UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Baļķu maiņa
Autors: Splints (212.93.100.---)
Datums: 07/07/2011 14:53

Labdien!

Jau pāris gadus redzu, ka ir nepieciešama mājas apakšējo divu baļķu nomaiņa (pēdas nomaiņa?), jo tie vai nu ir izpuvuši vai kā citādi deformējušies. Māja sēžās un būtībā kamēr šī darbība notiek, kaut arī lēni, īsti neredzu jēgu likt jaunos logus, jo pastāv iespēja tos izspiest vai kā citādi samaitāt.
Vai te būtu kāds kurš var sniegt īsu bezmaksas konsultāciju kā to var izdarīt un ar ko ir jāsāk lai šos baļķus varētu aizvietot ar jauniem vai ar keramzīta(?) bloku nomaiņu.

Paldies!

Re: Baļķu maiņa
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 07/07/2011 15:20

Paziņas cēla visu māju sinhroni, izmantojot kādus īpašus PSRS laiku dzelzceļa domkratus. Pats esmu piedalījies vecas pirtiņas cilāšanā pa vienai sienai ar lielveikalā nopērkamu krokodilla žokļa domkratu un parastām svirām.
Manuprāt vairumu vecu māju vērts pacelt vispār (arī grīdu).
[salinas-gulbuves.lv]

Re: Baļķu maiņa
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 07/07/2011 15:30


Re: Baļķu maiņa
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (---.wapgw.bi.lt)
Datums: 07/07/2011 17:11

Ja ēkas pamati ir slikti, tad ieteikums apakšējos baļķus aizstāt ar stiegrotu monolīto keramzītbetonu. Tas vienlaicīgi kalpos kā pamatu saturošs elements un daļēji pasargās esošos baļķus no gaisa mitruma kondensācijas. Keramzītbetonam ārpusē veidņos var piestiprināt putuplasta siltumizolāciju, kuru atveidņojot iespējams apmest ar baltkaļķa 1:3 javas apmetumu uz sieta. Un kā minējis Vienstāvs ēku vēlams pacelt vismaz par baļķa tiesu uz augšu. Manuprāt šodien piebetonēšna izdarāma vienkāršāk nekā garu baļķu iestatīšana vainagos un to stūra kvalitatīvās iesiešanas izpilde. Baļķu maiņu tev jāveic pa posmiem, kur problemātiski garenviziena sastiprinājumi, līdz ar to ir nepieciešami labi pamati. Vienstāva ieteiktajās krievu saitu lapās uzskatāmi parādīta baļķu nomaiņa. Taču man jāsaka, ka apakšējo vainagbaļķu trupe nav saistīta ar hidroizolācijas trūkumu vai veselumu, bet tā ir fiziskas dabas parādība, kur koksnes apakšējā vainagplaknes sadurā ar auksto pamatu notiek caurplūstošā gaisa mitruma kondensācija, līdzīgi kā uz neizolētām aukstā ūdens metāla caurulēm karstā vasarā. Tu jau cauruli vari noziest ar bitumenu vai pielīmēt ruberoīdu, kondensāts uz virsmas būs tā vai tā. Ja tomēr vēlies izmantot baļķus, tad mans ieteikums starp pamatu un apakšējo baļķi ievietot 5cm polistirēna (zilais DOW izstr.) strēmeles.

Re: Baļķu maiņa
Autors: nkn (178.16.22.---)
Datums: 27/08/2014 23:45

Labvakar! Meklēju informāciju par stāvbūves apakšējā vainaga (ieskaitot daļēju vertikālo konstrukciju) maiņu. Ņemot vērā, ka vecie pamati ir ļoti zemi un vietām izstaigājuši, pašlaik piemērotākais liekas variants ar bojāto konstrukciju izzāģēšanu un aizstāšanu ar stiegrotu monolīto keramzītbetonu vai skaidbetonu kā minēja Brikmaņa kungs.
Jautājums, kāds būtu jāveido sastāvs šādam maisījumam? (par skaidbetonu lasīju kādā no LA izdevumiem, tomēr arī tur nebija minēts sastāvs).

Re: Baļķu maiņa
Autors: Ricardsssss (178.16.22.---)
Datums: 21/10/2014 11:54

Sveiki.veletos uzzinat cik apmeram varetu maksatu vecai koka majas apaksejo balku nomaina.pamatu gandrz nav.

Re: Baļķu maiņa
Autors: SIA "SS-BŪVE" (178.16.22.---)
Datums: 21/10/2014 12:29

Apakšejo vainagu nomaiņa maksās sakot no 25€ un līdz pat 200€ par tekošo metru.
Cena ir atkarīga no darba sarežģitības, pakša veida , materala ,un pat objekta atrašanas vietas.
Ja Jūsu ēkai ir vēsturīskā vērtība un sapuvuši baļķi neparsniedz 10% ,tad vērts domāt par restavrāciju. Bet kad ēkai gandrīz nav pamati, beigts jumts, sapūvuši logi durvis un grīdas, tad lētak būs nojaukt veco māju un uzbūvēt galīgi jauno.

Re: Baļķu maiņa
Autors: Ricardsss (178.16.22.---)
Datums: 21/10/2014 14:38

Paldies par atbildi.domajam ka sapuvusi ir tikai pasi apaksejie balki.majas platums 12x6m.kada apmeram summa varetu ieklauties ja nomainitu tikai apaksejos balkus.viss darbs un balku cena.

Re: Baļķu maiņa
Autors: Agrisss (178.16.22.---)
Datums: 04/01/2015 18:29

Pirms diviem gadiem tieši ar šo procesu nodarbojos. Izklausās daudz trakāk, nekā ir realitātē. Pavisam vienkārši, kā mašīnu - paceļ pa gabalam uz vecajiem dzelzceļa domkratiem, izvāc visas kakas ārā un tad jau nu ko pats vēlies. Man ieteica salikt uz pamata 10 armatūru visā garumā un uzliet 5cm betonu, uz kura ruberoīdu. Pie stāvbaļķu apakšām pieskrūvēt biezu dēli (nez, kā pareizi tas saucas). Tad uz ruberoīda samūrē keramzītblokus un atlikušo šķirbu līdz jaunajam dēlim piepresē ar javu, pa vidu starp ārpusi un iekšpusi iebāžot kaut ko, kas nevada aukstumu. Ar domu, lai java nebūtu visā dēļa platumā, bet tikai pa ārmalām.
Man visgrūtākais bija nozāģēt tos vertikālos baļķu galus, jo tur naglas ir vairāk nekā koka. māja man ir 9*8m. Uz šito garumu man aizgāja 7 ķēdes, kuras katra protams, tika asināta max reižu skaitu. Nezinu - varbūt tur varēja darīt kā citādi, bet man neviens nevarēja ieteikt labāku variantu.
Vēl bija grūti domkratus atrast. Pusi Latvijas apbraukāju pa reklāmām, kamēr trīs gabalus sapirku.
Ir fotogrāfijas, ja vajag varu aizskaipēt, aize-pastot utt.

Re: Baļķu maiņa
Autors: MikP (78.84.95.---)
Datums: 06/08/2017 00:20

Tiko beidzu stāvbūves /guļbūves 2 apakšējo baļķu maiņu 3,5m garumā, 2 dienas pagāja pilnībā.
Siena atradās aiz vannas istabas, puse stāvus,puse guļus,zemi sausie pamati.Lielākā daļa sienas aukstā koridorā, mazākā daļa vējtverī.
Mūrēju parastos,plānos keramzīta blokus (100×180×480) ar masterline gatavo javas maisījumu, impregnēju kokus ar zaļo līdzekli vienkārši izsmidzinot ar dārza miglojamo.
Iztērēju 4 rokas parastos fuksīšus (lietotus, kas bija garažā),beigās griezu ar flīžu ripu fleksim,jo beidzās fuksīši,ātrums un ērtums ievērojami pieauga, mūrēju plānos blokus, jo izrēķināju,ka būs vieglāk augšējo rindu dabūt iekšā zem baļķiem.
Cēlu 2 stāvu māju ar 2gab. 5t dankrotiem, nekādus dzelzceļa nevajadzēja, domāju ar 10t-iem būtu vieglāk,arī celšanas augstums būtu lielāks-nevajadzētu ķieģeļus stutēt apakšā,kā manā gadījumā,arī drošāk, jo katrs priekšmets zem dankrota rada iespēju apgāzties konstrukcijai, izņēmu ārā, apmēram 40 cm.
Pirmo dienu bija palīgs, otrajā dienā viens pats darbojos.
Grūtākais ir beigto koksni izvākt un nesabojāt zāģim ķēdi naglās,pamatos un betona grīdā.
Uz pamatiem, uz vecā ruberoīda uzklāju javas kārtu, virsū bloki un tā aizpilda visu izzāģēto, nolaiž visu lejā uzsēdinot uz blokiem, izņem dankrotus,aizmūrē dankrotu vietas, sanes instrumentus atpakaļ garāžā un satīra darba vietu.Plānoju vēl iepūst putas virs blokiem, jo baļķiem grope,bet to vēlāk.
Rakstu vienkārši un daudz,jo,iespējams, kāds neamatnieks smelsies kādu domu graudu, no visa,jo internetā tik sarežģīti sarakstīts, viss tik grūti, baigos materiālus un izolācijas vajag,ka bailes paliek lasot un vēl cenas par darbu.
Ceru,ka kādam mana pieredze noderēs.

Re: Baļķu maiņa
Autors: arre (195.13.169.---)
Datums: 07/08/2017 08:16

Zāģu mocītāji - neesat neko dzirdējuši par zobenzāģiem? var piemeklēt asmeni vajadzīgajai situācijai un zāģēt naglas kā siltu sūdu



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **      **  ********   **    **  ********  
  **  **   **  **  **  **     **  **   **   **     ** 
   ****    **  **  **  **     **  **  **    **     ** 
    **     **  **  **  ********   *****     ********  
    **     **  **  **  **     **  **  **    **     ** 
    **     **  **  **  **     **  **   **   **     ** 
    **      ***  ***   ********   **    **  ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727