UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Iebūvējamā ventilācija logiem
Autors: igaunis (46.109.153.---)
Datums: 18/09/2011 16:07

Vai kāds var sniegt komentārus par iebūvējamo ventilāciju logiem.Cik tā efektīva,kādi tai plusi un mīnusi?Kādas izmaksas uz vienu logu?

Re: Iebūvējamā ventilācija logiem
Autors: vlp (212.93.105.---)
Datums: 18/09/2011 19:36

Tas ir fufels. Agrāk bija šķirbas.Ja to tagad sauks par ventilāciju iztaisot caurumus? To tā arī vajag saukt - šķirbas, jo, ja grib taisīt ventilāciju, tad nonāk pie rekuperatora un tālāk pie tā, ka tas sasaldē ārā ejošo kondensātu un ka to vajag sildīt un, ka tas ir dārgi un, ka tad jau labāk vecās labās šķirbas.

Re: Iebūvējamā ventilācija logiem
Autors: DsKs (87.110.98.---)
Datums: 18/09/2011 19:43

To vlp ... ofisa elementarakais Flakt rekuperators ar piepludi/nosuci ~ 3500m3 ir vispar bez sildisanas kalorifera,ziema pie minuss 15 gradiem griezas uz pilnu klapi,rotejosais siltummainis un viss notiek,temperaturas starpiba piepludes difam ar telpas temperaturu max tad ir 3 gradi :) "Skirbas logos' jeb piepludes restes ar filtru ir risinajums elementarakai ventilacijai,nosuces ventilators un pieplude caur logiem ... enivei majas gaisa apmaina pietiks ar pusotru reizi uz dzivojamo telpu ... pec mana riciba pagaidam esosas statistikas 90% musu klientu sobrid lepnie rekuperatori visi stav defaulta izslegti ( redz,baigi tomer stromi rijot ) un tiek ieslegti tikai pie lielaka lauzu piepluduma nameli :)

Re: Iebūvējamā ventilācija logiem
Autors: DsKs (87.110.98.---)
Datums: 18/09/2011 19:48

igaunis,pie tiem pasiem logu tirgoniem jauta par sim lietam,jo faktiski viss kvalitativako sadu restisu iestradi logos jau veic pasa logu razosanas procesa,ta ir viss precizak ... Aereco cik zinams ir plasakais sortiments,bet tas nav lets prieks - [aereco.com]

Re: Iebūvējamā ventilācija logiem
Autors: vlp (212.93.105.---)
Datums: 18/09/2011 20:02

2 DsKs

Atvaino, no kura gada Tev dzīvoklī ir rekuperators?

Re: Iebūvējamā ventilācija logiem
Autors: DsKs (87.110.98.---)
Datums: 18/09/2011 20:07

vispar es dzivoju maja,kura sobrid tiek nedaudz rekonstrueta,tatad par otra stava ventilacijas izbuvi no nulles vel varu domat kadu laiku,ofisa apmeram 8 gadu jau ir pilna ventilacijas un neatkariga kondicionesanas sistema

Re: Iebūvējamā ventilācija logiem
Autors: igaunis (46.109.153.---)
Datums: 18/09/2011 20:44

Paldies par informāciju ,te es runāju par ventilāciju logos ,kas ir iestrādās restītes logu rāmjos ,kas ja nepieciešams ielaiž svaigu gaisu caur loga rāmi.
Vai kāds var pakomentēt šo jautājumu.Tas ir tikai un vienīgi saisttīts ar logu'ražotājiem un viņi piedāvātājām fīčām

Re: Iebūvējamā ventilācija logiem
Autors: Garamgājējs (62.122.16.---)
Datums: 18/09/2011 22:41

Informācijai par Aereco:
- ventilācijas atveres tipa Aereco strādā tikai kopā ar pastāvīgi strādājošo izplūdes ventilāciju; savadāk siltajā bezapkures laikā sistēma nestrādā...
- kad sāk strādāt virtuves tvaika sūcējs, Aereco organizēs Jums kārtīgu caurvēju ar āra gaisa salu ziemā;
- vai ir vērts likt caurumus logos, kad visskaistākā un gaišākā vieta Jūsu istabās ir tieši pie loga un tur Jums virsu pūtīs caurvējš???

Par pasīvo māju logiem:
Pirmkārt, logi ir vismaz ar 3-stikliem...
Pasīvo māju konstrukcija aizliedz montēt logos ventilācijas atveres tipa Aereco, jo logam jānodrošina tai skaitā arī perfektā siltumizolācija!!!
Pasīvo māju tehnoloģija paredz izmantot rekuperatīvo ventilāciju tipa PAUL...kaut gan tas ir diezgan dargs prieks...bet nekādā gadījumā kaut kādas atveres logos vai sienās...

Ja kāds grib baigi ieekonomēt, tad parastais logs ar ziemas vēršanas stāvokli - būs vēsi, bet nebūs rasojums uz loga un nebūs spērtais gaiss - tas ir modernizēts vecu krievu logu atveres variants, kad dzīvoklī ir vēsi, bet ir svaigais gaiss...

Bet katram protams ir savs pieņemams un vēlams komforta līmenis... ;=))

Tas ir tikai mans subjektīvs viedoklis, bet arī tam ir tiesības būt...


Re: Iebūvējamā ventilācija logiem
Autors: RXE (94.100.11.---)
Datums: 22/09/2011 20:11

Tieši šim procesam nesen gāju cauri, un arī domāju, ka iebūvētā ventilācija logos kaut ko līdzēs. Taču visi tirgotāji mēģināja mani atrunāt no šīs domas, atklājot visus mīnusus. Punktu visam pielika saruna ar būvnieku, kurš pateica, ka viņu būvētajās mājās šī ventilācija ir vispār aizliegta. Nevajagot pēc tam reklamācijas no klientiem, ja ziemā tur kondensāts sasals.
Kaut arī iepriekšējā komentārā neiesaka taisīt arī caurumus sienās, es sāku apsvērt iespēju likt Purmo Air aiz radiatoriem: [www.purmo.com]

Varbūt arī tas ir pilnīgi aplami? Lūdzu speciālistu komentāru.

Re: Iebūvējamā ventilācija logiem
Autors: JansiJanis (81.198.211.---)
Datums: 13/10/2011 17:54

Diemžēl PAUL ventmašīna Latvijā neder. 1) Tā dod ārkārtīgi sausu gaisu pieplūdē 2) pie mīnusiem tā nestrādā, vai ieslēdzās elektro tenis.

Re: Iebūvējamā ventilācija logiem
Autors: JanisL (78.84.106.---)
Datums: 13/10/2011 19:09

Tā kā es savā salmu mājā dzīvojamajās telpās piespiedu ventilāciju neesmu paredzējis, es iegādājos logus ar tajā jau uzstādītiem ventilācijas kanāliem - Regel-air (http://profine.lt/?lang=lv&page=83/12&id=15#) . Maksāja man tas pasākums aptuveni 10 latus uz vienu logu. Māja vēl būvniecības procesā, tāpēc pat ekspluatācijas īpatnībām komentēt nemācēšu.

--------------------------------
Mani hobiji:
Dažādi bišu produktu gardumi - [www.LusuDrava.lv]
Mana salmu māja - [SalmiUnMali.lv]

Re: Iebūvējamā ventilācija logiem
Autors: Juriits (212.93.105.---)
Datums: 13/10/2011 19:53

Skaidrs un izsmeļoš izklāsts par Regel-air :D
[tehnoplus.lv]

Re: Iebūvējamā ventilācija logiem
Autors: gints_ (---.balticom.lv)
Datums: 20/08/2012 10:57

Šobrīd taisos pasūtīt logus, un arī man ir pacēlies jautājums par logos iebūvētajām "ventilācijas sistēmām".

Pa lielam saptotu, ka tā ir vienkārši skaisti nosaukta "šķirba loga rāmī", bet esu redzējis svīstošos logus draugiem, kuriem šīs "šķirbas" logā nav, līdz ar to sliecos uz variantu, ka savus jaunos logus sūtīšu ar šo "šķirbu".

Vai kāds, kurš šo "ekstru" ir iebūvējis savos logos var padalīties ar reālo pieredzi?

Cik esmu izpētījis katram ražotājam šī ventilācija atšķiras - ir varianti, kuri nav loga rāmī nemaz redzami, ir varianti, ar salīdzinoši palielu redzamu "plastmasas figņu", un esmu arī redzējis ventilācijas atveres loga rāmī zem veramās daļas. Dažām sistēmām pastāv opcija šo ventilācijas atveri aizvērt pavisam ciet (vai to vajag lielajā augstumā?), citas nav regulējamas.
Kurš no šiem variantiem ir visprātīgākais?

Gints

.

Re: Iebūvējamā ventilācija logiem
Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 20/08/2012 17:02

Nevajag ar šķirbu rāmī, vajag ar vērtnes mehānismu, kam 1 no stāvokļiem ir nepievilkt cieši klāt atstājot sīku vēdšķirbu (ziemā var nedaudz sniegu ieputināt pie pavērta).

Re: Iebūvējamā ventilācija logiem
Autors: VW (83.136.136.---)
Datums: 18/02/2019 16:14

Sveiciens,

Vai kāds var padalīties ar pieredzi izmantojot šo ventilācijas risinājumu, jo jau kādu laiku šie risinājumi pieejami tirgū?

Pieļauju, ka šis ventilācijas risinājums būtu daudz efektīvāks salīdzinājumā ar loga turēšanu ziemas vēdināšanas režīma visu ziemu.

Kādi varētu būt priekšnosacījumi, lai šis risinājums darbotos pēc iespējas efektīvāk? Biežāka virtuves nosūcēja darbināšana

Paldies

Re: Iebūvējamā ventilācija logiem
Autors: Niks (neīstais) (212.3.193.---)
Datums: 18/02/2019 20:26

Man visā mājā ir logi ar iebūvētu dabīgo ventilācijas sistēmu, ja to tā var nosaukt. Jā, reāli tā ir šķirba logā. Vai esmu sajūsmā par šo sistēmu, nē neesmu. Problēma ir tajā apstāklī, ka ventilācija, t.i. gaisa apmaiņa telpā ir stipri atkarīga no vēja ātruma ārā un tas nav pareizi. Ja telpā ir tikai viens logs ar šādu sistēmu varbūt nav traki, bet ja telpā visi logi (vairumā gadījumu divi) ir aprīkoti ar šādu sistēmu, tad ir tā kā jau iepriekš kāds te rakstīja - tas ir mikrocaurvējš. Jā gaisa kvalitāte ir ok, bet siltuma zudumi nav ok. Salīdzinoši šāda "ventilācijas sistēma" uz mājas būvniecības kopējām izmaksām nemaksā neko, salīdzinoši ar rekuperācijas sistēmu.
Es neesmu rēķinājis, neesmu arī meklējis, kur kāds ir rēķinājis, kura sistēma - šāda vienkārša-lēta pēc būtības dabīgās ventilācijas sistēma vai no investīciju viedokļa dārga rekuperācijas sistēma ilgtermiņā ir ekonomiskāka.
Esmu cilvēks, kam patīk vienkāršas lietas. Un dabīgās ventilācijas sistēma tāda arī ir. Šādas sistēmas ekspluatācijas izdevumi ir 0. Pie tās mīnusiem ir jāpieskaita arī tas, ka tā palielina logu skaņas caurlaidību un rudeņos pa spraugām iekšā lien mušas (iespējams, ka šī problēma ir tikai lauku apvidos). Savukārt rekuperācijas sistēma prasa vērā ņemamus kapitālieguldījumus, kā arī ekspluatācijas izdevumus (elektrība, apkopes, amortizācija).
Manuprāt vispareizāk ir likt logus bez šādas ventilācijas sistēmas un regulāri pareizi! vēdināt istabas. Bet cilvēks ir slinks un nezinu nevienu, kurš būtu tik čakls dažas reizes dienā ieskriet katrā istabā īslaicīgi atvērt logu līdz galam un izvēdināt istabu. Tāpēc arī tiek meklēts kompromiss - patstāvīgi darbojoša ventilācijas sistēma.
Jāsaprot, ka bez ventilācijas nevar. Bet ventilācija nozīmē siltuma zudumus.

Re: Iebūvējamā ventilācija logiem
Autors: pans (213.226.141.---)
Datums: 18/02/2019 22:26

Viesojoties zviedros, redzēju speciālu "kasti" zem loga, virs radiatora. Tā bija jaunā daudzīvokļu māja. Papētot sīkāk sapratu, ka sienā ir caurums, iekšā ir filtrs un vienkārši nāk aukstais gaiss iekšā pie radiatora, tur tas tiek mazliet pasildīts. Nenormāli vienkārši. Bet es domāju, ka uz apkures rēķinu tas arī rada iespaidu.
Gatavām sistēmām neredzu jēgu - vai nu var atvērt logu, vai ziemas vēdināšanā paturēt. Toties var nokontrolēt kad vēdināt un kā vēdināt. Ja sistēma ir "dumja", tad tā vēdinās arī tad, kad neviens nav mājās, piemēram, kaut kāds laika faktors. Ja sistēma ir "gudra", tad tur ir kaudze sensoru, kas ir jākopj, kas kaut ko tērē un kas ātrāk vai vēlāk izies no ierindas.

Re: Iebūvējamā ventilācija logiem
Autors: Hmm (213.180.113.---)
Datums: 18/02/2019 22:58

Nik, dienā vai vakarā var raustīt logus, bet ko naktī, kad vienā nelielā guļamistabā 8h no vietas 2 pieauguši cilvēki, liksi modinātāju ik pa pāris stundām vēdināsi? :) Tad jāprojektē liela istaba vai guļamistaba jātur ar atvērtām durvīm, lai pa nakti noturētos optimāls CO2 līmenis.

Re: Iebūvējamā ventilācija logiem
Autors: Jampadracis (neīstais) (159.148.94.---)
Datums: 19/02/2019 16:15

Nu, skaidrs ir viens - ja ir jaunbūve, tad ventilējamie logi ir muļķīga opcija. Ja renovācija, tad tas ir kautkāds risinājums.

Ko lai saka, savu lielāko daļa mūža esmu izdzīvojies pa īrētiem bezgaisa dzīvokļiem, virinot logus. Nesen ievācos savā jaunbūvē un par šo problēmu esmu jau aizmirsis. Iebūvēju dabīgo ventilāciju (pieplūde caur kanāliem sienā, noplūde vannas istabā un virtuvē). Bezvēja laikā ventilators vannas istabā uz minimālo režīmu lieliski apmaina gaisu. Ja ienāks prātā taupīt enerģiju, tad ierīkošu rekuperācijas sistēmu - trubas jau esmu savilcis.

Smieklīgi ir lasīt šitos pamatotājus, kuriem liekas, ka ar ventilāciju viss ir kārtībā, ja tā tiek nodrošināta virinot logus :)

Re: Iebūvējamā ventilācija logiem
Autors: Jampadracis (neīstais) (159.148.94.---)
Datums: 19/02/2019 16:34

atbilde VW
Ja tiešām nav citu iespēju, kā ierīkot pieplūdi ventilācijai kā logi, tad skaties logus ar ventilējamiem kanāliņiem - kanāliņiem, kuru pieplūdi var regulēt, t.i., lai nav tikai divi režīmi ciet/vaļā. Lai ir arī kautkas pa vidu. Priekšroku dot tiem profiliem, kuriem to pieplūdi var ērti regulēt, nevis ar pirkstu galiem kautkāds knibucīts..Kanāliem priekšā kautkāds siets, lai mušas nelien.

Logu pavēršana ventilēšanas režīmā - kautkāda māžošanās - paver par kriksīti vairāk un logs jau vaļā, vai par kriksīti ciet, tad viss ciet. Vējš iepūš vairāk - logs paverās vairāk vaļā. Vējš mazāk - mazāka šķirba - kautgan vajadzība ir būt otrādi šim procesam.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********    *******   **    **  ********  ********  
 **     **  **     **  ***   **     **     **     ** 
 **     **  **         ****  **     **     **     ** 
 **     **  ********   ** ** **     **     ********  
 **     **  **     **  **  ****     **     **     ** 
 **     **  **     **  **   ***     **     **     ** 
 ********    *******   **    **     **     ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727