UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Par dakstiņiem
Autors: Eess (178.16.22.---)
Datums: 18/03/2014 20:17

Labdien!
Varbūt kāds ir saskāries ar betona dakstiņu kvalitātes jautājumiem.
Vai ir būtiska atšķirība starp Monier, Benders un Latvijā ražotajiem (dakstinurazotajs.lv) dakstiņiem?

Re: Par dakstiņiem
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (178.16.22.---)
Datums: 19/03/2014 08:15

Cik man nācies saskarties, tad plakano dakstiņu grupa labi laiž cauri lietus mitrumu - tas gan pie maziem slīpumiem un plakano dakstiņu iekšējais balsta stūris viegli nolūzt- te nevar nodrošināt vienmērīgu spriegumu dakstiņu gatavošanas laikā. Tapēc labāk izvēlēties viļņotos, kuriem saduršuves atrodas viņņa augšpusē.
Taču būtiska arī jumta ģeometrija - nebūtu vēlams segums ar daudzām satekām, tieši pie iesegšanas lielākā darba ietilpība uz iekšējo sateku izveides.

Re: Par dakstiņiem
Autors: Eess (178.16.22.---)
Datums: 20/03/2014 06:01

Skatos tieši uz viļņotajiem dakstiņiem. Biju domājis par Monier, bet Benders piedāvāja ļoti labu cenu, tādēļ arī radas jautājums par kvalitāti. Paši pārdevēji jau saka, ka šie dakstiņi tiek ražoti uz vienādām ražošanas līnijām... Benders uzsver, ka viņu pamattirgus ir ziemeļvalstis un tādēl arī viņu kvalitāte ir vairāk piemērota Latvijas apstākļiem. Tādēļ arī jautājums vai kāds nav saskāries ar kādām problēmām saistībā ar Benders Palema standarta viļņotajiem dakstiņiem?

Re: Par dakstiņiem
Autors: editable (178.16.22.---)
Datums: 20/03/2014 14:50

Tikai cik redzu, ka krāsa pēc pāris gadiem nost un sūna virsū. Cita saskare nav bijusi.

Re: Par dakstiņiem
Autors: par dakstu (178.16.22.---)
Datums: 20/03/2014 16:21

no pagājušās vasaras ir Benders dakstiņš uzlikts. It kā viss bija ok, licēji teica, ka no kvalitātes ziņā no Monier īpaši atšķirības neredz. Tikai daži elementi viņiem ir nejēdzīgi - dakstiņu stiprinājumi ar cilpiņu un āķīti lai uzliktu prasās 3 rokas un gofrētais lokanais alumīnija lāsenis plīst un vējā ir jau stūros noplēsts.

Re: Par dakstiņiem
Autors: huba-buba (178.16.22.---)
Datums: 20/03/2014 18:28

Labdien,
man jaunbuves jumtam 450 m2 uzlikts ir Benders Palema 21. tonis. Ja kadam vajag, tad pusotra palete palika pari kas attiecas uz kvalitati, man uzlikts zviedru razojums, monieram ir igaunu razojums, tas ko pie mums tirgo ir igaunu. viena firma pardod betona dakstinu no Vacijas. Monieram cenas stipri lielakas. Dakstinu stiprinajumus un aluminija gofras ir iespejams izveleties no jebkura razotaja. jaskatas kur originalie ir izdevigaki, kur ne.
To jau labak pateiks jumikis, kuri pricindali ir labaki.
Man jumiki lika visu jumtu,sakot no konstrukcijam, beidzot ar notekam, vejdeli utt.labak izveleties profesionalus un licenzetus meistarus, nevis universalos kareivjus, kuri man, piemeram, par darbu prasija 15% dargak ka prof. jumiki.

Re: Par dakstiņiem
Autors: Eess (178.16.22.---)
Datums: 20/03/2014 18:43

par dakstu Wrote:
-------------------------------------------------------
> no pagājušās vasaras ir Benders dakstiņš
> uzlikts. It kā viss bija ok, licēji teica, ka no
> kvalitātes ziņā no Monier īpaši atšķirības
> neredz. Tikai daži elementi viņiem ir
> nejēdzīgi - dakstiņu stiprinājumi ar cilpiņu
> un āķīti lai uzliktu prasās 3 rokas un
> gofrētais lokanais alumīnija lāsenis plīst un
> vējā ir jau stūros noplēsts.

Vai tad tas gofrētais alumīnijs ir tik plāns un trausls? Tad jau labāk varbūt to lāseni ņemt no krāsotā skārda? Kā ir ar alumīnija sateku? Vai tā ir tikpat trausla???

Vai vēl kādam ir problēmas ar krāsu? Runa ir par palema standart.

Re: Par dakstiņiem
Autors: par dakstu (178.16.22.---)
Datums: 20/03/2014 22:28

Tas alumīnija lāsenis tik nolocīts gandrīz 90gr.leņķī un tad vējš man viņu rausta uz augšu/leju kamēr locījuma vieta ir pušu. Tas notiek no galiem un kā galu atrauj, tā tālāk jau pa locījumu uz priekšu jau ātri aizgāja. Varbūt kaut kā īpaši bija jānostiprina tie gali, nezinu, bet otreiz noteikti ņemtu no krāsotā skārda. Faktiski izskatās ka būs jau tāpat jāņem skārda un jāčakarējās un jāmaina nost, jo vienā stūrī kādi 7m ir nost. Varbūt ja būtu notekrenes saliktas, tad vējš tā netiktu klāt, bet nu vienalga otreiz neņemta alumīnija.
Sateka jau ir labi nostiprināta un arī drusku citāds tas materiāls, ja pareizi atceros, tur nekādu problēmu nav. Ja jau nedabū tas AL palocīties vairakas reizes vienā vietā, tad viss ir ok.
Bet nu tos stiprinājumus ar kustīgo cilpiņu arī neiesaku - labāk uzreiz nopirkt tos Monier cietos āķīšus.
Nu es vismaz dabūju pirkt visus jaunus no Moniera jo nevar normāli viņas piestiprināt un nebija laika trenēties pirkstu veiklībā...
Ja viss jumts vienmērīgi mainās laika gaitā, tas jau nav nekas traks. Bet par to ka krāsa nolūp pirmo reizi dzirdu...varbūt tās ir putnu kakas nevis krāsa? :)

Re: Par dakstiņiem
Autors: Eess (178.16.22.---)
Datums: 21/03/2014 05:53

Paldies par izsmeļošo skaidrojumu!
Tie stiprinājumi ar kustīgo cilpiņu ir domāti griezto dakstiņu stiprinājumi?
Vai pareizi saprotu, ka dakstiņu ģeometrija Benderam Palema un Monieram Zanda lux ir vienāda un stiprinājumi no viena der arī otram?

Re: Par dakstiņiem
Autors: Andris_ (178.16.22.---)
Datums: 21/03/2014 09:10

Labrīt,
pats arī skatos uz betona dakstiņiem un kā reiz izstādē Māja 2014 parunājos ar abiem ražotājiem (Monier, Benders):

Benders (Palema):
- dakstiņu var likt sākot no "normāla" jumta slīpuma, kas esot sākot no 30 grādiem uz augšu. Ja liek mazāk, tad jāliekot papildus plēve apakšā.... Pārstāvis lika man justies ar maniem 14 grādiem kā pilnīgam idiotam... priekš kam man tik maz slīpums - pirmkārt sniegu sitot iekšā, otkārt pie tāda jumta slīpuma nevarot priecāties par dakstiņa jumta skatu, jo to vienkārši neredzot... (piekrītu un nepiekrītu - cik grādus gribu savam jumtam, tik gribu un attiecīgi meklēju variantus ar ko to noklāt...).
- par krāsojumu - jā, krāsots un krāsa turoties labi - betona daksta otra puse arī nedaudz iekrāsojusies, jo tehnoloģiski uz līnijas tā krāsa apakšā arī nedaudz tiek...


Monier (Zanda Lux):
- dakstiņu var likt sākot no 14 grādiem. Nevaigot nekādas papildus plēves apakšā...
- par krāsojumu - jā, krāsots + krāsots masā.

Kurš muld, nezinu... viela pārdomām... Par krāsojumu masā Monieram būs jāpārliecinās reāli pašam iegādājoties paraugu un pārzāģējot (varbūt kāds to jau darījis savā praksē?). Kas man likās tīri subjektīvi aptaustot abu ražotāju dakstiņus - Monieram likās labāka precizitāte, līdz arto labāk saguļu viens virs otra un nekāds sniegs pie maziem slīpumiem nepūtīs īekšā (bet tas tīri subjektīvi - varbūt tikai reklāmas iespaidā...). Varbūt kāds meistars var padalīties ar saviem subjektīvajiem iespaidiem pataustot vienu vai otru dakstiņu?

P.S. Tas, ko te dažs min, ka jāpērk dakstiņi no "krutajām" rūpnīcām nevis igauņu... man tas liekās kautkā nereāli šobrīd izkontrolēt pērkot tos dakstiņus - man tas liekas kautkas līdzīgi kā ar spāņu zemenēm, kas tirgū tiek pārdotas kā pašmāju :D

par krāsojumu vēl domāju - manā skatījumā, krāsojums ir un paliek krāsojums... ja Moniers izrādās būs melojis, tad visticamāk izvēlēšos melēkā krāsā krāsotus, lai nolupšanas/izbalēšanas gadījumā tas efekts nebūtu ievērojams...

Re: Par dakstiņiem
Autors: par dakstu (178.16.22.---)
Datums: 21/03/2014 09:44

Der Monier dakstiņa stiprinājums, bet es tagad skatos Benders katalogā un nemaz neredzu to savu kustīgās cilpiņas stiprinājumu....nezinu kāpēc es pāgājušogad uzrāvos uz tiem ar to kustīgo cilpiņu, varbūt pārdevējs iesmaidīja kā lētākus, neatceros vairs. Pirmoreizi mūžā pirku dakstiņus.
Benderam ir tieši tāds pats stiprinājums kā Monieram (katalogā 35.lapā "Cinkots rindu dakstiņu stiprinājums, iepakojumā 125gab. Palema"), tādus arī vajag ņemt.

Man jumtu licēji nebija Benderu līdz tam likuši, tikai Monier, bet teica, ka dakstiņš kvalitātes/precizitātes ziņā ir labs un neatpaliek no Monier. Izbrāķēja tikai tās manas cilpiņas.
Un zinu ka pēc tam vēlvienai mājai viņi uzlika Benderi jo redzēja, ka ir ok un cena daudz labāka...

Re: Par dakstiņiem
Autors: v_t (178.16.22.---)
Datums: 21/03/2014 09:47

uzliku igauņu dakstiņus mājai, pirtiņai, un ir arī mantotai dāčai.
jumta segumam kā tādam un konkrētajiem dakstiņiem nav kur piesieties.
protams, ka krāsa ir masā, protams, ka ar laiku krāsa mainās, bet tas ir normāli. pirkt dakstiņus vajag vienā piegājienā, vienas partijas izstrādājumu. pretējā gadījumā var atšķirties tonis. ir redzēti pāris tādu gadījumu - augšējā jumta stūrī smuks atšķirīga toņa laukums.
ziemeļu pusē veidojas sūna, ko ar fiskara lapu grābekli smuki nobrauku nost - slīpums 30 grādu. sūna gan ir redzēta arī uz bleķa.

Re: Par dakstiņiem
Autors: Andris_ (178.16.22.---)
Datums: 21/03/2014 10:07

Par cenām - kāda šobrīd ir vienam dakstiņam Benders Palema un Monier Zanda lux?
...bišku esmu apjucis, jo iegooglējot internetā, cenas abiem ražotājiem ir ļoooti līdzīgas...

Re: Par dakstiņiem
Autors: par dakstu (178.16.22.---)
Datums: 21/03/2014 10:29

Cenas jāprasa tirgoņiem lai sarēķina uz visu jumtu ar visiem elementiem lai ieraksta kopējo atlaidi cik nu var un tad var salīdzināt vienu otru.
Tas cik maksā viens dakstiņš vai vien m2 neko nenozīmē jo papildelementi sastāda lielu daļu no kopējās jumta cenas.
Mans jumta komplekts bija Zanda protect vs Benders palema 5k Ls vs 3.3k Ls

Re: Par dakstiņiem
Autors: Andris_ (178.16.22.---)
Datums: 21/03/2014 10:45

Manā gadījumā ir vienkāršs divslīpu jumts ar mazu "īpašo" elementu īpatsvaru, tapēc pieņemu, ka pamatdakstiņa cena būs noteicošā... pirms pirkšanas noteikti veikšu cenu aptauju - šobrīd vairāk interesē saprast atščirību kvalitātē...

Kādiem Palema dakstiņiem 3.3k tāme tika rēķināta - arī ar glancēto virsmu? (Zanda protektor jau nav tas lētākais Zanda dakstiņš Monieram...)

Re: Par dakstiņiem
Autors: par dakstu (178.16.22.---)
Datums: 21/03/2014 11:07

Nu man jau arī vienkāršs T veida divslīpju jumts, divas sateknes un viss. Bet kores, nobeiguma elementi, ventilācijas izvadi, skursteņa sadures, lāseņi, tam visam stiprinājumi un blīvējumi, un tas vēl bez sniega barjeras, pakāpieniem uc pribambasiem jau tāpat daudz salasās.
Man bija Benders Palema standarta granīta (tonis nr.21), gandrīz melns.
Virsma man likās kaut kas pa vidu starp Lux un Protector pēc glances. Negribējās tik matētu kā Lux..

Re: Par dakstiņiem
Autors: Andris_ (178.16.22.---)
Datums: 21/03/2014 11:12

OK, piekrītu, visi tie papildelementi tomēr salasās...

Nujā, ja cenas salīdzinājums būtu Zanda Lux un Palema standarta, tad tas būtu līdzvērtīgāk...
Par matētu/spīdīgu - tas jau gaumes lieta - man patīk matēts (manā skatījumā visas tās spīdīgās lietas ar laiku paliek nespīdīgas un izskatās liktāk kā matēts).

Re: Par dakstiņiem
Autors: par dakstu (178.16.22.---)
Datums: 21/03/2014 11:22

Par spīdīgu tāpat jau nenosauktu Palemu.
Varētu teikt ka Lux ir dziļi matēts, Palema vienkārši matēts. Pēc krāsu spīduma skaitļiem apmēram 10 būtu tā spīduma pakāpe, tā kā spīdēt jau tur nekas nespīd. Gribēju pat drusku spīdīgāku..

Zanda lux man bija piedāvājumi uz ~4.3k Ls

Re: Par dakstiņiem
Autors: Andris_ (178.16.22.---)
Datums: 21/03/2014 11:42

Paldies par cenām - būs aptuvens viedoklis. Pieņemu, ka atkarībā no gadalaikiem tās arī mainās un jāķer īstais brīdis :)

Re: Par dakstiņiem
Autors: PikkO (178.16.22.---)
Datums: 21/03/2014 11:45

monier zanda lux antīks ... 200m2 divslīpņu jumts ... viss komlekts bez sniega barjerām 1400 Ls
uzlikts 1,5 gadus atpakaļ .... dakstiņu partijā brāķu kā tādu nebija ... kopējā kvalitāte vairāk kā apmierinoša ...

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **  **     **        **   ******   
 **    **  **     **  ***   ***        **  **    **  
     **    **     **  **** ****        **  **        
    **     **     **  ** *** **        **  **   **** 
   **      **     **  **     **  **    **  **    **  
   **      **     **  **     **  **    **  **    **  
   **       *******   **     **   ******    ******   

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727