UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 5 no 11
Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: specs (85.10.211.---)
Datums: 22/12/2016 11:33

O! Šis ir spilgts absolūti nelikvīda īpašuma piemērs, kad neiemūrēts ķieģelis uz paletes šajā vietā maksā dārgāk nekā iemūrēts sienā...

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: NMS (85.10.211.---)
Datums: 22/12/2016 11:39

Uh cik daudz skeptiķu.
Ja ir mērķis un vēlme - kāpēc, lai neietu un nerealizētu? Kā Tu vari zināt - cik ilgi pats dzīvosi un ar ko? Dzīvo šodienai. Tas ir tā pat, kā glabāt servīzi sekcijā kaut kādai skaistākai nākotnei.
Pēc statistikas 50% laulību tiek šķirtas - tad pilnīgi atbalstu, ka ir kas savs.
Tavā vietā -noskatītu zemi ar perspektīvi domājot par nākotni (Lai netālu ir sab. transp., bērnudārzs, skola)(Dzidriņas tam vairāk vai mazāk atbilst, jo tuvumā ir Ulbroka) Par braukšanu uz centru no tās vietas esmu diezgan skeptisks, jo Lubānas aplis sastrēgumu stundās ir ļoti pilns. Ja tas nav aktuāli, tad kāpēc ne.
Tad uztaisītu projektu uz 100-120m2 ar opciju, ka nepieciešamības gadījumā var piebūvēt klāt papildus istabas. Piemēram, izbūvējot mansardu, sīkajiem, hobijiem, biljarda galdam.
Tad pirmais gads pamati, Nākamais gads, sienas, jumts, logi. Pēc tam iekšpuse. Pofig, ka dolgastroijs - nevienam Tev nav jāatskaitās un jāmaksā procenti.
Ja būs ģimene, protams, ļoti daudz laika nozags stroika, ar to jārēķinās. Patreiz esi brīvs - velti laiku saviem mērķiem un sapņiem. Par štuku to var izdarīt. Ja esi tagad iekrājis, tad iekrāsi arī nākotnē.
Neņemot kredītu, sliktākajā gadījumā, vienīgais ko vari zaudēt ir iekrājumi - bet tu būsi mēģinājis un darījis, ko sen jau esi gribējis. Labākajā gadījumā viss izdosies un pēc 7 gadiem būsi sevi realizējis. Esmu par rīcību nevis nīkuļojošu komentu rakstīšanu. Lai veicas!

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: zinuzinat (85.10.211.---)
Datums: 22/12/2016 12:52

Piekrītu visam NMS teiktajam .. ja gribi sasniegt mērķi, tad sāc kaut ko darīt, lai to sasniegtu.
Meklē zemi, domā, skicē projektu un lēnām guldi naudu būvniecībā :) Ātrāk sāksi, ātrāk ievāksies savā jaunajā mājā! Veiksmi un pacietību!

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: specs (85.10.211.---)
Datums: 22/12/2016 12:59

Šeit jau mērķis nav skaidrs, līdz ar to grūti to sasniegt. Autoram problēma, ka meičas pa nakti nepaliek omas dzīvoklī, tāpēc visas ir maitas un tāpēc vajag celt māju :)

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: Phoenix (85.10.211.---)
Datums: 22/12/2016 13:57

Sveiki!
Nu tā, esmu vairākas reizes pārlasījis diskusiju, padomājis par šo visu, ko es domāju tagad.. tādi kā īsi konceptuāli secinājumi uz doto brīdi.

1. Apgalvojums, ka es gribu māju, paliek spēkā. Argumenti: nav kaimiņu, var klausīties mūziku, cik uziet; ir personiskās telpas brīvība, vasarā arī privāta telpa ārā, nevis iekštelpās; hobija progress; iespēja izpausties radoši; sava dzīvestelpa, kuras man tagad nav; potenciāls nākotnes ģimenei utt.

2. Platības lielums zemei principā paliek tas pats, ko iepriekš biju iztēlojies 1200-1500 m2. Tomēr paskatoties komentārus un padomājot, jo īpaši ņemot vērā manu vēlmi pēc karkasnieka, liekas prātīgi pakoriģēt dzīvojamo platību līdz 90-95 m2, kas dod ievērojamu naudas ekonomiju un principā der arī potenciāli nākotnes ģimenei, pie tam karkasniekiem vienmēr var arī klāt kaut ko piecelt.

3. Dislokācija. Principā neesmu mainījis savas domas par Pierīgu, tāpēc ka man jāatrodas maksimālā Rīgas tuvumā. Varbūt Stopiņu nov. nav labākā vieta, īstenībā mani arī mulsina tikai viens ceļš uz Rīgu cauri Ulbrokai, bet kādu alternatīvu skatīties es arī pagaidām nezinu, jo īpaši ņemot vērā, ka man dzīvoklis ir tajā pašā Rīgas galā, kas būtu diezgan ergonomiski. Un nevar zināt, kas notiks ar šo galu, kad IKEA uzcels, varbūt sastrēgumi kļūs vēl drastiskāki.

4. Pirkt zemi, dolgostrojs vai pirkt gatavu māju / jau esošu dolgostroju..?!
Es laikam nonācu līdz atziņai, ka es negribu dolgostroju un pamatojums tam ir tāds, ka kāda jēga 6 gadus kaut ko celt, kur tāpat nevar dzīvot. Pie tam vienmēr jāsēž bez brīviem naudas līdzekļiem un kā redzu, daudzi ar to ir nomocījušies.. Kā aŗi pārāk liels risks to arī nekad nepabeigt un dzīvot nelaimīgam kopumā. Zemes pirkšana tad ir daudz labāks variants, bet idejiski tāpat sanāks nopirkt zemi un neko ar to nedarīt, it kā arī rodas jautājums, kāpēc tad zeme vajadzīga. Ja nu vienīgi zinātu, ka tā paliks dārgāka ar laiku, tad tas būtu pamatojums. Pirkt jau esošu dolgostroju neliekas saistoša ideja, jo tas jau ir kādam moceklīgs projekts, pie tam gandrīz neiespājami atrast man vajadzīgajā vietā un karkasnieku kategorijā, tātad atkrīt.

Bet ko tad darīt? Man taču agrāk vai vēlāk vajag sākt pastāvīgu dzīvi bez radiem blakām.. Īrēt dzīvokli negribu, nu kaut kas iekšā baigi pretojas tam, nezinu.. Tāpēc es nosliecos tagad uz, lūk, kādu rīcības plānu. Piekrāt vēl 2 gadus naudu, lai varētu nopirkt likvīdāku dzīvokli, tad saremontēt to un pārdot par kādiem 4000 eur vairāk. Pirms notirgošanas es kā reiz varētu jau pamēģināt dzīvot savā dzīvoklī kādu laiciņu un apjaust situāciju, pie tam iegūtu remonta pieredzi. Darbojoties pēc tādas shēmas teorētiski varētu veikt kādus 3 darījumus gadā. Tātad ap 12 000 eur gadā pieaugums. Sanāk, ka ap gadiem 33 es klāt pie saviem 25k piekrāju vēl tikpat, tas summā dod 50k. Tas nozīmē, ka var pa saviem līdzekļiem uzcelt māju līdz apdarei. Tas pieņemot, ka mani ienākumi nemainās un ka es jaunos iekrājumus paturu pie sevis kādu 5-10k daudzumā neparedzētiem dzīves gadījumiem vai attīstībai. Domājams, ka tad māju var 1 gada laikā uzbliezt un tad principā ir opcija paņemt mazu kredītu no bankas, teiksim 20k lielumā uz 25 gadiem, ar 66 eur mēnesī, lai nobeigtu iekšējo apdari. Vai arī neņemt kredītu un pamazām visu činīt, pilnībā izbēgot no kredītiem.

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: daudzjautajumi (85.10.211.---)
Datums: 22/12/2016 14:17

no saviem 4k atskaiti 15% nodokļos

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: specs (85.10.211.---)
Datums: 22/12/2016 14:32

Opā! Autors kļūs par nī attīstītāju :)))
Ar tavām zināšanām un praktiskumu tev paveiksies, ja tos izremontētos dzīvokļus spēsi notirgot ar 4k zaudējumiem nevis peļņu :)))
Patreizējā tirgus formula ir neremontēts+remonts>tirgus cena!

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: NVS (85.10.211.---)
Datums: 22/12/2016 14:37

10 gadu griezumā izskatās, ka esi nolēmis visu savu brīvo laiku pēc darba veltīt apšaubāmam biznesam - dzīvokļa stroikas izskatā, lai sakrātu naudu mājas stroikai. Padomā vel....

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: Phoenix (85.10.211.---)
Datums: 22/12/2016 14:50

specs Wrote:
-------------------------------------------------------
> Opā! Autors kļūs par nī attīstītāju :)))
> Ar tavām zināšanām un praktiskumu tev
> paveiksies, ja tos izremontētos dzīvokļus
> spēsi notirgot ar 4k zaudējumiem nevis peļņu
> :)))
> Patreizējā tirgus formula ir
> neremontēts+remonts>tirgus cena!

Ko tāda skepse? Man viens paziņa ir, kas pērk izsolēs un tad piečinījot tirgo, pēdējā dīlā uzvārījās 10k ar nedārgu, 40k dzīvokli.

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: specs (85.10.211.---)
Datums: 22/12/2016 15:00

Phoenix Wrote:
-------------------------------------------------------
> specs Wrote:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Opā! Autors kļūs par nī attīstītāju :)))
> > Ar tavām zināšanām un praktiskumu tev
> > paveiksies, ja tos izremontētos dzīvokļus
> > spēsi notirgot ar 4k zaudējumiem nevis
> peļņu
> > :)))
> > Patreizējā tirgus formula ir
> > neremontēts+remonts>tirgus cena!
>
> Ko tāda skepse? Man viens paziņa ir, kas pērk
> izsolēs un tad piečinījot tirgo, pēdējā
> dīlā uzvārījās 10k ar nedārgu, 40k
> dzīvokli.

Izsoles ir cits bizness, kur viena neveiksmīga izsole ar īres līgumu pretī nomet pa nullēm visu iepriekšējo peļņu.

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: Phoenix (85.10.211.---)
Datums: 22/12/2016 15:06

NVS Wrote:
-------------------------------------------------------
> 10 gadu griezumā izskatās, ka esi nolēmis visu
> savu brīvo laiku pēc darba veltīt apšaubāmam
> biznesam - dzīvokļa stroikas izskatā, lai
> sakrātu naudu mājas stroikai. Padomā vel....

Nav jau citu variantu. Es nevēlos īrēt. Bet smakt Rīgas skudrupūžņa dzīvoklī..?! Ehh.

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: rbm (85.10.211.---)
Datums: 22/12/2016 15:30

Un atkal tuvojas pieGdiena :D

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: jjjjuris (85.10.211.---)
Datums: 22/12/2016 17:36

man arī diezgan līdzīga situācija kā autoram .. šogad izsolē nopirku 1.67 ha Baldones rajonā un pa druskai kaut ko sākšu čubināt

viennozīmīgi domāju, ja gribas, tad ir jādara, savādāk pie pieredzes netikt un nekas nemainīsies

šis jums patiks [www.ss.lv]

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: Jampadracis (85.10.211.---)
Datums: 22/12/2016 18:03

Es pie tiem - ja gribās, tad jādara! Arī dolgastrojam nav ne vainas, ja vien tas nav 400m2 :)

Un kā jau nu bez padoma kā pareizāk dzīvot: Vairumam sieviešu patīk stabili veči un tas kā minimums nozīmē - sava dzīvesvieta/auto, nav obligāti jābūt nekustamam īpašumam un baltam lexusam. Man personīgi tas liekas nepieņemami 28 gados dzīvot pie vecākiem/vecvecākem ar attaisnojumu, ka tā ir lētāk... saprastu, na nebūtu iespējas... nu tad nevaru iepriecināt - lētāk ir arī bez sievas un bērniem ;)

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: KristapsD (85.10.211.---)
Datums: 22/12/2016 21:04

Piemetīšu arī savu stāstu par sievietēm un NĪ.
Ar sievu iepazinos 20 gados, viņai tad 23. Man nebija ne mašīna, ne NĪ un dzīvoju pie senčiem, arī alga bija krietni mazāka kā viņai. Nu ir pagājuši 6 gadi, ir NĪ, katram sava mašīna un audzinām pirmdzimto. Tā kā visas tābrīža materiālas lietas ir sekundāras, ja sieviete redz, ka čalim "čaiņiks vāra". Pietam dzīvojot kopā vidējās fiksētās ikmēneša izmaksas ir zemākas.
Par būvēšanos - sākām ar 30k pagājšgad maija beigās 200kv.m mansarda māju. Pirmajā sezonā korpuss un jumts. Šogad logi, garāžas vārti, siltās grīdas uz grunts, bēniņu siltināšana, kamīns, centrālapkure. Darbs vēl daudz, bet uz priekšu iet un tā kā pamatā netiek algoti cilvēki, tad progresu ierobežo nevis nauda, bet laiks darīšanai.
Autoram par līdzekļu uzkrāšanu - izmanto dzīvības apdrošināšanu un privātos pensiju plānus. Nekur citur uz 23% naudu nenoguldīsi.

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: binary (85.10.211.---)
Datums: 23/12/2016 08:03

Phoenix Wrote:
Quote

1. Apgalvojums, ka es gribu māju, paliek spēkā.
Argumenti: nav kaimiņu, var klausīties mūziku, cik uziet; ir personiskās telpas brīvība, vasarā arī privāta telpa ārā, nevis iekštelpās; hobija progress; iespēja izpausties radoši; sava dzīvestelpa, kuras man tagad nav; potenciāls nākotnes ģimenei utt.
Man ir 1.2ha… Kaimiņi - IR. Nav daudz, bet nevarētu teikt, ka nav vispār - 100m, 200m, 300m, ... Tie, kas 200m, gan tā mazāk dzirdami/redzami - tai virzienā mazliet koki utt (viņu zirgus gan bieži redzam).

Ja nav 2m žoga apkārt gabalam, tad personiskā telpa ir tāda nosacīta - it kā ir, it kā nav. Nezinu, kā būtu ar 2m žogu - citiem patīk, citiem ne. Man patīk plašums - un to var nodrošināt liels zemes gabals bez žoga "pareizajā" vietā.

Mūziku klausīties, protams var. Kas forši - nav nemaz jāslēdz savējo, jo lieliski dzirdama kaimiņu mūzika. Viņi jau nav muļķi - ja reiz sava māja, sava zeme, savs dārzs, tad ieslēdz mūziku tā, lai vismaz puskilometra attālumā varētu klausīties, neatkarīgi no vēja virziena. Biežāk klausās tie, kas ir 300m attālumā, reizēm arī 100m attālie kaut ko paklausās.

Tā ka "primārie argumenti" pat ar >1ha platību līdz galam nestrādā, bet tu to visu gribi 10x mazākā platībā…

Starp citu, kas par hobiju?


Phoenix Wrote:
Quote

Bet ko tad darīt? Man taču agrāk vai vēlāk vajag sākt pastāvīgu dzīvi bez radiem blakām.. Īrēt dzīvokli negribu, nu kaut kas iekšā baigi pretojas tam, nezinu..
Neīrē dzīvokli - īrē māju. Termiņš - vismaz gads, varbūt divi, lai izietu cauri visām sezonām. Būs dārgāk nekā īrēt dzīvokli, bet būs divi plusi:
1) pamācīsies dzīvot paTstāvīgi, tikt galā ar ikdienas problēmām, novērtēt ikdienas tēriņus;
2) mazliet iepazīsi mājas dzīvi kopumā, tai skaitā vismaz nelielu daļu pienākumu, kuri nāk līdzi dzīvošanai mājā.
Starp citu, var par īres iespējām painteresēties arī pie tiem, kas savu māju pārdod - tā kā pārdošana mēdz ilgt vairākus gadus, tad viņi varētu būt ar mieru izīrēt.


Phoenix Wrote:
Quote

mazu kredītu no bankas, teiksim 20k lielumā uz 25 gadiem, ar 66 eur mēnesī, lai nobeigtu iekšējo apdari.
Kā tu to domā dabūt gatavu? €90, €95 izklausās ticamāks ikmēneša maksājums pie 20k uz 25 gadiem, ja ņem ar vienmērīgo atmaksu. Ja ņem ar dilstošo, tad sākumā jārēķinās ar €110-120 mēnesī.


Jampadracis Wrote:
Quote

nu tad nevaru iepriecināt - lētāk ir arī bez sievas un bērniem ;)
Mana pieredze gan ir pretēja - kad pirms daudziem gadiem sāku dzīvot ar sievu (toreiz draudzeni), tad dzīve pēkšņi kļuva krietni lētāka.


KristapsD Wrote:
Quote

Tā kā visas tābrīža materiālas lietas ir sekundāras, ja sieviete redz, ka čalim "čaiņiks vāra".
Jā, nu man kaut kā līdzīgi kā aprakstīts. Varbūt ne tik izteikti, bet nu uz to pusi bija - auto bija, bet 5x lētāks nekā viņai; dzīvoju patstāvīgi, bet "kur pagadās"; alga bija +/- līdzīga viņējai, bet pēcāk bija arī posms, kad nestrādāju vispār - biju tīkamāka darba meklējumos. Tagad… Nu kā sieva aizgāja dekrētā pirms 2 gadiem, tā arī darbā nav atgriezusies - tagad ir mamma uz pilnu slodzi un pamanās arī visus mājas darbus apdarīt. Ja arī atgriezīsies darba tirgū, tad vēl jādomā, kādā jomā, jo vecie darbi diez ko nepatika. Lai nu kā, naudu pelnīt viņu nedzīšu - drīzāk jādomā, kā atrast un nodrošināt interesantas nodarbes.

Tikai ir neliela nianse - mums attiecības veidojās jaunībā un kā abpusējas ilgtermiņa attiecības, kamēr autors, pēc visa spriežot, grib pie sāniem sievieti-trofeju, kurai jau pašā saknē nevēlas uzticēties un no kuras jau tagad vēlas šķirties, turklāt vēlas "ģimeni" nevis tagad, bet tā ap pusmūža vecumu. Principā tēmā aprakstītās vēlmes lieliski iet kopā ar jau ieplānotu pusmūža krīzi :D


KristapsD Wrote:
Quote

Autoram par līdzekļu uzkrāšanu - izmanto dzīvības apdrošināšanu un privātos pensiju plānus. Nekur citur uz 23% naudu nenoguldīsi.
23% gluži nebūs - kaut kādu daļu noēd "uzturēšanas" un "komisijas" (vai arī riski). Turklāt vairāk par 10% bruto viņš tur tāpat nevarēs ieguldīt. Nēnu ieguldīt jau var, bet pelnīt no tā nesanāks.
Par privāto pensiju plāniem - es neriskētu.

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: specs (85.10.211.---)
Datums: 23/12/2016 10:31

binary Wrote:
-------------------------------------------------------

> 23% gluži nebūs - kaut kādu daļu noēd
> "uzturēšanas" un "komisijas" (vai arī riski).
> Turklāt vairāk par 10% bruto viņš tur tāpat
> nevarēs ieguldīt. Nēnu ieguldīt jau var, bet
> pelnīt no tā nesanāks.
> Par privāto pensiju plāniem - es neriskētu.

Nu jā... finansu pratība/prātība droši vien nav izplatīta parādība, ja tiek domāts, ka no dzīvības apdrošināšanas tiek pelnīti 23% gadā :))) Tas jau nekas, ka 23% dabū pirmajā gadā, bet tā nauda ir iesaldēta vēl uz 4 gadiem ar labākajā gadījumā 0% gadā.

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: binary (85.10.211.---)
Datums: 23/12/2016 10:47

specs Wrote:
-------------------------------------------------------
> Tas jau nekas, ka 23% dabū pirmajā
> gadā, bet tā nauda ir iesaldēta vēl uz 4
> gadiem ar labākajā gadījumā 0% gadā.

Autors te izteicās par it kā pieejamiem 25k (vai kāda nu summa tur figurēja). Grozies kā gribi, bet ja alga ir 1k mēnesī, tad tādu summu nevar "sakrāt" ne gada, ne divu gadu laikā, ja vien nesēž kādam uz kakla ar visiem saviem izdevumiem. Tātad visticamāk cilvēkam tā nauda tāpat ir iesaldēta (netiek apgrozīta) jau vairākus gadus, tikai tagadējā variantā arī pēc 4-5 gadiem tās naudas būs tikai tik, cik viņa tur ir uzkrāta, un ne par centu vairāk. Ja novirzīs apdrošināšanai, tad pēc tiem 4-5 gadiem kontā būs vismaz par kādu tūkstoti lielāks cipars.

Kāpēc par tūkstoti? Tāpēc, ka IIN atmaksā no summas, kas nepārsniedz 10% gada bruto ienākumu. Tas gan arī nozīmē, ka nekādu diži lielo summu iesaldēt tur tāpat nesanāks.

Ja ienākumi ir kaut par kripatu lielāki nekā izdevumi, tad nauda jebkurā gadījumā tiek iesaldēta. Jautājums tikai - uz cik ilgu laiku, cik viegli pieejama (arī apdrošināšanu ar uzkrājumu var jebkurā brīdī pārtraukt, tiesa, valstij "samaksājot atmaksāto pārmaksāto" IIN) un ar kādu atdevi (+ vai - xx%).

Ar tiem "23%" es domāju "23% no iemaksātā" (jebšu "23% no iesaldētā"), nevis 23% gadā. Bet jā, uz to daži varētu iekrist.



Labots 3 reizes. Pēdējo reizi labots 23/12/2016 10:52, labojis binary.

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: specs (85.10.211.---)
Datums: 23/12/2016 10:54

Es jau nesaku, ka jātur zeķē, bet gan saku, ka runa ir par aptuveni 4% gadā depozītam, kas noguldīts uz 5 gadiem. Domāju, ka ir atšķirība starp 23% un 4%, vai ne? Finansisti...

Re: Pagaidām tikai sapņi par savu māju. Pārdomas.
Autors: binary (85.10.211.---)
Datums: 23/12/2016 10:55

specs Wrote:
-------------------------------------------------------
> gadā, bet tā nauda ir iesaldēta vēl uz 4
> gadiem ar labākajā gadījumā 0% gadā.

Starp citu, vismaz pēc kalkulatoriem kaut kādus pozitīvus % var ģenerēt arī turpmākos gadus. Bet nu tur katram pašam jāizvērtē, kuru plānu izvēlēties - stabilo vai riskanto.

Pašreizējā: 5 no 11


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  ********  **     **  **        **    ** 
 **   **   **        **     **  **        **   **  
 **  **    **        **     **  **        **  **   
 *****     ******    *********  **        *****    
 **  **    **        **     **  **        **  **   
 **   **   **        **     **  **        **   **  
 **    **  ********  **     **  ********  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727