UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

ventilācija caur vannasistabu
Autors: Dindirin (85.10.211.---)
Datums: 30/11/2016 16:10

nekādi netieku skaidrībā ar šādu pretrunu - no vienas puses, māju vajadzētu vēdināt ar nosūci (vai dabisko izplūdi) caur sanmezgliem, kur kaku smakas un tvaiks.
No otras puses - vannasistabai vajadzētu būt pašai siltākajai telpai mājā. Tātad sanāk, ka es visu gaisum kas no mājas nāk caur vannasistabu nemitīgi uzsildu par +/- 3-4 grādiem un tūdaļ pat izpūšu skurstenī. Vai tiešām te var glābt tikai rekuperators, vai tomēr ir arī kādi citi saprātīgi piegājieni?

Re: ventilācija caur vannasistabu
Autors: Argh (85.10.211.---)
Datums: 30/11/2016 18:16

vannasistabā piespiedu ventilācija ar ventilatoru kad vajag (tik pat labi var mitrumu gaisā vaktēt ar sensoru, lai pūš ārā tik cik vajag).

Piemēram, man vanna 23 no 24h netiek izmantota un ir sausa. Jēga turēt nonstopā 3..4grādi pa virsu visu laiku? Sildi tad kad zini, kad vajag to siltumu.

Re: ventilācija caur vannasistabu
Autors: Dindirin (85.10.211.---)
Datums: 30/11/2016 20:43

Siltumu vajag katru reizi, kad kāds no diviem sīkajiem pietaisa pamperi. Un tas notiek bieži un ne pēc grafika.

Re: ventilācija caur vannasistabu
Autors: maris.builds.house (85.10.211.---)
Datums: 01/12/2016 10:09

Vannenē tiešam vajag par 3 grādiem siltāk nekā citur. Nosūce ir, bet ne 24 studas ar pilnuu jaudu. Dabiski velk ārā ļoti minimāli. Papildus ventilācija var ielikt ventilatoru kad to vanneni lieto, var ielikt ar laika aiztures releju( 5-10 min). Man uzstādīts rlejs sadales kastē, kurš 4 x diennaktī ielēdzas uz stundu neatkarīgi no tā kad kurš lieto vanneni. Ventilators īpaši klusais 110mm caurulē. Ventilē apm 100 m3 stundā. Neturu vannenē logus vaļā, lai iesūc silto gaisu pa durvju apakšu no pārējām telpām un tā ir dabiska rekuperācija. Aukstais svaigais caur guļamistabām(mikrošķirbām logos) iekšā, smakojošais + (Co2) caur vanneni/tualeti ārā. Par cik nestrādā 24 stundas pēc kārtas, tad notiek siltuma akumulācija un atdeve, un visu laiku ir patīkami silts. Vannenē siltā grīda + dvielīša sildītājs ar ūdeni.Tā nepaspēj atdzist, ventilēšanās laikā.
Vairs nefanoju par rekuperatoruiem. Dāŗgi + klapata ar filtriem, elektrības patēriņu, pelējumu sistēmā, osona pārpilnību. Vispār sanāk padārgi, ja grib visu līmenī.

Re: ventilācija caur vannasistabu
Autors: kkk (85.10.211.---)
Datums: 01/12/2016 11:22

Kāda vēl dabīgā rekuperācija - no rekuperācijas (siltuma atgūšanas no izplūstošā gaisa) šādā izpildījumā nav ne smakas. Un kur tev ir garantija, ka "svaigais gaiss" nāk tieši pa guļamistabu šķirbām, nevis pa citām šķirbām (tai skaitā šķirbām vannas istabā, no kurienes tiek pa tiešo izmests, vai vēl trakāk - kautkur caur siltumizolācijas materiālu ar visiem putekļiem). Riktīgi salīdzināji pi..pi ar pirkstu.

Un vēl - ja ar "osonu" ir domāts ozons, tad no kurienes gan tas rodas rekuperatorā?

Re: ventilācija caur vannasistabu
Autors: maris.builds.house (85.10.211.---)
Datums: 01/12/2016 13:22

to kkk:
Es arī agrāk reklamēju šos rekuperatorus. Bet kad nācās ar dažiem saskarties un aplūkot iekšas pēc pāris gadu lietošanas, tad siltuma mitruma un CO2 iedarbibā tur tādas sēnes bija saaugušas, ka nevēlētos pa ventkanāliem tās ostīt ne savā ne arī bērnu guļamistabā laist iekšā.

Jā tiešām Ozons ir pareizi, palasi ko netā raksta par Ozonu un tā kaitīgumu, kā arī to, ka lētā gala rekuperatoros( zem 4000 Eur) tas veidojas un cilvēki arī īpaši ar to cīnās, mēģinot veidot visādus zemējums - uz filtra režģus u.c. variantus.

Nu par to dabīgo rekuperāciju tas tāds salīdzinājums. Ja caur uzsildītu telpu, kurai ir laba siltuminerce tiek vadīts svaigs āra gaiss, tad tas uzsilst dabiskā veidā un nav vajadzīgs rūpnieciskais rekuperatos, ar iebūvētu ventilatoru un elektruskajiem teniem gaisa uzsildīšanai. Pie liela sala faktiski tā ir mājas papildus akure ar elektrību. Un daudz izslavētās ekonomijas maciņā neredz.
Varbūt kāds mani var pārliecināt, ka tā tomēr nav.

Re: ventilācija caur vannasistabu
Autors: kkk (85.10.211.---)
Datums: 01/12/2016 14:03

Es arī nereklamēju rekuperatorus, bet nevajag tiem piedēvēt īpašības kādu tiem nav un nostādīt tos kā kautkādā mērā līdzvērtīgus dabīgās ventilācijas sistēmai ar nosūci noteiktās vietās un pieplūdi no nezin kurienes. Dod kautvienu ticamu saiti, kur konstatēts, ka sadzīves rekuperatorā rodas ozons vairāk nekā rodas citā sadzīves ierīcē.

Re: ventilācija caur vannasistabu
Autors: maris.builds.house (85.10.211.---)
Datums: 01/12/2016 15:42

Te šajā sadaļā rakstīts ka gaisam izejot pat caur parastu filtru kaut kādā merā veidojas ozons,
- par ozona ģeneratoru kaitīgumu, un to ja gaiss ir pārāk ozonēts ir pat kaitīgs.
[www.allergyclean.com]

Re: ventilācija caur vannasistabu
Autors: kkk (85.10.211.---)
Datums: 01/12/2016 22:15

Lūdzu norādi konkrēti kur ir rakstīts, ka rekuperators ar savu putekļu filtru rada ozonu. Es tajā rakstā lasu tikai par jonizējošām un ar nolūku ozonu radošām gaisa attīrīšanas ierīcēm, kam nav nekāda sakara ar rekuperatoru, kas pa lielam ir siltummainis ar putekļu filtru ienākošajam gaisam. Nu netaisa rekuperators nekādu ozonu, nevajag muļķības stāstīt.

Re: ventilācija caur vannasistabu
Autors: maris.builds.house (85.10.211.---)
Datums: 02/12/2016 15:58

Domt ka zināji, ka paši rekuperatoru ražotāji atšķiras ar to kā pozicionē savu produktu. Citi saka ka tīra iekārtas ar ozona funkciju, citi ka papildus jonizē gaisu. Citi raksta, ka liek īpašus ozonu aizturošus filtrus. Nu viss, lai lik izbīdītu produktu. Par tiem filtriem bija citā saitē, šajā bija par citu. Šis raksts bija par to ka jonizētāji 100 % nemaz nav tik veselīgi, un rekuperatoros ir šī funkcija. Bet varbūt es vienkārši kļūdos un beidzam diskusiju. Nav ko lieki aizņemt info telpu.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **     **  ********   **    **        ** 
 **     **  **     **  **     **  **   **         ** 
 **         **     **  **     **  **  **          ** 
 ********   *********  ********   *****           ** 
 **     **  **     **  **     **  **  **    **    ** 
 **     **  **     **  **     **  **   **   **    ** 
  *******   **     **  ********   **    **   ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727