UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
arhitekti liepaja un tas apkartne
Autors: inga55 (---.bb.online.no)
Datums: 17/04/2009 22:47

Labdien! vai tas ir iespejams, ka Liepaja nevar atrast arhitektu, kursh uznjemtos atbildiibu 100 m2 mazajai privatmajai?? vairaakos birojos man atbildeeja, mans projekts esot mazs un neienesigs!!! Vai taa var spriest?

Re: arhitekti liepaja un tas apkartne
Autors: a (87.110.126.---)
Datums: 17/04/2009 23:42

Citiem vardiem - arhitekts nav vajadzigs, jo nav velesanas maksat tik cik arhitekts izmaksa.Gan jau neviens neatteiktu, ja verstos ar lakonisku jautajumu ''man vajag arhitektu!!!'', nevis zeeliigi runatu par mazu maaju.

Otra lieta, 100 m2 nav nekadas iespejas izversties uz baigam izbuuveem tornjiem un ''cakaam'', ta ka teoretiski taja pasa ss.lv vai lidzigos sludinajumu deljos var atrast cilveku, kurs sazimes tai kastei sienas, sarakstiis specifikaciju materialiem un saskanjos tava vieteja buuvvaldee.

Domaju, tas varetu izmaksat +/- kadus Ls800-1000Ls

Re: arhitekti liepaja un tas apkartne
Autors: normundsarh (---.i-net.lv)
Datums: 17/04/2009 23:46

Labdien! Ja tā atbildēja vairākos birojos, tad ir liela varbūtība, ka neesiet bijuši vienprātīgi par cenu, vai arī esiet sākuši sarunu ar tekstu apt. tā: "Viss ir jau izdomāts, atlicis tikai uzzīmēt..." :) Īstenībā šajā laikā jums būtu īstā reize sameklēt labu arhitektu par labu cenu.

Re: arhitekti liepaja un tas apkartne
Autors: SAK (84.237.201.---)
Datums: 18/04/2009 09:03

Vai nu tev nepaveicās, vai arī nesameklēji īsto biroju... Drīz, pavisam drīz arhitekti plēsīsies lai varētu izpildīt šādus pasūtījumus "haltūras". Un kāpēc tu nemeklē sertificētu būvinženieri - ēku konstrukciju projektētāju - viņš arī var izstrādāt šādus projektus. Gan jau Liepājas pusē tādu ir kāda saujiņa. Ieej Latvijas būvinženieru mājas lapā www.lbs.building.lv uzspied uz sertificētiem speciālistiem, tad sameklē Liepāju un tad meklē cilvēkus kas sertificēti ēku projektēšanā.

Re: arhitekti liepaja un tas apkartne
Autors: jtdesign (---.btv.lv)
Datums: 18/04/2009 09:24

Nezinu, nezinu, gan jau vienā otrā "krutā" birojā varbūt vēl ir jaudām neatbilstoši lielas darbu apjoms, tomēr šobrīd to vairāk varētu uzskatīt par izņēmumu. Drīzāk pievienošos augstāk runājušiem, ka priekšstati par darba cenu atšķīrās kardināli (darba pašizmaksa tuvu 0 ir mājās piestrādājošam studentam nevis birojam ar telpu nomu, VID atskaitēm u.c. ar likumu noteiktajām figņām). Tā kā uzskati, ka pret Tevi izturējās ar cieņu un vārdu "p`šol von" vietā paskaidroja, ka nevar atļauties ieguldīt savus resursus Tavā projektā.

Kaut mana galda un datora pastāvīgā dislokācija ir Rīgā, esmu gatavs taisīt projektu ne tikai Liepājā, ko arī regulāri daru. Latvija ir ekstrēmi maza zeme un nevar būt, ka tāds esmu vienīgais :)

Piebilde pie a komentāra - ar torņiem un cakām var izvērsties pat pie 20 m2 lielas mājas, atliek tik atbildēt, vai vajag.

Re: arhitekti liepaja un tas apkartne
Autors: a (87.110.126.---)
Datums: 18/04/2009 11:01

Piebilde pie jtdesign komentaara.

Kaartiiga arhitekta pienaakums buutu argumenteeti attureet klienta veelmi 20m2 attistiit tornjus un cakas ;)
Jo ists arhitekts redz visu kopumaa un ''pareizaa zoom'' :D

Re: arhitekti liepaja un tas apkartne
Autors: inga55 (---.bb.online.no)
Datums: 18/04/2009 11:28

Tasisniiba! man projekts jau ir uz rokas, ar visiem pamatu risinaajumiem, eekas konstrukciju, kanalizaacija un tml.esmu mopirkusi tipveida projektu! Arhitektu biroji (es biju divos) man pieprasa ls 1200.(_mani neapmierina TAS, KO PIEDAAVAA PAR SHO SUMMU) un veel vairaakos zvaniju, teica ka projekts mazveertiigs. vai tiesam piesaiste, un iekshejo komunikaciju rasejumi, ka arii kanalizaacija , uz papiira izmmaksaa shobriid tik daudz! es reekjinaajos max ar ls 700-800.

Re: arhitekti liepaja un tas apkartne
Autors: a (87.110.126.---)
Datums: 18/04/2009 11:41

Nu re, tad jau es nebiju talu no patiesibas.
Divi arhitektu biroji nav ''vairaki''...

Tatad, ja sis tipveida projekts ir pietiekosi kvalitativs, tad tam butu nepieciesama tikai piesaiste.Domaju, tam nevajadzetu izmaksat vairak ka 200-400Ls, ja tas ir pieRiigaa.

Kas attiecas uz piesaistisanu - ja tas tipveida projekts ir tik tiesam nopirkts, tad parasti normali sadu projektu pardeveji piedava ari sertificeta arhitekta pakalpojumus ta piesaistei un/vai adaptacijai LV buvniecibas ''ipatnibam''.

Veel protams nav iisti skaidrs, kas domats ar jedzienu ''komunikaciju un ieksejo tiklu rasejumi, kanalizacija'' ?
Ja sis pozicijas nav ietvertas jau esosaja projekta, tad ir tikai logiski, ka inzeniertiklu projekts arii maksaa, ja nespejat pasi to izveidot.

Varbut cienita kundze ari ir iedoajusies, ka piesaistes ietavros par brivu butu jaiedod ari gazes pievada vai elektribas/internet/telefonu/tv tikli?

Manuprat, te puse tiek nokluseta.
Jeb, ka jau teicu - negribat maksat tik cik tas maksa.

ps.neesmu ne celtnieks, ne projektetajs - vienkarsi pats esmu uzcelis maju sev...

Re: arhitekti liepaja un tas apkartne
Autors: inga55 (---.bb.online.no)
Datums: 18/04/2009 12:06

paldies!
mekleshu letaako variantu!
maaja buus liepajas raj.(aka jau ir., jauns piesleg. elektribai ir, celsh ir, apkure - gaiss-gaiss siltumsuknis, bionotekudenju attirishasnas iekarta, gaze nebuus un nevajag.!!! )Starp citu bezvadu internets ari kerj!! Super!!! :-)
lai visiem veicas!

Re: arhitekti liepaja un tas apkartne
Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 18/04/2009 13:52

Re, tā informācija atklājas pamazām un nepilnīgi, tāpēc grūti ko nopietni ieteikt. Attiecībā par tipveida projekta ir svarīgi, pirkts, "lienēts", no interneta nodrukāts utt. un pat sadalot šajās kategorijās neko vēl nevar spriest par šī projekta kvalitātēm. Gandrīz 100% garantija, ka pilnībā jāmaina/jāpārstrādā pamatu konstrukcija atbilstoši konkrētajam būvlaukumam (gruntij). Tāpat, vēl NEKAD pie manis nav atnācis klients, kam nevajadzētu tajā tipprojektā "vienu sienu pārbīdīt". Nemaz nerunājot par adaptāciju konkrētiem sienu materiāliem, pārsegumiem utt. Vēl viena lieta - parasti projektu, tādu kā tas klientam ienācies, nevar iesēdināt zemes gabalā, jātaisa vai nu spoguļattēls vai dubultspoguļattēls visai ēkai vai vismaz daļai (garāžas piebūvei, piemēram). Tā kā 99.9999999999% gadījumu klientam "uz rokas" ir tikai izdrukas, praktiski jebkuru, pat vissīkāko, izmaiņu gadījumos piesaistes projektētājam to pilnībā jāpārzīmē datorā, kas mēdz būt laikietilpīgi.

Cik esmu saskāries, tipveida projektus būvvaldes akceptē tikai tad, ja tie iegādāti legāli (pircējs var uzrādīt attiecīgus dokumentus, kas tiek arī pievienoti projekta sējumam) un pārtulkoti latviešu valodā. Tāpēc vietējie projektētāji mēdz pārzīmēt visu un no oriģinālā projekta paliek "ragi da nagi".

Bieži figurē poļu tipveida projekti, kuros (laikam jau siltāka klimata dēļ), nav atbilstoši Latvijas klimatam risināta aukstumtiltu problēma, kā arī fasāžu siltināšana kopumā.

Ls 1200 ir adekvāta cena, par ko nav ko šausmināties. Tas, ka projektēšanas tirgū vienmēr ir valdījis dempings, katram ļauj atrast savām vēlmēm un maciņam piemērotu projektētāju. Cena gan nenosaka projekta kvalitāti ne vienā, ne otrā virzienā (dārgs-labs, lēts-slikts nav aksiomas).

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **        **  **     **  ********  ******** 
  **  **         **  **     **     **     **       
   ****          **  **     **     **     **       
    **           **  *********     **     ******   
    **     **    **  **     **     **     **       
    **     **    **  **     **     **     **       
    **      ******   **     **     **     ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727