UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4
AKU RAKŠANA - IESAKIET . . .
Autors: Ilgvars (195.13.172.---)
Datums: 24/05/2005 09:14

Meklēju informāciju par grdu akām, kas ar to ņemas, cik maksā. Varbūt kādam gadījies nesen izrakt? Lūdzu palīdziet!

Re: AKU RAKŠANA - IESAKIET . . .
Autors: kvazi (83.136.139.---)
Datums: 01/06/2005 13:33

Patreiz rok man aku 30 Ls grods

Re: AKU RAKŠANA - IESAKIET . . .
Autors: laukjis (---.lsc.riga.lv)
Datums: 01/06/2005 13:57

vispirms vajadziigs riikstnieks, man bija taads eeriks (9191803) no maalpils, kursh gan vietu, gan dziljumu noteica preciizi. taalaak jau shis man iedeva raceeju sarakstu, shaadu taadu informaaciju un uz priekshu. arii rakshanas procesaa konsultaacijas pa telefonu neaateica.
neiekriiti ar akas raceejiem, kaa gadiijaas man (reinis no ceesu raj stalbes) - nauda buus veejaa un veel viss jaapartaisa. arii grodus pie pirkshanas izlasi pats, jo meedz buut daudz braakja - buus gan akuraataak, gan raceejiem vieglaak straadaat.
lai veicas

Re: AKU RAKŠANA - IESAKIET . . .
Autors: kvazi (83.136.139.---)
Datums: 02/06/2005 12:24

Grodus izmekle pie grodu meistariem, kuri katru grodinju cep pashi. Aku racejiem naudu nevajag dot uz priekshu ... ja godigi nevienam nevajag naudu dot uz priekshu. Kad darbs padarits naudu iedod.
Nu man rikstnieks noteica 7 metrus bet esam uz 7 metriem bet vel jarok (paradijies tikai zilais mals mitrs... taa kaa iespejams ka driz bus .. jaagaida

Re: AKU RAKŠANA - IESAKIET . . .
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 06/06/2005 13:47

Vai mūsdienu sintētikas laikmetā kāds ražo arī plastmasas grodus akai?
(tādiem, pieņemu, varētu būt vieglāka atvešana un ielaišana, jo betona 90cm augsts ar 1 m iekšējo diametru sverot 600 kg!)
Esot it kā gofrētas plastmasas caurules caurtekām. Kas tādas ražo/izplata?
Tiesa, par tādas piemērotību pārtikas ūdenim vēl būtu atsevišķi jāpārliecinās.
Varbūt kāds var uzrakstīt arī kāda grodu meistara koordinātes?

Re: AKU RAKŠANA - IESAKIET . . .
Autors: Harija (62.85.106.---)
Datums: 19/03/2006 03:02

Palidziet ar padomu. Ka rikoties ja zeme saspiedusi grodus un tie ar savu svaru talak neslid. Ir ierakti 11 grodi. Tatad dziljums 8.8 metri.

Re: AKU RAKŠANA - IESAKIET . . .
Autors: ro (194.19.244.---)
Datums: 19/03/2006 17:41

Harijai labs jautājums!Man tā rakšana vēl priekšā.Ko tiešām lai dara?Nupat ienāca prātā.Varbūt var nokāpt lejā ar šļūteni un ar ūdens spiedienu gar malām skalot!Varbūt ka sanāk,bet varbūt ka pilnīgs sviests.(

Re: AKU RAKŠANA - IESAKIET . . .
Autors: imits (80.232.217.---)
Datums: 19/03/2006 22:56

varētu mēģināt kādu svaru likt virsū... varbūt aiziet... skalojot jau zeme tikai sablīvējas, vai izkalos tik daudz brīvas vietas, ka grodi sagrozīsies, vai atdalīsies viens no otra....

Re: AKU RAKŠANA - IESAKIET . . .
Autors: Harija (62.85.106.---)
Datums: 20/03/2006 04:37


Lai grodi slidetu talsk, man ieteica ar JUMZIKA gidraulisko kepu paspiest. Vienigais, tad traktors jatur visu dienu. Un pie katra paspiediena no akas jakapj ara. Ilgs un dargs process. Traktors strada uz stundam.Varbut ta ari var?

Re: AKU RAKŠANA - IESAKIET . . .
Autors: Andris70 (84.237.181.---)
Datums: 20/03/2006 05:17

Kāpēc gan ne, var tā darīt. Efektīvāk jau būtu traktors ar frontālo iekrāvēju...

Re: AKU RAKŠANA - IESAKIET . . .
Autors: Harija (62.85.106.---)
Datums: 20/03/2006 23:46


Neliela konsultacija. Akas dzilum parsniedz krietni rikstnieku prognozes ( 3 rikstniek versijas, ktrs gan teica savu). Rakts ir uz aderu krustpunkta. Visiem rikstniekiem vicites lakaja ka negudras. Raksanas procesa izrakos cauri nelielam mala slanim. Talak sakas atkal balta kapu smilts. Ielaizpties aka pec kada menesa pagajusaja vasara, redzeju ka divi grodi akas vidu it slapji. Caur betonu spiezas cauri. Bet kapesc tad rokot nekads slapjums neparadijas. Vai ta butu adere, vai tikai gruntsudeni? Varbut butu pratigi izurbt groda caurumu. Ja nu udens sak gasties pa caurumu, atrisinot so problemu.
Paslaik akas dzilums ir 8,8 metri. Ielaizoties iedzini cauruli dibena 4 merti garu. Ari tikai balta smilts naca ara. Ka tur ir, varbut adere ir tikai kada punkta un es vina vienkarsi netrapiju? Cik dzilas akas Jus vispar esat rakusi? Nezinu ko talak darit. Laikam veja izsviesta nauda un darbs...Darbojos Keguma.

Re: AKU RAKŠANA - IESAKIET . . .
Autors: A (---.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie)
Datums: 21/03/2006 21:35

Vecit!
Man pagajuso gad izraka aku-super.Protams ka pirms tam saucu rikstnieku - superigs vecuks,pirms tam bija stradajis pie mana bralena un krustmates.
Nekadu problemu- atnaca,atrada,noteica dzilumu, viss bija precizi ka vins teica un vel aderes majai neitralizeja-gulu ka sists. Tiesam loti labs,varu ietteikt
Dzintars-6411614.

Re: AKU RAKŠANA - IESAKIET . . .
Autors: martell (159.148.190.---)
Datums: 22/03/2006 00:57

=> Harija
Ja Tu būtu nošāvis garām āderei, tad ūdens vienalga spiestos cauri pa grodu starpām. Tā bija man, un caurumu izsišana bija liela kļūda, jo ādere ir spēcīga, un tagad pa to caurumu skalina akā smiltis. Tagad reizi sezonā būs jātīra aka. Tie slapjie grodi visticamāk būs dēļ gruntsūdens. Es Tavā vietā vēlreiz izsauktu rīkstniekus, un ja vēljoprojām uzrādās tā pati vieta, tad var mēģināt vēl dziļāk. Ir dzirdēts par 20m dziļām akām...

Re: AKU RAKŠANA - IESAKIET . . .
Autors: Harija (62.85.106.---)
Datums: 27/03/2006 23:52


Man ieteica!!! Varot darīt tā - ņem keramislo cauruli (300*1000, laikam kanalizācijas, tumši brūna ar biezām sienām) un ar spēcīgu ūdens strūklu skalo iekšā akas dibenā. Jāstiķē tikai kopā un sēžoties cik dziļi vajag. Dubļi tikai ejot pa gaisu. Ja tikai akmens netrāpās!!! To varot izdarīt ar ugunsdzēsēju mašīnu, spiediena pietiekot. ... Diametrs caurulei ari pietiekot, ūdens netrūkšot. Interesanti, bet, vai reāli?
Varbūt kāds tā ir darījis, vai par to dzirdējis? Varbūt zinat koordinātes, kas to dara? Interesējos pie ugunsdzēsējiem. Vini pilsētētas cilvēki - plecus rausta un galvu groza. Neko nezinot...

Re: AKU RAKŠANA - IESAKIET . . .
Autors: ulds (195.13.163.---)
Datums: 10/04/2006 22:09

man aku sāka rakt pirms 2 gadiem. 4 grodus iedabūja, bet tālāk netika plūstošo smilšu dēļ. Ieteica pagaidīt, pirms rakties tālāk. Pagājušā gada rudenī atbrauca tā paša aku meistara (plaši izreklamēts building ziņās)divi citi "melnā darba veicēji" - reālie racēji. Bet šie tikai iztīrīja, jo arī negribēja krāmēties plūstošo smilšu dēļ.
Vai kādam ir līdzīga pieredze, kad plūstošās smiltis ir traucējušas? Kā tikāt vai netikāt galā?

Re: AKU RAKŠANA - IESAKIET . . .
Autors: Alexl (81.198.233.---)
Datums: 03/05/2006 16:02

Pieredze man ir ar divām akām, diemžēl ļoti nesekmīgi. Un nav tur pie vainas slikti āderu noteicēji vai citas ķibeles. Pie manis bijuši Gan augšminētais Ēriks gan Lija Bērziņa kas pieminēta forumos pie āderu noteikšanas un vēl kādi padsmit noteicēji, plus arī pašam drusku rāda. Problēma ir tā ka jāņem vērā arī apkārtjā vide un īpaši svarīgi ir drenāža. Ja dzīvojat lauka vidū un apkārt mājai veikta drenāža varētu droši apgalvot ka ar aku Jums viegli neies, ir protams ekstra izņēmumi. Un teorija un praktika šjā pasākumā ir sekojoša: Kā jau visi zin kad lietus nolīst un sasūcas zemē tam tīri praktiski ir tendence sūkties tik ilgi kamēr zeme to laiž cauri, tad ādere ir sava veiga zemes slānis kas ir irdens un zem irdenā slāņa ir stingrāks slānis kas ūdeni nelaiž cauri, tādejādi veidojot porainu cauruli vai gultni. Ne par velti lielākoties āderes ir lēcveida smilšu ienesumi mālainā gruntī. Tad nu pa šo gultni ūdens tek uz leju tajā virzienā uz kuru zemes iežiem ir slīpums. Laikā kopš lietus un citi nokrišņi ir pie zemes virsmas un posmā līdz šai gultnei un Jūsu akas vietai tas ir izfiltrējies un sasniedzis puslīdz lietojamu kvalitāti. Tīri teorētiski šīm āderēm ir tendence uzkrāties un izveidot avotus kas ieplūst atkal upēs kur ūdens izgaro un sākas viss cikls no jauna. Tās krustāderes kas tiek minētas nav tā ka krustojas divas āderes bet gan divas āderes kas dažādos līmeņos un iespējams dažādos virzienos noteiktā punktā vertikāli raugoties veido krustpunktu. Šādā variantā tiek rakta aka līdz dziļākajai un virsējā satek no augšas. Savukārt ja, kā jau minēju, apkārtne ir meliorēta un šī meliorācija darbojas, šī virsūdeņu nokļūšana šajās gultnēs ir izjaukta un nenotiek, līdz ar to nav iespēja atrast ūdeni. Turpretī nav problēmu ar āderu atrašanu jo starojumu tās mēdz saglabāt. Tā manā gadījumā tika atrastas vairākas izbijušas āderes. tAs ir ieskalojums redzams, ūdens filtrācijas pazīmes arī, tomēr ūdens jau kādu laiku tur nav. Ja runa ir par dziļumu tad lielākā aka ko esmu redzējis ir 32 metri. Man personīgi sarakām 21 metru. Prakse rāda ka smiltīs āderes ir mega reti, principā nav. Ticamāk meklēt tur kur smiltis beidzas, tomēr dažviet tas var nebūt tuvāko 15 metru jautājums. Un tomēr tie kam aka ir izdevusies un tās jauda ir 2 grodi dienā vai aptuveni tā uzskatāmi par veiksmīgiem cilvēkiem, jo ūdens būs mīksts un parasti bez liela kaļķa satura.

Re: AKU RAKŠANA - IESAKIET . . .
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 03/05/2006 21:26

Manā izpratnē rīkstnieka reakciju var izsaukt jebkāda nevienmērība gruntī, jo meklē arī kabeļus, rūdas utt.
Bērziņa, cik zinu, iekartē zemes garozas plaisas. Ūdens vieglāko ceļu ar lielu varbūtību atradīs šais plaisās, bet ne vienmēr.
Akas vietu labāk varētu atrast rīkstnieki, kas meklē tikai ūdeni.

Savukārt akas konstrukcijai jānodrošina "ūdens maiņu" - arī aizplūdi.
Plūšana var notikt caur smiltīm ap grodiem un spraugām, bet blīvi ieslīdot mālā grodi sānu āderes nobloķēs. Kādā krievu aprakstā lasīju par speciāliem caurumiem grodu sānos:
[krasnodar.online.ru]
Labākās akas esot uz "avotiem", kur ūdens vertikāli iztek iz akas dibena. Manuprāt arī šai gadījumā jānodrošina aizplūde pa bijušo ceļu kaukur sānos.

Re: AKU RAKŠANA - IESAKIET . . .
Autors: jurcis (---.116.242.home.P1.3.lan.mits.lv)
Datums: 17/05/2006 22:05

Ja vajadzīgs noteikt āderes, zvaniet Ērikam, bet esmu dzirdējis ka ir arī viens lētāks noteicējs, tikai neatceros kā viņu sauc.
Savukārt ja vajadzīga aka, tad zvaniet Uģim(9435092), piesakaties rindā kamēr vēl vasara. Prieks protams nav lēts, bet šitie veči vismaz saprot ko dara. Viņi var izlabot arī citu racēju "sačakarētas" akas. Kad šie man aku raka, teica ka izrakuši jau vairāk kā 1000 akas visā Latvijā un nodarbojas ar šo štelli kopš padomju laikiem.

Re: AKU RAKŠANA - IESAKIET . . .
Autors: Amysan (212.70.170.---)
Datums: 23/09/2006 04:10

vai zentenes rrajona ar var kaadu aatri straadaajoshus un kvalitatiivu aku raceejus saliigt??? un cik tas aptuveni maxaa...tas ir diezgan steidzami buushu prieciiga par jebkuru atbildi...paldies

Re: AKU RAKŠANA - IESAKIET . . .
Autors: talis (---.lattelenet.lv)
Datums: 05/10/2006 20:09

Palīgā!!!
Paklausīju ieteikumam. Sarunāju ar Uģi, ka raks. Ieteica arī labu grodu taisītāju(ar gropīti, grodi tik tiešām bija labi). Ugīs atsūtīja Ivaru. Raka vairāk kā mēnesi.
Sākumā jau gāja raiti. Pirmajā dienā trīs grodi, otrajā-2,5. Stāstīja cik viņi labi rok un kā labo citu sačakarētās akas. Līdz devītajam grodam tika(jārok bija 15gb.). pēc tam sagāja galīgā sviestā. Salauza divus grodus, divas nedēļas sūknēja ārā ūdeni un smēla māla dubļus, kamēr grodi sašķiebās un iebruka. Beigu beigās pateica, ka vairs neko nevarot darīt un satina makšķeres. Vai kāds var dot padomu, ko mam tagad darīt. Varbūt ir kāds, kas var labot "izslavēto racēju un sačakarēto aku labotāju" tagad "sačakarēto" aku. Visaprārt māla kalns, 14 grodi šķībi greizi kaut kā iemuļļāti zemē, caurums līdz sestajam grodam pilns ar ūdeni, gar grodu šķirbām iekšā krīt māli. Paskats graujošs.

Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **  ********  **    **  ********  ******** 
 **  **  **  **    **  ***   **     **     **       
 **  **  **      **    ****  **     **     **       
 **  **  **     **     ** ** **     **     ******   
 **  **  **    **      **  ****     **     **       
 **  **  **    **      **   ***     **     **       
  ***  ***     **      **    **     **     ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727