UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Dienas jautājums :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā12345678
Pašreizējā: 8 no 8
Re: Granulas apkurei
Autors: elektriķis Māris (85.10.211.---)
Datums: 29/12/2016 10:50

kādas atsauksmes ir par [www.eko-briketes.lv] katlakalna 11?

Re: Granulas apkurei
Autors: elektriķis Māris (85.10.211.---)
Datums: 29/12/2016 11:29

un kā ir ar lapu koku skaidu granulām, piem. apses. Ir kādam pieredze? raksta, ka attīrot dūmvadus.

Re: Granulas apkurei
Autors: zigmars (85.10.211.---)
Datums: 29/12/2016 12:57

Ādažos bija dabonamas STAĻI granulas. Labas. Nekāda vaina.

Re: Granulas apkurei
Autors: elektriķis Māris (85.10.211.---)
Datums: 30/12/2016 10:00

rokoties pa www, atradu, varbūt kādam noder.
[komunalserviss.lv]

Re: Granulas apkurei
Autors: elektriķis Māris (85.10.211.---)
Datums: 02/01/2017 11:13

staļi nepiedāvā 8mm, tās viņi ražo uz konkrētu pasūtījumu. Nez kāpēc uz eiropu šie sūta tikai 6mm.

Re: Granulas apkurei
Autors: elektriķis Māris (85.10.211.---)
Datums: 09/01/2017 14:15

Rezultātā paņēmu inčukalna granulas no prowood.lv(Krustpils 145), patika tas, ka granulas ir 25 kg baltajos maisos(8 mm). Pēc dažām nedēļām varēšu ziņot(ja atcerēšos) par kvalitāti.

Re: Granulas apkurei
Autors: Modrs (85.10.211.---)
Datums: 19/01/2017 21:03

Labvakar.
Pārstāvu vienu no granulu ražotnēm LV. Mēģināšu pāris vārdos apskaidrot ražošanas procesu.
Ienākošās skaidas mitrums ir no 5% (ēveļskaidai) līdz pat 60% (kokzāģētavas). Un tieši kokzāģētavas ir lielākais piegādātājs granuļniekiem. Premium granulām sastāvā ir priede egle, mainīgā proporcijā. Atkarībā no piegādātāja tehnoloģiskā procesa, var būt nedaudz mizas piemaisījums, kas, loģiski padara tumšāku nokrāsu. Ir industriālās kvalitātes granulas, kuru sastāvā ~ 50% sastāda priede/egle, un pārējo veido dažādas lapu koku sugas.
Tālāk šī mainīgā mitruma skaida ir "jānostādina", jo ilgāk, jo labāk, bet nu pietiek ar 2-3ned., jo ar svaigu izejmateriālu sanāk čābīga kvalitāte. Un tur jau viņa arī maina nokrāsu uz brūnu. Katra koksnes suga nokrāsu veidu ātrāk/lēnāk.
Pēc tam skaida ir jānožāvē no vid 55% mitruma uz 6....11%. Žāvē vai nu ar šķeldu, vai ar to pašu skaidu, kuru dzedzina pietiekami advancētā krāsnī (tiek mērīti retinājumi, temperatūras utt utj) Dūmgāzes tiešā veidā iet cauri žāvēšanas "barabānam", kurā ir skaidas. Atkarībā no skaidas mitruma un frakcijas lieluma (rupjā ēveļskaida un smalka skaida) tiek pielāgota temperatūra. Ja materiāls ir mitrs, rupjš, loģiski nepieciešama augstāka temperatūra. Žāvēšanas temperatūra no 220....540 grādiem. pie augstākiem grādiem skaida arī paliek brūna.
Tad šī nožāvētā skaida ir jāsamaļ, lai 95% skaida sastāvētu no daļinām, kas nepārsniedz 2mm lielumu. Tiek malts tāpēc, lai varētu sapresēt, būtu tilpumblīvums, un, protams, to prasa kvalitātes standarti.
Tālāk ir pati presēšana. Lai process noritētu gludi, skaidas mitrumam ir jābūt 6...11% robežās. Apstrāde ar karstu tvaiku, lai skaida paliktu valgana. Ja mitrums ir mazāks, preses grab, bet granulas ir ar maz atsijām, izturīgākas (cietākas). Ja mitrums ir lielāks, granulas irst, neturas kopā, daudz atsijas. Granulas tiek spiestas ar ruļļiem cauri matricām. Un tiešī šīs divas ir galvenās komponentes, kuras ir "jūtīgas" ne tikai pret materiāla mitrumu, bet arī smiltīm. Šīs divas komponentes ir pietiekami dārgas un ražotājs pats ir ieinteresēts nelaist smiltis caur savām iekārtām. Smiltis deldē visu - transportierus, dzirnavas, preses, gultņus utt.

Un granulām ir jābūt cietām, un to garums ir ļoti kontrolēts ražošanas procesā. Jo cietāka granula, jo mazāk skaidas būs gala lietotāju katlu padeves mehānismos.
Veicam arī nemitīgas produkcijas analīzes mūsu laboratorijā, kā arī sūtam ik pa laikam neatkarīgām laboratorijām te pat Latvijā, vai Francijā. Tas tiek darīts, jo pakotās granulas, kā arī bērtās tiek eksportētas uz ārzemēm, kur atkārtoti pats klients veic analīzes. Neatbilstības kvalitātē maksā ļoti dārgi.

Tiem ražotājiem, kam ir ļoti gaišas granulas, parasti nav žāvēšanas procesa. Tas var būt dēļ tā, ka ir iespēja turēt izejmateriālu zem jumta, materiālam ir viens un tas pats piegādātājs, kuram nemainās skaidas frakcijas lielums un mitrums. Bet ražot bez žāvētāja ir ļoti jāuzmana mitrums, ar kādu laiž presēs iekšā skaidu.

Tātad vēlreiz - granulu krāsa absolūti nav kvalitātes kritērijs granulu izvēlē. Ir jāskatās, lai maisos nav skaidas, lai granulas nav "īsi zirnīšī". Lai sadegot ir neliels pelnu daudzums. Ak jā, lielākoties pelnu daudzumu nosaka granulas mitrums un frakcijas lielums. Jo rupjāks malums, mitrākas, jo vairāk būs pelni. Ja degļi stiklojas, jā, tās var būt smiltis, bet to klātbūtne nevar būt pilnībā izslēdzama granulās. Tas tādēļ, ka skaidas tiek piegādātas ar transportu, pie riepām no ceļa seguma saģērušies akmentiņi, smiltis. Vējš sapūš pa teritoriju smiltis un putekļus. Jā, ražotāji var ieraut "zarā", nejauši palaižot mitrāku skaidu, kāda no preses detaļām nodilusi, izmantota pārāk svaiga skaida, saražotas pārāk garas granulas (garumu limitē speciāli naži, kuri arī dilst).
Bet tas viss ir puķītes, salīdzinot ar šķeldu, kurā ir jūtami vairāk akmeņu un smilšu.


Un nobeigumā - atbalstiet vietējos ražotājus, nevis pārpircējus, kuri tik tiešām tirgo apšaubāmu produkciju.

Paldies

Re: Granulas apkurei
Autors: MrBadMan (85.10.211.---)
Datums: 21/01/2017 11:20

Izskatās jau eleganti. Vietējie ražotāji varēja sākt klientiem, kas pēr vairāk par 3 paletēm nodrošināt piegādi un uzņemties atbildību par granulu kvalitāt, tad būtu pavisam labi.
Rudenī paņēmu 3 paletes (no pārpircējiem, ar piegādi), kvalitāte ir Girsā, daudz skaidu, nosverot 1 litru granulu sanāk knapi 600 grami, tātad blīvums arī nav. Kamēr līdz decembrim kurināju pagājušās sezonas granulas (no tā paša piegādātāja), viss bija Ok. Decembrī sāku kurināt "svaigās", rezultātā: pilns šneks un caurule uz degli ar skaidām, patēriņš lielāks, bija jāpārregulē parametri deglim, pelnu arī daudz. Iepriekšējām granulām bija nomarķēti maisi ar ražotāja info, uz "jaunajiem" maisiem nav neviena uzraksta. Tāpat jākurina, kamēr beigsies, tad skatīsies.
Tauta varēja padalīties ar atsauksmēm par kvalitāti no ražotājiem, ko labāk pirkt. Skatos uz "Staļi", Bikolat, varbūt vēl kādu ražotāju.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12345678
Pašreizējā: 8 no 8


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********   *******    *******   **     ** 
 ***   **     **     **     **  **     **  **     ** 
 ****  **     **     **     **  **     **  **     ** 
 ** ** **     **      ********   ********  ********* 
 **  ****     **            **         **  **     ** 
 **   ***     **     **     **  **     **  **     ** 
 **    **     **      *******    *******   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727