UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Jumta maiņa no onduline uz cita veida segumu
Autors: smoke (87.110.211.---)
Datums: 04/07/2017 18:01

Ar steigu vajag mainīt nokalpojušo onduline jumta segumu, kas pirms padsmit gadiem tika uzlikts dzīvojamai mājai, taču saskaros ar vairākām problēmām.

1) Esmu aizrakstījis un apzvanījis >20 jumiķu brigādes, kuras visas vai nu nespēj sakarīgi komunicēt, vai arī pieprasa nesaprātīgas cenas, vai arī komunicē lieliski, bet galu galā, kad sarunājam tikšanos, tās vairs nereaģē, uz objektu neatbrauc un viss. Līdz ar to, varbūt kāds var ieteikt labus jumiķus, kuri tuvākajā laikā būtu brīvi? Meklējumus sāku jau agrā pavasarī, bet tik un tā bezcerīgi. Uzskatu, ka neesmu cilvēks ar lielām īpatnībām, taču man neliekas normāli, ka sarunātie meistari aizdzeras, neatbild uz telefona zvaniem vai prasa avansu, īsti pat nestādoties priekšā, kā arī nevar nosaukt jumta maksimālās pieļaujamās izmaksas.

2) Nevaru saprast, vai varu vecā onduline vietā likt bezazbesta šīferi, vienkārši noraujot veco segumu un liekot šīfera plāksnes uz tā paša latojuma? Vai jumta konstrukcija šīfera svaru izturēs un vai nav nekas papildus jāmaina, ja koka stāvoklis vizuāli ir ok? Spāru izmēri ir 150x70 mm, solis ir 960-1000 mm.

3) Šodien kāds uzrunātais jumiķis centās man apgalvot, ka arī bezazbesta šīferim ir jāklāj apakšā plēve, un ka kopumā jumts izmaksāšot 37-40 eur/m2 (pilnīgi visu iekļaujot). Es pārvaicāju, vai tiešām jāklāj plēve, uz ko viņš man atbildēja sekojoši: "Ja jumta plaknes var nelīmeņot un pēkšņas lietusgāzes mājai neskādē, tad var plēvi nelikt. Parasti jumtus mainot dara tā, ka norauj veco segumu un latojumu līdz spārēm, tad liek uzreiz plēvi. Tālāk vairs lietus netraucē, notiek līmeņošana un seguma montāža. Ir skrūvēts šīferis uz vecā latojuma. Tas ir lētāks pasākums, bet arī rezultātā var redzēt, ka plakne nav taisna. Ir arī vairāki apgrūtinājumi, montējot uz vecā latojuma. Loksnēm stūri jāgriež uz jumta, caurumi jāurbj, katru loksni piemērojot u.tml. Darīt tā var, bet rezultāts atšķirsies, no standarta varianta." - Vai šī jumiķa teiktais ir taisnība? Un vai nosauktā cena ir ok?

Re: Jumta maiņa no onduline uz cita veida segumu
Autors: specs (212.3.196.---)
Datums: 04/07/2017 19:56

Izmaksas nav adekvātas! Pa tādu summu var mērķēt uz bleķa jumtu ar visiem pričendāļiem.

Re: Jumta maiņa no onduline uz cita veida segumu
Autors: Dzenis (80.89.77.---)
Datums: 04/07/2017 23:27

Nosauktā summa ir nesamērīga priekš šīfera jumta. Neuzķeries, noteikti kārtīgi apzini tirgu un cenas, pirms nolīgsti brigādi. Nav reti tādi gadījumi, kad firmas sākumā paķer uz muļķi, mēģinot paprasīt pat 2x lielāku ciparu, nekā faktiski šis darbs ir vērts. Turklāt man kaimiņš arī tikko uzlika bezazbesta šīferi vecā jumta vietā un nekādu plēvi apakšā nelika. Nezinu, kam vajag to plēvi. Tur kondensāts neveidojas. Mainīšanas laikā var uzklikt kkādu pagaidu pārsegu, lai māja nepielīst.

Re: Jumta maiņa no onduline uz cita veida segumu
Autors: pašdarbnieks (195.13.247.---)
Datums: 05/07/2017 10:19

2. Par spārēm. Tev tā māja ir krievu laikos būvēta? Ja tā, tad pirms undulīnes ir jau bijis visticamāk šīferis, un ja konstrukcijas nav bojāta, tad gan jau būs ok.
Ja gribas būt pilnīgi drošam, tad vajag meklēt skolota cilvēka palīdzību, jo neviens jumta skrūvētājs tev nepateiks, vai tev tās spāres neizputēs pie lielāka jumta pašvara kombinācijā ar extra sniegu.
3. Zem jumta tev ir augstie bēniņi vai apdzīvojams mansarda stāvs? Ja otrais variants, tad gan jau siltinājums ir/būs starp spārēm. Plēvi vajag, lai necaurpūš siltumizolācijas slāni, jo no tā samazinās izolācijaas efektivitāte. Plēvi nedrīgst ielikt parasto hidreni, jāliek ir difūzijas membrāna. Pretējā gadījumā pastāv iespējamība, ka būs problēmas ar kondensātu apkures sezonās..

Re: Jumta maiņa no onduline uz cita veida segumu
Autors: smoke (87.110.211.---)
Datums: 05/07/2017 12:56

Paldies par atbildēm!

Atbildot uz "Pašdarbnieka" jautājumu:

2. Māja ir būvēta "perestroikas" laikā un pēcpadomju gados - ilgi būvējām, līdz tikām zem jumta :D Jumtu likām ap 2000.gadu. Onduline ir pirmais un vienīgais jumta segums, kāds tai mājai bijis, tāpēc arī bažījos.

3. Jumts virs bēniņiem nav siltināts, tā vietā ir siltināts pārsegums starp otro stāvu un bēniņiem. Līdz ar to bēniņos ir auksts. Nekad nākotnē bēniņus apdzīvot negrasos pilnīgi noteikti. Tomēr jumtam ir vairākas plaknes un dažās vietās bēniņu nemaz nav, piemēram, virs otrā stāva verandas un pažobelēm ir slīpie griesti, kuriem pa vidu ir akmens vate - no iekšpuses šī vate ir apšūta ar vagonku, bet no ārpuses ir diezgan blīvs latojums (dēļi, kas iet perpendikulāri spārēm). Pa virsu šiem dēļiem nāk onduline segums.

P.S. Šobrīd māja pārsvarā tiek apdzīvota vasarās, bet neizslēdzu, ka nākotnē tur varētu dzīvot arī ziemā, jo kopumā mājas siltinājums to atļauj, būtu jāmaina vienīgi logi.

Re: Jumta maiņa no onduline uz cita veida segumu
Autors: binary (94.186.89.---)
Datums: 07/07/2017 16:32

Par plēvēm - nezinu, kā citi, bet Eternit savā montāžas instrukcijā (http://www.eternit.lv/faili/e-get_pdf/id-515/) iesaka izmantot difūzo plēvi - uz spārēm liek plēvi, plēvi ar vertikālām latām piestiprina pie spārēm, tad liek horizontālo latojumu un tad pašu segumu. Ja jumts lēzens (līdz 15°), tad viņi iesaka izmantot vēl papildus lietas pret mitruma/slapjuma nokļūšanu līdz jumta konstrukcijām.

Bet nu var jau, protams, arī neticēt ražotāja(?) ieteikumiem.

Re: Jumta maiņa no onduline uz cita veida segumu
Autors: arre (81.198.159.---)
Datums: 07/07/2017 17:26

Par cenu nevaru komentēt, bet pārējam nav kur piesieties. Ja gribas, ka jumiķis jājas ar tentiem - lai nesaliedētu tavu anturāžu, tad var plēvi nelikt, bet salīgt darbu uz stundas likmi.

Re: Jumta maiņa no onduline uz cita veida segumu
Autors: Praktiķis (212.3.194.---)
Datums: 11/07/2017 20:03

Cena nesamērīgi augsta. Tādas izmaksas ir metālam ar visu siltināšanu. Plēvi tomēr labāk ielikt, jo mēdz ar vēju šur tur iedzīt arī ūdeni,it īpaši,ja jumta slīpums ir neliels. Kondensāta plēves var uzskatīt par pagātni. Nelielā cenu atšķirība neatsver tās priekšrocības,kuras ir difūzai membrānai,kas ar laiku var kļūt aktuālas.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  **    **  ********  ********  
 ***   ***   **   **    **  **      **     **     ** 
 **** ****    ** **      ****       **     **     ** 
 ** *** **     ***        **        **     ********  
 **     **    ** **       **        **     **        
 **     **   **   **      **        **     **        
 **     **  **     **     **        **     **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727