UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Zāģmateriālu precizitāte
Autors: Didzisp (178.16.22.---)
Datums: 23/07/2013 17:56

Ir, ir un pa pilno. Skaidrs,ka tādās "prastās" zāģētavās netaisa sērijā suprtruper eksporta materiālus, bet uzzāģēs pēc pasūtījuma ko vien vajag. Ar to klvalitāti protams ir kā ir. Ja pats saimnieks zaģē, tad viss OK, bet kā strādnieks Vasja, tā problēmas :).

Re: Zāģmateriālu precizitāte
Autors: aaaa (178.16.22.---)
Datums: 23/07/2013 18:52

Pats esmu pāris reizes pircis tādus zaļi zāģētus, pat impregnētus, nu ar izmēriem tur bija vienkārši katastrofa. Štrunts par jumtu, bet karkasu būvējot, ja tev viens statnis ir 5x15 cm, bet nākošais 5x13cm jau 60cm attālumā, tad vai nu iekšpusē, vai ārpusē tev jau blakusešajā statnī būs 2cm iztrūkums, kas nu vnk nekad un pat par 3x-lielāku cenu neatsver to mocīšanos un laika patēriņu to visu dabūt taisnu. Kopš tā brīža ir 100% skaidrs, kāpēc svensons mājas karkasu būvē no kalibrētiem precīziem materiāliem. Kaut 3x-dārgāk, ilgtermiņā uz visu būvi tas sanāk krietni lētāk, turklāt rezultāts nav salīdzināms - jo ir milzīga starpība, vai tu fasādē tās šķērslatas smuki pienaglo, vai p***s ar papes gabaliņiem katrai latai utt. - tas ir pilnīgs sviests, gan no darba laika patēriņa viedokļa, gan no galaprodukta kvalitātes viedokļa. Bet kā teica viens mans kolēģis - Latvijā neviens, nekur un nevienā sfērā nedomā ilgtermiņā - visu vajag pa lēto un šodien.

Re: Zāģmateriālu precizitāte
Autors: RXE (178.16.22.---)
Datums: 23/07/2013 19:10

Ar tiem stūmējiem un neasinātājiem jāuzmanās. Ja pērc no noliktavas, vēl vari izmērus pārbaudīt. Bet es pirms dažiem gadiem aizvedu sazāģēt ~20m3 pirmklasīgas egles baļķus no sava meža. Meistari to pārvērta par malku. Ok - stalažām derēja.

Re: Zāģmateriālu precizitāte
Autors: Alvisss (178.16.22.---)
Datums: 24/07/2013 08:44

Ir, ir vēl šādi gateri. Visās vietās ,kur sūtīju šādi bija. Bet tik un tā, mana iekšējā pārliecība saka, ka arī ar šādiem zāģiem var izzāģēt labus un kvalitatīvus zāģmateriālus. OK, kāds mm nostaigās, bet ne jau teju centimetra robežās. Vot neiedomājos, ka braucot pakaļ materiāliem jāņem līdzi bīdmērs, jāiestāda izmērs un izlases kaŗtībā jāpārstaigā gatavais materiāls.
Arī es pasūtīju materiālu ar rezervi, ko domāju nolikt kūtsaugšā žāvēties, saimniecībā gan jau noderēs. Tagad pēc sašķirošanas visa pārpalikusī rezerve sastāv no brāķa ar dažādiem biezumiem, ko nopietnā būvniecībā vairs neizmantot.

Re: Zāģmateriālu precizitāte
Autors: AndrisL (178.16.22.---)
Datums: 24/07/2013 10:25

Nu ja, Latvijas meistari ir pieraduši jāties un uzskata, ka grūtību pārvarēšana rada tiem godu, nevis konstruktīva problēmu risināšana rezultāta sasniegšanai.
Piemērs no dzīves - pasūtīju 600 tekošos metrus jumta latojuma dēļus. Tiem biezums staigāja 0.5cm robežās, tas ir beizums mainījās vienam dēlim - vilnis.
Rezultātā - 3 vīri lika latojumu divslīpu jumtam 10 dienas zem katra dēļa liekot finiera un ruberoīda gabaliņus, lai būtu līdzena plakne.
Ja būtu pateikuši uzreiz, ka dēļi ir nederīgi, pasūtītu vēl 600m, varētu izlasīt un sašķirot dēļus pēc nepieciešamā izmēra un uznaglot latojumu 5 dienās. Šajā gadījumā es ieekonomētu naudu cilvēku algošanai, jo darbs tiktu izdarīts ātrāk. Man pāri paliktu 600m dēļu, ko varētu izmantot naglošanai pie pārseguma sijām, kur biezuma starpība nav kritiska (plēves, vai preskartona piespiešanai), jo vēlāk būtu piekārtie reģipša griesti uz distanceriem.

Iet uz lapu: Iepriekšējā12
Pašreizējā: 2 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   *******   ********  ********  ********  
 **    **  **     **     **        **     **     ** 
     **           **     **        **     **     ** 
    **      *******      **        **     **     ** 
   **             **     **        **     **     ** 
   **      **     **     **        **     **     ** 
   **       *******      **        **     ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727