UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Jautājums aaaaa: loga iebūve
Autors: Rx (77.38.137.---)
Datums: 09/02/2013 11:08

Uzskaitīt jau var dažādus aizpildīšanas materiālus.....Bet lieto ko? Šis jautājums bija tiem putu noliedzējiem, kas ļoti aktīvi cīnās pret tām, ka visā pasaulē tās nelieto....ka tās ir ļoti sliktas, nepareizi pielietotas un t.t.t.t. Var jau būt ka kāda patiesība tajā ir, bet uzskatāmu piemēru , ka putas "sliktas" neesmu redzējis. Ja tā būtu, tad jau tagad, kad putas lieto jau padsmit gadus, sabiedrībā jau būtu dziļa pārliecība, par to sliktumu logu iebūvē. Kāpēc tā nav? Reklāmas ( antireklāmas trūkums?). Vismaz es neesmu pārliecinājies, ka putu lietošana logu iestrādē būtu nepareiza, slikta, ievērojot zināmas patiesības, kas šajā procesā jāievēro.

Re: Jautājums aaaaa: loga iebūve
Autors: khe (46.109.173.---)
Datums: 09/02/2013 14:26

Kautkā jābīda tirgū ir lentes, pakulas utt. Viens laivu būvētājs, kas šo to palielāku ir uzbūvējis, stāstīja, ka pa jūru vēl šodien peld 90tajos gados viņa līmētas laivas, kurām tika izmantotas līmes vietā putas(galdnieku spīles un atjautība), lai salīmētu ozolkoka detaļas. Lieki piebilst, ka poliuretāna līme kokam tajos gados bija kautkāds superlux.... Par kanalizācijas grodiem un ātro roru iestiprināšanas veidu tajos apm tas pats stāsts...

Re: Jautājums aaaaa: loga iebūve
Autors: J (78.84.242.---)
Datums: 09/02/2013 16:03

Es ar cik esmu dzirdējis, tad praktiski visi logu ražotāji patlaban logus liek uz putām. Un tas putas patiesībā ir ļoti ērts un labs matereiāls šim mērķim. Pirms 10 gadiem montējot ārdurvis sapūtu putas - šodien tās apskatot konstatēju, ka ir praktiski kā jaunas. Šķiet, ka ta visa piesūkšanās ar mitrumu arī ir bleķis. Vienīgais priekšnoteikums, kas obligāti jāievēro tās nedrīkst atstāt neapsegtas, jo UV starojums putas sagrauj pārsteidzoši ātri.

Re: Jautājums aaaaa: loga iebūve
Autors: aaaa (91.105.69.---)
Datums: 09/02/2013 20:14

Kāpēc svensoni nevienu logu uz putām neliek? Ne jau tās putas ir tik ļoti sliktas, bet tur pilnīgi visi logi/durvis tiek likti uz regulējamām rāmja skrūvēm, kas praksē nozīmē, ka arī pēc 10 gadiem var paņemt atslēgu un sametušos rāmi logam vai durvīm pieregulēt pēc sirds patikas.

Re: Jautājums aaaaa: loga iebūve
Autors: aigars68 (46.109.61.---)
Datums: 09/02/2013 20:27

Putas labi!!! Tāpat skaidrībā netiksim!!!
Doma nākošā, montējot PVC logus viņiem nāk palodžu profils,kas manā skatījumā ir super caursalstošs,cik viņos tās kameras un kā viņi stiprinās pie rāmja vienkārši ar klikšķi,droši vien viņus labāk neizmantot vai ir kādas citas alternatīvas???

Re: Jautājums aaaaa: loga iebūve
Autors: zsv (46.109.104.---)
Datums: 09/02/2013 21:18

A. Putas ir vispārējas lietošanas un arī tādas, kas īpaši paredzētas logu montāžai. Arī cenā ir atšķirība līdz pat 3x.
Šodien īpaši Cenu kluba apskatīju akcijas putu pudeli, pamācībā "...Tās tiek lietotas durvju un logu rāmju nostiprināšanai..." Sviests, vai ne? Nevienas putas nepilda stiprināšanas funkcijas, tās ir tikai un vienīgi siltumizolācijai. Lentas, vai papildus tvaika izolācija ir svarīga dēļ potenciāla mitruma kondesācijas riska putu zonā un, kas svarīgi, PU putas pēc pāris sezonu termiskajām svārstībām var viegli atrauties no PVC profila. Tad veidosies sprauga, pūtīs vējš! Ja būs lenta, tā neļaus vējot šuvē un zem palodzes.
B. Skandināvi regulējamās skrūves lieto koka konstrukcijām. PVC, kas tur ir šobrīd neliela tirgus daļa, tās neder. Tomēr arī šobrīd Skandināvijā lieto putas. Tur gan tirgu aizsargā, un ļauj lietot tikai īpaši Skandināvija atzītas PU putas, bet tas ir citas stāsts. Vēl ir tendence, ka Skandināviem ar PVC logu montāžu ir tik pat daudz problēmu kā mums te. Lētākais pārdevējs no Polijas un Baltijas neinformē, Snadināvi neklausās par montāžas specifiku. Tomēr tur ātri mācās un kļūdas analizē. Mums tas prasa ap 10 gadus, kamēr beidz ignorēt rekomendācijas par pareizu montāžu.
C. Visi "klikšķināmie" PVC profilu savienojumi, tai skaitā ar palodzes profilu ir jāsilikonē! Tā ir skaidri rakstīts visu vācu profilu piegādātāju tehniskajās informācijās. Diemžēl ievēro to tikai retais. Alterantīva ir papildus, hermetiskumu nodoršinošs blīvējums, "putu strunķītis", expandējošā lenta, va vienkārši putu kārta starp rāmi un palodzes profilu. Taču arī tas nav viss. Ņemot vērā palodzes mezgla riska zonu, tā izolācijai ir īpaši risinājumi. Palodzes profils no ārpuses un pie iespējas arī no iekšpuses ir paildus jāizolē ar vati, putām vai ekspansijas lentām. Tas takarīgs no iebūves situācijas un lietojamajiem materiāliem.
Principi:
Montāžas šuve nedrīkst būt sliktāka no siltuma izolācijas skata kā pats loga profils.
Montāžas šūvei jābūt blīvai no iekšpuses un aizsargātai no atmosfēras no ārpuses
Montāžas šuvei jāsaglabā abas iepriekš minētās īpašības pie loga kustības temperatūras ietekmē. Tātad tai jābūt pietiekami elastīgai!

Re: Jautājums aaaaa: loga iebūve
Autors: KristapsD (178.16.22.---)
Datums: 06/02/2014 22:30

Jautājums par loga izbūves vietu ārsienā - skaidrs, ka maksimāli tuvu ārpusei, bet kādas ir stiprināšanas iespējas, ja logs jau ir aiz nesošās sienas, t.i. siltinājumā? Konkrētāk - 3 slāņu mūra siena (gāzbetons, akmensvate, ķieģelis) - vai ir kādi būtiski argumenti, lai logus neizbūvētu fasādes ķieģeļu mūrī?

Re: Jautājums aaaaa: loga iebūve
Autors: rbm (178.16.22.---)
Datums: 06/02/2014 23:30

Te [www.energieinstitut.at] austriešu pasīvo ēku pētījums ar griezumiem un aprēķiniem par to kā pareizi likt logu ārseinā.
trīsslēņu sienas nav, bet pēc divslāņu sienas sanāk ka vislabāk iznest siltinājumā un loga rāmim pārlaist siltinājumu 60mm.

------------------------------------
Ceļu savu māju - [gimenesmaja.wordpress.com]

Re: Jautājums aaaaa: loga iebūve
Autors: KristapsD (178.16.22.---)
Datums: 07/02/2014 18:03

rbm, es tieši lasot Tavu blogu un apskatot to austriešu linku, iedvesmojos par logiem. Un ļoti līdzīgs jautājums arī ir Tavā blogā par to, kā stiprinās logi, ja tie ir iebūvēti pilnībā siltinājumā.

Re: Jautājums aaaaa: loga iebūve
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (178.16.22.---)
Datums: 07/02/2014 19:47

Aiļu aizpildījuma konstrukcija ir un paliek pašnesoša, kur tas nozīmē, ka tā jebkurā gadījumā stiprināma pie nesošas konstrukcijas. Trīsslāņu sienu gadījumā iebīdot loga rāmi siltumizolācijā tādejādi jāizmanto korozijiztirīga kateriāls. Piemēram pie iekšējās nesošās sienas ailes abās pusēs pieskrūvē mitrumdrošu 15...18mm saplāksni, kurš ārpusē izbīdīts. Tad pie ši saplākšņa pieskrūvē logu.

Re: Jautājums aaaaa: loga iebūve
Autors: binary (178.16.22.---)
Datums: 07/02/2014 20:16

Ko nozīmē "mitrumdrošs 15..18 mm saplāksnis"? T.i., kas konkrēti tajā ir mitrumdrošs? Ja pareizi sapratu, tad kā mitrumdrošu saplāksni pārdod tādu, kam līme ir mitrumdroša, taču pati koksne no rūpnīcas var arī nebūt mitrumdroša. Jebšu būšu kaut kos ajaucis?



Labots 1 reizes. Pēdējo reizi labots 07/02/2014 20:17, labojis binary.

Re: Jautājums aaaaa: loga iebūve
Autors: rbb (178.16.22.---)
Datums: 07/02/2014 22:05

Logiem yak speciali stiprinajumi
[www.youtube.com]
pec 4min

Re: Jautājums aaaaa: loga iebūve
Autors: Vilnis_Radio (178.16.22.---)
Datums: 07/02/2014 22:33

Vispār man arī tāds pats jautājums par tiem stiprinājumiem vates līmenī.
Apskatot RBB uzrādīto stiprinājumu, man tomēr uzticība tam nerodas, pirmkārt nu plāns tas bleķītis, otrkārt viņš tomēr diezgan lielu spēka plecu uzņem attiecībā pret salīdzinoši vājo stiprinājumu sienas un stūrītī, treškārt, tā skava ieķeras salīdzinoši vājās pvc loga gropēs, ceturtkārt, logi ir tomēr ellīgi smagi. Es domāju, ka praksē tie stiprinājumi beigu beigās tomēr padosies un uzsēdīsies uz vates un vate uzņems svaru. Tai video tās ausis jau izskatās noliekušās uz leju, vai tas tā jau bija ierēķināts vai noticis pats no sevis to zina tikai tam kām tā māja. Cietā vate jau patiesībā tīri ok turas un to svaru varētu arī uzņemt, bet nobīde var notikt. Kopumā viss tas mezgls nav diez ko. Kaut kāda nelāga logaa vērtnes uzsišana var arī skādi nodarīt.
Tā kā neesmu redzējis citu labu risinājumu, tad man patiesībā rodas līdzīgs viedoklis kā Ivaram B., t.i. koka konstrukcijas rāmis ar izbīdi uz āru. Tikai es laikam sliektos par labu līmētai masīvkoka plāksnei, jo finiera griezuma daļa ar atsegto kārtojumu tomēr ir potenciāli bīstama uz atvēršanos, kaut tas ir mitrumizturīgais marķējums. Masīvkoka līmējumam tāda ārmala neveidotos. Protams kokam nepatīkami ir tas, ka tas koks ir tieši eksponēts un ilgākā termiņā tomēr sabojāsies. Bet nu ja uzpasē visu laiku, tad varētu arī vienu akurāta saimnieka mūžu izturēt.

Re: Jautājums aaaaa: loga iebūve
Autors: rbm (178.16.22.---)
Datums: 07/02/2014 22:38

Meklējot info priekš savas mājas izpētīju virkni risinājumu un stiprinājumu. Blogā ieliku apkopojumu par to kā stiprināt logus vatē: [gimenesmaja.wordpress.com]

Tā kā stiprinājumus piedāvā pamatā vācieši, nav iemesla apšaubīt par stiprinājumu izturību.
Te arī shēma ar mezlu ar ķieģeli apmūrētam siltinājumam kā vajag KristapsD

------------------------------------
Ceļu savu māju - [gimenesmaja.wordpress.com]

Re: Jautājums aaaaa: loga iebūve
Autors: Vilnis_Radio (178.16.22.---)
Datums: 07/02/2014 22:40

Kaut gan nav tik traki, jo to eksponēto koku tāpat apšuj ar aplodu, kas patiesībā ir jādara ša vai tā. Tā, ka tāds variants tomēr ir ok, domāju pat finierim.

Re: Jautājums aaaaa: loga iebūve
Autors: Vilnis_Radio (178.16.22.---)
Datums: 07/02/2014 22:46

Jā, rbm, bildē kā kulaks uz aci, tieši pirmais variants man šķiet pats ideālākais. Otrajam galīgi neuzticos, jo tāds lauziens, skrūves fibo vai aerocā... Turklāt tas metāls vada siltumu par daudz - ja plāns, tad netur slodzi, ja drukns, tad raus kondensātu. Koks viennozīmīgi sit pušu, protams dārgāks variants. Es te vasarā pacilāju tos 88mm logus, nu smagi, smagi. Šķiet vai tik nebija vēl vieni biezāki ar 3 paketēm?

Re: Jautājums aaaaa: loga iebūve
Autors: Andris_ (178.16.22.---)
Datums: 07/02/2014 23:33

Es arī pa šito lauzu galvu, kamēr māja projekta stadijā...

1) Variantu ar saplāksni vai izvirzītu koku atmetu uzreiz. Es sev pamatojos, ka tas saplāksnis vai koks arī ir gana labs siltuma vadītājs un salīdzinājumā ar risinājumu, ka loga rāmis tiek likts līdz ar bloka malu un siltumizolācija 60mm tiek pārlaista pāri, atpaliek.

2) tie metāla profilīši, ko piedāvā ražotājs ir izskatīšanas vērts. Ja liekas, ka pa plāniem, var ielikt vairākus.. šobrīd vairāk uztraucos par to, vai ir iespējams stabili tos leņķus iestiprināt gāzbetonā.... (lai gan, logu ražotājiem 100% nevar uzticēties. Bij viens gadījums loga eņģu sakarībā - tās pēc 2 gadu lietošanas bija izdilušas un nebija iespējams vairs vērtni noregulēt - loga ražotājs neparko negribēja atbildēt pamatojoties uz eņģu sertifikāta, ražotas kkur Dānijā...).

vēl papētīšu, bet, ja uzticība nekam neradīsies, tad palikšu pie tā, ka logu likšu līdz ar bloka malu, štrunts par tiem -10%, piemetīšu vienu pagali vairāk...

Re: Jautājums aaaaa: loga iebūve
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (178.16.22.---)
Datums: 08/02/2014 10:32

Loga rāmja iekarei nav nepieciešami horizontālie elementi, pietiek ar nelieliem balstiem pie vertikālām daļām. Tātad tas nozīmē, ka siltumizolācijas blīvējums rāmim parādās tikai starp nesošo vertikālo plāksni un loga sānu.
Pašu vertikālo nesošo sāna elementu nelaiž līdz ārpusei, bet atstāj 2...3cm atstarpi starp loga rāmja ārējo plakni un stiprinājuma plātni... tādejādi te var iestrādāt ... ielīmēt siltumizolācijas strēmeli.
Apspriežot elementa siltumvadītājspēju, saplāksnim tas robežās no 0,16..0,19 W/m2K, kamēr metālam tas sākot no 45W/m2K. Jā metālam stiprinājumus var izpildīt stieņu veidā... taču man liekas ( neesmu rēķinājis), ka cinkotu speciālu metāla detaļu un cinkoto skrūvju kopējās izmaksas lielākas nekā saplāksnim un 6 korozijizturīgām A2 skrūvēm logam, kamēr saplāksni gāzbetona nesošajā sienā var ienaglot ar 15...20cm naglām.
Man personīgi saplāksnis liekas uzticamāks nekā minētais salīmētais masīvkoka elements... masīvkoka siltumpāreja tuva saplākšņa siltumpārejai, taču tas noteikti būs masīvāks - biezāks... manā izpratnē tas nav vajadzīgs.

Re: Jautājums aaaaa: loga iebūve
Autors: rbm (178.16.22.---)
Datums: 08/02/2014 10:59

Tiešā lapa uz montāžas elementu izgudrotāju. var atrast visus tehniskos dokumentus utt. [www.jb-d.de]
Saite uz tehnisko dokuemtāciju - tur iekšā piemērs kā rēķināl stiprinājumu skaitu logam [www.jb-d.de]


Paskatījos cik izmaksātu saplākšņa risinājums. Latvijas finiera veikalā mitrumizturīgs saplākšna atgriezums 18mm biezumā ar izmēru 260x1800mm maksā 3,05EUR. Ja kas viņiem ir atgriezumu loksnes līdz pat 3180mm garumā.

------------------------------------
Ceļu savu māju - [gimenesmaja.wordpress.com]

Re: Jautājums aaaaa: loga iebūve
Autors: rbm (178.16.22.---)
Datums: 08/02/2014 11:42

Te [www.primo-befestigungstechnik.de] vēl viens iznesuma variants ar speciālu profilu - atškirībā no jb-d sanāk ka montāžas elementi ir siju kurpju veidā, tādējādi soldze uz montāžas megliem sanāk citāda.
Tiesa gan šim sanāk problemātiskāka siltinājuma montāža - siltinājumā jātaisa gropes priekš profila.

------------------------------------
Ceļu savu māju - [gimenesmaja.wordpress.com]

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **      **  **     **  ********  **     ** 
 ***   **  **  **  **  **     **  **        ***   *** 
 ****  **  **  **  **  **     **  **        **** **** 
 ** ** **  **  **  **  *********  ******    ** *** ** 
 **  ****  **  **  **  **     **  **        **     ** 
 **   ***  **  **  **  **     **  **        **     ** 
 **    **   ***  ***   **     **  ********  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727