UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Purva grunts
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 20/09/2017 19:46

Plus vēl ziemā ir sniegs šad tad un var gadīties visādi. Pie slikta profila bīstams ir sausais sniegs un vējš, kas mēdz pieturēties parasti kādas 5 dienas. Tad jādomā kurš tev to privāto ceļu šķūrēs, turklāt ar šķūrētājiem pīķa stundās ir ļoti smagi. Var gadīties pasēdēt mājās un Rīgu vērot ar teleskopu.
Ar elektrību un dīķi un māju Salaspils purvā var izrādīties ne tik rožaini kā iecerēts. Pēc savas pieredzes ar privāto ceļu es divreiz padomātu par savu sapni.
Tagad jau ir ok, bet ja saliktu visu pa plauktiņiem un atmestu sentimentu es varēju arī krietni lētāk dzīvot.

Re: Purva grunts
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 20/09/2017 19:59

Vēl dažas atziņas - ja tu domā ka mālsmilts un grants tur kaut ko noturēs - tad tā visdrīzāk nebūs. Problēma ir mūsu klimats, kad no decembra līdz aprīlim pārsvarā ir cikls sasalst un atlaižas. Tad tev virskārta 10 cm ļurkāsies kā putra, bet kad nāks vaļā lielais sasalums, tad labāk uz tāda ceļa nelīst 2 nedēļas, kamēr kaut kas nosūcas, ja vispār ir kur sūkties.
Tāpēc ļoti labs risinājums ir textils un rupjā frakcija + grāvīši abās pusēs zem textila līmeņa ar noteci kaut kur tālāk, vai arī dziļāks un bez noteces, kura novāc visu ūdeni praktiski visos laikapstākļos un saglaba nestspēju un neļurkājas risās.
Būvgruzis arī dažāds - bet mandomāt, ka 1-3 eur/m3 ir jārēķinās, vēlams bez armatūras un betons. Šķemba kā nu kurā vietā, bet ap 9eur/m3 varētu būt.

Re: Purva grunts
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 20/09/2017 20:32

Vēl par profilu - ļoti vēlams ceļu finālā dabūt kādus 30-50 cm virs reljefa - tas visu pasākumu krietni uzlabo, jo īpaši sniega jautājumu, kurš ar vēju velk pāri ceļam un ja viss ir labi, tad šķūrēšana būs reta. Ja to neizdarīt, tad pēc šķūrēšanas vilks ciet līdz ar šķūrējuma malām un tad ir baigi slikti - var sanākt mega kaudze uz ceļa un tīrs uz lauka. Var jau cerēt, ka sniegi pie mums nebūs, bet es uz to nepaļautos vispār. Ja tev ir lauki, kur vējam ieskrieties tad tici man, nevainīgs 5 cm sauss sniegs uz lauka var izrādīties nepārvarama problēma uz ceļa.

Re: Purva grunts
Autors: specs (193.178.151.---)
Datums: 20/09/2017 22:08

Purvs Wrote:
-------------------------------------------------------
> Interesanti, ka pašreizējā dzīves vieta
> ietekmē ceļa izbūves īpatnības, bet ja reiz
> ir interese, nav žēl - jā, Rīgā ir dzīvoklis
> un vēl gan Jelgavas, gan Baldones virzienā ir
> ģimenes mājas, kur tiek pavadīts visai daudz
> laika un nē, ne tikai pie TV, un jā, arī šie
> īpašumi nav ciematos, lai neteiktu vairāk un
> jā, ir skaidrs gan darba apjoms, gan ikdiena
> šādā īpašumā un nē, nav sapņu, ka bērnu
> bērnu sešās paaudzēs dzīvos zem viena
> jumta... ;)
>
> Savukārt, pieņemot, ka tomēr kaut dēļ
> pārdošanas, bet ceļam tur jābūt, cik slikti
> varētu būt melnzemi aizvietot ar to pašu
> smilšu māla grunti? Attiecīgi, vai pie
> pirmajiem lietiem uzreiz būs tāda masa, ka ne ar
> kājām paiet, jeb kā balsta slānis varētu būt
> gana labs?

Tagad ir skaidrs, no kurienes šādi utopiski projekti - dzīvokļa iemītnieks. Būtu padzīvojis (ne ciemojies!) kaut gadu, kaut tajos pašos 1200kvm un patīrijis ceļu kaut 20m garumā, tad par dzīvi 5ha purvā ar 500m ceļu šeit nefantazētu. Iekāp tagad, nevis saulainā sestdienā, autiņā un aizbrauc uz sapņu vietu tumšā rudens vakarā, aizej tos 500m un paskaties, kāda romantika tevi gaida tajā melnajā vējainajā purvā... :) Nekā personīga, tikai vērtīgs padoms, pat, ja liekas skarbs.
Ja gribi pievilkt ceļu un uzsist gaisā, tad liec ko gribi tā ceļa pamatnē un maijs-augusts periodā pircējiem acis aizmēzīsi. Tikai padomā, cik daudz šadu trako ir, pirms krāmē iekšā savus padsmit tk.

Re: Purva grunts
Autors: juriz (90.139.86.---)
Datums: 20/09/2017 22:40

Skaidrs, ka ceļš ir sataisāms. Neklausi tos, kas mēģina tevi sabiedēt. Es ņemtu ekskavatoru ar speciālo kausu un būvgružus. Nopirktu specīgāku auto :) nav jau arī tā ka tev lidkauka skerjeceļš jābūvē. Neliels video [www.youtube.com]

Re: Purva grunts
Autors: Purvs (80.233.182.---)
Datums: 20/09/2017 22:55

Paldies par padomiem!
Sķiet, ka 'mazie' grāvji malās tur diez vai būs, bet ir 4m no lielā meliorācijas grāvja un tur nostumtā melnzeme var kalpot profilam, lai visu nes prom, jo meliorācija nepārplūst...
Acīmredzot, vispirms melnzeme nost, to dīķa produktu atpakaļ ar nelielu pacēlumu un nodzīvot vienu auksto sezonu... tad redzēs, ko mest pa virsu, cik biezā slānī, utt...

Par speca viedokli - nesaprotu pieņēmumu, ka ja vien pieder dzīvoklis, esi bezcerīgs pilsētnieks! no 14 gadu vecuma skrienu prom no pilsētas, cik vien ir laiks un esmu tīrījis potenciāli vairāk sniega, nekā 1200m2 iemītnieki un ja nu no tumsas un zvēru skaņām bail, tad reāli vajag palīdzību. Rudens vakars!? Vēl nesen gadījās neplānoti stundas vietā tur pabūt vismaz 6as, ieskaitot uguns iekuršanu, lai nenosalst, utt.... (nē, ne pirmā reize tur tumsā, pēc kā par visu spriežu, tikai piemērs!)
zini, ja tiek prom no laternām, var pat redzēt zvaigznes un ja nav bail no tumsas, tie rudens vakari ir visai skaisti.... bet nu gaumes lieta! un vējains...? tiešām... nu jā, pie jūras kā zināms zemi met pakaļ par velti, jo pārāk pūš.... taisnība ir! Tiešām ir uzskats, ka vienīgā dzīve ir birojā un stikla kubā, pētot kaimiņu vakariņas un visas svētdienas pataisot par komunāliem svētkiem...!?

Re: Purva grunts
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 20/09/2017 23:19

Es varbūt neesmu tik radikāls kā specs, bet ir liela atšķirība diendienā braukāt pa lauku ceļu visās 365 dienās un aizbraukt relatīvi bieži ciemos fizisku darbu padarīt. Pret dabu ir grūti tikai ar kareivīgu noskaņojumu cīnīties. Man pirmajā pārcelšanās gadā tā cīņa beidzās decembrī, kad viens auto palika pagalmā un otrs 600m no mājām. Es to otro mašīnu iedzinu iekšā manuprāt tikai kaut kur februāra beigās, kad 150zs JD ar dievu uz pusēm sablīv'tu sniegu izdauzīja un tad pēc mēneša laimes man sākās atkusnis, kur lieti noderēja cherokee, bet arī uz robežas .... :P
Kā es dzīvoju? Ar slēpēm katru rītu ar sīci uz muguras devos 600m pārgājienā un vakarā mājās. Tā kā man paziņas ir šur un tur apkaimē, tad bieži jautājums ir tikai par to cik m būs jāiet kājām. Kādam veicas un tie ir 30 kādam 100, kādam gadās arī 600.

Padomā uz papīra - būvvaldē saskaņosi dīķi un ceļu (ja protams tas tik viegli Salaspilī ies cauri), tad tev no dīķa nāks ārā kaut kas par ko tu īsti vēl nezini kas tas būs - māli dakstiņu ražošanai vai arī pirmklasīga smilts, tad tev ar kaut kādu tehniku pa šaubīgu apvidu tie kubi jāpārved uz ceļa vietu (vēlams ka racējs met uzreiz piekabē, nevis ar pārkraušanos. Ja tev purvs, tad var gadīties, ka tie vidējie 10 kubu vedēji nemaz iekšā nebrauks lai nenogrimtu. Un 10nieki parastā relatīvi sausā maija gruntī smuki iet zemē pat ar 3 tiltiem. Ja purvs .. hmm, es negribētu to mēģināt, ir 3 reizes nācies ar traktoru vilkt ārā šos aparātus - 2 reizes nevarējām izvilkt, nācās izkrauties turpat uz vietas.

Tikai youtube viss ir baigi easy. Dzīvē normāli ceļus būvē tā, ka izden vagu un tad no normālā ceļa gala ved iekšā materiālus no citurienes, tad var iebraukt - a tas ir dārgi. No otrā gala plāns ir stipri riskantāks. Un ir milzonīga atšķirība starp melnzemi un kaut kādiem Garkalnes smilšu laukiem.

Bet nu pašam jālemj, bet rēķinies ka tik tiešām viss var būt arī riktīgi slikti un zvaigznes un romantika tur ņepričom.

Re: Purva grunts
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 20/09/2017 23:30

Es vēl piebildīšu ka ilūzija par iebraukšanu rodas šādi. Es katru vīkendu braucu un tā bija iespējams tempo ieskriet iekšā. Kad sāku ikdienā braukāt - resp 2x turp atpakaļ, jeb 4 reizes uz ceļa, tad arī nonācu realitātē. :)

Re: Purva grunts
Autors: Purvs (80.89.79.---)
Datums: 21/09/2017 01:30

Nu, galīgi naivs romantiķis vis neesmu... Skaidrs, ka jābūt vai nu kaimiņam ar kaut kādu traktoru, pašam 4x4, nerunājot par puslīdz universālu tehniku saimniecībā, ar ko var kaut nedaudz izlīdzēties... Skaidrs, ka ne ar cirvi un mačeti visu mūžu 21. gs. izdzīvošu! Bet tīri idejai - ceļš taisna līnija pļavā, gar kuru pusē garuma iet dīķis, faktiski var pa taisno likt uz ceļa plātnes... Zemākajā, tātad problemātiskākajā vietā sanāk vienā pusē dīķis, otrā meliorācijas grāvis un abiem var izveidot kritumu prom no ceļa. Ceļš no sākta laika gala iezīmēts kā servitūts un pēc būtības kaut rīt varu vest traktoru un daru ko gribu, galvenais, nododot ekspluatācijā jābūt atbilstošam segumam. Arī dīķa ideja saskaņota, mutiski sniegts apstiprinājums, ka viss OK, jāsaliek tikai paraksti uz reālā plāna skicēm... Loģiski, ka ne vienmēr viss ir viegli un skaidrs, ka jābūt zināmam rūdījumam, kas nāk ar laiku, bet nekas no tā nebiedē vairāk, kā ideja par visu mūžu pilsētā... :)
Pilnīgas katastrofas gadījumā autobuss apmērām 1,5km attālumā abos virzienos un darbs nav 9-17 ar mērķi pārcelt nodarbošanos uz mājām, lai pēc iespējas mazāk jāparādās pilsētā!
Skaidrs, ka ne vienmēr visam var būt gatavs un atbildes uz visu nav nevienam, bet nu ar augstāk minētiem faktoriem tomēr man ir daudz par maz, lai pat apsvērtu mainīt viedokli par dzīvi pilsētā vai ciematā...

Re: Purva grunts
Autors: Vilnis_Radio (81.198.190.---)
Datums: 21/09/2017 06:50

Saliec reālus ciparus uz papīra un padomā par cenu salīdznājumu ar līdzvērtīgiem īpašumiem, vnk - tu joprojām emocijās dzīvo.
Es jau tā rupji piemetu tavu situāciju bez mājas:
ceļš 15k
elektrība 10k
urbums 10k
dīķis 5k.
optimistiski ~40k + mājas izmaksas + atlikušo dzīvi uzturams 500m ceļš un 5ha ne pārāk vērtīgas ls zemes.
Paziņa nopirka Iķšķiles tuvumā labu gabalu ar daudz labākiem nosacījumiem un nevarētu teikt, ka viņš dzīvotu ciematā ar 4000m2 gabaliņiem katrs.
Ja kas visticamāk tavā zemītē esmu lasījis sarkanās bietes skolas laikā, toreiz to sauca par kolhozu Ļeņins. :) Tā ka vieta +- zināma.

Re: Purva grunts
Autors: Purvs (80.233.182.---)
Datums: 21/09/2017 10:14

Nu... Nav, diemžēl, pārāk daudz to līdzvērtīgo, ja saliek attālumu no Rīgas/platību/nost no šosejas/nedaudz savā meža/labs skats/vēlamais virziens attiecībā pret Rīgu, utt... Tiešām esmu skatījies ne reizi vien!
Un ja saliek tos ciparus jebkam citam, atšķirība būs līdz 15 000, kas varbūt beigās aizies cita gabala iegādē, jo visu uzskaitīto jau tāpat vajadzēs. Ok, uz ceļu ietaupīšu līdz 10, ja nu ārkārtīgi paveiksies un uz elektrību varbūt 5, ja tiešām nav jau ciemats ar kastītēm... Uz fināla izmaksām ilgtermiņā tie būs 10% vai mazāk. Nekādā gadījumā neapstrīdu, ka ieteikumi ir loģiski, bet sniega tīrīšana ir kā "nodeva par kaimiņu neesamību", jo lai nebūtu tās tīrīšanas, vienīgā izvēle ir pašvaldības ceļa malā. Jā, ziemā sniega mazāk, bet vasarās putekļi un troksnis... Visam ir divas puses, manuprāt un par zemes vērtību - noteikti, sākumā visi tā saka, bet nu nav plāns būvēt, lai pārdotu.

Re: Purva grunts
Autors: juriz (90.139.86.---)
Datums: 21/09/2017 10:57

Iepriekš minētās izmaksas 15k+10+10k+5 ir ar ļoti stirpu rezervi. Manā īpašumā ir vairāki izrakti dīķi, cena par visiem kopā pat nebija 5k. Urbumu var aizvietot ar aku. Ceļa uzturēšana ir ļoti nosacīta. Skaidrs,ka 5ha apkopjot vajadzētu kādu mazo Japaņu traktorīti ar šķūri vai veco krievu tehniku, kas lieliski pilda funkciju. Ar šo arī sniegu var izšķūrēt, ja 4*4 netiek cauri. Man ir ceļš 100m, (OK nav 500m), sniegu tīrīju ar traktoru pagājušā gadā tieši 1 reizi, pie tam prieka pēc. Izbraukt ar partijnieku nav problēmas, nemaz nerunājot par normālu 4*4.

Re: Purva grunts
Autors: juriz (90.139.86.---)
Datums: 21/09/2017 11:07

Cita starpā par sākumā minētajiem Zosēniem... Īstenībā īpašumu var skatīties tālāk no Rīgas,it īpaši, ja var darīt daļu darba no mājām. Salaspils tā pati Rīga vien ir. Attālums ir iedomāta problēma. Es dzīvoju 100km no Rīgas (bijušais rīdzinieks no dzīvokļa, kuram senči brēca kā te forumā, ka tas ir grūti utt). Ceļš vasarā līdz Rīgai ir 1st. Ziemā ilgāk, jo līkumains, slidens. Lielākais laika patēriņš ir braucot iekšā Rīgā, jo cilvēki paši rada sastrēgumu, nepareizi braucot.

Re: Purva grunts
Autors: Purvs (212.3.197.---)
Datums: 21/09/2017 11:42

Paldies par iedrošinājumu!
Protams, visas izmaksas var gan pieaug, gan samazināties un nudien, ceļa tīrīšana nav lielākais bieds visā pasākumā...
Tai pat laikā tomēr Rīgas tuvums ir viens no nosacījumiem - bērniem tomēr jādod iespēja būt blakus galvaspilsētai, pastāv arī sabiedriskā transporta iespēja vajadzības gadījumā un lai arī daļa darba nākotnē plānojas no mājām, apzināti noslēgt iespēju "pārdomāt" un tml., nav lielas vajadzības, ja reiz faktiski meklēju to pašu, kas jau ir, tikai ar nedaudz stabilāku grunti ceļam un pamatiem! Pamatus ar pāļiem vai jebkā savādāk nostiprinās un var aizmirst... Pēc mājas uzcelšanas arī bumbierim nebūs jābrauc katru nedēļu un ceļu kaut vēlreiz salabot un aizmirst, izņemot tīrīt...
Apzinos, ka nav vieglākais ceļš, kā tikt pie mājas, bet pievienotā vērtība manās acīs ir lielāka, kā problēmas! :)

Re: Purva grunts
Autors: specs (80.89.77.---)
Datums: 21/09/2017 12:25

Purvs Wrote:
-------------------------------------------------------
> Visam ir divas
> puses, manuprāt un par zemes vērtību -
> noteikti, sākumā visi tā saka, bet nu nav
> plāns būvēt, lai pārdotu.

Nu bet vai nav stulbi ieguldīt 200k un iegūt īpašumu 100k vērtībā? Prātīgāk būtu otrādi, ne? Pēc tam ssā sludinājumi ar kosmiskām cenām un piebildi "tika būvēts priekš sevis"... :)
Vēl jau acīmredzama pretruna: izvèlēta lēta vieta, tiek meklēts lēts risinājums ceļa būvniecībai, bet tādas extras kā savs traktors un 4x4, kas būs vajadzīgs nākotnē tiek ignorētas...

Re: Purva grunts
Autors: Purvs (212.3.197.---)
Datums: 21/09/2017 12:39

Vieta ir mantota un tiešām iepatikusies un kļuvusi tuva!
Savukārt pretrunas gan tur īsti nav - vnk tērēt naudu bezjēdzīgi asfaltējot pļavu, ir muļķīgi! Bet zāli tāpat vismaz pāris hektāros būs jāpļauj un mašīna arī tāpat būs! Tad paņemt kaut ko vairāk par lētāko mauriņa traktoru, kas noderēs citos darbos nešķiet pretruna, bet loģika! Savukārt 4x4 arī nenozīmē pēdējo landcruiseru un pie līdzīgām cenām var izvēlēties praktisko pielietojumu vai smukākus lukturus.
Māja nav nepieciešamība, bet ekstra un tā ir ikvienam! Arī mašīna! Var izdzīvot vienistabas dzīvoklī pilsētā un ar sabiedrisko pārvietoties! Bet tālākais, kas kuram no svara, ir individuāli - var jau arī tikai audio sistēmu vai mājas kino uzbūvēt par Jūrmalas villas cenu, ja nu ir tāda aizraušanās vai atkarība, bet tas nozīmē, ka vajag piebraucamo ceļu marmora vai podu no zelta... Un jā, ielikt 200 un iegūt 100 ir neprāts, bet arī konsultējoties ar vērtētajiem, pašizmaksa noteikti nosegsies, jautājums par potenciāli peļņu, bet protams, jārēķinās, ka šādu vietu pārdot grūtāk, nekā ciematā. Taču ne jau mērķis ir ne tikai pārdot, bet pie tam to izdarīt nedēļā un ar dubultu peļņu! Tā ir attīstītāju cilvēku čakarēšana...

Re: Purva grunts
Autors: kkk (159.148.172.---)
Datums: 21/09/2017 12:58

Manuprāt tas viss atdurās pret naudu, jo apmierināt savas iegribas nav nekas peļams un ja kāds sakārto kādu pamestu nostūri, tas ir tikai apsveicami.

Atkārtošu jautājumu par budžetu - cik ir naudas, kā plānots finansēt visu pasākumu, vai uz sitiena pietiks naudas veikt šīs investīcijas, kur piķis tiks izgāzts konkrētais, bet māja vēl pat nav sākta, kāds vispār ir iedomātais laika grafiks visa projekta attīstīšanai.

Un vispār, kā tu vari novērtēt/salīdzināt savu ar citiem zemes gabaliem, ja pat provizoriski nezini cik izmaksās dabūt tavu gabalu līdz citu līmenim (piem. ceļš + elektrība) un 500m3 grants tevi "biedē". Tici man, 500m3 grants tur būs tikai ziediņi.

Re: Purva grunts
Autors: Pašdarbnieks (77.219.10.---)
Datums: 21/09/2017 13:15

Kad taisīju savu piemājas ceļu, apzvanīju pazīstamus un nevisai pazīstamus čaļus, kuri nodarbojas ar celtniecību. Piedāvāju, lai ved pie manis pa velti akmens veidīgos būvgružus. Priekš ceļa un daļēji pamatu iekšpuses aizpildīšanai man saveda..

Re: Purva grunts
Autors: Purvs (212.3.196.---)
Datums: 21/09/2017 13:41

Finanses nāk no citu īpašumu ap un iz saimniekošanas, kā arī regulārie ienākumi un termiņš ir ap 5 gadi, ar pagaidām tikai ambiciozu vēlmi pēc 3 jau dzīvot tur un līdz pilnīgam finišam katrā stūrī visā zemes gabalā ar manu mūžu nepietiks... :)
Vajadzības gadījumā ir arī hipotekas iespēja finišam!

Izmaksas ceļš+elektrība+dīķis patiesībā apmēram jau ir gan zināmas un vairums "problēmu" šādam zemes gabalam saistās ar savu darbu un galvu, ne tik daudz līdzekļiem un, protams, labāko risinājumu meklēšanā, ar ko arī sākās šī diskusija...

Par salīdzināšanu starp zemes gabaliem - vieta/attālums/ainava! Lūk mani parametri... Var nopirkt labāko gabalu par labāko cenu un arī tur var atklāties gana problēmu, kaut urbjot ūdeni atsisties pret slāni, kas to padarīs smagi dārgāku kā man, utt... Uzskatu, ka zemes izvēlē galvenais faktors ir vieta, nevis jebkur, ka tik ērtāk un lētāk sākumā...

Re: Purva grunts
Autors: Purvs (212.3.196.---)
Datums: 21/09/2017 13:52

P.S. Ir arī gadījies dzirdēt, kā skaistos, sausos īpašumos kalna galā dīķis izmaksā vairāk par māju, jo ūdens nav un plēves kopā ar pārējo procesu izmaksā kosmiski... Visam ir + un -, jautājums, kas kuram tuvāks... Ja arī mežiņš jātīra, bet labāk uzņemos šo darbu, nekā tukšas pļavas vidū, utt...

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  ********    *******   **         **      ** 
       **  **     **  **     **  **    **   **  **  ** 
       **  **     **         **  **    **   **  **  ** 
       **  ********    *******   **    **   **  **  ** 
 **    **  **                **  *********  **  **  ** 
 **    **  **         **     **        **   **  **  ** 
  ******   **          *******         **    ***  ***  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727