UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Radona detektori un filtri
Autors: Tom (85.10.211.---)
Datums: 06/03/2017 15:24

Labdien

Esmu plānojis dislocēties vietā, kur pēc pieejamiem datiem varētu būt paaugstināta radona koncentrācija gaisā un ūdenī. Jautājums - vai kāds ir pircis un izmēģinājis radona detektorus? Otrs jautājums - kādus dzeramā ūdens filtrus izmantot, lai izfiltrētu radonu no ūdens?

Re: Radona detektori un filtri
Autors: GG (85.10.211.---)
Datums: 06/03/2017 15:50

Hmm, nopietni padomājot - ko dos radona detektors? Zināsi ka radons gaisā ir, kādas tālākās darbības? Varbūt var preventīvi izveidot labu ventilāciju, un miers. Par radonu var somu/zviedru materiālos papētīt, viņiem uz granīta tā ir problēma. Cik saprotu - siltinātie plākšņveida pamati lieliski novērš no zemes nākošā radona ieplūšanu telpā.

Re: Radona detektori un filtri
Autors: Didzisp (85.10.211.---)
Datums: 06/03/2017 16:02

Vai tik nebūsi kļuvis par žurnālistu murgu upuri. Kur tad Latvijā ir radona bīstama vietra? Protams, ja dzīvosi dziļi nevēdināmā pagrabā, tad varbūt arī kādu mikrorengenu salasīsi, bet citādāk gan diez vai radons var radīt veselības problēmas. Vismaz es dzīvoju itkā netālu no Daugavas, kuras ieleja skaitās ar paaugstinātu radona līmeni. Gegera skaitītājs gan uzrāda , ka dabīgais radiācijas fons ir pat nedaudz mazāks kā vidējais Latvijā. Senči te dzīvojuši jau gadsimtiem un neko, jo ja tā nebūtu, nebūtu arī manis. Visādā ziņā es vairāk uztrauktos par ''digitālo pārtiku'' no ielveikala plaukta, kā par radonu.

Re: Radona detektori un filtri
Autors: Tom (85.10.211.---)
Datums: 06/03/2017 16:13

Protams, ka neko vairāk kā izvēdināt telpas es nevarēšu, bet arī tas būs pietiekami.

Didzi, tavs arguments izklausās pēc "mans vectēvs pīpēja visu mūžu un bija vesels tāpēc tabakas kaitīgums ir bullshit un vēzis ir lielo zāļu ražotāju izdomāts fufelis..." kaut kā tā.

Es jau nesaku, ka gāzmaskās jādzīvo, vienkārši elementāra piesardzība.

Re: Radona detektori un filtri
Autors: Rx (85.10.211.---)
Datums: 06/03/2017 16:13

Kāpēc tikai radona detektoru?...Lasām, ka daudz kas ir jāmēra. Te:
[apollo.tvnet.lv]

Re: Radona detektori un filtri
Autors: Didzisp (85.10.211.---)
Datums: 06/03/2017 18:04

Tom, nu nav mani argumenti salīdzināmi ar vectēva pīpēšanu. Es vienkārši neticu žurnālistu murgiem. Kaut vai RX tiko dotajā saitā, kur 30 mikrorengeni stundā kautkur adgalē tiek uzskatīti par šausmīgu radiācijas devu, lai gan tas ir normāls dabīgais fons. Jā, skaitlis divreiz lielāks, bet vienalga nav bīstams dzīvībai. Es vairāk vados pēc senču gudrībām, jo kā jau teicu, ja tās nebūtu patiesas, nebūtu arī mūsu. Daudz svarīgāks mājvietai ir āderu stāvoklis zemē. Tāpat senči vienmēr māju cela uz smilšu uzkalniņa, nevis purvainās pļavās, kā tagad. Būs māja augstākā vietā, vējš visus radonus izdzenās. Pofig senčiem bija jevropas jaunās normas un nepakoja māju entajaš plēvēs. Automātiski bija laba ventilācija, kura izpūta radonu pa šķirbām. Ar to es negribu teikt, ka vajag šķirbainu māju celt, bet tikai domāt loģiski, kur var rasties radons iekštelpās. Domā pats, un netici glupiem žurnālistu rakstiem, kuri jauc elektromagnētisko starojumu ar radiāciju .

Re: Radona detektori un filtri
Autors: Tom (85.10.211.---)
Datums: 06/03/2017 18:29

Didzi, es nemēģināšu tevi pārliecināt. Es nezinu kāpēc tu šeit žurnālistus pin iekšā, es lasīju info no LVĢMC [www.meteo.lv]

Vai Tu domā, ka LVĢMC ir nekompetenti? Es pats neesmu speciālists šajā jomā, tāpēc interesējos.

Bet vispār es apbrīnoju cilvēkus Latvijā, kas tic visādām pasakām par āderēm un uguns līnijām un burvju akmeņiem ar kuriem var novērst "āderu slikto starojumu", bet netic zinātniski pierādāmai un izmērāmai lietai. OK, es negribētu tagad fleimu par āderēm :). Es tikai vēršu uzmanību, ka Latvijā ir reģioni, kur iespējama paaugstināta radona koncentrācija. Protams, ka labi vēdinātās telpās tā nav problēma, bet tomēr gribētos drošības sajūtai uzstādīt tādus detektorus.. Tieši tāpat kā dūmu detektorus mēs liekam un nesakam, ka "nevajag spēlēties ar spičkām, tad dūmu detektorus nevajadzēs"...

Re: Radona detektori un filtri
Autors: Hmm (85.10.211.---)
Datums: 06/03/2017 18:44

Didzis dzīvo caurā mājā kā senči, viņam radons bijis nebijis :]

Re: Radona detektori un filtri
Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 06/03/2017 19:27

Nedomāju, ka radons ir tā lieta Latvijā, kuras dēļ būtu jāpērk detektors mājā. :)

Daudz vairāk veselību ietekmē mitrums, temperatūra, CO, CO2, putekļi, kancerogēnie putekļi. Ja gribas dzīvot droši, tad pirmais būtu tvana gāze, dūmu un gāzes noplūdes detektors, jo atšķirībā no radona šīs lietas var dzīvi ievērojami pagarināt. :)

Par drošo dzīvi var ilgi un dikti runāt - elektrība, ūdeņi, satiksme, noziegumi utt. Es teiktu ka priekšlaicīgi no dzīves aiziet no n-citiem faktoriem, kuriem mēs nepievēršam pārāk lielu nozīmi, nevis no radona.

Bet ja vēlies pērc. Kā jau labs detektors maksās labu naudu, jo kaut kāds +- ķīnietis tavā dzīvē skaidrību neviesīs - pie tik niecīgiem skaitļiem +- kļūda liek pazust jebkādai jēgai no detektora. Tātad visticamāk tas būs dārgs pirkums, kuru vēlams periodiski kalibrēt.

Re: Radona detektori un filtri
Autors: ints45 (85.10.211.---)
Datums: 06/03/2017 21:14

Pameklējiet internetā, bet Latvijā viena iestāde gatavojās veikt organizētu mērīšanu. Proti, gribētāji piesakās un iestāde pēc saviem principiem izsniegs uztvērējus, kas jānovieto attiecīgajā telpā. Mērījumu rezultātu interpretācijas, cik atceros, būs pēc tam pielietojami jebkurai vietai Latvijā

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  **     **   *******   ********  
 **     **  **     **  **     **  **     **  **     ** 
 **     **  **     **  **     **  **     **  **     ** 
 **     **  *********  **     **   ********  **     ** 
 **     **  **     **   **   **          **  **     ** 
 **     **  **     **    ** **    **     **  **     ** 
  *******   **     **     ***      *******   ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727