UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Zemes līmeņa pacelšana
Autors: IlzeKrr (85.10.211.---)
Datums: 04/02/2017 17:56

Labdien!


Esam atraduši zemes gabalu, kas atbilstu mūsu vēlmēm un cenas ziņā ir tīri labs, 2010m2. Mūsu plānā - tuvākā vai tālākā nākotnē celt privātmāju.

Bet, apskatot īpašumu dzīvē, atklājas, ka visi apkārtēji gabali ir ievērojami pacēluši zemes līmeni, līdz ar to "mūsu"gabals nu ir kļuvis par zemāko punktu un pavasarī daļēji pārvēršas dīķī. Zemes gabals vienā galā ir slīpāks. (respektīvi, vienā līmenī ar ceļu, bet aiziet slīpumā uz grāvja pusi)

Ar kaimiņu līmeņa starpība ir aptuveni 0.75-1m, līdz ar to izskatās, ka būtu jāber vismaz 1-1,5m klāt.

Vai kādam ir bijusi saskarsme, zināt aptuvenās izmaksas šādam pasākumam? Kādas problēmas varētu rasties? Vai būtu nepieciešama saskaņošana? Kas būtu jādara, lai nākotnē varētu celt māju?

Re: Zemes līmeņa pacelšana
Autors: rbm (85.10.211.---)
Datums: 04/02/2017 22:53

visā šai pasākumā dārgākais punkts ir transports un tehnika.
ja nevēlies, ka objektu tiek pacelts ar būvgružiem, tad meklē apkārt būvlaukumus kur stumj nost virskārtu un mēģini vienoties par tās aizvešanu.
bet jārēķinās sākot no 4eur/m3 par pievestu materiālu, kas tālāk vēl par 1,3 reizēm sablīvēsies

------------------------------------
Ceļu savu māju - [gimenesmaja.wordpress.com]

Re: Zemes līmeņa pacelšana
Autors: daudzjautajumi (85.10.211.---)
Datums: 05/02/2017 00:10

rbm priekškam tu sauc to ciparus nezinot kur tas NI atrodas?!

Re: Zemes līmeņa pacelšana
Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 05/02/2017 01:40

Piekrītu abiem rbm un daudzjautajumi. rbm sauc ciparus, kas vedina domu uz konkrētību, gan daudzjautajumi, kas pareizi norāda, ka m3 cena var ļoti nostaigāk. Piem. manā ārpus pilsētu teritorijām pievediens maksā dažreiz pusi un vairāk no ieguves vietas m3. Škembas laiva 120 smilšu arī 120. Ieguves materiāla cena ļoti atšķirīga.
Tātad ekonomiski skatoties - mājas rajons - smilts, pārējais grunts + melnzemes virskārta. Smilts - kur dievs devis karjeru, grunts - jebkur kur tuvāk var izštukot.
Opcija - dīķis koplietošanai vai kādam kaimiņam = grunts par brīvu.

Re: Zemes līmeņa pacelšana
Autors: jtdesign (85.10.211.---)
Datums: 05/02/2017 11:32

Sākt ar gājienu līdz vietējai būvvaldei parunāties. Ņemot vērā ekstrēmo būvniecības procesa pārbirokratizāciju nekādi nevar izslēgt situāciju, ka uzbērt neparko neļaus, attiecīgi nesaskaņos ne projektu, ne varēs nodot ekspluatācijā, nemaz nerunājot par visādiem sodiem vietējās pašvaldības budžeta papildināšanai.

Re: Zemes līmeņa pacelšana
Autors: Zodčijs (85.10.211.---)
Datums: 07/02/2017 09:59

Teorētiski it kā varētu pieņemt, ka būves kaimiņu gabalos ir tapušas pagastu ahitektu periodā - pirms novadu dibināšanas - kad pagastu arhitekti pavirši ņēma vērā dažādus likumus - vai interpretēja tos dažādi - skatījās "caur pirkstiem". Tai skaitā uz Aizsargjoslu likumu - kurā joprojām stāv izplūdusi frāze - ...aizsargjoslu zonā zemes virsmas līmeņa pacelšana nav pieļaujama (kaut kā tā)...

Piem.: upju, ūdenskrātuvju, elektrolīniju, kabeļu u.c. aizsarjoslas (garš uzskaitījums)

Bet praktiski - ja citi kaimiņi varēja - un ceļš ir augstāk - tad gan jau var...
Kā jau jtdesign minēja - uz būvvaldi noteikti vajag piekāpt - pa galvu nesitīs...

Citā - lauku teritorijā, kur kaimiņi neredz - varētu klusiņām piebērt to ko vajag - pirms tiek taisīts topogrāfiskais plāns...

Re: Zemes līmeņa pacelšana
Autors: daudzjautajumi (85.10.211.---)
Datums: 07/02/2017 10:31

pirms gada šitai darbībai pietika ar iesniegumu, šogad cieta seja "projekts", pats ne sūda neizdarīju un vēl topene pa virsu... tagad jādomā kā sashēmot to korekciju, man gan nav viss jāpaceļ tik cik plakni lielākā platībā dabūt

Re: Zemes līmeņa pacelšana
Autors: Krišjānis (85.10.211.---)
Datums: 07/02/2017 10:48

Varu pastāstīt nedaudz no savas pieredzes. Bija noskatīts zemes gabals (~2ha) aptuveni 100m no upes, tuvumā citas mājas (gan vecākas, gan jaunākas). Bija aplūšanas risks un aptaujātie kaimiņi sacīja, ka aptuveni vienu reizi 5 gados upe izkāpj vairāk no krastiem, bet nekas traks. Tāpēc devos uz vietējo būvvaldi noskaidrot vai konkrētajā zemes gabalā būs iespējama būvniecība - saņēmu (mutisku) atbildi, ka tālākājā stūrī no upes, tuvāk ceļam būs iespējams būvēt (līdzīgi, kā visiem citiem kaimiņiem). Iegādājos zemes gabalu, pagāja aptuveni 1,5-2 gadi, tika izstrādāts projekts. Tā, kā pats neko nedarīju (nav laika), tad visus saskaņošanas darbus uzticēju sev pazīstamam arhitektam, taču būvvalde neatļāva būvēt - bija nepieciešams LVGMC atzinums par 10% aplūšanas iespējamību. Uztaisīju to, kā rezultātā zemes gabals un vieta, kur bija iecerēts veidot māju un visu ap to atradās aptuveni 0,1 - 0,6m zem 10% aplūšanas atzīmi. Būvvalde nedeva atļauju nedz būvēt, nedz pacelt zemes līmeni 1/3 daļai no zemes gabala, kur būtu māja. Rezultātā zemes gabalu pārdevu vienam no kaimiņiem izdevīgāk nekā iegādājos. Viņš teica, ka vispirms pacelšot līmeni, bez nekādām atļaujām un tad visu saskaņošot un būvēšot bērniem māju. Vai ir izdevies nezinu - neesmu interesējies.

Re: Zemes līmeņa pacelšana
Autors: IlzeKrr (85.10.211.---)
Datums: 08/02/2017 09:02

Paldies par viedokļiem!

Apjautājām arī profesionāļus - kā nu kurš, bet par pasākuma izmaksām teicās 2-6t robežās + meliorācija, kā arī 2-3gadi, kamēr nosēdīsies utt.
Man kaut kā pašai nešķiet nopietni tik daudz bērt un blietēt un ņemties. Tas, manuprāt, arī ir diezgan jūtams no īpašnieka puses - dod nr., kam prasīt padomu, piedāvā vēl nolaist cenu, regulāri uztur kontaktu. Acīmredzami grib tikt no šī īpašuma maksimāli ātri vaļā. :D



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******    *******   ********   **     **  **     ** 
 **     **  **     **  **     **  **     **  **     ** 
 **                **  **     **  **     **  **     ** 
 ********    *******   ********   **     **  **     ** 
 **     **         **  **         **     **   **   **  
 **     **  **     **  **         **     **    ** **   
  *******    *******   **          *******      ***    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727