UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 3 no 4
Re: Mājas apsardzes sistēma
Autors: EjTakTu (78.84.43.---)
Datums: 10/04/2012 22:31

1) 2 vadi barošanai, divi relejam. Tampera nav
2) 2 vadi uz herkona releju ārdurvīm. Pārējās parasti ietvertas kustību detektoru zonā. Logi arī. Logiem papildus domāti stiklu plīšanas detektori. Mēdz būt kombinēti kopā ar kustību detektoriem, bet dargāki. Stikla plīšanas detektoram tikpat vadu cik kustībniekam.
3)Paši stāvi jau tiek sadalīti pa zonām. 1.zona parasti ir ārdurvju herkons un tiek definēta ar aizturi laikā, lai paspēj pultī kodu uzspiest. 2.zona parasti ir sekojošā - kustības detektors telpā pie pults. Ja pirmās atveras durvis, tad arī dod laiku nospiest kodu. Ja durvis neatveras, bet kustība notiek, reaģē momentā. Pārējās zonas apkalpošanas un reāģēšanas ērtuma pēc - viena telpa, viena zona. Ja vēlme 1.stāvu apsargāt un iet gulēt otrajā, tad var iztikt ar vienu pulti. Tikai atkarībā no konkrētās situācijas nedaudz savādāk definē zonas, izvēlas pults novietojumu, utt.
4) divi vadi, jo vienalga, ko papildus galā uzkar - videonovērošanu, naktssargu ar pogu vai rubiļņiku, nekas vairāk par kontaktu komutāciju NC vai NO variantā nenotiek. Tiek tikai apzīmēta un definēta ierīce kā kārtējā zona.
5) Signalizācijai ir arī kabeļi ar padsmit dzīslām. Aizrauties ar samazināšanu neieteiktu, jo kādas ierīces defekts tad var paralizēt visu sistēmu, kas pie atdalītiem kabeļiem ir mazāk iespējams variants. Uz katru devēju protams atsevišķs kabelis netiek vilkts. Tikai uz katru zonu. Vienas zonas ietvaros tad nu barošana paralēli, releju kontakti virknē ar EOL pretestību pēdējā devējā. Tamperus arī savirknē. Neiesaka virknēt vairākpar 3 devējiem. Visa tā sīkā knibināšanās ir domāta priekš efektīvas apsardzes firmas reaģēšanas iespējas un normālas apkalpošanas iespējām, jo pēc saņemtajiem signāliem apsardzes operators reaģētājiem jau var pastāstīt, kurā ēkas pusē, stāvā, telpā ir nostrādājusi signalizācija.
Aiz knauzerisma protams var smazināt vadu skaitu. NX kustību un stikla plīšanas detektoru ķēdei pietiek pat ar 3 vadiem. Pie nosacījuma, ja atsevišķi neizdala tampera funkciju. Tampera kontaktus liek virknē ar releja kontaktiem un caur EOL pretestību slēdz pie - vada. Tātad tiek izmantots "+", "-", un attiecīgās zonas vads
6)Ārējai sirēnai 4 vadi - 2sirēnas + 2tampera. Iekšējai parasti 2 bez tampera.
7) GSM vai cits raidītājs parasti tiek novietots vai nu pašas signalizācijas plates un barošanas kastē, vai arī tiešā tās tuvumā jo raidītāja barošana pa taisno jāpieslēdz paralēli akumulatora spailēm. Ļoti retos gadījumos koaksiālais kabelis no raidītāja uz ārējo antenu.

Re: Mājas apsardzes sistēma
Autors: edu (---.bank.lv)
Datums: 11/04/2012 09:20

Super - paldies par detalizēto atbildi!

Re: Mājas apsardzes sistēma
Autors: edu (---.bank.lv)
Datums: 11/04/2012 10:01

Vēl jautājums - vai signalizācijas vadus var saitēt kopā ar elektroinstalācijas vadiem, vai arī, līdzīgi kā TV un i-net vadus, tos vajag vilkt ~20cm nost no elektro vadiem?

Re: Mājas apsardzes sistēma
Autors: EjTakTu (78.84.43.---)
Datums: 11/04/2012 19:52

Sakarā ar to, ka trauksmes devēji praktiski ir patstāvīgas ierīces, uz kurām tikai pienāk barošanas spriegums, un to darbības rezultātā tiek savienoti vai atvienoti kontakti, elektroinstalācijas vadu tuvums nav kritisks. Taču ir viens "bet" - dūmu un karstuma detektoru kabeļu trases gan izvieto atstatu no elektroapgādes kabeļiem. Pie kam šie kabeļi ir speciāli - relatīvi ugunsdroši. Bet tas nav dēļ traucējumiem, bet gan elektrisko kabeļu iespējamās izolācijas degšanas dēļ. Praksē gan ugunsdrošie kabeļi manīti tikai sistēmās, kurās ir atsevišķas ugunsgrēka brīdināšanas sistēmas.

Re: Mājas apsardzes sistēma
Autors: Rx (---.bn.ngn.lv)
Datums: 11/04/2012 20:18

Sakarā ar ekonomisko spuldžu ieviešanu, kurās ir sprieguma ģeneratori, kas rada palielinātu elektromagnētiko starojumu, atsevišķa tipa dūmu detektori nostrādā no tuvu esošām elektronisko droseļu dienas gaismas lampām. Uzmontējot tās, man vajadzēja mainīt dūmu detektorus pret citiem. Tāpēc iesaku detektora vadus tomēr vilkt kādu gabalu no tīkla vadiem. Vai jums ir vēlēšanās ik pa laikam nervus bendēt sev un citiem ar falšām dūmu detektoru nostrādnēm...

Re: Mājas apsardzes sistēma
Autors: rbm (178.16.22.---)
Datums: 06/10/2014 22:55

Izdomāju jaunbūvei uz ziemu uzlikt lokālo signalizāciju. Nopirku komplektu (visdrīzāk ka ķīnas esprit 728 plate + PA-4476 devēji). Saslēdzu visu kopā cik nu instrukcijā sapratu,
uz 1+C pieslēdzu kustības devēju pa taisno NC+COM uz 2+C pieslēdzu kustības devēju N0+1kREZ+Com. Ieslēdzu, bet tālāk par degošu TBL un 1,2,3,4 taustiņus netieku :/
tik daudz kā trouble nolasīt un iestatīt laiku izdevās, tagad nospiežot uz TBL kļūdas neparādās.
Bet netieku skaidrs kā panākt lai uzlikt signalizāciju

------------------------------------
Ceļu savu māju - [gimenesmaja.wordpress.com]

Re: Mājas apsardzes sistēma
Autors: Rol (178.16.22.---)
Datums: 12/10/2014 22:46

Jau daudzus gadus dzīvojam ar bezvadu sistēmu un nekādu problēmu. Detektoru baterijas kalpo apm. 3 gadus. Klaviatūrai vēl ilgāk. Man liekas, kaut kā muļķīgi ar tiem vadiem čakarēties, tas laiks ir pagājis. Mums arī sākumā likās dārgi, tādēļ sākām ar pamata komplektu plus vēl pāris detektoriem. /Telpās, kur nekā vērtīga nebija, detektorus nelikām/. Tiklīdz kļuva finansiāli iespējams, sistēmu papildinājām līdz optimālai.

Re: Mājas apsardzes sistēma
Autors: Rol (178.16.22.---)
Datums: 12/10/2014 22:50

Vēl bija smieklīgi, ka savilkām pilnu māju ar telefona, interneta un TV/SAT kabeļiem :) No visa minētā dzīvē izmantojam tieši 1 (vienu!) TV kabeli :)

Re: Mājas apsardzes sistēma
Autors: Didims (178.16.22.---)
Datums: 13/10/2014 09:52

Rol, un kā būtu, ja nebūtu tā viena TV kabeļa?

Re: Mājas apsardzes sistēma
Autors: Rol (178.16.22.---)
Datums: 13/10/2014 10:11

Kauč kā izvilktu - nekāda traģēdija jau nebūtu :) Ne tas pirmais, ne pēdējais kabelis būtu, kas jāizvelk pēc apdarers pabeigšanas.

Pašreizējā: 3 no 4


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **      **  ********  ********   ******  
    **     **  **  **     **     **    **  **    ** 
    **     **  **  **     **         **    **       
    **     **  **  **     **        **     **       
    **     **  **  **     **       **      **       
    **     **  **  **     **       **      **    ** 
    **      ***  ***      **       **       ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727