UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Karkasa/paneļu vai klasiskā māja?
Autors: Yardingrave (85.10.211.---)
Datums: 24/05/2016 07:55

Sveiki!

Interesē viedoklis no pieredzes un zinošākiem cilvēkiem - vai mūsdienās vispār ir pamats skeptiski skatīties uz dažādiem koka karkasa vai paneļu (īsti neizprotu vai ir starpība) māju piedāvājumiem?

Cenas protams ir pievilcīgākās nekā mūrētai mājai vai būvējot koka ēku klasiskā veidā. Turklāt pat ne jau par cenu ir runa, galvenais kas interesē ir iespēja gatavo rezultātu saņemt pēc iespējas ātrāk un bez mūžīgā būvniecības procesa efekta :)

Klasisko māju būvnieki protams biedē ar to, ka labāk tomēr no pašiem pamatiem viedot visu uz vietas, atvestajam komplektam var būt nobīdes un kaut kas uz vietas jāoielāgo, ka tiekot taupīts uz materiāliem utt. Jautājums cik daudz tur patiesības, jo gribas domāt, ka tehnoloģijas attīstās.

Varbūt kāds var pakomentēt no pieredzes cik uzticami ir ātro māju būvētāji un pašlaik izmantotie risinājumi?

Re: Karkasa/paneļu vai klasiskā māja?
Autors: Alfadelta (85.10.211.---)
Datums: 25/05/2016 14:34

Es izšķīros par koka karkasu, bet ne Latvijā ražotu... Man ir Somumajas jeb Omatalo ražota karkasniece... Māja ir ļoti silta, ļoti ātri uzbūvējama, ļoti kvalitatīvi logi un durvis. Bet cena nebūs tā lētākā... Lielākā problēma ir pieskatīt lai mūsu līkroči meistari to māju uzstādot visu nesačakarē... Manuprāt betoni, bloki un ķieģeļi ir novecojuša tehnoloģija... Ne velti Skandināvijā visur ir karkasnieces... 140m2 mājai uzturēšana ziemā ar gaiss-ūdens siltumsūkni ir 50-80eiro mēnesī. Ar gāzbetonu un mūsu Latvijas meistariem domāju, ka grūti vai dārgi būtu dabūt tādas izmaksas... Bet vispār daudz kas ir atkarīgs no konkrēta projekta, kādu vēlies realizēt... Sākumā ir jābūt sapratnei konceptuāli ko vēlies: 1stāvu, 2stāvu, cik augsti logi, ar tornīšiem vai bez :), kvadratūra utt. Un tad tikai ir kalkulācija ar kādiem materiāliem ir iespējams to visefektīvāk uzbūvēt... Pieļauju, ka ja atrod ļoti kvalitatīvus amatniekus, tad ir iespējams uzbūvēt karkasnieci par 70% no somumajas izmaksām, un iespējams ne sliktāku...

Re: Karkasa/paneļu vai klasiskā māja?
Autors: Nordic Homes (85.10.211.---)
Datums: 03/06/2016 14:32

Iesaku painteresēties pie Nordic Homes!
Strādā pēc moduļu tehnoloģijas, māja tiek pabeigta rūpnīcā un dienas laikā samontēta uz vietas objektā. Laika apstākļi vispār neietekmē ražošanas procesu, to tas ir rūpnīcā zem jumta kontrolētā temperatūrā. Ātri, ērti, kvalitatīvi un par adekvātām cenām.

Re: Karkasa/paneļu vai klasiskā māja?
Autors: qwertyuiop (85.10.211.---)
Datums: 03/06/2016 19:20

"... Ne velti Skandināvijā visur ir karkasnieces..."

Skaidrs ka Daanijaa nekad neesi bijis. Tur iekshaa vieglbetons, tad miikstaa vate un apkaart kjieghelis. Karkasnieces paarsvaraa tikai briivdienu maajas.

Re: Karkasa/paneļu vai klasiskā māja?
Autors: rbm (85.10.211.---)
Datums: 03/06/2016 23:19

un tad būvlaukumā pie +30 grādiem un dienas vidū velk virsū dekoratīvo apmetumu un krāso ar tumši pelēko krāsu.
Piemērs - Ādaži ciemats Dailas - pagājuša gada tumši pelēkā māja (tā kurai durvju stiklos plēve ar koka zīmējumu) fasāde krāsota tieši kad ārā bija +31grāds un saule
šogad tas pats sastutēja un visu šo nedēļu nonstopā mauc.

------------------------------------
Ceļu savu māju - [gimenesmaja.wordpress.com]

Re: Karkasa/paneļu vai klasiskā māja?
Autors: rbm (46.109.232.---)
Datums: 11/09/2017 23:45

ha, nepagāja ne divi gadi kā tā pati antracīta mājas fasāde, kuru krāsoja pie +30 grādiem sāk pleķiem balēt ...

------------------------------------
Ceļu savu māju - [gimenesmaja.wordpress.com]

Re: Karkasa/paneļu vai klasiskā māja?
Autors: kkk (212.93.114.---)
Datums: 12/09/2017 07:25

Antracīta mājas fasāde visticamāk jokus taisa nevis +30 dēļ, bet tāpēc, ka krāsai atstarošanas koeficients par mazu. Ar plānā apmetuma sistēmu diemžēl panākt tumšas ilgtspējīgas fasādes nav iespējams. Un meļi un krāpnieki ir tie, kas apgalvo pretējo.

Re: Karkasa/paneļu vai klasiskā māja?
Autors: afs (158.255.56.---)
Datums: 12/09/2017 11:19

Es iesaku no karkasnieces izvairīties maksimāli cik iespējams, jo ir lielākā problēma, plēves pareiza ieklāšana. Un ja ceļ nekontrolēti LV būvnieki, tad risks proporcionāli ir 99%tīgs. Protams, ir kas taisa bez plēves un beigās māja caursalst, vai vate paliek mitra un atkal caursalst. Ja plēvi neieklāj pareizi un kļūdas pīrāgā, tad ļoti liels risks, ka kādā stūrī sāks pelēt pats koka karkass un mūžu nodzīvosi pēlējumā, par to nemaz nezinot. Nav jāatgādina kādas sekas var piemeklēt, ja gadiem dzīvo blakus pelēkumam? Ja grib lētu un siltu, tad SIP paneļi. Mazāk vietas kur varētu pielaist kļūdas.
Ventilācija jātaisa izeja un ieeja katrā istabā tieši tā pat kā pareizi uzbūvētā koka karkasā, jo pēc fakta tāda pati siltumnīca dēļ plēves kā no SIP paneļiem.
No gatavo paneļu karkasa neieteiktu. Viņi pārāk plānu pīrāgu piedāvā. No ārpuses pašam vēl būs jāliek 100mm akmens vate.
Obligāti vienstāvu, lai lētāka apkure. Var divstāvu, bet tad jātaisa ciet kāpņutelpa uz otro stāvu.
Obligāti logiem divkameru sikli. Un obligāti nokontrolēt, lai neieliek uz putām vai tikai uz putām. Putas jāpūš tik daudz, lai praktiski nebūtu jāapgriež un abas puses putām jāizolē ar atbilstošiem hermētiķiem. Mums te LV iesākuši visu nepareizi taisīt.

Re: Karkasa/paneļu vai klasiskā māja?
Autors: daudzjautajumi (195.13.215.---)
Datums: 12/09/2017 11:34

neapnīk ?

Re: Karkasa/paneļu vai klasiskā māja?
Autors: asdasd (217.199.113.---)
Datums: 02/10/2017 09:11

Iesaku koka karkasa māju. Pašam tāda jau vairāk kā gadu. No sākuma ilgi domāju un gāju runāt ar neskaitāmam kompānijām par šī tipa mājam. Mani pārliecināja lielisks cilvēks, kurš sīki un smalki paskaidroja kāpēc man jāizvēlas tieši karkasa māja. Māju pasūtīju no Modalane. Viņi sīki un skaidri paskaidroja visus labos aspektus par šīm mājām un uztaisīja ļoti detalizētu tāmi, lai cena būtu skaidra. Palīdzēja sakārtot visas darīšanas ar bankām. Prieks sadarboties, visu izdarīja termiņos un nekad nekavēja, par izmaiņām projektā ātri un bez aizķeršanas vienojāmies. Māja vienkārši lieliska, silta, omulīga un nekādas problēmas nav bijušas. Ja kādam ir šaubas, tad silti iesaku painteresēties!

Re: Karkasa/paneļu vai klasiskā māja?
Autors: martiniks (46.109.32.---)
Datums: 03/01/2022 17:34

Nez, kā šobrīd jūtas tā Modalane māja?

Mēģinu izlemt starp Modalane, Somu mājas (dārgāk), Līvas grupa.

Gribētu vienstāvnieci 70 - 80m2. Pats no būvniecības neko nejēdzu (tāpēc gribētos, lai firma izdara pēc iespējas visu līdz atslēgai) un budžets, kā parasti, ierobežots - kredītu mēģināšu neņemt, bet tad vēl jāpiekrāj dažus gadiņus, jo bez 100k laikam jau nav ko vispār mēģināt.

Modalane ir lielāka standarta projektu izvēle nekā Līvas, toties Līvām droši vien ir pieredze būvējot visus savus projektus vismaz pa reizei un mājaslapas tāmes kaut cik atbilst īstenībai. Diez vai Modalane ir paguvuši visus projektus izmēģināt praksē un zina par visiem zemūdens akmeņiem?

Par Līvām atradu kaut kad sen tādu kritiku:

1. Koks + putoplasta siltumizolācija pie mums nerullē. Vācijā tā var, bet mūsu mitrumā jāizolē ar vati.
2. Apdarē likt garumā audzētos dēļus ir Iekšā labi - nabadzības apliecinājums, bet fasādē tas tāds 3 gadu prieks.
3. Celtniecības metodes. Kaut vai ieliet grīdu un tad, lai fiksāk - uz mitrā betona uzklāj plēvi un uz tā samet laminātu, parketu. Kur tas paliks tas betona mitrums? Un kad sāks dekoratīvais grīdas segums staigāt (jo nav pielīmēts), ko tad.

Nez, cik no šī visa attiecas uz Līvas mazajām SIP mājām - LivErgo un kompaktās... Kaut gan šis tas man viņu projektā ne pārāk patīk. LivErgo ir tuvāk vēlmēm, kompaktā - tuvāk iespējām, taču vajadzētu pamatīgi mainīt - atdalīt tualeti, pievienot katlu telpu (var samazināt vai pat izņemt vienu istabu) un arī nedaudz atdalīt virtuvi vismaz ar arku - nu nepatīk man, kad no viesu zonas var redzēt visu "virtuvi" un saimniecei sākas "nervozo roku sindroms", kad viesi vēro, ko viņa dara.

Re: Karkasa/paneļu vai klasiskā māja?
Autors: zzz (188.85.161.---)
Datums: 03/01/2022 18:09

Pamatargumentam jabut tikai vienam - ar kuru metodi panakt ugunsdrosako maximali energoefektivako letako buves karkasu. Pectam fasadi un iekssienas var noklat ar savu sapnu materialu

Re: Karkasa/paneļu vai klasiskā māja?
Autors: agrais (89.254.148.---)
Datums: 03/01/2022 18:50

Tie pāris gadini vel janodzīvo...

Re: Karkasa/paneļu vai klasiskā māja?
Autors: martiniks (46.109.32.---)
Datums: 03/01/2022 19:35

Visas firmas lielās, ka viņiem esot "augsta energoefektivitāte par pievilcīgu cenu" :D Kaut gan dažas firmas nonāk pretrunās, apgalvojot, ka viņu mājās "koks elpo", taču energoefektīva māja it kā nedrīkstētu "elpot".

Un īsti arī nav skaidrs, kas slēpjas zem kuras firmas sludinātajiem paneļiem - kuriem ir SIP paneļi, kuriem kādi citi paneļi (un kādi vispār var būt?) Un kā ar moduļu mājām (piemēram, modulu-majas.lv - SPARSAP) - tās taču arī ir no paneļiem un ar koka karkasu, vai ne?

Vēl arī svarīga ilgmūžība un izturība pret dažādām dabas stihijām. Ir dzirdēts, ka daži materiāli labi patīk grauzējiem, bet citi siltumizolācijas materiāli ar gadiem sakrīt uz leju. Bet varbūt kopš tiem laikiem ražotāji ir iemācījušies piesūcināt materiālus ar kaut ko grauzējiem nepievilcīgu?

Arī mūžīgais jautājums par apkuri - ļoti patīk doma par siltumsūkņiem, nav pašam daudz jāpieskata. Bet elektrības cenas pēdējā laikā ir uhh... Ūdens-ūdens esot labāki, taču, kā sapratu, tādus var ierīkot tikai, ja paveicas ar visiem dziļurbuma nosacījumiem. Taču gan jau ka granulu cenas pamazām kāps līdzi. Skat, vēl nāks atkal modē malkas krāsnis :D

Žēl, ka somu mājām nav kaut cik aptuvenas tāmes. Pēc apraksta šķiet, ka viņi iekšpusē izdara vairāk nekā Līvas un it kā ir atvērtāki arī projektu izmaiņām/izstrādei. Gribētos tomēr, lai tiešām viss būtu nostrādāts vienas firmas ietvaros (nepatīk pašam skraidīt apkārt, pētīt materiālus, meklēt cilvēkus, it īpaši ņemot vērā, ka esmu invalīds bez auto) un man atliktu tikai ievākties ar savām mēbelēm. Bet par 100k laikam nav reāli prasīt, lai viena firma saorganizē pielāgota projekta 70m2 māju tiešām "līdz atslēgai".



Labots 2 reizes. Pēdējo reizi labots 03/01/2022 19:38, labojis martiniks.

Re: Karkasa/paneļu vai klasiskā māja?
Autors: Aldiss (87.246.149.---)
Datums: 03/01/2022 21:04

Ja neko nevēlies zināt par celtniecību, bet gribi saņemt visu gatavu, tad neplāno mājas celšanu, bet skaties uz gatavām jau uzbūvētām mājām.

Neesmu pārliecināts, ka individuālajā būvniecībā reāli ir pieejams serviss "līdz atslēgai" un, ja arī ir, tad vai par pieņemamu cenu. Māja jau nav tikai karkass, jumts, logi, bet arī topogrāfija, projekts, būvatļauja, elektrība, ārējie tīkli, kanalizācija, izpildmērījumi un nodošana ekspluatācijā. Ir brigādes, kas ļoti labi izpilda vienu vai otru darbību celtniecības procesā, bet nevajag cerēt, ka tie spēs izdarīt kaut ko citu ārpus savas kompetences.

Re: Karkasa/paneļu vai klasiskā māja?
Autors: jozhix (87.110.132.---)
Datums: 03/01/2022 21:36

Pirms 13 meeneshiem skatiijos Liva Eko maju. Pamatkomplektaacija tad izmaksaaja 74 000. Tagad jau 90 000 (bez pvn).
Veel 27 000 no papildkomplekta un var gandriiz ievaakties.
Liva Ergo cena buus proporcionaali peec kvadraatmetriem mazaaka.
SIP panelji vinjiem no Neopor 70 putjika.

Re: Karkasa/paneļu vai klasiskā māja?
Autors: martiniks (46.109.32.---)
Datums: 03/01/2022 22:29

Aha, jozhix variants jau izklausās tuvāk tam, ko es sapratu no Līvas - tur vismaz ar 100k ir cerība. Toties somu mājām - nekas nav īsti skaidrs.

Aldiss - ja pareizi sapratu, tad Līvas un Somumāju (un Modalane, ja var ticēt viņu pašu apgalvojumiem) priekšrocība tieši ir, ka viņiem ir gadiem ilgi atstrādāts process un kontakti ar pieredzējušām brigādēm, tāpēc viņi var atļauties piedāvāt maksimālo "viss vienā". It īpaši, ja izvēlas no viņu jau gatavajiem projektiem.
Protams, zeme, būvatļauja, komunikāciju birokrātija jāizstrebj pašam, taču firma var dot padomus, piemēram, kur, kā ko un kādā secībā darīt, lai varētu sākt būvēt bez aizturēm un liekiem izdevumiem.

Par gatavām mājām - gandrīz vai neiespējamā misija atrast vajadzīgā lieluma māju labā stāvoklī piemērotā vietā, pietiekoši tālu no pilsētas centra vai daudzstāvenēm un kaimiņiem, lai neviens netraucētu (un neizložņātu siltumnīcu :D), un pietiekoši tuvu, lai nebūtu neērti tikt līdz veikaliem. Taču jebkurā gadījumā novēroju ss, ja nu kaut kas labs parādās.

Re: Karkasa/paneļu vai klasiskā māja?
Autors: Aldiss (87.246.149.---)
Datums: 03/01/2022 23:43

Aha, jozhix variants jau izklausās tuvāk tam, ko es sapratu no Līvas - tur vismaz ar 100k ir cerība>>

Pašvaka tā cerība. 90k bez PVN ir par Līvas pamatkomplektu bez transporta izdevumiem, bez apkures, ūdens, poda un kanalizācijas.
Klāt nāk zeme, projekts, elektrība, papīri,laiks un nauda. Arī pagalms un žogs. Rezultātā 170k aizies tā kā nezināsi kur. Šobrīd ir lētāk nopirkt pa iepriekšējām cenām uzbūvēto, ja vajag, pārbūvē, uzlabo, nosiltini, pārkrāso.

Re: Karkasa/paneļu vai klasiskā māja?
Autors: Mr. (78.84.120.---)
Datums: 04/01/2022 00:17

Ko šeit vēl var piebilst- jūs tiekat krāpti ar tādām karkasa māju cenām, un pie tam vēl pamatīgi un nežēlīgi.

Re: Karkasa/paneļu vai klasiskā māja?
Autors: Alsiss (87.246.149.---)
Datums: 04/01/2022 08:20

Mr. rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Ko šeit vēl var piebilst- jūs tiekat krāpti ar
> tādām karkasa māju cenām, un pie tam vēl pamatīgi
> un nežēlīgi.


Krāpniecību nesaskatu, ja gribi visu saņemt gatavu un neko nedarīt, tad par to jāmaksā, lai citi izdara tavā vietā. Nepatīk tas, kas uzbūvēts ciematos, nepatīk pēc pasūtījuma izgatavotā
Somu māja vai Līvas, meklē citu ražotāju vai darītāju. Un maksā.

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********   **     **  ********  **     ** 
 **     **  **     **  **     **  **    **  **     ** 
 **     **  **     **  **     **      **    **     ** 
 **     **  **     **  **     **     **     **     ** 
 **     **  **     **   **   **     **      **     ** 
 **     **  **     **    ** **      **      **     ** 
 ********   ********      ***       **       *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727