UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 6 no 7
Re: Instrumentu izvēle
Autors: Rx (178.16.22.---)
Datums: 12/05/2014 15:41

Nu tad īsumā pēc "uzbrauciena"... Kā atšķirās lētais no dārgā: Iestiprini patronā urbi, un urb...Ik pēc maza brīža, jāsavelk patrona, jo urbis rotē patronā.....Slēdz pārnesumus: krāc un mēģini atkal pārslēgt. Skrūvējot reģipsā, ja ieregulēts attiecīgais patronas aizsardzības - rotācijas tarkšķis, visi skrūvējumi vienādi iedziļināti. Letajām...kā nu kurš. Akumulatoru maiņa....Paskatieties konkrētāk, cik tas izmaksās un tad tālāķ spriediet. NiCd , tie kas "tiek ar akciju izpārdoti" ir jau nostāvējuši vairākus gadus un garantija akumulatoriem netiek dota! Lādējot akumulatorus NiCd , tie ir slēgti virknē, un ar laiku to izlāde- uzlāde nav vienādas un ietilpību nosaka pat tikai viens brāķis iekšā. Bet kas liedz pirkt Jasper....Pērciet. Kā nekā Dzeltenā, skaistā iepakojumā. Un slavena firma...visu ko ražo....Tāpēc nav jāuzdod jautājums ja visu zināt. Kā piemers ilglaicībai: Fermi akumulatori ( divi gab) jau pēc gada-pusotra bija cauri. Hander ( Ķīna, lĒtais gals) viens dūmos, otrs - abi akumulatori tikai kā korpuss. patreiz neviens no akumulatoriem nav derīgs. Bet Makita BDF343SHE jau kādi 3,5-4 gadi, intensīvi kalpojot, tūkstošus skrūvju saskrūvējis, kā jauns. Metabo Beat T2/2 R=L jau vairāk kā 10 gadus kalpo. Jā. Akumulatorus gan Argusā ieliku. Bet viss OK, Lieliski kalpo. Gan grīdas finierus skrūvējis, gan urbis....Bet ko tur daudz. Katram uz savas ādas jāizjūt kas ir kas. Novēlu TO sajust.

Re: Instrumentu izvēle
Autors: arre (178.16.22.---)
Datums: 12/05/2014 17:50

Man savā mūžā nekad nav sanācis vilties lietojot profesionālos pazīstamo zīmolu instrumentus. Bet rocība ir tāda kāda ir - tādēļ liela daļa no maniem instrumentiem ir lēto brendu izstrādājumi, citādāk man nebūtu šādu instrumentu. Ar tiem reizēm ir bijusi vilšanās, taču bijuši arī ļoti patīkami pārsteigumi. Piemēram, fleksi ar uzrakstu "Klauss" par kādiem LVL 15 smagi mocīju 10 gadus, kamēr pats savas muļķības dēļ salauzu. Smagais perforators ar vertikālo motoru (nicinātais zīmols "Jasper") vispār ir ūnikums - jaudīgs verķis par 60 EUR. Lietoju jau pusgadu un viņš man ir atmaksājies pēc pilnas programmas (ja rēķina cik būtu iztērējis nomājot Bošus un Makitas). Protams, ja ar štrumiem jāstradā dienu no dienas, un jāpelna nauda, tad jālieto citas klases instrumenti.

Re: Instrumentu izvēle
Autors: Praktiķis (178.16.22.---)
Datums: 12/05/2014 18:12

Nebūtu lietderīgi ieguldīt lielus līdzekļus maza mērķa īstrenošanai,bet nu nekādi nevaru piekrist tam ,ka ir vienalga ar ko skrūvēt. Ar zapiņu arī visur var aizbraukt,bet nav nācies sastapt nevienu,kas meklētu to tāpēc,ka plāno izbraukt tikai svētdienās. Arī ērta un viegla skrūvēšana ir bauda par kuru jāmaksā,bet ilgtermiņā, tas var izrādīties lētāk,nekā nopirkt kautko vienai reizei.Ja vien ir iespēja-noteikti ieteiktu normālu instrumentu.

Re: Instrumentu izvēle
Autors: manparchu (178.16.22.---)
Datums: 12/05/2014 18:58

Piekrītu Praktiķim. Prieks strādāt, kad rokā ir ērts, jaudīgs un precīzs instruments!
Un otrādi – nekas nenokauj strādātprieku efektīvāk kā štruntīgs instruments.
Es uz dārgu instrumentu iegādi skatos šādi: viens labs instruments atmaksājas uztaisot mājās vienu (!) lielāka apjoma mēbeli. Vai sliktākajā gadījumā pāris mazākas.

Re: Instrumentu izvēle
Autors: Vienstāvs (178.16.22.---)
Datums: 12/05/2014 22:16

Man laikam ir tikai 1 "profesionāls" instruments - Bosch mazais, zilais flexis, ar to tiešām daudz nākas strādāt (pāris lēto jau nosvilināti), ar regulējamiem apgriezieniem (nejaukt ar regulējamu jaudu).
Vēl par "profesionāliem", iespējams, varētu nosaukt vecos Rebir un DauER, bet tādus jau vairs nenopirksi. Visi pārējie ir no "lētā gala", un pagaidām visi vēl kalpo. Ja pirktu dārgos, man vienkārši būtu 3x mazāk instrumentu. No rokas instrumentiem par labiem uzskatu Einhell, Ferm, arī dažus Stern, ne gluži labākais iespaids ir bijis par Klauss un Skil.

Re: Instrumentu izvēle
Autors: manparchu (178.16.22.---)
Datums: 31/07/2014 13:18

Paceļot tēmu, te tika pieminēts par ZCI (zero clearance insert) galda zāģim. Jaunajā augusta Dari Pats žurnālā ir raksts par ZCI un paraugs kā uztaisīt. Un vēl turpat par gropju šablonu virsfrēzei. Arī var noderēt.

Re: Instrumentu izvēle
Autors: AivarsAAA (178.16.22.---)
Datums: 17/09/2014 08:37

To aa54:
Neņem Makita, ja neplāno strādāt no gaismas līdz gaismai. Tiešām, pa 20 eiro var pieklājīgu ķīnieti nopirkt, kurš būs jālādē 2 stundas un strādās 10 minūtes, bet izurbt\pieskrūvēt ar to ir pilnīgi pietiekami. Vai arī paņem ķīnieti no Rēzeknes (bijušā Rebir) - tiem brāķa procents ir samērā neliels, un aķi arī tura normāli.
Makita ir, kā jau te rakstīja, "dārgais gals". Aķi tura labāk, nekā citiem, pats urbīc vieglāks - tam ir nozīme, ja visu dienu kaut ko skrūvē. Divi aķi komplektā arī tieši šim nolūkam, kamēr viens strādā - otrs lādējas. Nu, ja ļoti gribas Makitu - meklē lombardos par puscenu, vai no alkonautiem par kapeikām (ja kaimiņu stroikā Makita ir pazudusi :)
Jaunās Makitas un DeWalt nāk ar LiION akumulatoriem: tura lādiņu divreiz ilgāk un izmēri divreiz mazāki. Tikai lādētājs vajadzīgs speciāls, nevar visu bateriju bloku uzreiz lādēt - lādētājam jākontrolē katrs elements atsevišķi. Toties svars uzreiz mazāks, roka tik ātri nepiekūst turot.

Es pats kā reiz meklēju elektoinstrumentus lauku mājām, un esmu šo to noskatījies. Piemēram, Rebira komplektu ņemšu noteikti (Viļakas iela 4, Rēzekne - pāris leņķa slīpmašīnas, urbi, iegremdējamo sūkni, šo to no sīkumiem). Pie kam urbi ņemšu 12V - ja nosprāgs rūpnīcas aķi, varēs piemest pie jebkura 12V akumulatora pēc tam.

Gribēju tikai noskaidrot, PROMO galda zāģis pa 390 vai Brenardo pa 290 Eur ir labāks?

Re: Instrumentu izvēle
Autors: binary (178.16.22.---)
Datums: 17/09/2014 09:19

AivarsAAA Wrote:
-------------------------------------------------------
> Jaunās Makitas un DeWalt nāk ar LiION
> akumulatoriem: tura lādiņu divreiz ilgāk un
> izmēri divreiz mazāki. Tikai lādētājs
> vajadzīgs speciāls, nevar visu bateriju bloku
> uzreiz lādēt - lādētājam jākontrolē katrs
> elements atsevišķi.

Labrīt… :) Muļķības sarakstīji. Litija aķiem neviens neliedz lādēt visu bloku kopā - parasti tieši tā arī tiek darīts (nezinu par elektroinstrumentiem, rakstu vispārīgi par jebkādiem litija aķiem). Ja ir 4 šūnas, tad gāž visā blokā iekšā 16.8V. Atsevišķām šūnām var monitorēt spriegumu - līdz ko kādam sasniedz tos 4.2V, tā var piebremzēt kopējo uzlādi, drusku paslogot atsevišķas šūnas, lai spriegums visās šūnās būtu vienāds. Tad var turpināt lādēt visu bloku. To sauc par balansēšanu. To var darīt, bet tas nav obligāts pasākums - tik pat labi var lādēt arī visu bloku un neraizēties par atsevišķām šūnām. Tāpat ja kāda šūna nosprāgst, tad nekāda balansēšana tur nelīdzēs. Turklāt nereti šūnas tiek saslēgtas arī paralēli - piemēram, kopējais spriegums kā 4 šūnām, reāli iekšā 8 šūnas (jeb 4 pāri šūnu). Tas tiek darīts, lai palielinātu aķa kapacitāti. Šādā gadījumā katru šūnu nemaz nav iespējams atsevišķi monitorēt, to var darīt tikai šūnu pāriem.

P.S. Minētie spriegumi, protams, dažāda tipa litija aķiem var mazliet atšķirties. Dažas litija bačas ir jālādē arī ar 4.35V, nevis 4.2V.

Re: Instrumentu izvēle
Autors: DsKs (178.16.22.---)
Datums: 17/09/2014 10:08

Domaju dargam galam ari pati korpusa kvalitate ir cita limeni ...
Hilti akumulatora skruvgriezis man ir nejausibas pec vairakas reizes kritis no vairak ka 4m augstuma uz betona seguma ... tik cik skrambas paliek un viss

Par Hilti ergonomiku domaju spriest ir lieki,tur viss ir vislabakaja kartiba ...
No praktiska viedokla - akumulatoru nomainit ir paris sekundes ... tadel,ja ir divi,isti nav problemu

Letais gals ( iespejams esmu jau rakstijis ) - fateris sava laika Maxima iepirka rokas urbmasinu + perfja rezims ... 220v ... samaksaja ja nemaldos 4 lati
Iet jau piekto gadu saimnieciba + kad stradnieki betoneja veidnus,tiem nobira savejais Bosch un ar so leto urbmasinu sadzina entos simtus caurumus ar 8mm pabeditu ... ka saka - bezotkazno iet ...

Katra zina ja ir privatnamelis,nav slikti,ja pa paris simtiem EUR var salikt plaukta katram gadijumam pacmit dazadus instrumentus :)

Re: Instrumentu izvēle
Autors: MrBadMan (85.10.211.---)
Datums: 01/02/2017 22:15

Labs vakars visiem. Negribēju veidot jaunu tēmu, ierakstīju esošajā.
Ir vajadzība iegādāties galda skrūvspīles, bet jo ilgāk pētu netu un veikalos, jo grūtāk izvēlēties. Līdz šim izlīdzējos ar darbā pieejamajām, vai arī piekāpu līdz kaimiņam.
Žokļu izmērs varētu būt no 125 līdz 200 mm. SS-ā tirgo pa 40 EUR, bet apskatot "dzīvajā" - tām ceļš uz tolmetu, lēts izstrādājums, iezveļot ar āmuru, vai mēģinot liekt iespīlētu dzelzi, sadalīsies reizinātājos. Par izmēriem puslīdz skaidrs, bet materiāla izvēle: čuguna vai tērauda korpuss, kas labāks? Noskatīju grozāmās, lai ir universālākas: [irwintools.lv] vai kādam ir kādas atsauksmes par šo un līdzīgiem izstrādājumiem, arī ieteikumi nav mazsvarīgi, no kāda materiāla (čuguns, tērauds), optimālais izmērs.
Paldies apr atsaucību.

Pašreizējā: 6 no 7


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **      **  **      **  **    **  **     ** 
 **        **  **  **  **  **  **   **  **    **   **  
 **        **  **  **  **  **  **    ****      ** **   
 ******    **  **  **  **  **  **     **        ***    
 **        **  **  **  **  **  **     **       ** **   
 **        **  **  **  **  **  **     **      **   **  
 ********   ***  ***    ***  ***      **     **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727