UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 2 no 4
Re: guļbūves krāsošana
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 02/07/2008 19:02

Koks pats aizsargājas pret mitrumu, virskārtai piebriestot. Lai viņu pārāk bieži slapjums nemocītu, kā jau teicu, vajag pietiekamas pārkares.
Neviena sēne (pat mitrumu pievelkošais brants) neizdzīvo sausā koksnē.
Es ar to lazūru grasos krāsot pagaidām ne ar ko nepārklātu loga rāmi, jo ziemā no stikla tomēr kondensāts pil virsū pārāk bieži.
Koksngrauža kāpuri man pērnziem izsala nedēļu pa svētkiem nekurinot.

Re: guļbūves krāsošana
Autors: Didzisp (78.84.123.---)
Datums: 02/07/2008 20:27

Madara, es arī pirms desmit gadiem cerēju, ar modernajām krāsām un lakām, saglabāt koka "maigo silti dzeltenīgo" nokrasu. Tas mūsu klimatā ir pilnīgi bezcerīgi. Klāj ko gribi uz tiem baļķiem, tie ar laiku paliks pelēki, jo, pie mūsu slapjajiem rudeņiem un tagad arī ziemām, baļķu virsma visu laiku ir mitra. Tādos apstākļos jau nopelē plastmazas dēļi, ko tad var gribēt no koka. Kokam nevajag nekādu speciāku aizsardzību, ka tik lietus nelīst virsū. Tas gan ir ļoti būtiski un vienstavim ir pilnīga taisnība. Ja netici, tad iesaku kādu svētdienu atpūsties brīvdabas muzejā. Tur mājām simts un vairāk gadu, bet tām visādi Caparolli i sapņos vecos laikos neradijās. Ja man kāds var parādīt māju, kura 10-15 gadu laikā ir saglabājusi "maigo silti dzeltenīgo" koka nokrāsu, es esmu gatavs uzsaukt šampānieti.

Re: guļbūves krāsošana
Autors: EjTakTu (78.84.51.---)
Datums: 02/07/2008 22:17

Dažviet vēl redzamas dzelzceļnieku mājiņas - maigi silti dzeltenīgas :D diemžēl ne koka nokrāsā. Tā kā puse no nosacījuma, tad samierināšos ar kausiņu bairīša ;)

Re: guļbūves krāsošana
Autors: madara (---.balticom.lv)
Datums: 03/07/2008 00:03

brrrrrr,
bet ja es krāsotu māju ar kaut kādu krāsu, kam gaišs tonis klāt, tad arī pēc pāris gadiem viss paliktu pelēks?

Re: guļbūves krāsošana
Autors: Didzisp (78.84.123.---)
Datums: 03/07/2008 07:37

Vienīga krāsa kokam, kura ir izturējusi gadsimtu pārbaudi, ir tā sauktā zviedru krāsa. Skandināvijas valstīs tā ir ļoti populāra koka mājām. Tur gan pārsvarā izmanto tumši sarkanu toni. Madara, "Latvijas pelēkais" koka tonis brīvdabas muzejā jau arī nemaz tik slikti neizskatās.

Re: guļbūves krāsošana
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 03/07/2008 08:34

Tā bundža ko nopirku Depo tomēr saucas Capadur Twinproof, Latvijas mājas lapā aprakstra nav, bet citur tiek dēvēta par "acryldispersion".

Re: guļbūves krāsošana
Autors: aaaa (---.ltnet.lv)
Datums: 03/07/2008 09:08

Jebkura veikalos nopērkamā ūdenī šķīstošā krāsa ir uz akrilpolimēru dispersijas bāzes. Viņas sauc arī par lateksa krāsām utt., bet praktiski visas ar ūdeni jaucamās (iekšdarbu, ārdarbu, logu, metāla) ir uz tās pašas bāzes. Atšķiras pildvielas, piedevas, pigmenti u.c.

Re: guļbūves krāsošana
Autors: Ivars123 (194.8.16.---)
Datums: 03/07/2008 09:57

Pats gulbuvei klaju lineļļu. Esmu izmēģinājis dažādas. Stafor (viņiem ir laba grunts var nopirkt Depo), igauņu, kuru šogad veikalos neesmu redzējis un Vincents. Vislabāk man patika igauņu ražojums, jo tā bija nedaudz šķidrāka un labi iesūcās koksnē.
Rezultātā guļbūve jau trešo gadu ir silti dzeltenīga, BET mūsu rudeņos tā pat uzmetas sēnīte/s. Tās ir dažādas, vienas kuras nevar pat ar slīpēšanu dabūt ārā, bet otras kuras ļoti labi ar parasto hlora balinātāju (ACE) var iznīdēt.
Lineļļu uzklāju katru gadu jaunu kārtu, tagad arī darbs ir priekšā, pāris nedēļa atpakaļ pabalināju, kur tas nepieceišams, tad kādā karstā dienā klāšu lineļlu.
No ugunsdrošības viedoķla, protams lineļļa ir kā aizdedzināšans šķidrums, BET ja pasarg dievs "gailis" tiks klāt, tad domāju, tas nebūs noteicošais, jo koks degs jebkurā gadījumā.

Re: guļbūves krāsošana
Autors: Didzisp (78.84.123.---)
Datums: 03/07/2008 10:18

Ivars123, es jau arī tā ņēmos ar regulāru tirīšanu un krāsošanu, bet neuztraucies- tas at gadiem pariet, jo, katru otro gadu, parkrāsot māju ir vergu darbs.
Par to šampānieti es nopietni. Parādiet man vairak par desmit gadiem vecu māju, kurai ir noturējusies krāsa kā tiko ēveletiem dēļiem vai mizotiem baļķiem un šampanietis rokā. Ivars123 variants gan neder, jo nevien normāls cilvēks jau nevar atļautie katru vasaru pārkrāsot māju.

Re: guļbūves krāsošana
Autors: madara (---.tilde.lv)
Datums: 03/07/2008 11:13

a balināt vajag tikai tajās vietās, kur tā sēnīte uzmetusies vai arī visur? Ja es tā darīšu, pēc tam, krāsojot ar kaut ko, tonis neatšķirsies balinātajās un nebalinātajās vietās?

Pašreizējā: 2 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  ******   **     **  **     **  **         **     ** 
 **    **  ***   ***   **   **   **    **   **     ** 
 **        **** ****    ** **    **    **   **     ** 
 **        ** *** **     ***     **    **   **     ** 
 **        **     **    ** **    *********  **     ** 
 **    **  **     **   **   **         **   **     ** 
  ******   **     **  **     **        **    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727