UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 3 no 5
Re: Pārvietojams dzīvojamais vagoniņš-treileris
Autors: Didims (178.16.22.---)
Datums: 11/03/2014 09:05

Un pavasara šķīdonī sienas būs norasojušas arī bez kurināšanas.

Re: Pārvietojams dzīvojamais vagoniņš-treileris
Autors: Vienstāvs (178.16.22.---)
Datums: 11/03/2014 09:44

"Lieku" mitrumu, ja telpas gaisā tāds ir, var ar caurvēju dabūt ārā 5 minūtēs. Vagoniņa sienu gan vai nu nevar uzsildīt pietiekami ātri, vai (ja nesiltināts dzelzs vagons vtml) nevar uzsildīt nekad...
Es lietotu higroskopiskas izolācijas, varbūt ne tik mīkstas kā kaņepju vate, bet gan kokšķiedru izolācijas plāksnes a ļa isoplaat utml. Nopirkt var Mežkungā, Būvniecības ABC un plānākās laikam arī Depo. Iekšpusei nelaminēts saplāksnis varētu būt OK, vai varbūt pat "vagonciņa" (kā jau vagonam).
Šaubīgākais visā pasākumā man liktos "apkārt vazājošies interesenti"...

Re: Pārvietojams dzīvojamais vagoniņš-treileris
Autors: Praktiķis (178.16.22.---)
Datums: 11/03/2014 10:09

Didimam. Rasas punkts ir fizikāls lielums un norāda temperatūru pie kuras sāk kondensēties ūdens tvaiki. Kāda atšķirība kur tas gaiss atdziest-pie auksta spoguļa vai kaut kur siltinājumā,vai pie katliņa. Par lieko siltumu runājot-tāpēc jau ir vajadzīga ventilācija,lai varētu intensīvi mainīt telpas gaisu-kamēr rasas punkts atrodas telpas iekšpusē. Pēc tam arī pietiktu ar 2Kw sildītāju.

Re: Pārvietojams dzīvojamais vagoniņš-treileris
Autors: khe (178.16.22.---)
Datums: 11/03/2014 15:21

Ap 6mm saplāksnis, tad 0,2mm plēve, 50mm puķiks, vēdināma gaisa sprauga, saplāksnis ārējā daļā un pēc kalkulātora viss kārtībā. Neredzu nekādu jēgu higroskopiska materiāla pielietošanai, jo virsma un masa ir tik niecīga, ka nekāda telpas mitruma regulācija tur nebūs. Iekšējā virsma ir max ātri jāuzsilda un jāizdomā piemērota ventilācija, lai iekšā būtu labs gaiss. Pat labāk būtu, ja plēves vietā ļoti centīgi nohermetizētu lam. saplākšņa salaidumus, vai pat uzklātu hidroizolāciju uz parasta saplākšņa no iekšpuses(kā dušā, ar visām lentām utt.), tad mitrums netiek siltumizolācijā un pelējums nevar iemājot piem starp lam. saplāksni un plēves nejaušām kabatām... Ventilācijai taču vajag būt kontrolētai, ne pa daudzām spraugām, lai gan rezultāts tāds pats, tik nevarēs pelējums visur kur saaugt... Zem krāsns var būt pienākošais gaiss, lai neveidotos auksta gaisa plūsmas nepatīkama sajūta...
Aukstuma tilti varētu būt koka karkass, tāpēc arī vairāk sliecos uz pie brusām līmēta parastā saplākšņa(iekšpusē) karkasu ar hidroizolāciju uz iekšējās virsmas. Nez kā to varētu noformēt pieņemami?

Re: Pārvietojams dzīvojamais vagoniņš-treileris
Autors: Zodčijs (178.16.22.---)
Datums: 11/03/2014 16:36

Par ko piedomātu :
1) Vagona telpiņai izmēri sanāks max. 2 x 4,3 m, kā sapratu - miniatūra istabiņa, ja kas - ne māja. Uz papīra mērogā paplānotu. Censtos telpas galā iepasēt ap 120cm platu priekšnamiņu - lietderīgi aizņemtu galu ar 50- 60cm plauktiem - sānā āra drēbju, slapjo apavu vieta. Āra durvis riktīgi siltas (ieeja no gala vai sāniem) - otras vieglas ( vērtnes ap 60cm) .
2) Istabiņā 2 x 3m - nospraustu oderētas dubultsieniņu krāsniņas vietu - laikam pie durvīm. Tērauda bullerjānis kaut kā "neierakstās" 2m platā telpā - lai būtu droši, turpat trešdaļa sienu jānoklāj ar nedegošu un karstumaizturošu materiālu - priekš kam.
Guļamvieta 70-80 x 200cm - tālākā galā - ar plauktiem virs tās.
3) Gaisa pievadu - max.d=7cm - pie krāsniņas obligāti tieši pie pelnbirdes (mazajām ievads kurtuvē pa taisno diez vai būs paredzēts). Kurinot izēdīs skābekli viens divi.
Ja ievads vispār telpā - tad pēc pagraba ievada principa - caur trīsstūrgriezuma šahtu telpas stūrī (krāsns tuvumā - lai nevējo cauri telpai) - lai iesūktais jau uzsildīts. Lai dziest šahta stūrī - bet mazāk pie grīdas...nu varbūt nav tik būtiski.
4) noteikti realizētu papildus aktīvas vēdināšanas iespēju - siltākam laikam - arī nelietošanas periodam.
Kāpēc atdalīta priekštelpa? Pie mazas iekštelpas - tāda it īpaši ierobežo iespējamos diskomforta rašanās iemeslus - jūtami mazāk jācīnās ar sekām - un jāsatraucās par siltuma un sausuma uzturēšanu guļvietā citiem līdzekļiem Kā biedri minēja...vienā rāvienā uzsildīs telpu. Un tāpat vienā rāvienā- atverot durvis 8m2 telpiņā - ielaidīšu aukstā gaisa vālu un pieslapināšu - īpaši vējainā, lietainā, snigšanas laikā - dabiskās iziešanas, ieešanas u.citas....
VARIANTS: salokāms viegla karkasa aukstais - ar finiera vai tenta apšuvumu.

Priekštelpas Plauktos salieku Priekšmetus, darba rīkus - visas lietas, kas biežāk vajadzīgas Āra Darbībām - arī malkas apjomu sutkai - lai tik retāk jāvirina ārdurvis.
Par materiāliem - abām rokām atbalstu dabīgos - ko tur cēķiņāt - elpojošs abpusējs 12-16mm dēļu apšuvums pa 10cm koka karkasu - ar higroskopiskas siltumizolācijas pildījumu ( jau bija minētas- kaņepju vates utt.) - varbūt drīkst starp mīkstās kokšķiedras plātnēm antiseptizētas niedres sapresēt - īsti nezinu...
Apsvērtu tādu vai citu variantu - lai var iztikt bez plēvēm - un varbūt arī bez neelpojoša finiera un gaisa škirkārtas ārpusē. Dabīgi materiāli - lai elpo kā elpo...es tur daudz neiedziļinātos... Grīda 25mm dēļi vai 20mm OSB, griesti 12-16mm dēļi. Rupji rēķinot svarā karkass un citi apšuvumi un aizpildījumi sanāktu ap 800 - 1000kg.
5x5cm latiņu skalu būdiņa pat ar finieri apšūta - fufelis - diez vai var iztikt bez smaga metāla karkasa - un ne tikai pa perimetru.
Bet 10cm planku karkasu jau var sakonstruēt saturīgu - tā lai pats turās - būdas stūros met.leņku tijstūrveida pastiprinājumi pie šasijas, pa vidu kāds met.štoks arī ( plus met. leņķīši savienojumos plus koka atgāžņi pa sienām un pret jumtu) - slikākā gadījumā pa iekšu 8-10mm finieri - vismaz ( plānāks 6mm - tik vien kā nopietnam drēbju skapim).
Un ļurbīgā saidinga vietā dēļus kārtīgi 2x noantiseptizētu ar bezkrāsainu Erlītu - rūpīgi un pirms apšūšanas - pēc tam ar ko dižāku pa virsu...

Re: Pārvietojams dzīvojamais vagoniņš-treileris
Autors: Zodčijs (178.16.22.---)
Datums: 11/03/2014 17:27

Bet pie reālas nepieciešamības - galu galā nospļautos - nemežģitu smadzenes līdz bezgalībai par šitām visām elpošanas- mitrumu - kondensātu- rasas punktu finesēm un darītu uz to pusi kā Khe saka... vai citi.... plus mīnus sendviča tipa panelis - 50-75mm un basta.
Komorka vien ir...un ne jau priekš palmbīčas...

No kā lētāk - un galvenais smuki nokrāsotu - lai nav kauns no kaimiņiem - pašam un sievai patiktu.
Par ieturēto naudu sanāktu modernāks - siltāks matracis un segas...

Vot priekštelpu izveidotu gan....un nenožēlotu krāsns iebūves un dūmvadu ugunsdrošibai.
Un taisot - paturētu prātā, ka ar laiku - kad būda iemēģināta - no iekšas un āra - var ko pieplusot, uzlabot vai pamainīt...ja jūtās ka vajag...

Re: Pārvietojams dzīvojamais vagoniņš-treileris
Autors: Vagons (178.16.22.---)
Datums: 11/03/2014 18:54

Diena apkārt,Labs vakars Jūsmājās !
Šeit [fotki.lv] varat redzēt,kāda ir mana treilera šasija.Biju domājis vienu brīdi to pārdot,taču redzot,ko varu vietā dabūt-kādus treilerus man tik piedāvā,pārdomāju-atstāšu šasiju sev.
Vispirms teikšu paldies par padomiem ! Kas jauns man ir zodčijs teiktais,citēju: a ievads vispār telpā - tad pēc pagraba ievada principa - caur trīsstūrgriezuma šahtu telpas stūrī (krāsns tuvumā - lai nevējo cauri telpai) - lai iesūktais jau uzsildīts. Lai dziest šahta stūrī - bet mazāk pie grīdas...nu varbūt nav tik būtiski. Citāta beigas. Rīt iešu uz J Rozes grāmatnīcu pēc grāmatas par ventilāciju,..nevaru taču šeit prasīt-kā naglu iedzīt !! Runāju līdzībās.
50mm.latas un abpusējs saplāšņa apšuvums man prātā ienāca skatoties uz sērkociņu kastīti.Jaunai kastītei var pat virsū uzkāpt un tā neizjuks. ( ..nu bija padomju laikos tādas :) !! Var to mētāt,sist pret sienu,u.t.t...Tādēļ arī esmu kā apmāts uz līdzību- šoreiz vagona izskatā. Arī par frēzbrusām biju domājis,nu man tie drīzāk būtu "frēzdēļi"-tiešām ap 40mm.biezi.Taču tad ir jākonstruē pamatīgāk-atgāžņi,līmes+caurejošas skrūves,furnitūra. Jā -arī es biju rēķinājis arī kokmateriālu svaru- nu noteikti virs tonnas.Turklāt jāņem vērā,ka koks mitruma iespaidā var pieņemties svarā,vagonam-pat par 200-300kg. ( uz apt.2m3 kokmateriālu ).
Ar saplāksni un "pamatam" izmantojot 50x150 plankas es it-kā pastiprinu to vāro šasijas U veida profilu ! Varu likt arī 50x100,tik tad riteņu vietās arkas jātaisa.
Man māja ir ar saidingu aplikta-man patīk,arī sievai patīk,...galvenais visu rūpīgi un pareizi uzlikt,tad nebūs ne kāda ļurkāšanās,ne ieplaku,reizi gadā tik jānomazgā ar birsti un miers mājā !! Pats liku. Man ir kanādiešu,ķipa orģinālais saidings.Vien uz tā krāsu nošāvām greizi,veikalā uz galda izskatījās labāk !

Re: Pārvietojams dzīvojamais vagoniņš-treileris
Autors: Vagons (178.16.22.---)
Datums: 11/03/2014 19:08

Vagoniņa plānojums arī man sen jau ir gatavs,lai kā es necenstos to pamainīt.Jumts-vienslīpju.Zem jumta-tā zemākajā vietā -guļvieta,dušas telpa ( 900x900 ) un "titāns",zem jumta augstākās daļas-ieejas durvis ( ar nodalāmu-salokāmu ( no durvīm ) vējtveri) virtuves zona.u.tml.-.vieta kur intensīvāk jāstaigā-lai iekštelpas karstais, pie griestiem "dzīvojošais"gaiss,acīs nekostu ! .h1=1800,h2-2200mm.Jumts-Rannila,balts,vai cinkots-sauli atstarojošs ! Bez jumta lūkas.
Varu uz Fotki.lv nosūtīt Jums skicīti-ja ir tāda interese !

Re: Pārvietojams dzīvojamais vagoniņš-treileris
Autors: Zodčijs (178.16.22.---)
Datums: 12/03/2014 00:28

Vagon - taisi tik augšā - esi pietiekoši pārdomājies - par to tur gaisa pievadu- tepat nesen forumā veči smalkāk aprakstīja - tēmā par pagraba ventilāciju.
Trīsstūršahta (10x10) pa lēto veidojas - nozog kaktu - aizšuj slīpi ar finieri - iekšpusē caurums apakšā - no āra caurums augšā zem griestiem - pierīko regul.aizvaru. Bet tavā mazajā telpiņā - diez vai tas tik būtiski. Dažas pagales dienā vairāk aizies....nu un.
Foto nevajag - viss ir jau iztēlē un pat krāsās.

Liec saidingu noteikti - ja patīk.Un būs vienotā stilā ar māju - bieži turpat stāvēs...

Jumtu vienslīpu.... liekas, ka tā vienkāršāk un stabilāk - bet nav problēmu uztaisīt divslīpu ( 3-4 dēļu saišķi plusā un vēl sīkumi) - un pie viena kores pacēluma - dabūt 2x lielāku jumta slīpumu.

Bet taisi kā gribi - priekš sevis tak taisi - ne priekš mums...
Par dušu (uz divām sutkām) neizprotu - sieva tā grib? - vai arī viņa nemaz nezin ...kādi zaķi mežā....
Joks.

Re: Pārvietojams dzīvojamais vagoniņš-treileris
Autors: Vagons (178.16.22.---)
Datums: 12/03/2014 13:20

Zodčijs: man tīk Tava humora izjūta !!

Re: Pārvietojams dzīvojamais vagoniņš-treileris
Autors: Vagons (178.16.22.---)
Datums: 12/03/2014 13:54

Paldies zodčijam par pagraba ventilāciju-noteikti palasīšos !
Vagoniņu sākšu stutēt kopā šovasar,ne ātrāk.Tad nu pavisam droši varat līdz vasarai droši izteikt vēl kādas idejas,izlasīšu visas !
Uz šo brīdi esmu nobriedis iztikt bez plēves un taisīt sendviča paneli ar XPS,vai kaņepju vates pildījumu,nohermetizējot ūdensizsturīgā saplākšņa šuves iekšpusē.Ārpusē bez hermetizācijas.Pagaidām sliecos uz 100mm.izolāciju vairāk,kā uz 50mm.-pēc principa biezākas sienas=stabilāka konstrukcija.
Pagaidām saku PALDIES komentētājiem,bija vērts šeit iegriezties !
Lai Jums labi klājas !

Re: Pārvietojams dzīvojamais vagoniņš-treileris
Autors: Praktiķis (178.16.22.---)
Datums: 12/03/2014 14:31

Neizolēts ventilācijas kanāls telpas iekšpusē radīs kondensāta risku uz kanāla sienām telpas iekšpusē. Finiera kanālā pāris metru garumā gaiss tāpat nepaspēs uzsilt. Andra koments-par to,ka jebkuras vates siltinājums pārvietojot vagoniņu sakratīsies un ar laiku var veidoties spraugas-ir ļoti loģisks. Sakarīga šķiet iepriekš izteiktā doma,ka finieri būtu labi salīmēt ar karkasu. Pirms tam tikai karkasa vietās jānoslīpē laminētais pārklājums. Starp citu- Bolderājā var nopirkt līmētas finiera brusiņas karkasam- bija gan 50x50 gan 50x100-(pie finiera atgriezumiem-par sakarīgām naudiņām)

Re: Pārvietojams dzīvojamais vagoniņš-treileris
Autors: Vagons (178.16.22.---)
Datums: 12/03/2014 15:43

Praktiķi-ar līmēšanu man līdz šim nav nācies nodarboties-pilnīgi sveša lieta ! Līdz ar to uz šo brīdi ticība ir tikai skrūvēm.Saprotu,ka komlektā būs aukstuma tiltiņi un tam pakārtotās problēmas...Es taču nevarēšu mierīgi pabraukt,neizgājis apskatīties,vai nav kas atlīmējies !
Esmu youtobe redzējis,kā top dzīvojamie treileri-tur tiešām tie uz līmi tik turas kopā,..bet tās ir iekārtas,speciālas līmes,aprēķini un eksperimenti.
Bolderājā esmu bijis,pa retam gan.Tādus ekstra atgriezumus tik ar medīšanu var dabūt.Visādi pārpircēji pārsvarā jau nosmeļ to krējumu ! Bet nu paldies par padomu-galu galā varu veselu 50mm. plātni nopirkt,un pats sazāģēt tās "brusiņas".Taču-šinī gadījumā mana iekšējā balss saka,ka līmēts masīvkoks uz spiedi būs labāka izvēle kā saplāksnis,kuram tikai katra otrā finiera kārta 100% strādās uz spiedi.
Labi,svītroju vati ārā,paliek tikai XPS. !!

Re: Pārvietojams dzīvojamais vagoniņš-treileris
Autors: Zodčijs (178.16.22.---)
Datums: 12/03/2014 16:13

Praktiķis piezīmēja.....Neizolēts ventilācijas kanāls telpas iekšpusē radīs kondensāta risku....

Nu lūk, tātad nav laba tāda šahta iekštelpā. Un vai tādai īsti jēga arī izolētai - nezinu - varbūt ir varbūt nav.
Laikam izolēts gaisa pievads - cik var pa īsāko ceļu - un tuvāk pelnbirdes žalūzijai - ja nav tiešā ievada kurtuvē. Izolēta truba vertikāli caur grīdu - laikam neiet krastā...

Cik zinu - gaisa ievadi samērā jaudīgu kamīnu kurtuvēs ir d=70mm. Mazai krāsniņai varbūt pietiek 50mm - vienam otram tādi ir pie apkures katla mājas puspagrabā.

Re: Pārvietojams dzīvojamais vagoniņš-treileris
Autors: Vagons (178.16.22.---)
Datums: 12/03/2014 17:03

Paldies Zodčijs, ..par cipariem !

Re: Pārvietojams dzīvojamais vagoniņš-treileris
Autors: jānissssXsss (178.16.22.---)
Datums: 18/03/2014 10:20


Re: Pārvietojams dzīvojamais vagoniņš-treileris
Autors: Vagons (178.16.22.---)
Datums: 19/03/2014 14:19

Paldies,bet mans sapnis ir [www.treehugger.com]

Re: Pārvietojams dzīvojamais vagoniņš-treileris
Autors: Kauss (178.16.22.---)
Datums: 19/03/2014 14:46

Seit ir vel vairak tiny house idejas:

[tinyhouseswoon.com]

Re: Pārvietojams dzīvojamais vagoniņš-treileris
Autors: Vagons (178.16.22.---)
Datums: 20/03/2014 18:57

Paldies "Kauss" un "jānissssXsss" par ideju bildēm !
Zinu tik,ka "zelta griezumu" ņemšu vērā-proporcijas-kā konstruktīvās,tā piepalīdzot-arī vizuālās.Kas sanāks,vēl nezinu,..droši vien-"kā vienmēr" :) !

Re: Pārvietojams dzīvojamais vagoniņš-treileris
Autors: Raivis88 (78.84.18.---)
Datums: 28/01/2015 19:38

Sveiks, Vagons.
Es te ar plānoju uzcept līdzīgu māju uz riteņiem, taču atdūros pie transportēšanas jautājuma.
Vai vari pastāstīt, vai Tev izdevās visu iecerēto veiksmīgi īstenot ? Un kā sokās ar šādas "piekabes" pārvietošanu ?

Pašreizējā: 3 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **    **  ********   **    **  **     ** 
 **     **   **  **   **     **  ***   **  **     ** 
 **     **    ****    **     **  ****  **  **     ** 
 **     **     **     ********   ** ** **  ********* 
 **     **     **     **         **  ****  **     ** 
 **     **     **     **         **   ***  **     ** 
  *******      **     **         **    **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727