UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 5 no 7
Re: Instrumentu izvēle
Autors: Rx (178.16.22.---)
Datums: 12/02/2014 21:57

Vai tad no šiem nekas nav derīgs: [www.bernardo.at] Nesen pirku no Bernardo pārstāvja skaidu sūcēju. Teca ka pieejama visa Bernardo produkcija. Cena bija zemāka kā no Latvijas internetveikala analogam sūcējam.

Re: Instrumentu izvēle
Autors: Vilnis_Radio (178.16.22.---)
Datums: 12/02/2014 21:59

Vari patīksmināties Inflex veikalā, viņiem ir šis un tas piedāvājumā no lietotajām pro mantām, arī ASV. Tikai pārāk dārgi, bet vismaz iedvesmai vērts.

Re: Instrumentu izvēle
Autors: Bats (178.16.22.---)
Datums: 12/02/2014 22:17

Rx, Kādu laiku tieši uz Bernardo skatījos, bet tik nopietnam pirkumam gribētos vairāk atsauksmju no lietotājiem. Tas modelis, par kuru ir kaut kas atrodams, izskatās pēc Proma un Güde dvīņubrāļa. Skaidu savācējs viņiem ir sakarīgs, ja tic norādītajiem parametriem. Pie tādas jaudas tāda ražība varētu būt pārspīlēta. Kādas atsauksmes par skaidu atsūcēju? Kurš modelis Tev ir un kādām vajadzībām lieto? Kāda materiāla filtra maiss (kokvilnas audums vai filcs)? Cik skaļš?

Vilnis_Radio, Infleks neesmu bijis, rīt aizbraukšu paskatīties. Pēc bildēm izskatās, ka varētu būt interesanta ekskursija, ja nu viņiem atrodas kāda paveca Delta vai Grizzly. Amerikāņu profesionālajiem galdnieku zāģiem ir vēl kāds pluss - 240V vienfāze pie viņiem skaitās industriālā strāva :)

Re: Instrumentu izvēle
Autors: Rx (178.16.22.---)
Datums: 12/02/2014 22:46

Nopirku divus Bernardo DC200. Tie ir paši mazjaudīgākie ( man tieši tādus vajadzēja..). Kokvilnas auduma maiss aukšā. Plastmasas- polietilēna apakšā. 100mm pievadcaurule ar štuceri diametra samazināšanai. rūc. Sūc. Tad vēl nebija viņiem www. Tagad ir: [www.afleks.lv]

Re: Instrumentu izvēle
Autors: Bats (178.16.22.---)
Datums: 13/02/2014 12:42

Aizbraucu uz Infleks apskatīties uz tautsaimniecības sasniegumu izstādi. Ēveles skaistas un viens piedienīgs skaidu/putekļu savācējs ar filca filtra maisu. Pārējais pilnīgi nepiemērots jebkam neindustriālos mērogos. Vienīgais lentzāģis ir pēc izmēriem un jaudas piemērots stumbru šķērēšanai nevis smalku detaļu izgatavošanai. Galda zāģi visi kā viens milzīgi un ar slīdošo galdu.
Atpakaļ pie plāna "a" un "b" tātad.

Re: Instrumentu izvēle
Autors: aa54 (178.16.22.---)
Datums: 12/05/2014 13:24

Ir vēlme saimniecībā iegādāties dažus instruementus, lai ikdienā veiktu nelielus darbus, kaut ko izurbt, pieskrūvēt. Vēlējos komplektus, tādēļ divi varianti:

1)http://bmv.lv/index.php?zoomid=18040
2)http://eg.lv/lv/eg-store/instrumentu-komplekts-lct303x1-p.18405

Kam jūs dotu priekšroku?

Re: Instrumentu izvēle
Autors: binary (178.16.22.---)
Datums: 12/05/2014 13:43

Priekš sevis esmu sapratis - ja kādreiz pirkšu elektrisko skrūvgriezi, tad no lētā gala, kaut kādu jasper vai tml. Kolēģis bija iedevis - nelieliem darbiem pilnīgi pietiek.

Pašam mājās ir Dremel 1120 - kompakts, gana jaudīgs, vienīgi baterijas vajadzētu nomainīt, lādētājs viņam arī neveiksmīgs (ļoti lēns, iespējams, stock bateriju dēļ), to pēc bateriju nomaiņas arī vajadzētu "pielabot". Tas Dremel aparāts gan vairāk paredzēts tiešām maziem darbiem, kur viņu 90% darba laika var turēt lādētājā, bet nu skrūvēju ar viņu gan žogu, gan siltumnīcu, gan vēja kasti - nav ne vainas, ērts, kompakts, viegli pufaikas kabatā turēt.

Re: Instrumentu izvēle
Autors: Rx (178.16.22.---)
Datums: 12/05/2014 13:56

Ar visiem instrumentiem var strādāt un puslīdz atrisināt tiem paredzēto uzdevumu. Jautājums ir par to, kā uz šo darbu attiecās, kādas ir estētiskās pretenzijas, sajūtas darbu darot, pašpārliecība, prieks strādāt....Un arī līdzekļi, ko var atvēlēt. Lēti pērkot, nevar neko dižu gaidīt no ilglaicības, komforta, drošuma. Bet jautājumu atrisināt var.....Ķinīniešu instrumentu komplekti ir tādi, kādi ir......Var būt jau pirmās skrūves griešanā salūzt. Akumulatori lētajās urbmašīnās ir " kartona". Es gan izvēlos labāk pakrāt un "mantu" nopirkt.

Re: Instrumentu izvēle
Autors: binary (178.16.22.---)
Datums: 12/05/2014 14:25

Rx, instruments darba rezultātu ietekmē tik pat, cik dejotāju ietekmē viņa apakšbikses. Protams, instrumenta kvalitātei ir nozīme, par to nestrīdos, bet nu to rezultātu tāpat galu galā ietekmē tajā ieguldītais darbs, rūpīgums un roku taisnums, nevis fakts, ka skrūves skrūvētas ar €150 vērtu skrūvgriezi. Bieži vien Latvijā cilvēki uzskata, ka ar dārgākiem instrumentiem viņi būs profesionāli galdnieki/būvnieki, ar dārgāku auto mazāk avarēs, ar dārgāku velo būs ātrāki utt. Un visbiežāk vienīgais jūtamais rezultāts no dārgā pirkuma ir plānāks maks.

Kartona akumulatori? Gadiem ilgi var viņus lietot. Kad nobeidzas - nevajadzētu būt problēmām atjaunot. Protams, ja lieto 8h dienā, 5 dienas nedēļā, tad ātri vien būs jādomā par atjaunošanu, bet ja veic "nelielus darbiņus ikdienā", tad nevajadzētu būt problēmām. Tiesa, der pievērst uzmanību aķu ķīmijai. Litija aķiem, cik noprotu, iekšā ir standarta 18650 "patronas"?

Ilglaicība, drošums? Teorētiski 2 gadu garantijai jebkurā gadījumā jābūt - vienalga, brendīgais vai jaspers. Pēc 2 gadiem kaut kādā brīdī salūzīs gan viens, gan otrs. Brendīgo gribēsies aiznest uz servisu, samaksāt dažus desmitus eiro un turpināt lietot līdz brīdim. Kad atkal salūzīs - atkal nesīs labot par attiecīgu samaksu. Jasperu pēcgarantijas problēmu gadījumā gribēsies izmest un par 20 eiro nopirkt nākamo skrūvgriezi ar 2 gadu garantiju.

Autors varētu pateikt, kāds ir tieši viņa viedoklis, kāpēc viņš grib pirkt tieši dārgā gala skrūvgriezi.
Un kāds aķu speciālists varētu pakomentēt, vai tiem NiCd aķiem (kā minētajai Makitai) vēl joprojām ir novērojams "atmiņas efekts", kura dēļ aķis pēc pusgada-gada lietošanas prasās pēc nomaiņas.

p.s. Kā minēju, nenoliedzu, ka instrumenta kvalitātei ir nozīme. Arī pats mēdzu pirkt dārgākas mantas nekā varētu, bet tieši skrūvgrieža gadījumā esmu sapratis, ka man pilnīgi pietiktu arī ar lētāku.



Labots 1 reizes. Pēdējo reizi labots 12/05/2014 14:27, labojis binary.

Re: Instrumentu izvēle
Autors: Didzisp (178.16.22.---)
Datums: 12/05/2014 14:26

Ja rokas līkas un aug no pakaļas, tad arī pats dārgākais instruments nepalīdzēs. Nekad dzīvē neesmu pircis instrumentu komplektus. Kārtīgam darbam pērk to ko vajag, nevis to,ko kāds sakomplektējis. Piemēram,nah** man naudu maksat par komplektā esošo kabatas lukturīti,ja man sen jau instrumentu kastē stāv labāks.

Pašreizējā: 5 no 7


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **         ******   **     **   ******    **      ** 
 **        **    **  ***   ***  **    **   **  **  ** 
 **        **        **** ****  **         **  **  ** 
 **        **        ** *** **  **   ****  **  **  ** 
 **        **        **     **  **    **   **  **  ** 
 **        **    **  **     **  **    **   **  **  ** 
 ********   ******   **     **   ******     ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727