UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 4 no 9
Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: Statnis (90.139.62.---)
Datums: 05/08/2018 22:49

Jā, vienstāva mājai kāpnes nevajag un arī katlu var likt virtuvē. Siltumsūkņi it īpaši ir pateicīgi arī redzamākai vietai, ja ir tāda vajadzība. Es gan domāju, ka diskusija vairāk ir par rezultāta komfortu, dzīves līmeni un paša ikdienu, nevis tīri atrast izdzīvošanai nepieciešamo minimumu, jo tam der arī telts un ne pamatus, ne apkuri vajag...
Ja par apkuri, tad labāk arī bez logiem, jo tie ir zudumi salīdzinot ar sienu! Ok, dažus, pēc likuma minimima, bet maksimāli mazus tik un tā! Un, ja visi guļ dzīvojamā istabā, mazāk grīdas jātīra, ir vērts apdomāt...
Lūdzu, saprotam viens otru pareizi - neviens nesaka, ka jābūvē lielāka kā var atļauties vai arī, ka zem 150 būvēt ir nepareizi utt., bet tad arī atsaucamies uz iemesliem un esam objektīvi, nevis citiem dodam maldīgus priekšstatus, ka 100m2 ir maksimums, ko var vēlēties...

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: Tinis (62.85.11.---)
Datums: 05/08/2018 22:54

Neviens nesaka, ka maksimums. Bet nu nevajag te piesaukt saunas, garāžas, biljarda-pokera zāles, kamīnzāles...

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: Statnis (212.3.198.---)
Datums: 05/08/2018 23:09

...ja tomēr lasam iepriekš rakstīto un ciparos pamatoto, tad nonācām pie 150+m2 bez nekādām zālēm vai baseiniem un kā nu vēl, ko gribas pielikt pie buržuaziskajām izpausmēm! Jā, komforts un labsajūta gan tiek iekļauta un uzstādījums nav iztikas minimums...

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: specs (80.89.77.---)
Datums: 05/08/2018 23:10

Tinis Wrote:
-------------------------------------------------------
> Neviens nesaka, ka maksimums. Bet nu nevajag te
> piesaukt saunas, garāžas, biljarda-pokera
> zāles, kamīnzāles...

Nu bet tak skaidri sarakstīju, ka ar pieticīgām prasībām var viegli nonākt līdz 130kvm BEZ garāžas. Tikai ko tas maina, jo tāpat būs jātērē nauda saimniecības būcenim, skaiti vai neskaiti to pie mājas platības.

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: Tinis (62.85.11.---)
Datums: 05/08/2018 23:23

Saimniecības būceni var no dēļiem sanaglot un tas nav jāapsilda. Tā kā būs gan atšķirība.

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: Statnis (80.89.76.---)
Datums: 05/08/2018 23:31

Ok, būs būda no dēļiem... Tikai pāris sīkumi:
1) tā kā neuzklausās, ka būs SS, jo tā noteikti nav ekonomiskā izvēle, tad atkarībā no katla tam ziemā nebūs īpaši liela efektivitāte un pašam arī noteikti būs prieks sasalušas granulas pildīt vai arī ik pa dažām stundām skriet malku piemest kādā ziemas sniegputenī. Var, protams, bet atkal atduramies pret jautājumu, ko gribam saņemt pret ieguldīto naudu...
2) ui, kā vajadzēs siltināt trubas, lai ievadītu mājā nezaudējot temperatūru ne apkurei, ne siltajam ūdenim... Pretējā gadījumā iepriekšējie minējumi par apkuri ir pilnīgas auzas, jo tā ekonomija uz mājas platību būs gar degunu pirmajos pāris gados... Arī apgādes loki būs garāki, līdz ar to papildus zudumi!

Varētu turpināt, bet domāju, ka ideja skaidra...

Ir iemesls, kāpēc lietas dara noteiktā veidā, pat, ja tas nešķiet pirmajā brīdī saprotams. Ja lētāk būtu taisīt atsevišķu būceni, tad tā darītu daudzi, bet nav īpaši izplatīta prakse...

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: Tinis (62.85.11.---)
Datums: 05/08/2018 23:41

Mani cipari
viesistaba 20m2
guļamistaba pieaugušajiem 15m2
divas bērnu guļamistabas pa 11 m2 katra,
virtuve 10 m2
gaitenis 8 m2
vannasistaba 5,5m2
tualete 1,5 m2
vējtveris 6 m2
katlutelpa 5 m2

Ir arī garāža, bet to pie mājas platības nerēķinu. Kā arī pagrabs zem visas mājas, bet neizmantoju. Pa ziemu zaptes burkas un kartupeļu maisi vienā kaktā stāv un viss.
Un ir komfortabli.

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: Tinis (62.85.11.---)
Datums: 05/08/2018 23:44

Tā kā varu taisīt saunas, biljarda zāles pagrabā, bet pagaidām lieliski bez visa tā iztieku.

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: Tinis (62.85.11.---)
Datums: 05/08/2018 23:50

Kurš teica, ka tajā koka būdā apkures katls jāliek? Tur liek batutus un riteņus, un zāles pļāvēju.

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: binary (83.177.130.---)
Datums: 06/08/2018 01:44

Statnis Wrote:
-------------------------------------------------------
> Jā, laikam pēc apkures nākamais
> "neapgāžamais" arguments ir uzkopšana...
> (..)
> Vienīgais, kas mainās ir grīdas platība! Drēbes, trauki,
> utt., viss identisks.

Mani personīgi tā apkure īpaši neuztrauc. Apkurei ir gana daudz risinājumu.

Ja tavā mājoklī tiek uzkoptas tikai grīdas, nu tad … pat negribas iedomāties, kā tev tur izskatās. Manā mājoklī tiek koptas arī dažādas virsmas (mēbeles, priekšmeti, kas noklājas ar putekļiem), tiek mazgāti logi, kuru 250m² būdai noteikti būs krietni vairāk nekā 100m² būdai.


specs Wrote:
-------------------------------------------------------
> Elementārs aprēķins 4 cilvēku ģimenei: 3
> guļamistabas ar 15+ kvm, viesistaba 30kvm,
> virtuve 10kvm, koridors+trepes 15kvm, divi
> sanmezgli kopā 10kvm, saimniecības telpa gāzes
> katlam vai ss 15kvm. Kopā = 130kvm ar pieticīgu
> kvadratūru, bez kabineta, garāžas, saunas utt.
> Šādā mājā datorgalds jāliek guļamistabā,
> vairāk par 4 cilvēkiem virtuvē sasēsties nevar
> utt. Kas šeit būtu lieks?

Pāris liekās lietas:
1) virtuve (apvienota ar viesistabu)
2) sanmezgls (pilnīgi pietiek ar vienu)
3) saimniecības telpa (pilnīgi pietiek ar <5m²)
4) trepes 15m²? (nu man būs trepes uz mansarda stāvu - koridors ar trepēm ir 10m²)


Statnis Wrote:
-------------------------------------------------------
> (..), nevis tīri atrast izdzīvošanai
> nepieciešamo minimumu, jo tam der arī telts un
> ne pamatus, ne apkuri vajag...

Tu vispār saproti, ko runā? Esi kādreiz ziemā gulējis teltī bez apkures? Man bija iespēja - atteicos. Un labi, ka tā, jo visā komandā viens purns "aizmirsa" pamosties un piemest malku (jāpiemet ik pēc pusstundas), kā rezultātā pēc neilga brīža visi bija pārsaluši.


Statnis Wrote:
-------------------------------------------------------
> (..), bet tomēr telpa veido arī
> cilvēku un izteikti šauras telpas nāk ar
> papildus faktoriem, kas attiecas arī uz
> interjeru, iekārtojuma iespējām un estētiku
> visapkārt, kurā tomēr aug mūsu nākamā
> paaudze...

Kas tad ir tas interjers, iekārtojuma iespējas, estētika? Ducis nevajadzīgu mēbeļu pie katras sienas, pusducis skricelējumu (tā saucamo gleznu), divi duči noputējušu "interjera priekšmetu" katrā istabā, 8 pannas pie sienas virtuvē virs diviem dučiem nažu?

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: Statnis (90.139.62.---)
Datums: 06/08/2018 04:27

Tinis,
Nu lūk, gaumes jautājums. Šobrīd daudz laika pavadu vietā, kur dzīvojamā istaba ir 20m2 un tiklīdz ir vairāk par 3 cilvēkiem, liekas par maz, ja gribas komfortā kādu filmu vai spēļu vakaru!
Guļamistabai 16m2 manā uztverē ir minimums un tas tad, ja tur nav skapja. Bērnam līdz 7 gadiem varbūt ok, bet vēlāk 11m2 kļūst par īsu. Pats personīgi noteikti negribētu dzīvot 11m2 ne tagad, ne arī agrāk. Šobrīd vienā no dzīvesvietām ir virtuve ap 9/10m2 un jau ir diezgan maz vietas, nerunājot par divdurvju ledusskapi vai citām visai normālām lietām, kuras vēl gaida lielās mājas būvniecību. Jā, var, bet tik ļoti gribas vairāk to virsmu laukumu, lai viss nav jāpārceļ ik pa minūtei un ir arī gana vietas, kur visu glabāt ikdienā.
Mana matemātika virtuvei, rēķinot horizontāli - ledusskapis vismaz 1m, izlietne dubultā, gana liela arī vismaz 1m, plīts 0,6m, bet pa malām vajag "rezervēt" kaut pārdesmit cm, tātad jau arī ap metru. Pieliekam lielā kombaina vietu ap 0,6m, kafijas automāts aptuveni tikpat. Ieliekam kādu nažu statīvu, ūdens vārītāju, vietu griešanas dēlim, atļaušos pieminēt arī saldējuma mašīnu. Šeit laikam apstāšos pirms mani sāks uzskatīt par pilnīgi nenormālu, bet rezultātā ir kādi 6m virsmas, uz kuras ielien tikai dēlītis, par pārējo gatavošanu nerunājot vai vēlmi nolikt kādu sīrupa pudeli pie kafijas automāta vai kaut kur uzkrāmēt pārējās ierīces kaut tikai uz gatavošanas laiku. Kā arī, skapīšu apjoms nesanāk īpaši milzīgs, kur glabāt vēl neskaitāmas lietas, ja gribas vismaz virs izlietnes logu, ja ne vairākus gar sienām... Man nesanāk virtuvi ieplānot mazāku par 16/18m2.
Pārējais tā varētu būt, ja neskaita, ka nav ēdamistabas kā tādas un saimniecības telpa veļas mašīnai/žāvētājam, putekļu sūcējam, varbūt lielajai saldētavai, kur kādu medījumu glabāt, bet tas, kā arī iepriekš minētais, protams, ir gaumes jautājums. Tāpat kā sanmezgli, jo izklausās, ka māja vienstāva un tualete no vannas istabas atdalīta un tā tas varētu būt gana ok, ja max 4 cilvēki un dāmas necīnās par vannasistabu! Tikai pieliekot vēl 1 vai 2 m2 un vannasistabā podu un tualetē dušu jau sanāk pilni 2 sanmezgli. Šī pozīcija nebūtu par ko diskutēt daudz, princips jau tas pats pa lielam, telpas ir divas! :)
Bet interesanti, ka ir pagrabs. Ņemot vērā izmaksas, tas nav tomēr ierasti ekonomiskais risinājums...
Par saimniecības būdu sorry, iepriekšminēto atceļam, acīmredzot nepareizi uztvēru kontekstu...


binary,
Neuztraucieties, viss mājās ir ok, to vairāk uztvēru kā galveno daļu, kas tiek darīts visbiežāk. Nu neticas, ka pats visas virsmas pāris reizes nedēļā slauki tikpat bieži, kā uzkop grīdu. Par logiem fakts, bet atkarībā no projekta logu apjoms var atšķirties un tā kā māja atradīsies tiešām prom no ceļiem un putekļiem, logus plānoju cik vien lielus budžets atļaus kā arī nu nav jau pļavā logi netīri ne nedēļas, ne arī mēneša laikā. Reizi gadā varbūt nomazgāt ar garu kātu dzerot alu un ne vainas, tici man!
Kā arī, ja 30m2 dzīvojamā istabā vēl atrodi vismaz 10m2 virtuvei un vēl vietu, kur ēst, apbrīnoju plānošanas spējas, visu cieņu. Man liktos par šauru, maigi izsakoties. Par kāpņu apjomu un novietojumu - nav liela jēga apspriest, jo kāpņu dizains un vēlamais novietojums pēc plānojuma ir tik dažāds, ka vienam sanāks 3m2 un būs vītņkāpnes, citam arī 15 būs par īsu. Bet kopumā - normāli vismaz vienam pagriezienam būtu jābūt drošībai un pareizi būvētas kāpnes, pa kurām uzkāpsi arī pēc pensijas vecuma, tomēr parasti aizņem vairāk vietas. Bet ir arī 80 gados maratonisti, neiebilstu, tikai paužu viedokli!
Par telti - tiešām to tā kā biju domājis kā joku, atvainojos, ja aizskāru, acīmredzot, sāpīgu tēmu...
Savukārt, par interjeru jautājums laikam saknē ir lieks un pie citas tēmas. Nē, man nevajag skricelējumus, bet mājīgu vidi gan. Nē, nav vajadzīgas svešas gleznas, ja man stāv paša uzņemtas, profesionālas un gana skaistas fotogrāfijas pie sienām. Un jā, mājās drīkst būt vairāk krēslu, nekā patstāvīgie iemītnieki un jā, drīkst būt galdiņš uz kura uzlikt ziedus un jā, nav briesmīgi, ja ir kādas skaistas lietas piemiņai vai kāda skaista bronzas figūriņa virs kamīna. Nav tik nepanesami briesmīgi, iesaku pamēģināt! Pat tik neiedomājamas lietas, kā smuks skapis, varbūt pat ar kokgriezumiem, kur turēt skaistas glāzes un laba alkohola dāvinātos krājumus vai kāds mazs skapītis žurnāliem vai ikdienas sīkumiem var izskatīties diezgan pievilcīgi. Pie tam, drīkst būt arī brīva telpa starp mēbelēm, neskaitot logu ailes, kā arī visus krēslus nav obligāti likt pilnīgi stūrī un daži muļķi pat ieliek kādu lielāku istabas augu vai gaismas ķermeni. Jā, varbūt tas kalpo tikai vizuālam skaistumam, bet ko tu stulbiem padarīsi...
Par pannām, nažiem, traukiem, acīmredzot, arī nav jēga runāt, ja reiz izklausās, ka olas ar cīsiņiem tak var uzcept jebkādā pannā un arī viens nazis griež visu, ja labi grib... Katli vispār ir zināmā mērā māņticība, jo ūdens vārās tieši tāpat arī tajā pannā! Pie tam, ja ir kādi svētki, var tak nopirkt plastmasas šķīvjus un štrumus, nevis kā idiotam kaut kur meklēt vietu servīzei uz 12 personām, vai, Dievs pasarg, vēl traukus servēšanai, ja reiz var uzlikt uz galda to pašu pannu.
Vieni mūziku bauda, citi vienkārši to dzird...
Nekādā gadījumā negribu aizvainot kādu un neizdaru nekādus secinājumus vai vērtējumus un domāju augstāk minēto ar draudzīgu smaidu, nevis kā uzbraucienu, bet godīgi paskaidroju savus uzskatus un neredzu tajos neko amorālu, nepareizu vai pārmērīgu.
P.S. Nevajag uzmest lūpu, bet iesaku palasīt par telpas un vides ietekmi uz cilvēku. Nē, tās nav muļķības, bet fakti...

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: Georgs999 (81.198.4.---)
Datums: 06/08/2018 07:17

Cik tad labam miegam kvadrātmetri ir vajadzīgi? Labāk mazas guļamistabas un uz tā rēķina lielāku visistab - virtuvi, kur arī pārsvarā notiek visa rosība.

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: specs (80.89.77.---)
Datums: 06/08/2018 08:27

Priekš kam tad celt māju, ja prasības pret apdzīvojamo platību var apmierināt standarta padomju laika dzīvoklis? Var tos iepriekš pieminētos 11kvm bērnistabas attiecināt uz diviem bērniem, ieliekot divstāvīgo gultu, un nevajadzēs divas istabas! Celt māju, lai viesistabas stūrī iespiestu virtuvi???

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: binary (83.177.130.---)
Datums: 06/08/2018 09:04

Es dzīvoju lauku teritorijā - šoseja kādu 300m attālumā (starpā tādi šķēršļi, ka šoseju nemaz redzēt nevar), vietējais grants ceļš Z virzienā (īpaši neput, turklāt vēji parasti pūš no D, DR, R). Zini, kad logus nomazgā, nepaiet pat mēnesis, kad logi atkal netīri. Jā, nemazgājam viņus katru mēnesi, bet pāris reizes gadā tā kā prasās. It īpaši, kad ir ziedputekšņu laiks. Putekļu uz mēbelēm arī pietiek, var cauru gadu kaut katru nedēļu pa divām reizēm slaucīt. Grīdu tik bieži neuzkopjam, ja vien nav suņa spalvu mešanas sezona (un nē, pagaidām mums nav robota).

Izteicies, ka "neticas, ka pats visas virsmas pāris reizes nedēļā slauki tikpat bieži, kā uzkop grīdu" - nu nē, es pats ar uzkopšanu nodarbojos ļoti reti. Parasti to dara sieva. Bet viņai, tāpat kā man, arī bez tā mājas darbu pietiek un vēl pāri paliek.

30m² dzīvojamajā istabā nav nepieciešama papildus 10m² virtuve. Virtuve plānotajā mājā ir precīzi 3m², t.i., 5m garas virsmas platība. Pārējā virtuves platība ir kopīga ar dzīvojamās istabas platību. Vari apskaust - būs gan 30m² dzīvojamā istaba, gan arī 30m² (!!!) virtuve :D Ak jā, ja vēl pieskaita nefunkcionālo mansarda stāvu, tad var teikt, ka tā dzīvojamā istaba būs uz visiem 100m². Nu ja vēl terasi pieskaita (kuru, starp citu, var iestiklot, lai arī rudeņos, pavasaros, lietainā laikā utt būtu mājīgi), … Un ja vēl pieskaita pagalmu, … Nav jau dzīvoklis, zinies. Ja gribas plašumu, tad var paskatīties pa logu vai iziet ārā. Nu neviena māja nedos to plašumu, ko dod simtiem metru, kas ir aiz loga.

Par interjeru - kad dzīvojām 67m² divistabniekā, tad dzīvojamajā istabā (kas vienlaicīgi bija arī virtuve un guļamistaba) bija TV galdiņš, dīvāns/gulta, galds ar pāris krēsliem un virtuves mēbeles. Nu un istabas vidū bija paklājs. Ah, nu vēl pie sienas bija no Spānijas atvesti ornamenti (citi izrotā sienas ar zīmējumiem, mēs ar tiem ornamentiem). Zini, bija tīri OK, ja neskaita to, ka TV bija pārāk tālu. Nevarētu teikt, ka prasījās vēl kaut kādas mēbeles, interjera priekšmeti, vēl kaut kādas "fiņķikļuškas". Skapītis žurnāliem vairāk līdzinās šķērslim, pret kuru dauzīt ceļus, nekā kaut kam noderīgam un pievilcīgam. Bronzas figūriņas drīzāk izskatās pēc putekļu krātuves nekā pēc interjera priekšmeta. Nu jā, katram savs…

P.S. Dāvinātais alkohols vispār der tikai zīdaiņa nabas kopšanai :D

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: binary (83.177.130.---)
Datums: 06/08/2018 09:08

specs Wrote:
-------------------------------------------------------
> Celt māju, lai viesistabas stūrī iespiestu virtuvi???

Nav jau virtuvi nekur jāiespiež. To ir jāierīko. Kā variants - dzīvojamās istabas stūrī (vai nišā, vai gar vienu sienu). Ļoti labs variants.
Bet jā, ir cilvēki, kam tas nav saprotams - tādi, kam virtuvi gribas atsevišķā telpā. Bet citiem tā atsevišķā telpa ir reāls traucēklis, kas nu nekādi neuzlabo komforta līmeni.



Labots 1 reizes. Pēdējo reizi labots 06/08/2018 09:08, labojis binary.

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: zhuks (77.219.5.---)
Datums: 06/08/2018 10:09

...tāpēc jau praktiski nav vienādu māju- kas vienam ir labi, tas otram ir tieši pretēji.

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: Tinis (62.85.11.---)
Datums: 06/08/2018 12:06

specs Wrote:
-------------------------------------------------------
> Priekš kam tad celt māju, ja prasības pret
> apdzīvojamo platību var apmierināt standarta
> padomju laika dzīvoklis? Var tos iepriekš
> pieminētos 11kvm bērnistabas attiecināt uz
> diviem bērniem, ieliekot divstāvīgo gultu, un
> nevajadzēs divas istabas! Celt māju, lai
> viesistabas stūrī iespiestu virtuvi???
------------
Privātmājas ceļ, lai aiz sienas, virs galvas un apakšā nebūtu kaimiņu, kas trokšņo, nopludina, un lai būtu ārā savs pagalms, mauriņš, pa kuru nestaigā sveši cilvēki un kur var šašliku uzcept. Kā arī nezinu standarta padomju laiku dzīvokļus ar 10m2 virtuvi, 6m2 vannasistabu...

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: Egle (84.209.248.---)
Datums: 06/08/2018 12:11

Dzīvojamā istaba 33m2
Virtuve 8,10m2
Guļamistaba 17,25m2 (ar garderobi)
Bērnistabas 9,50m2 un 12,45m2
Sanmezgls 6,15 m2
Vējtveris 4,35m2
Gaitenis 6,10m2
Saimniecības telpa 3.85m2
Kopa 100,70m2

Dažbrīd liekas, ka varētu būt par maz 100m2 un tad sāku domāt, ko tad vajag lielāku? Ir doma palielināt virtuvi un dzīvojamo istabu. Vēl ir nezināmais rādītājs, cik bērnu būs nākotnē. Šobrīd rēķinu kā uz 2. Esmu aizdomājusies kā nu būtu, ja būtu 3 un kur tad tam trešajam sava istaba.


Māju plānojam celt pēc kādiem gadiem 2 un itkā vēl daudz laika, lai visu domātu un plānotu.

Esam vēl jauni, un, protams, šajā jautājumā neko daudz nezinām, kā labāk un pareizāk. Draugiem ar nav vēl savu māju, kur iedvesmoties un mācīties no citu kļūdām.

Vienīgi var pievienot projektā vēl vienu bērnistabu un palielināt virtuvi un dzīvojamo.

Vienu gan, kam piekrītu bērni ātri notinās no vecākiem, pati jau pēc vidusskolas biju prom. Paziņam viss otrais stāvs mājai tagad noliktava, jo visas 3 bērnistabas tukšas.

Cenas ziņā palielināt māju pa 20m2 cik izmaksātu?

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: Tinis (62.85.11.---)
Datums: 06/08/2018 12:16

Kā arī privātmājās, kā likums, ir sava autonoma apkures sistēma, kas nav atkarīga no kaimiņu vēlmēm vai nevēlmēm uzsākt apkures sezonu. Kā arī remonti nav nearvienu jāsaskaņo un nav jāvāc paraksti, kā arī nevajag visādus namu apsaimniekotājus, kuriem alga jāmaksā.

Re: Koka sastatņu privātmājas būvēšana
Autors: daudzjautajumi (195.13.215.---)
Datums: 06/08/2018 12:53

ieteiktu pirms rakstīt kvadrātmetrus uz papīra saprast cik reāli dzīvē tā telpa ir liela

Pašreizējā: 4 no 9


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **   ******   **     **  **      ** 
 ***   ***  **     **  **    **  **     **  **  **  ** 
 **** ****  **     **  **        **     **  **  **  ** 
 ** *** **  **     **  **        **     **  **  **  ** 
 **     **  **     **  **        **     **  **  **  ** 
 **     **  **     **  **    **  **     **  **  **  ** 
 **     **   *******    ******    *******    ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727