UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Liels pirts logs
Autors: pirtnieks (85.10.211.---)
Datums: 31/12/2016 08:22

Labas dienas! Šobrīd ideju līmenī esmu izprātojis lauku mājai uzcelt karkasa piebūvi ar pirti/saunu. Ienāca prātā, ka būtu forši pērtuvē ielikt logu pa visu sienu tā lai sēžot pirtī varētu vērot sniegotu ainavu aiz loga :) Attālināts piemērs - [www.pinterest.com]

Pērtuves izmēri: 3 x 2 x 2,4m. Logs sanāk 2 x 2,4m.

Uzreiz radās daži jautājumi: Vai tādu pērtuvi būs reāli piekurināt, ja ārā būs mīnus?
Ka uzvedīsies stikls, ja ārā būs -20, bet pērtuvē +100?
Vai nebūs tā, ka logs būs visu laiku nosvīdis un tāpat neko nevarēs redzēt?

Re: Liels pirts logs
Autors: Rx (85.10.211.---)
Datums: 31/12/2016 13:39

Un "lūriķi skatās arī iekšā.." iepazīstot un domājot par pirtīm, secinājums šai nodarbei ir: Miers, pustumsa, krēslas gaisma, intīms noskaņojums. Sevis apzināšanās šajā procesā.....smaržas. Tāpēc logi pat var nebūt..., vai mazi, nelieli, kas var kalpot arī vēdināšanai. Labi ja to var pilnīgi atvērt. Interesants materiāls ir tagad nopērkamais žurnāls "Pirts praktiski un dziedinoši". Lauku Avīzes tematiskā avīze.

Re: Liels pirts logs
Autors: qwertyuiop (85.10.211.---)
Datums: 31/12/2016 16:55

Saac ar viesniicas Riidzene pirtinjas apmekleejumu un vareesi praksee ideju izpeetiit


[viesnica-ridzene-sia.galerija.zl.lv]

Neesu bijis, bet man staastiijushi ka Islande hotel arii pirtinja ar panoraamu.

Re: Liels pirts logs
Autors: v_t (85.10.211.---)
Datums: 01/01/2017 16:34

vienā stokholmas hotelī biju tādā pirtī.
20 minūšu laikā panorāma ir apskatīta un tad tā bilde kļūst pilnīgi lieka.

Re: Liels pirts logs
Autors: jtdesign (85.10.211.---)
Datums: 02/01/2017 09:57

Ja pareizi atceros, kādā no Discovery kanāliem rādīja saunas čempionātu Somijā un tur dalībnieki vispār sēdēja stikla būrī. Tā kā idejai kā tādai nav ne vainas, bet par realizācijas knifiem painteresēties internetā pie skandināviem.

Viens no iespējamiem variantiem - divkāršais stiklojums (2 atsevišķi rāmji).

Re: Liels pirts logs
Autors: binary (85.10.211.---)
Datums: 02/01/2017 12:59

Rx Wrote:
-------------------------------------------------------
> Un "lūriķi skatās arī iekšā.."

Lūriķu problēma aktuāla ir pilsētās, nevis kārtīgās lauku mājās, kur uz kvadrātkilometru nav vairāk par pāris cilvēkiem, un tie paši visi "savējie".


v_t Wrote:
-------------------------------------------------------
> 20 minūšu laikā panorāma ir apskatīta un tad
> tā bilde kļūst pilnīgi lieka.

Jā, pēc 20 minūtēm viss, ko gribas acu priekšā, ir siena rokas stiepiena attālumā… Lai tak tās stirnas otrpus sienas iet bekot!
Nez kāpēc mājokļa vietas izvēlē nereti kā būtiskākais tiek minēts *vieta* (sākot ar infrastruktūru un beidzot ar apkārtni, ainavu), bet te pēkšņi paskan viedoklis, ka pēc 20 minūtēm nekas vairāk par sienu acu priekšā nav nepieciešams.

Re: Liels pirts logs
Autors: Zodčijs (85.10.211.---)
Datums: 03/01/2017 03:02

1) Kā ju pats autors ieminēja - logs karsētavā parasti būs piesvīdis.
2) no otras puses - karsējoties mēs nododamies procesam un parasti jau nav nekādu blakus domu par kādu ainavu vai citas mākslas skatu baudīšanu (Rembrants, Monē, Pikasso vai Rotko, Purvītis, un Skulme ... galu galā Vorhols vai Miervaldis Polis)
3) lielāku logu (jautājums cik lielu) varbūt var blakus mazgātuves - atelpas telpā - kurai derīgi būt vismaz 3x lielākai par plikas dušas telpu
4) un galu galā, ja ainava nav Gaujas krasti, skats uz Atēnu akropoli vai Niagāru - ko var baudīt arī izejot laukā, ja kas - tad derīgāk būtu domāt par intīmu un krāsns enerģijas taupīšanu ( kā jau zēni augstāk minēja )

Kaut kā tā...

Re: Liels pirts logs
Autors: paskars (85.10.211.---)
Datums: 03/01/2017 10:07

Varbūt, ja izmanto kvalitatīvu 3 kāršo stikla paketi, siltuma zudumi un svīšana tiek nedaudz atrisināti. Stikla durvis ko liek pirtīm taču arī visu laiku nav aizsvīdušas. Pieņemsim, ka mazāka temperatūras starpība pret pērtuvi un priekštelpu, bet tikai viens stikls.
Vienīgais, ja stikls milzīgs, pie kārtīgas gara uzmešanas tas var saplaisāt? Tas jau ar normāliem pakešu ražotājiem jāizrunā.

Re: Liels pirts logs
Autors: paskars (85.10.211.---)
Datums: 03/01/2017 10:08

var jau stiklu ietonēt un ir taču paketes - vienā virzienā redzi, otrā nē....

Re: Liels pirts logs
Autors: zigisMG (85.10.211.---)
Datums: 03/01/2017 10:42

Sveiks! Ideja par panorāmas logu ļoti laba. Tieši tā, skats un vieta ir svarīgākais. Manam draugam Ērgļos tāds pirtī ir. Viņš ļoti apmierināts. Pakete parastā. Rāmis paštaisīts neverams. Logs noraso tikai tad, kad uzmet garu. Pēc laika tas pāriet, atkal tīrs. Ar piekurināšanu problēmas nav. Piekurināt jau var arī čigānu plēves pirti. Šis gan nav tavs gadījums. Iespējams 2.dienā pirtī būs vēsāks, kā tad, ja loga nebūtu, bet citādi problēmas nav. Pēc pēršanās logs gan jānotīra.
Tos kas loga skatu nesaprot, neņem vērā. Viņiem iespējams, liekas OK dzīvot pļavnieku geto un blenzt pretējās mājas sienā, skats nav svarīgs.

Re: Liels pirts logs
Autors: arre (85.10.211.---)
Datums: 03/01/2017 10:56

Pirtī smags darbs - nav laika blenzt pa logu. Lielais logs pirtī pilsētnieku izgudrojums. Vienīgā jēga ir iespaida atstāšanai uz viesiem komerciālos objektos.

Re: Liels pirts logs
Autors: binary (85.10.211.---)
Datums: 03/01/2017 11:09

paskars Wrote:
-------------------------------------------------------
> var jau stiklu ietonēt un ir taču paketes -
> vienā virzienā redzi, otrā nē....

"Parastam" tonējumam tas virziens ir mainīgs, atkarībā no apgaismojuma. Ja ārā tumšs un iekšā gaišs, tad var redzēt cauri. Nemācēšu teikt, vai ir arī kaut kādi īpašie tonējumi, kuri ir caurredzami tikai vienā virzienā neatkarīgi no apgaismojuma. Ja būtu, tad visticamāk filmās, kurās nopratināšanas telpai ir tāds kā "spogulis" gar sienu, otrpus "spogulim" novērotāji nesēdētu tumšā telpā :)

Ja "lūriķi" ir potenciāla problēma, tad neviens netraucē tam stiklam priekšā no ārpuses uztaisīt koka žalūzijas - varēs gan skatu baudīt, gan arī norobežoties no apkārtnes, kā nu kuro reizi sagribēsies.


arre Wrote:
-------------------------------------------------------
> Pirtī smags darbs - nav laika blenzt pa logu.
> Lielais logs pirtī pilsētnieku izgudrojums.
> Vienīgā jēga ir iespaida atstāšanai uz
> viesiem komerciālos objektos.

Es gan neesmu nekāds baisais piršu cienītājs, bet cik ir sanācis pabūt dažādās pirtīs, tad nekādu baisi smago darbu neatminos. Toties atminos to šaurības sajūtu, kura nepamet visu karsēšanās laiku.

Re: Liels pirts logs
Autors: Argh (85.10.211.---)
Datums: 03/01/2017 11:12

Manu radu pieredze...

Laukos bija guļbaļķu pirts (vējš svilpoja cauri pa šķirbām), logs bija parasts koka dēļu kārba ar vienu stiklu (arī saplaisājis un caurumu :) ).

Ko varu teikt - ja laba krāsns (daudz akmeņi), labi izkurina, tad arī ziemā mīnosos līdz rītam nostāv. "Dabīgai ventilācijai" (ha ha) ir priekšrocība, ka nekas neraso (ne logs, ne sienas), un nākamajā dienā jau gandrīz viss sauss. Citiem vārdiem - ļoti labs mikroklimats. Atliek tikai labi izkurināt ar bērzs malku

Re: Liels pirts logs
Autors: Hmm (85.10.211.---)
Datums: 03/01/2017 11:42

Lūriķus izdomāja Rx, vadoties pēc seniem pirtnieku aprakstiem, kur bija liela saime un puiši gāja uz meitām lūrēt, jautātājam tā nav problēma, to tēmu nav ko attīstīt :)

Pirtis dažādas, saunā sēdi rāms, karsējies, meditē, kāpēc neapvienot ar skatīšanos ārā pa logu, ja kārtīga slapjā pirts kur visa bauda ir pēršanās un vēl pirtnieks tevi per, tad, protams, nekāda skatīšanās apkārt nav prātā.

Re: Liels pirts logs
Autors: Rx (85.10.211.---)
Datums: 03/01/2017 15:11

...Lūriķus izdomāja Rx...Oi, tad esmu izgudrotājs...Katram jau savs skaitiens vērsts uz kautko...
Precētam jau viss vienalga, bet bērniem, jaunatnei nesakiet gan...Vai visi viesi gribēs pirtoties "kaili" ja paša un cita bērni var apmierinat seksuāļo ziņkāri? ....Jautājums atklāts, bet protams katram savs. Var jau arī sikla logu ielikt sienā, un otrā pusē super HD 80collu TV ar mūziku, dabasskatiem, zivīm, puķēm, ...un tik sēdi un skaties. Pirts...a kam pirts?

Re: Liels pirts logs
Autors: Hmm (85.10.211.---)
Datums: 03/01/2017 15:30

Cilvēki dažādi, uztveres dažādas, ir kam pliks ceļgals būs seksuālās izvirtības akts, ir kam kaila pirtošanā būs pavisam dabīga.
Un kam galu galā pirts, visiem vai saimniekam? Ja gribas visiem, kā te jau minēja piekar žalūziju vai uzliek slēģus, lai kaunīgie un kautrīgie var izbaudīt kailumu vienatnē.

Re: Liels pirts logs
Autors: pirtnieks (85.10.211.---)
Datums: 03/01/2017 16:16

Māja atrodas diezgan nomaļā klusā vietā ar plašiem laukiem un mežiem ap to. Tuvāko kaimiņu māja kādu kilmetru talāk. Jebkurā gadījumā biju domājis ka caurredzamību var "regulet" ar gaismas palīdzību. Piemēram, ja ārā nakts tad izgaismojot ainavu loga priekšā, bet pērtuvē gaismu izslēdzot varētu būt ka logs kļūst necaurspīdīgs no ārpuses, bet no pērtuves puses labi redzama ainava. Apmēram kā gaišā dienas laikā grūi ieskatīties pa logu tumšā telpā.

Bet jebkurā gadījuma tie tādi vairak filozofiski jautajumi, bet mani interesēja vairāk šis tehniskais risinājums. Tas ir vai klasiskais stikls/stikla pakete izturēs vai vajag kādu īpašu?

Kaut kur interneta dzīlēs atradu ideju likt ārpusē parasto stiklapaketi, bet no iekšpuses rūdītu stiklu, starp tiem atstājot labu gaisa starpu. Citur saka, ka parasta stikla pakete arī turot, neesot tik šlikti, problēma esot drīzāk ar profiliem.

Vēl biju prātojis, tā kā logs ir plānots neverams un ir karkasa būve, cik reali ir ielikt nevis gatavu logu, bet lielizmēra stikla paketi pa taisno karkasā, attiecīgi sagatavojotā vietā? Paketi varētu piespiest ar brusām vai kā tamlīdzīgi.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **         ********  **    **  ******** 
 **     **  **    **   **    **  **   **   **       
 **     **  **    **       **    **  **    **       
 **     **  **    **      **     *****     ******   
 **     **  *********    **      **  **    **       
 **     **        **     **      **   **   **       
 ********         **     **      **    **  ******** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727