UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Vēlos uzzzināt :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 12 no 53
Re: TV antenas
Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 15/03/2010 17:04

Ar tiem pastiprinātājiem nav tik vienkārši. Nu nedarbojas normāli Triax pastiprinātāji no 5V. Pats ieberzos, tā kā ziniu ko saku. Jā, stipreklis jau strādā, bet ne linearā režīmā un BERi uzreiz klāt. Ar 5V var darbināt tikai specializetus pastiprinātājus kā Lattelekoma antenās, bet normālus pastiprinātājus jādarbina ar 12V. Kurš ideots izdomāja to digitālo antenu pastiprinātāju standartu, ka vajag 5V es gan nezinu, bet nu riktīgi gudrs nav bijis. Tai pat laikā tad varēja uztvērēja antenas ieeju taisīt uz F ligzdas, nevis stulbā TV antemas štekera. Es iesaku pastiprinātājus nelietot, būs mazāk problēmu.

Re: TV antenas
Autors: zihers (95.68.4.---)
Datums: 15/03/2010 17:19

Gribu pievienoties Didzisp k-ga ieteikumam, jo uzskatu, ka labāk kārtīgs "grābeklis" uz jumta nekā vāja antene ar ašpadsmit dB pastiprinātāju.

Re: TV antenas
Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 15/03/2010 18:53

Ja kadam interese tad te doti visi poļu pastiprinātāju parametri [www.anprel.soft.type.pl]
No tā daudzuma priekš digitālās TV der tikai divi
[www.anprel.soft.type.pl]
[www.anprel.soft.type.pl]
Ar pārejiem pastiprinātājiem gaidiet tikai piedzīvojumus.

Re: TV antenas
Autors: EjTakTu (87.110.65.---)
Datums: 15/03/2010 19:17

aaaa
ja nekas nepalīdz, izlasi instrukciju ;) Antenas papu jau nekur citur neiebāzīsi. Rf out ir tāda kā splitera izeja, kur pieslēgt papildus ierīci ( vēl vienu dekoderi vai televizoru. tiešām visiem "dekoderiem" (nez kāpēc dekoders, vai ta satelītuztvērēju ar saucam par satelītdekoderi? ;) ) paredzēta 5v barošana antenas pastiprinātājam.
Triax pastiprnātāji tiešām barojās ar 12 vai pat 24 voltiem. Gan jau šamējos iekšā kaut kādi 5v stabilizātori stāv. Ir tad no kā dabūt stabilu spriegumu. Ko no 5V lai tāds stabilizātors paņem? :(
TV Star noteikti neņemšu, kaut arī pašlaik mazliet lietoju ;) Kāpēc? Nu man situācija apmēram tāda - padsmit gadus vecs televizors, bet normāli rāda, nav uz jaunu ko saspringt. Tātad jāliek "demodulators". Padomājam uz priekšu. Agru vai vēlu televizors nomirs dabīgā nāvē, ko ņemšu vietā? Tā kā uztvērējs ir, skaņu caur kurieni laist ir, vajadzētu tik video monitoru. Monitoriem ir hdmi ieeja, varētu nākotnē arī HD pārraides skatīties. Takš TV Star Ir tikai skarts un banāni. Tātad jāmeklē monitors, kuram ir arī atiecīga BNC ieeja. Protam tādi arī ir, bet par retropribambasiem cena ar pieskrien klāt. Un kvalitāte ne tā, ko varētu dabūt ārā. Tā kā ņemot vērā netālu nākotni TV star ir nekudišnijs ieguldījums. Par laimi pārdodās arī citi un pat Lattelecom tūlīt ar piedāvāšot arī citu ražotāju izstrādājumus.
Vēl viens āķis, kas novērots pie ļaužiem. Ir televizors ar visiem vajadzīgiem standartiem. Nu antena gan ne tāda, ne šāda. Nu tad pie vienām sāpēm uzliks jaunu, ko piedāvā Lattelecom. Uzliek, iesprauž, ieslēdz, bet nekā. griež uz visām debespusēm, skatās televizora instrukcijā, bet nekā. Takš lieta tāda, ka atšķirībā no "dekodera", televizora antenas ieejā nav to 5v priekš pastiprinātāja barošanas. Un ja pastiprinātājs nedarbojās vispār, tad signāla arī nav vispār. Tā kā papildus jāiegādājas vēl barošanas bloks ar antenas atsaisti...
bla, bla, bla :D

Re: TV antenas
Autors: aaaa (84.237.168.---)
Datums: 15/03/2010 19:38

Triaks Bīms ņem pretī oficiāli gan 5V gan 12V, tas viņu mājaslapā raksteits. To pašu dara visas antenas, kam birkā lieliem burtiem "Spešl for didžital" rakstīts.
Un galu galā 12V antenas baroklis argusā maksā 3Ls. Nav ko saspringt.
Ar antenu sanāca aplauziens. Pirku radagabalam TVstāru, bija kaut kāda paštaisīta antena. Parasto analogo rādīja ideāli, visus decimetru kanālus. Piespraudām jauno kasti un čuš, kvadrāti lēkā un nekas vairāk. Nāksies mainīt antenu. Saka, ka vājš signāls. Pirms likšanas pārbaudīju kasti pie sevis mājās, man istabas poļu antena, decimetru kanālus rāda tik slikti, ka knapi kaut ko var saskatīt, bet es esmu kādus 15km tuvāk tornim. Man rādīja ideāli. Kaut kā viltīgi ar to digitālo kasti. Uzskatāms piemērs, ka analogā signāla kvalitāte vēl pilnīgi neko nenozīmē. Varbūt vadā bija vaina, jo radagabalam antena uz jumta un vads diezgan garš līdz istabai - vismaz 10m. Nezinu, viņa gadījumā domāju nesaspringt un paņemt Lattelecom piedāvāto antenu un uzlikt, jo vajag ātri un tūlīt un Argusā kaut ko pasūtīt un gaidīt nav laika, arī cenas tomēr Lattelecom antenām ir diezgan pievilcīgas.

Re: TV antenas
Autors: Vienstāvs (212.93.100.---)
Datums: 15/03/2010 20:04

No Argusa pēdējās ziņas pirms nedēļas bija, ka Beam (bez pastiprinātāja) būšot pēc trim nedēļām...
Ja būtu laiks, es varētu uzņemt Triax pastiprinātāja harmoniku amplitūdas atkarību no barošanas sprieguma. Domāju, ka lineārs darba rezīms nav principiāli neiespējams, galvenais, lai nebūtu tuvumā citu stipru signālu, citādi var pat ESD pieklauvēt pie durvīm...

Re: TV antenas
Autors: Didzisp (78.84.115.---)
Datums: 16/03/2010 08:04

Yota nopērkamas DTX-48F antenas par 12LS un tās noteikti ir labākas par Lattelekoma piedāvātajām. [www.iskra-tela.si]
Neiesaku izmantot pastiprinātājus, jo digitālajam signālam tie praktiski nav vajadzīgi. Ja tuvuma kāds mazākais traucejums(iezvanās mobilais telefons), tā platjoslas pastiprinatājam "mute ciet" un bilde kubikos. Laikam jau bezcerīgi ieskaidrot cilvēkiem,ka signālu uztver tikai antena. Ar pliku pastiprinataju tak neko nerāda ir tas "didžital" vai nav :).
Ja runa par aktīvo antenu barošanu ar 5V pa kabeli, tad tāda funkcija ir ne tik vien zvaigžņu kastei, bet arī daudziem TV. Cita lieta, ka tad šī barošana jāieslēdz caur meņuci. Nu jā, lielakajai daļai skatītāju tā jau ir augstākā pilotāža.

Re: TV antenas
Autors: spk (192.83.55.---)
Datums: 16/03/2010 08:29

Didzisp, es protams neko no šīm lietām necērtu, bet praktiskie eksperimenti man rāda ko citu. Biju paņēmis uz pāris dienām to dekoderi, un istabas antenu ar pastiprinātāju, poļu kautkāda. Ieslēdz pastiprinātāju - bilde rāda, labi rāda, aptuveni 3/4 no signāla stipruma strīpas. Izslēdz pastiprinātāju - nerāda. Kad ieslēgts pastiprinātājs, telefoni netraucē, nekas netraucē, ne reizi nekas neuzkārās un nekādi kvadrāti nestaigāja.

Re: TV antenas
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 16/03/2010 09:15

Didzi, tās antenas, ko Tu reklamē taču arī ir ar pastūžiem, ne? Vienīgi tai Jotai tie darba laiki ir kaut kādi pilnīgi čau. Arī viņu veikalam ir tādi darbalaiki, kas maksimāli sekmē normāla biznesa iznīkšanu. Pirmdien varētu būt ciet, bet mazumtirdzniecības veikalam ir jābūt vaļā sestdien, kas ir vienīgā diena, kad normāls strādājošs cilvēks var kaut ko nopirkt. Jāpērk vien būs tā Lattelecom antena.

Re: TV antenas
Autors: Čibis (87.110.240.---)
Datums: 16/03/2010 10:27

Nu protams, ka DTX antenām nav nekādu pastiprinātāju un nav arī vajadzības, jo viņas tāpat perfekti strādā. Telekoma štruntiem jau pēc pusgada būs palicis tikai karkass, jo elementus vārnas būs aplauzušas. Nu nepērciet tos štruntus, ja par mazāku naudu var nopirkt simtreiz labāku antenu.
spk, izslēdzot pastiprinātāju neviena aktīvā antena neko nerādīs, jo izslēgtā stāvoklī neviens pastiprinātājs signālu cauri nelaiž vispār.

Pašreizējā: 12 no 53


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  **      **   ******     ******   
 **     **  **     **  **  **  **  **    **   **    **  
 **     **  **     **  **  **  **  **         **        
 **     **  *********  **  **  **  **   ****  **   **** 
 **     **  **     **  **  **  **  **    **   **    **  
 **     **  **     **  **  **  **  **    **   **    **  
  *******   **     **   ***  ***    ******     ******   

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727