UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: Iepriekšējā1234
Pašreizējā: 4 no 4
Re: Uzmanieties ar kredītu ņemšanu.
Autors: m. (78.84.75.---)
Datums: 22/11/2011 09:08

Anu ar naudu ir taa, tipa no raksta ko uzrakstiijis popularas gramatas nabagais tetis bagatais teetis autors

Krizes ir bijushas visu laiku, 70-80-90 gados un arvien grutaaak parvaramas, pedejo kriizi jelji pardzivojaam a nakoshaa sagraus esosoho finansu sistemu pilnibaaa no socialais + mediciinas budzets bus lidzvertiigs ar visu valsts ricibaaa piejamo naudas summmu.

Nu ok pagaidam laikam vel ir kur sadardzinaaties hehe jo vel nav soc-med budzets tik traks.

Re: Uzmanieties ar kredītu ņemšanu.
Autors: m. (78.84.75.---)
Datums: 22/11/2011 09:08

No = jo socialais + mediciinas budzets ...

Re: Uzmanieties ar kredītu ņemšanu.
Autors: ruukiitis (---.telekom.lv)
Datums: 22/11/2011 14:35

pamanīju Krājbanku pieminam...
123 - ko Tev tur solīja?

atkārtošos - tā ir maksa par sapni, un neviens nav teicis ka pilnībā mēslainē izmesta, jo gudri rīkojoties viss vēl ir darāms. Puiši tes ar daudz ideām ir sasvaidījušies.

un - apskaužu Namdara apņēmību un cīņassparu, novēlu katram tādu.

123 - No tā daudzā kas sarakstīts, es Tev ieteiktu pāris reizes dziļi ieelpot, un nomierināties, jo izskatās ka Tu nesaproti kas ir māja. Es ieteiktu pamēģināt īrēt kādu māju piemēram gadu, summas nav milzīgas, bet ļaus saprast kas ir kas, un veiksmes gadījumā izvairīties no nejēgā lielas naudas izmeššanas.

Re: Uzmanieties ar kredītu ņemšanu.
Autors: Dzindzis (---.mt.lv)
Datums: 22/11/2011 15:14

Irēt sanāk dārgi. Man viens paziņa īrē 150m2 māju aiz Acones pa 300Ls mēnesī.

Re: Uzmanieties ar kredītu ņemšanu.
Autors: 123 (94.103.57.---)
Datums: 22/11/2011 18:59

ruukiitis
Man tur īsti nav ko saprast. Esmu lielā lauku mājā ar 8ha zemes nodzīvojis līdz 20 gadiem. Zinu pusi no agranomijas un no kuras vietas govij piens tek laukā. Ja būtu runa par saimniecības tipa īpašumu, tad jā, darbs ir atliektiem galiem. Bet šajos dzīvokļa tipa ciematiņos māja ir tikai tāds prestižs dzīvoklis un nekas vairāk. Piedevām ar uz pusi mazākiem izdevumiem par apkuri kā Rīgas dzīvoklī.
Nē, tā nauda ir zaudēta un var aizmirst. Jau rakstīju par izdevumiem, kas varētu būt pērkot vēlāk citu zemes gabalu.

Re: Uzmanieties ar kredītu ņemšanu.
Autors: specs (95.68.105.---)
Datums: 22/11/2011 20:37

ruukiitis Wrote:
-------------------------------------------------------

>
> un - apskaužu Namdara apņēmību un
> cīņassparu, novēlu katram tādu.
>
> 123 - No tā daudzā kas sarakstīts, es Tev
> ieteiktu pāris reizes dziļi ieelpot, un
> nomierināties, jo izskatās ka Tu nesaproti kas
> ir māja. Es ieteiktu pamēģināt īrēt kādu
> māju piemēram gadu, summas nav milzīgas, bet
> ļaus saprast kas ir kas, un veiksmes gadījumā
> izvairīties no nejēgā lielas naudas
> izmeššanas.

Par ko īsti apskaust Namdari? Par savas ģimenes iegrūšanu nožēlojamos dzīves apstākļos? Un kas tiek uzstādīts par mērķi? - māja, kas nekad netiks pabeigta, mūžam neiekārtots, dubļains pagalms utt. Kamēr celsies dolgostrojs bērni jau būs pilngadīgi un labprātāk dzīvos kojās. Nevienam neko tādu nenovēlu.

123 - novēlu mācīties no citu pieredzes, nevies par kredītu nopirkt ilgtermiņa problēmas. ja jāgaudo par 1000Ls un nav iespējas BRĪVI ieguldīt 30%, tas ir drošs rādītājs, ka māju nevari atļauties - ne celt, ne uzturēt. Kad varēsi ieguldīt 30%, tad droši to dari. Mānīt sevi ar to, ka rīt viss būs labāk, tērēsies mazāk vai iekrāsies vairāk ir naivi. Kāpēc tagad tik naski nav iekrājies jau tagad?


Re: Uzmanieties ar kredītu ņemšanu.
Autors: 123 (84.237.234.---)
Datums: 23/11/2011 13:24

specs
Tāpēc, ka sasolīja citus scenārījus, kuriem mums nebūtu jakrāj uz tagad. Bet nu pašreiz nekas cits neatliks kā krāt.
Tiem, kas negaudo par Ls1000 latviešu sakāmvārds - "ja nekrāsi santīmu, pie lata netiksi". Un "tikai skopie ir bagāti". ;)

Re: Uzmanieties ar kredītu ņemšanu.
Autors: RXE (80.232.140.---)
Datums: 02/12/2011 17:05

Off topic par bankas darbinieku izdarībām, bet te iesākās arī interesanta tēma par mājas celtniecības iespējām pie zemiem ienākumiem. Varbūt kādam sapnis par māju tomēr nav izsapņots.

Domāju, ka algas lielums nav galvenais cipars, bet tas, cik var atlikt mēnesī. Mums kopā algas 1300Ls, un ceļam māju. Manā gadījumā laikam ir vidusceļš starp Namdara izvēlēto ceļu un populārāko, kad māju ātri uzbūvē, un pēc tam visu mūžu maksā kredītu. Būvēšu 5-6 gadus, bet īpašumā esošam dzīvoklim rezultātā ir jāpārtop mājā bez kredītsaistībām.

Kad sakrājās pirmie 10000 Ls, sapratu, ka noguldīt tos bankā vai glupi iztērēt ir maza jēga. Gadā varu mierīgi atlikt vēl kādus četrus tūkstošus Ls, un īpašumā ir dzīvoklis. Riskēju ar man mazsvarīgu īpašumu, lai realizētu savu sapni, jo tas tika ieķīlāts, lai iegādātos zemi dažu minūšu braucienā no dzīvokļa. Kredīta maksājums 300 EUR mēnesī. Tālāk jau rīkojos ar brīvajiem līdzekļiem, un maksimāli pats iesaistos celtniecības darbos. Tas palīdz ofisa darbinieku uzturēt fiziskā formā, un nav laika visādām muļķībām vakaros.
Pamati 160m2 mājai izmaksāja zem 1000Ls (pateicoties krīzei, tiku pie jauniem 2400mm blokiem par 5Ls/gab no bankrotējoša ražotāja). Gāzbetona blokus 400mm platos (lai nav jāsiltina), nopirku par 35Ls/m3, maksājot ražotājam skaidrā naudā (tik jābrauc un pašam jārunā). Pamatus palīdzēja likt un sienas samūrēja 2 izbijuši celtnieki par vēdertiesu (protams, lēni, jāseko līdzi, un bieži jāpārtaisa). Rezultātā sienas kvalitatīvi tika samūrētas par ~5000Ls. Tā pagāja gads, un nākošajā jau varēju uzlikt skursteni un jumtu (pats piedalījos spāru, OSB un Katepal likšanā), un vēl samaksāt par samērā dārgu C hepatīta terapiju.
Tagad rit trešais gads, ir ielikti logi (trīskāršie biezie poļu par 2400Ls ar ielikšanu), ielietas siltās grīdas (caurules pēc projekta 2 dienās savilka speci), savilkta elektrība (profiņi pa 1500Ls ar materiāliem), sataisīti starpstāvu pārsegumi (aukstie bēniņi) un vēl palika 1500Ls + eiro 2 mēnešu kredīta maksājumam. Nākošgad plānā apmetums, starpsienas, griesti, dārgie sīkumi un varbūt kanalizācija. Bet pēc 2-3 gadiem pēc apkures un santehnikas ievilkšanas un grīdām vajadzētu ievākties. Tad jāpārdod dzīvoklis, lai par starpību sanāktu piepirkt nepieciešamākās mēbeles.
Zeme gan ir uz mana vārda, bet bailīgākie var otro īpašumu taisīt uz sievas vārda, ja šis variants nav vēl riskantāks. Būvēju bez steigas un stresa, jo neviens neliek iekļauties kaut kādos grafikos, un nedraud ar soda sankcijām.

Plāns „B” melnajai dienai, ir visu pasākumu apstādināt līdz labākiem laikiem, vai pārdot, atgūstot daļu naudas par iztērētajiem materiāliem un savu laiku. Naudu zaudētu gan, bet uz ielas ar kredītu kaklā nepaliktu.
Vajag tikai regulārus ienākumus, īpašumu, ko nav žēl pazaudēt, un pašam izkost svarīgākos būvniecības jautājumus, lai varētu mācīt strādniekus. Līdz šim visus man interesējošos jautājumus esmu atradis šajā forumā. Vieglāk, ja zeme nav jāpērk. Ja nav vispār, ko ieķīlāt, lai nopirktu zemi, tad bēdīgāk. Laikam jāsāk ar dzīvokļa iegādi ar īsu kredīta atmaksas grafiku. Dzīvoklis ar konfliktējošiem kaimiņiem ātri apniks, un to tiešām nebūs žēl pazaudēt sliktākā scenārija gadījumā.

Iet uz lapu: Iepriekšējā1234
Pašreizējā: 4 no 4


Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  ********   **         *******   ******** 
 **     **  **     **  **        **     **     **    
 **     **  **     **  **        **     **     **    
 **     **  ********   **         ********     **    
 **     **  **         **               **     **    
 **     **  **         **        **     **     **    
  *******   **         ********   *******      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727