UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 123456Nākošā
Pašreizējā: 1 no 6
Apgriezienu regulēšana bez rokām
Autors: Vienstāvs (212.93.100.---)
Datums: 29/01/2011 13:47

Jau izsenis esmu gribējis uztaisīt ieslēdzēju un apgriezienu regulatoru stacionāri nostiprinātiem rokas instrumentiem ar kolektormotoru, piemēram, ēvelei, ripzāģim, lenķa slīpmašīnai utml.
Apsvērtie varianti:
1. Pedālis.
Tāds, kā zobārsta slīpmašīnai Gnom:
[www.failiem.lv]
ir pārāk biezs - nebūs iespējams uz kājas ērti stāvēt un vēl spiest, jo tos instrumentus atšķirībā no Rūķa nevarēs darbināt sēdot. Vēl kautkādi esot ģitāristiem, tomēr laikam būtu vien jātaisa korpuss pašam;
2. Vienmēr brīva ir mute. Taču jebko zelējot tecēs siekalas, un tās būs jācenšās nerīt kopā ar zāģu, ķieģeļu vai sazinkādām skaidām, turklāt, ja neuztaisa labu galvanisko atsaiti, var "atrauties";
3. Vēl kautkādi varianti - starp plecu un galvu;
4. Plaukstā turams vienlaicīgi ar zāģējamo dēli vtml;
5. No domām vien, no domām vien?

Kādas vēl būtu idejas vai apsvērumi?
Kas varētu būt dabonams gatavs vai pusgatavs?

Re: Apgriezienu regulēšana bez rokām
Autors: Rx (87.110.192.---)
Datums: 29/01/2011 15:10

Man liekās ka ēvelei apgriezienu regulātors ir nevajadzīgs: tieši lielie apgriezieni ir ēveles ēvelēšanas gluduma parametrs (protams arī ēveles asums). Apaļzāģim arī lieks atribūts, jo iemesls tāds pats kā ēvelei. Ja runa par lielasmeņa šurputurpu zāģi, tad var noderēt. Vienīgi slīpmašīnai tas būtu noderīgs, jo šad tad jauda par lielu smalkākai pieslīpēšanai, pucēšanai, piezāģēšanai. Jau sen taisīju sev tādu āra uzparikti ar Ky202 tiristoru un speciālu atgriezenisko siiti, kas izmantojot indukcijas EDS no griešanās, stabilizēja apgriezienus, neatkarīgi no slodzes. Tikai tam bija viens mīnuss: tas trādāja pusjaudas režīmā (viena pusperioda laikā). tādejādi nebija pilnas jaudas regulācija, bet tikai no pusjaudas uz leju. Bet stacionārai kolektorurbmašīnai (hobija, mazā, ar tā saucamo Gnom motoru).)bija ļoti noderīgs (klusāka darbība, apgriezienu pieregulēšana pareizam urbja rotācijas ātrumam.). Regulēju ar roku, kā pagriežamu potenciometru. Bet tagad , ja tādu taisītu, izmantotu gatavu regulatoru no jaudīgākās urbmašīnas (spiežamā mēlīte.). Tad klāt jau uzparikti, kas ļauj ar kāju vai citu ķermeņa vietu spaidīt.

Re: Apgriezienu regulēšana bez rokām
Autors: Rx (87.110.192.---)
Datums: 29/01/2011 15:14

Vēl: Jūsu bildē parādītais regulators ir mazjaudīgs (max 100w). Tā uzbūves pamatā ir reostats, satīta augstomīga stieple, pa kuru piespiežoties pie dažādām vietām regulējas izejas jauda.(interesanta konstrukcija). Stipri silst.

Re: Apgriezienu regulēšana bez rokām
Autors: Vienstāvs (212.93.100.---)
Datums: 29/01/2011 15:42

Tieši Rebir 10 cm ēvele ir pirmais rīks, kam man radās doma par regulāciju. Viņai līdzi nāk slēdža bloķētājskava, tomēr man no tik lieliem apgriezieniem jau tīri intuitīvi metas bail. Tad, kad ar roku kautko bišķi jāpieēvelē, parasti lielus apgriezienus nevajag.
Precīzai apgriezienu kontrolei varētu izmantot devējus no auto aizdedzes, plašu atskaņotājiem vai magnetofoniem. Tomēr apgriezienu devējs būtu jātaisa katram verķim atsevišķi, es to "regulējamo pedāli" esmu iecerējis universālu. Turklāt manuprāt pilnīgi pietiktu ar strāvas regulēšanu.
Gnomu jaukt nav doma, pagaidām noder pats. Par jaudām īpašas raizes nav. Esmu nopircis pietiekamas jaudas pusfabrikātu, pie kā slēdzas barošana, slodze un maiņrezistors, kā vietā droši vien var iemānīt optopāri, bez tam vajadzētu varēt izmantot arī jebkura urbja slēdzi (spiežamo mēlīti). Vēl atlicis nenodedzis regulators no maza nodeguša flekša. Starp citu, kāpēc flekšiem regulēšanu taisa ar atsevišķu poci, kas manuprāt ir neērti, nevis ar vienu pogu kā urbim?

Re: Apgriezienu regulēšana bez rokām
Autors: raihs (46.109.96.---)
Datums: 29/01/2011 16:48

Ja par Gnoma pedāli,tad oriģinālais ir galīgs mēsls. Man darbā ir ikdienas sakarsme ar šitiem verķiem-mēs nopērkam Gnomu,un turpat Latgalītē piepērkam šujmašīnas pedāli(tie strādā OK)-tur starpo rindām viens vīriņš ar tiem tirgojas,tikai ne katru dienu. Man pat viņa nr. ir saglabājies,ja gadījumā vajag,varu uzrakstīt.

Re: Apgriezienu regulēšana bez rokām
Autors: Vienstāvs (212.93.100.---)
Datums: 29/01/2011 17:04

Jā, interesētu gan. Par elektrisko šujmašīnu nebiju iedomājies!

Re: Apgriezienu regulēšana bez rokām
Autors: raihs (46.109.96.---)
Datums: 29/01/2011 17:16

Nevaru gan apgalvot,ka viņš tur vēl darbojas,un vai tie pedāļi viņam vēl ir,bet nr varu iedot-29861690. Ja kas,var jau arī baraholkā paprasīt-tur veči uzreiz visu pateiks / parādīs.
Šujmašīnu pedāļi mums vēl ne reizi nav sačakarējušies. Gnomam tie karst,nedarbojas ātrumu regulēšana,nedarbojas vispār,vai nu darbojas visu laiku,reizēm paši no sevis ieslēdzas. Karoče,visādi brīnumi notiek:)

Re: Apgriezienu regulēšana bez rokām
Autors: khe (78.84.204.---)
Datums: 29/01/2011 19:46

Nu nez vai 2kw ēveli tas šujmašīnas pedālīts turēs? Es ari laiku pa laikam konstatēju, ka labi būtu, ja būtu... Piem Bosch instrumentiem (arī 2kw) forširegulējas apgriezieni (ar tādu potenciometru laikam). !kw fleksim jau otro reizi nojuka tas apgr regulētājs. Saka, ka agresīvi apstākļi - metāla putekļi, skaidasm karstums. Jāriktē laikam pagarinātājs ar tādu fīču. Katru reizi maksāt 30Ls par nieka štruntu negribas, bet apgriezienus bieži vajag nomest. Nez vai rokas instruments, kas 1kw, darbosies ar tādu regulētāju, kas domāts 2kw aparātam? Kāds varbūt zin, kas tam lācītim vēderā? Varbūt var līdzēt brīvo lodētāju pulciņš :)

Re: Apgriezienu regulēšana bez rokām
Autors: Vienstāvs (212.93.100.---)
Datums: 29/01/2011 20:30

Galvenais ir korpuss un, varbūt, devēj-rezistors. Pārējo var piekabināt citu.
[www.conrad.de]
Sliktākajā gadījumā 7A slēdzis, kāds stāv 2 kW REBIR urbjmašīnā.

Re: Apgriezienu regulēšana bez rokām
Autors: slēpnis nelog (---.lnt.lv)
Datums: 29/01/2011 20:54

Strādās, ja tur esošo tiristou uzliks uz kaut neliela radiatora. Reiz pārlodēju tiristoru, jo bija slinkums braukt pēc jauna regulatora vai vakars jau bija pienācis, vairs neatceros. Tur viņi ir praktiski bez radiatora, tik vien kā uz plates ar korpusu pielodēti vai pat nav. Bet visiem ar metalplastmasas korpusu tiristoriem straava sakas vismaz no 10A Mazākus neesmu redzējis. Tā, ka 2kW vajadzētu turēt.

Iet uz lapu: 123456Nākošā
Pašreizējā: 1 no 6


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  **      **  **     **   *******  
 **     **   **   **   **  **  **  **     **  **     ** 
 **     **    ** **    **  **  **  **     **  **        
 **     **     ***     **  **  **  *********  ********  
  **   **     ** **    **  **  **  **     **  **     ** 
   ** **     **   **   **  **  **  **     **  **     ** 
    ***     **     **   ***  ***   **     **   *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727