UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Darba tirgus Latvijā
Autors: Einars Lacis (85.10.211.---)
Datums: 15/02/2017 22:21

Sveicināti!

Kāda pēc Jūsu pieredzes ir reālā atalgojuma situācija darbiniekam ar augstāko izglītību un pieredzi būvniecībā ap 10 gadiem - ne muļķim, tādam, kas zin ko dara un ātri pielāgojas jaunajiem uzdevumiem.
Pieņemsim, amats būvdarbu vadītājs / inženiertīklu projektu vadītājs pieņemsim, ka firmā, kur darbs ar apakšužnēmējiem. Sauciet arī piemērus kur citur kādā sfērā ar šādu izglītību varētu strādāt, lai šaņemtu adekvātu atalgojumu.

Vēlētos dzirdēt tādu uzmetumu, summa no līdz, lai varētu mazliet izvērtēt reālo situāciju... Var jau būt ka tiešām gribu par daudz...


Man pašam viedoklis tāds, ka cilvēkam ar tādu izglītību un pieredzi, būtu jāvar patstāvīgi un vienpersoniski uzturēt sievu, bērnus, atļauties paņemt līzingā kādu auto, palēnām būvēt māju, reizi mēnesī aizvest ģimeni uz teātri, reizi gadā izvest ģimeni ceļojumā u.t.t. domāju tas tak nebūtu daudz prasīts...

Re: Darba tirgus Latvijā
Autors: Georgs999 (85.10.211.---)
Datums: 15/02/2017 23:14

Ja gribi vairāk pelnīt, tad tev jāorganizē darbs pašam un jākļūst patstāvīgam, un nevis jāstrādā zem kāda cita.
Ja esi darbojies jau 10 gadus, tad gan jau, ka istrādes un kontakti ir, tad tik uz priekšu.
Iet strādāt zem cita, tas jau ir solis atpakaļ.

Re: Darba tirgus Latvijā
Autors: Einārs Lācis (85.10.211.---)
Datums: 15/02/2017 23:28

Georgs999 Wrote:
-------------------------------------------------------
> Ja gribi vairāk pelnīt, tad tev jāorganizē
> darbs pašam un jākļūst patstāvīgam, un nevis
> jāstrādā zem kāda cita.
> Ja esi darbojies jau 10 gadus, tad gan jau, ka
> istrādes un kontakti ir, tad tik uz priekšu.
> Iet strādāt zem cita, tas jau ir solis atpakaļ.


Paldies Georgs999 par komentāru!

Paralēli savam darbam jau pats arī pamazām būvēju savu biznesiņu, kurš pagaidām vēl nav pietiekami pelnošs, bet tas jau cits stāsts...

Uz doto brīdi gribēju saprast no cilvēkiem, kāds tad ir tas reālais darba tirgus šādā amatā...

Teiksim, ja par šādu darbu + pašaizliedzīgu sevis ieguldījumu darbā tā lai viss būtu tip top, bet saņemu 800 Eur mēnesi + nelielus bonusiņus, sports, telefons u.t.t. pēc tā cik daudz sevi ieguldu darbā liekas, ka nu šī summiņa ir vairāk nekā daudz par maz.

Re: Darba tirgus Latvijā
Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 16/02/2017 00:01

Viss ir atkarīgs no pieprasījuma nozarē. Ja zems, tad algas arī cenšas sekot, bet tai pat laikā tie speciālisti var aizplūst uz citu nozari un tur saņemt labāku algu.
Es teiktu, ka cilvēkam ar tehnisko diplomu + kvalifikāciju atbilstoši praksei un mūsdienu tendencēm + bez putniem galvā būtu jāsaņem nu ne mazāk kā 1500 uz rokas. Cita lieta, ka augsts pašvērtējums tajā sadaļā, kura ir ārpus diploma mēdz būt diezgan dažāds. Diploms ir, bet fišku nerubī vai arī sliņķis utml. Tad diemžēl diez ko noderīgs viņš nav.
Ja viss kā raksti, tad kaut kā šķiet ka 800 bišķi tomēr ir par īsu.
Pie kam speciālistu gadījumā nav īsto nozīme vai esi Rīgā vai Rēzeknē. Drīzāk no svara vai uzņēmums kopumā ir konkurētspējīgs jeb vienkārši švaks, kuram tiek tikai daži lokāli pasūtījumi.

Re: Darba tirgus Latvijā
Autors: v_t (85.10.211.---)
Datums: 16/02/2017 11:26

"Man pašam viedoklis tāds, ka cilvēkam ar tādu izglītību un pieredzi, būtu jāvar patstāvīgi un vienpersoniski uzturēt sievu, bērnus, atļauties paņemt līzingā kādu auto, palēnām būvēt māju, reizi mēnesī aizvest ģimeni uz teātri, reizi gadā izvest ģimeni ceļojumā u.t.t. domāju tas tak nebūtu daudz prasīts.."

redz, visu to pašu būtu pelnījis arī skolotājs, un meža vecis un vēl daudzi citi. protams, ka godīgi būtu, ja, piemēram, labs skolotājs varētu atļauties lielāku māju, tālāku ceļojumu, vairāk m2 mājai nekā meža vecis vai pat būvinženieris.
problēma jau tajā, ka viņš ar saviem ienākumiem pat nedrīkst sapņot par savas mājas būvniecību un būvinženiera algošanu, lai samaksātu tam 1500.
ekonomikā, kurā minimālā alga ir vairumam cilvēku, par kādu algu var sapņot būvdarbu vadītājs?
lielo objektu maz, privātā būvniecība minēto iemeslu dēļ nīkuļo.
personīgi pazīstu cilvēkus, kas pelna lielas algas, bet viņiem mājas būvēt nav laika un vajadzības. tik daudz kā pārgulēt var arī labiekārtotā vienistabas kamerā kādā daudzstāvenē. līdzekļi tiek tērēti, lai noņemtu stresu. ģimene, būvniecība, bērni - aizmirsti.

neizplūdīšu te aprakstā kāpēc esam tādā situācijā - gremošanas procesa galaproduktos līdz kaklam, ja ir interese, katrs var atrast pats.

Re: Darba tirgus Latvijā
Autors: jtdesign (85.10.211.---)
Datums: 16/02/2017 11:49

...bez bumažki ti bukaška...

Cik un kādi sertifikāti Tev ir? Vairāki no tiem dod ienākumus pat gandrīz nestrādājot. Protams, prasmēm būtu jāatbilst sertifikātos minētajam, atbildība tomēr kāda nebūt ar būvniecību saistītajiem ir (Damokla zobens mums visiem virs galvas karājas). Šis gan mazāk noderīgs algotam darbiniekam (kaut patirgoties tāpēc var), bet pēc speciālistiem kādam konkrētam uzdevumam ir problēma - kur to speciālistu raut (man zināmie visi darbos slīkst nost).

Ja proti valodas, tuvāku un tālāku kaimiņvalstu darbatirgi ir vaļā, arī tur speciālisti pa žogmalēm nemētājas.

Re: Darba tirgus Latvijā
Autors: Rx (85.10.211.---)
Datums: 16/02/2017 14:19

Darba vērtība nav tajā, ko dari, bet tajā, cik par to maksā! Vari veikt unikālus darbus, būt underkinds savā ziņā, bet ja Tev nav kur šīs īpašības "pārdot" tad neko nesaņemsi.Klāt vēl ieprieš minētais, būvniecībā ir serifikācija. Tā tagad pacelta augstos "stāvos" kā neatņemama sastāvdaļa tam, lai teiktu ka esi speciālists. Prasības papīru uzrādīšanā ļoti lielas. Daudzi tāpec nevar sertifikācijas pagarināt...un klāt vēl dokumentāla prakses pierādīšana. Secinājums: Vai nu laba izglītība, apstiprinata ar "papīriem", vai apķerīga darbošanās, izmantojot citu zināšanas un reālo materiālo darbu veiksana ar citu rokām, maksājot minimali iespējamo, pelnot tā maksimāli. Piemers nav tālu jāmeklē: Pardevējs Te pelna vismaz trīs reizes mazāk kā tajā pašā firmā strādājošs pārdevējs, citzemēs, pie viena un tā pašā preču apgrozījuma. (firmu neminēšu, bet ir precīz piemers...). Tas pats ar degvielas pardevēju algām....te un tur. Ka iziet no sīs bezcerības? Elementari: Daudz aizņemties, palielināt apgrozījuma "katlu" ( tās pašas algas...) un tāpat kā citas valstis to darīja un dara....nekad, nekad neatdot!
P.S. Nauda, kas ir aizņemta, nav kādu nopelnīta...bet uzdrukāta. Tas ir Pasaules Lielais Noslēpums.

Re: Darba tirgus Latvijā
Autors: Rx (85.10.211.---)
Datums: 16/02/2017 14:27

Piebilde teiktajam: ASV. Meksikāņi. Vai.!!..slikti.!!..cels žogu. Bet iesaku paskatīties, kā šie meksikāņi strādā:
[www.youtube.com]
Cik Jūs maksātu par šādu darbu, stundā?

Re: Darba tirgus Latvijā
Autors: Praktiķis (85.10.211.---)
Datums: 16/02/2017 18:27

Sertifikātiem un prasmēm,protams,ir nozīme,bet strādājot vienā uzņēmumā 10 gadus izaugsmes iespējas visdrīzāk būs izsmeltas. Ne tāpēc,ka tevi nenovērtē, Ja esi labs speciālists-visdrīzāk novērtē,bet šajā nozarē ,ja nedraudi ar promiešanu,tad visticamāk nesagaidīsi algas pielikumu-jo visiem tā ir labi (izņemot tevi). Manipulēt ar promiešanu vari tikai tādā gadījumā,ja esi drošs,par savu kvalifikāciju. Patiešām labu speciālistu katastrofāli trūkst,bet teikšu atklāti- desmit gadu ir gaužām maz,lai domātu,ka esi labs speciālists,ja nu vienīgi kādā samērā šaurā specializācijā,bet ir izņēmumi,tāpēc lūgums neuztvert personīgi. Savs uzņēmums ir risinājums,bet to ir grūti atļauties dzīvojot no algas līdz algai.

Re: Darba tirgus Latvijā
Autors: rbm (85.10.211.---)
Datums: 16/02/2017 22:19

inženiertīkli 2016.gadā bija totālos jaņos - apgrozījums krities par 41%, cenas ir nokritušās 2012.gada cenās - bet varbūt pateicoties tam ka beigušies ūdenssaimniecības projekti cenas ir atgriezušās pie normas.

lai saņemtu 1500 uz rokas oficiāli, darba devējam jānopelna pie 4000eur kopumā. Ņemot vērā ka produktīvās stundas ir kādas max 120 mēnesī, tad stundas pašizmaksa par cik tevi jāpārdod kleintam ir 33EUR. - protams ir aploksnes utt, bet to neapskatām.

Tātad no vienas puses gribi saņemt 1500 pēc nodokļiem, ppacenties, lai tevi "pārdod" vadība pa 35eur/h. Alternatīva?
Piemēram: Pašnodarbinātais inženiertīklu būvdarbu vadītājs ar savu brigādi
Piemēram piesūcies kādai pašvaldības ūdenskantorim - izbūvē un sakārto dokumentāli ūdensvada un kanalizācijas pieslēgumus privātajiem - viens objekts tā ap 800-1000eur, kādi 200eur paliek pāri tev par darbu organizēšanu un dokumentu kārtošanu.

P.S. un lai sieva sēdētu mājās, ceļotu un vēl ko tur tik darītu+ viss augstākminētais notiktu mēnesī sausam atlikumam jābūt pie 3000eur, šo jau praktiski pie mums var panākt ja uz tevi strādā, nevis tu strādā.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **        **        **  ********  **     ** 
  **   **         **        **  **        **     ** 
   ** **          **        **  **        **     ** 
    ***           **        **  ******    ********* 
   ** **    **    **  **    **  **        **     ** 
  **   **   **    **  **    **  **        **     ** 
 **     **   ******    ******   ********  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727