierakšanas viņam vajadzēja pieprasīt apmaksāt padarīto darbu, un pēc tam saimnieks varētu pats tālāk eksperimentēt ignorējot meistara brīdinājumus. Ivars apsolīja arī pats šeit uzrakstīt par šo konkrēto gadījumu.

Re: AKU RAKŠANA - IESAKIET . . .
Autors: norments (62.85.84.---)
Datums: 07/08/2007 17:08

varu ieteikt viktoru-26524598,vismaz ogres raj.par vinju atsauksmes ir labas

Re: AKU RAKŠANA - IESAKIET . . .
Autors: mARK (---.rednet.lv)
Datums: 13/09/2007 07:00

Pats pieķēros pie akas grodu gatavošanas, daru to rūpīgi, jo no mana darba kvalitātes ir atkarīga cilvēku dzīvība. Viss iesākās ar to ,ka nopērkot rūpnieciskā ražojuma akas grodus, viens no viņiem pie izkraušanas sašķīda kā sūds. Tad arī bija skaidrs, ka armatūras diemžēl akas grodos tiek žēlotas, nez vai tie ,kas tādu falšu ražo un notirgo ,līstu arī akas rakt. Tas nu tā! Izlasot šīs divas lapuses, varu pastāstīt, ka man čomam aka bija paveca un izrakta uz plūstošo smilti, apakšējie grodi -5 bija aizgājuši horizontāli! Vai šādos gadījumos ir lietderīgi aku atjaunot, nezinu ,vai tas maz ir iespējams?

Re: AKU RAKŠANA - IESAKIET . . .
Autors: Juris_F (83.136.136.---)
Datums: 13/09/2007 15:48

mARK
grodi, ja tie vēl ir svaigi, nav kārtīgi noturēti, lai nokalst, mēdz tā izdarīties.tas gan parasti notiek, ja tos izkrauj ar izripināšanas metodi, un grods kaut kur atduras.
Kāpēc tiek tirgoti jēli grodi - pieprasījums tāds, visiem vajag tepat un tūlīt.

Re: AKU RAKŠANA - IESAKIET . . .
Autors: SandrisSSS (---.finieris.lv)
Datums: 13/09/2007 22:05

sveiki,

patreiz rok man aku kuru noteica rīkstnieks ~ 10-11 grodi iet jau iekšā 12 bet no ūdens nemiņas ,vai var būt tā ka rīkstnieks noteicis pāris m par maz ! ko darīt ja tomēr tā ūdens naf arī pēc pāris metriem !

Re: AKU RAKŠANA - IESAKIET . . .
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 13/09/2007 22:51

Vieglāk kā rakt ir urbt ar bļitkotāju urbi. Vismaz metrus 4 var ieurbt, ja kātam piemeistaro pagarinošus posmus. Pašam arī bija atkārusies lūpa pēc aizrakšanās zem rīkstnieka deklarētā dziļuma. Negribīgi urbu, pēc metra skatos - nāk! Ūdens, protams, apgrūtināja pēdējā metra rakšanu, toties zināju, ka vērts.

Re: AKU RAKŠANA - IESAKIET . . .
Autors: mARK (---.rednet.lv)
Datums: 14/09/2007 00:24

Kādi grodi ir labāki -spundētie, jeb ar gludām malām?Kanalizācijai- piemēram, lai pa sāniem neietecētu nokrišņu ūdeņi!

Re: AKU RAKŠANA - IESAKIET . . .
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 14/09/2007 16:14

Spundētie ir labi, ja ... spunde vispār lien iekšā!
Savulaik pirktiem Siguldas Bloka ražojumiem apakša bija apaļa visiem, bet augša tāda bija tikai diviem no 8. Vēl četriem ovālums tomēr ļāva vismaz daļēji vienu uz otra uzsēdināt, bet diviem spunde vispār negāja iekšā, respektīvi, no tās nebija jēgas. Saprotams, ka ekonomikai jābūt ekonomiskai, jātaisa ātri un kāpēc gan neatveidņot pusmīkstus (par ko liecināja arī plaisas).
Kāds cits ražotājs (brendu neatceros) izstādē reklamēja spundētos ar gumijas blīvēm - ja nav ovāli, tad kanalizācijai tādi rullētu. Tomēr manuprāt ar javu noblīvēt varētu labāk kā ar to gumiju. Lai lietus netecētu iekšā, apliec kā aku - ar māliem.

Re: AKU RAKŠANA - IESAKIET . . .
Autors: ziga (80.232.171.---)
Datums: 26/10/2007 23:35

Ko darīt!?
Situacija tāda, ka rīkstnieks noteica akas rakšanas vietu, kur esot 1ā ādere 3,5m dziļumā, bet otrā uz 5m. Gribējām izrakties līdz dziļākajai, jo tā esot spēcīgāka, tačhu no akas 15m attālumā ir ezers un rokot visu laiku sūcas iekšā ūdens milzīgā daudzumā (1grods pusstundā kā likts), spēj tik smelt. Tā ka rokam ar spaini, smeļot smiltis kopā ar ūdeni un vēl piedevām sūknējam ar sūkni laukā ūdeni.
Ierakām aku 4grodus zem zemes, un ūdens dažās stundās pienāk pilna aka. It kā jau pietiktu, taču ir klāt kaļķi. Nav pārāk daudz, bet tomēr nepatīkami.
2.ā problēma ir tā, ka rakšana ir lēna, jo izrokam divreiz vairāk smiltis pēc tilpuma nekā vajadzētu, tāpēc, ka ar ūdeni tiek papildus smilis ieskalotas. Un nostāvēt uz pamatnes neiespējami, jo smiltis un ūdens kopā tik irdenas, ka pastrādājot 2min līdz viduklim iegrimt tajā putrā var. Cik bīstami tas ir rakt plūstošajās smiltīs? kā nodrošināties ? Vai 5m dziļumā nevar tos grodus vienkārši saspiest(ņemot vērā, ka grodi ir ar 1m iekšējo diametru un tajos nav armatūras un ir plūstošās smiltis, kas palielina spiedienu uz tiem)? Kā izrakt dziļāk, jo kā dziļāk roc, tā ūdens nāk ātrāk nav iespējams izsūknēt tādos tempos.
Varbūt vairāk nerakt?

Re: AKU RAKŠANA - IESAKIET . . .
Autors: v_t (84.237.181.---)
Datums: 26/10/2007 23:49

aku rok, lai dabūtu ūdeni. ja reiz tas nāk tā, ka nevar vien atsūknēt, tad jāpieņem, ka vajadzīgais rezultāts ir panākts.

Re: AKU RAKŠANA - IESAKIET . . .
Autors: kapracis (81.198.5.---)
Datums: 11/11/2007 01:56

es zinu so to par akaam un pirmkart ja ro k aku visi grodi ir jaasastiprina ar metaala gabaliem, jo pluustosaaa smilt parasti kaadu grodu novirza nost vai samet skeraam.

Re: AKU RAKŠANA - IESAKIET . . .
Autors: kapracis (81.198.5.---)
Datums: 11/11/2007 01:58

Ivar kopa 15 grodi var izmaksaat 500-600LS un visi riiki 400-300 taatad kopaa vismaz 1000LS un etaala stieni u.t.t.

Re: AKU RAKŠANA - IESAKIET . . .
Autors: kips (87.110.79.---)
Datums: 02/12/2007 21:35

ari man bija probleemas ar grodu noseedinaašanu liidz vajadziigam dziļumam .es izdariijos taa . uztaisiiju vienkaarshu urbi -liidziigs peec formas kaa kompasa strela .pie taa piemetinaaju puscolla trubu seši metri garu .un urbjos tik iekshaa ,leeni protams bet gaaja (maala grunts).pees tam kad sasniedzu uudeni ielaidu neruuseejoshaa teerauda trubu 5metri garu ,trubai piemetinaaju shkjeersaam divus stienjus no ņeržas lai nenogrimst dziljaak .trubas diamtrs bija 90 cm .udens naaca pilna truba ,aadere izraadiijaas 11 metri dzilja .

Re: AKU RAKŠANA - IESAKIET . . .
Autors: Andris2008 (213.180.117.---)
Datums: 23/12/2007 22:23

jurcis Wrote: Iesakiet lūdzu meistaru/s kas varētu Ogres raj - Menģele izrakt aku. Gribētos,la pašam pie tā roka nebūtu jāpieliek! Lai grodus un visu pārējo sagādātu meistars....
-------------------------------------------------------
> to talis.
>
> Ivars man patlaban rok aku un nedaudz pastāstīja
> par šo konkrēto gadījumu ar Tāli.
>
> Ivars Tālim pateica, ka pie devītā groda ir
> jāpaliek un ka tālāk rakt nedrīkst, ūdens
> bija pietiekoši un pieplūda ļoti strauji, tā
> ka pat izpumpēt bija problemātiski. Dažādu
> specifisku iemeslu dēļ, kurus te tagad
> netirzāšu, aku turpināt nedrīkstēja. Šajā
> stāvoklī aka bija nobeigta un ūdens tajā bija
> vairāk nekā vajadzīgs.
>
> TAČU klients iecirtās un teicās ka nemaksās,
> ja visi viņa nopirktie grodi nebūs zemē. Ivars
> kategoriski nepiekrita saimnieka uzstājībai
> tāpēc brīdināja to, ka par tālāko rakšanu
> atbildību neuzņemas, jo tas var būt bīstami.
> Saimnieks te tagad savu vainu neatzīst, bet
> raceeji viņu BRĪDINĀJA, ka tālāk rakt
> nedrīkst! Piebildīšu ka Ivars par šo aku nav
> saņēmis ne santīmu, manuprāt viņa kljuuda ir
> tā ka pēc 9 groda ierakšanas viņam vajadzēja
> pieprasīt apmaksāt padarīto darbu, un pēc tam
> saimnieks varētu pats tālāk eksperimentēt
> ignorējot meistara brīdinājumus. Ivars
> apsolīja arī pats šeit uzrakstīt par šo
> konkrēto gadījumu.



Re: AKU RAKŠANA - IESAKIET . . .
Autors: I.L. (87.110.77.---)
Datums: 18/01/2008 16:04

Attiecībā par akas dziļumu līdz 20 m pēc likuma. Vai kāds nevar paskaidrot, ko nozīmē SAVĀM VAJADZĪBĀM var ierīkot bez licences saņemšanas? Kā arī, vai aku rakšana un urbumi skaitās būvniecība, ja to nedara pie būvēm?

Re: AKU RAKŠANA - IESAKIET . . .
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 18/01/2008 16:40

Aka atbilst būvniecības likumā definētajam "būve — būvniecības procesā radies ar zemi saistīts veidojums, kam ir noteikta funkcija".

Pašreizējā: 2 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **     **  **      **  **     **  **       
 **     **  **     **  **  **  **  **     **  **       
 **     **  **     **  **  **  **  **     **  **       
  ********  *********  **  **  **  *********  **       
        **  **     **  **  **  **  **     **  **       
 **     **  **     **  **  **  **  **     **  **       
  *******   **     **   ***  ***   **     **  ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727