UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Privātmāju būvniecība :  Building.Lv Forums

Pašreizējā: 4 no 5
Re: Gāzbetons pamatos
Autors: m. (78.84.84.---)
Datums: 15/02/2010 17:35

Citeejot I Brinkmani "Naudinja ir epizodiski - buuvejam no siltinamajiem blokiem sienas un siltinaam kad paradas naudinja, naudinjas ir vairaak buvejam uzreiz no Aeroc blokiem"

PS.

Zeme pamata iekshpuseee salstot 2 metrus no pamata (pec sodienas sarunas ar drauga teevu buuvinzenieri). Laminaats un fliizes ir aukstas un *saks*.


Re: Gāzbetons pamatos
Autors: ekharts (---.111.livas.lv)
Datums: 15/02/2010 17:44

Cien.Lusa k-gs!Apsveicama ir vēlme mācīties profesiju-tikai,ja man jāoperē aklā zarna,es labāk izvēlos profesionālu ārstu,nevis 1.kursa medicīnas studentu...

Re: Gāzbetons pamatos
Autors: viesulis (87.226.40.---)
Datums: 15/02/2010 18:38

Nu to zarnu viņš sev mēģinās operēt,ne jau tev.

Re: Gāzbetons pamatos
Autors: Valdis Liepa (---.bitemobile.lv)
Datums: 15/02/2010 18:44

Grīdas dēļi vasarā maksāja 6Ls par 1m2, siltumizolācija skaidas sajauktas ar kaļķi/5maisi 30m2 platības ap 20 Ls/ vēlamais biezums 15cm, zem tām plēve un 5cm betons. Apdare laka vai eļļa apm. 2Ls 1m2. Pa šo grīdu ar basām kājām var staigāt visu gadu.

Re: Gāzbetons pamatos
Autors: aaaa (84.237.168.---)
Datums: 15/02/2010 18:55

Nesen runājām ar paziņu par stāvokli valstī un viņa uzskats bija tāds, ka galvenā Latvijas problēma ir nekompetence. Prkatiski visās jomās. Es tā padomāju un būtībā tam arī piekrītu.
Ja, piemēram, būvinženieris var stāstīt, ka zeme sasalst 2m no pamata, nu tad vairāk komentāru te arī nav vajadzīgs.
Tāpēc jau mūsu valstī reizēm prātīgāk to "aklo zarnu" ir operēt pašam. Un uz būvniecību tas attiecas vispārākajā pakāpē. Nu vismaz es savas mājas būvniecības laikā nesaskāros pilnīgi ne ar vienu meistaru vai brigādi, kas tiešām būtu kompetenti un zinoši - ne jau mikroelektronikā vai raķešu aerodinamikā, bet gan lietā, ko viņi paši dara - vienalga, vai tie būtu betonētāji, vai jumiķi. Baigais visvalstiskais diletantisms. Piedevām reizēm tās viņu idejas bija absolūti pretrunā ar to, kā pēc tehnoloģijas tas būtu jādara.
Lauvas tiesa atbildības par nekompetenci jāuzņemas izglītības sistēmai, jo tā ir absolūti zem jebkādas kritikas. Skolā matemātikā māca vilkt kvadrātsaknes no iracionāliem skaitļiem, bet procentus vidusskolu beidzot izrēķināt nemāk. Ģeogrāfijā māca par zemes garozas uzbūvi, bet kāda ir Ukrainas galvaspilsēta, nezin, bioloģijā jāmāk nosaukt visas šūnas sastāvdaļas, bet alksni no apses praktiski neviens vidusskolnieks neatšķir. Tas, ka mums programmas ir ļoti sarežģītas nenozīmē pilnīgi neko, svarīgi ir, ko VISI bērni zin pēc skolas beigšanas, nevis 3 izredzētie un klases gudrākie.
Būvniecībā tiešām obligāti ir pašam viss jāizpēta, jāizlasa un precīzi jāzin kas un kā ir jādara, pat ja šiem darbiem tiek algoti meistari, jo tiem ticēt un uzticēties absolūti nevar. Ir ļooooti reti izņēmumi.

Re: Gāzbetons pamatos
Autors: m. (78.84.84.---)
Datums: 15/02/2010 18:58

Sasalst tas bija domaats vada to aukstumu kas ir arpus pamatiem, iespejams tapeccc pamatus siltina no iekshpuses. Cik tur bija zemes t - plus 4 graadi ja?

Re: Gāzbetons pamatos
Autors: JanisLusis (78.84.100.---)
Datums: 15/02/2010 21:00

Ekhart, es taču teicu - tikai nepiesauc te tagad "katram savs darbs" un dakterus... Cik šitais ir nožēlojami nodrāzts arguments... Bet nu katrs jau pēc savām spējām argumentē savu sakāmo.

Valdi - paldies par konkrētajiem minētajiem grīdas siltinājuma risinājumiem. Tagad zināšu!! Par tiem dēļiem nevar īsti saprast, varbūt jāpadomā, tomēr no siltās grīdas un grīdas siltumakumulācijas spējas nu galīgi negribējās atteikties (es zinu, ka var arī zem dēļiem silto grīdu ielikt). Padomās.

Paldies aaaaa par komentāru! Tieši tapēc arī pētu, ka interesē pašam un gribu saprast pašos pamatprincipos, kā lietas darbojas. Gan tādēļ, lai kaut ko no tā visa varētu paveikt pats, gan arī, lai man kāds "speciālists" pēc tam neiebatonētu sev izdevīgākos risinājumus.

Re: Gāzbetons pamatos
Autors: ekharts (---.111.livas.lv)
Datums: 15/02/2010 21:14

Cien.Lusi!Cilvēks,kas ir kaut ko vērts savā profesijā,var nopelnīt tik daudz.lai varētu sev pasūtīt labākos speciālistus un,nevajag šeit stāstīt blēņas,ka neviens Latvijā no būvēšanas neko nejēdz un tikai to vien vēlas kā piešmaukt klientu.Tā var runāt tikai cilvēki,kuri nespēj apmaksāt kvalitatīvu darbu,tāpēc meklē visādus alternatīvus projektus,trīsreiz izgudro divriteni u.t.t.Neviens jau nesaka ,ka nevari darīt pats,tikai mēneša laikā kaut ko iemācīties darīt labi,nav iespējams.Vēlu veiksmi,gad pabeidzat to būvi,ielieciet šeit kādu attēlu.

Re: Gāzbetons pamatos
Autors: Vienstāvs (212.93.100.---)
Datums: 15/02/2010 21:44

Manās būvelēs piesaistītie amatnieki pielaiduši ap 30% no līdz šim apzinātajām kļūdām, es pats ap 10%. Pašbūvētājam pietiek ar skolā apgūtu darbmācību, mazliet laika informācijas ieguvei un krietni vairāk - pašai būvēšanai. Cenas atšķirība starp materiālu izmaksām un dažkārt "profesionāļu" prasīto par darbu mēdz izvēli nolikt vienos vārtos.
Dažkārt nožēloju profesionāļu piesaisti dēļ izsmēķiem piemētāta pagalma vien...

Re: Gāzbetons pamatos
Autors: ekharts (---.111.livas.lv)
Datums: 15/02/2010 22:12

Žēl,Vienstāvs,bet tad jau jājautā,kur tu ņem cilvēkus ,kuri tev būvē?Vai viņi var uzrādīt pabeigtus darbus,kurus iepējams apskatīt dabā,Amatniecības kameras rekomendācijas?Latvijā privātpersonas visbiežāk būvniekus izvēlas pēc zemākās cenas-kas ir pilnīgi ačgārna metode.Jāsāk būtu ar iepriekš pārbaudāmiem darbiem,to izmaksām,jo nosolīt kaut kādu minicenu jau ir vienkārši-darba devēji visbiežāk pieņem ,ka visi ,kas būvē to dara vienādi un tāpēc iekrīt.Tāpēc-iesākumā izdarītais darbs-un tikai tad vienošanās par samaksu.

Re: Gāzbetons pamatos
Autors: JanisLusis (78.84.100.---)
Datums: 15/02/2010 22:39

A ko darīt cilvēkam, ja viņš tomēr nevar atļauties tos Amatniecības kameras ieteiktos ūberspeciālistus?!? Atbilde - "tad nevajag celt māju" absolūti netiek akceptēta, jo tā jau ir demagoģija. Es tiešām neuzskatu, ka darīt paša rokām kaut ko ir nelietderīgi un neprātīgi!!! Jā, tas noteikti prasa vairāk laika, bet nekas tā nerada gandarījumu kā paša rokām paveiktas lietas! Turklāt arī enerģētiski pašam priekš sevis gatavotas lietas ir nesalīdzināmi vērtīgākas (ēdiens tai skaitā)! Pieraduši pie patērētājsabiedrības principiem te... Phhheh. Tiešām dīvaini, būtu priecājies, ka kāds grib mācīties un pats mēģināt ko paveikt, nevis īd, ka viss ir slikti, viss ir grūti un paši jau neko nevaram un nemākam... Vajag tik gribēt. Diskusija par pašbūvēšanas vajadzību/nevajadzību pabeigta!

Re: Gāzbetons pamatos
Autors: aaaa (84.237.168.---)
Datums: 15/02/2010 23:07

Jā, atceros es tos amatniecības kameras biedrus. Vienam zvanīju par podiņu krāsns mūrēšanu - darbs bez materiāliem vismaz 2000 Ls. Otram par flīzēšanu - nu tā un šitā, zem 20 Ls/m2 viņš nestrādāšot, viņš esot mākslinieks un taisot arī mozaīkas utt. Āksti, vairāk nekas. Cenām jābūt adekvātām, atbilstošām. Un cena pie mums absolūti nenozīmē darbu izpildes kvalitāti - tas vairāk atkarīgs no konkrētā cilvēka rūpības un "man viss po-davai ātrāk maksā naudu" pakāpes. Un tomēr daudzām lietām pamatā nekompetence, nezināšana, sava aroda nepārzināšana. Ko līdz, ja tu ar rokām strādāt māki, bet zināšanu nav. Betonētājs ar 30-gadu stāžu nezin, ka betons cietē ķīmiski saistoties cementam ar ūdeni - viņš domā, ka betons cietē žūstot un līdz ar to cenšas betonu maksimāli žāvēt tādā veidā to sabojājot. Nu kas tur var sanākt? Santehniķi vispār - nu vismaz man bija 3 dažādi, ja tu viņam konkrēti uz papīra neuzzīmēsi visu shēnu, kā ko gribi, kur ventiļi, kur pretvārsti, kur kolektori, nekas tur nesanāks. Diemžēl. Uztaisīs kaut kādu nepārdomātu haltūru, par pus-dienas darbu paprasīs vismaz 200 Ls un pazudīs. Beigās ar to visu saskaroties tipiski visam atmet ar roku un dari pats.

Re: Gāzbetons pamatos
Autors: spk (---.bb.dnainternet.fi)
Datums: 16/02/2010 00:11

aaaa, man ir aizdomas, ka lielākā daļa daudz maz domājošu un zinošu sava aroda speciālistu ir atstājuši Latviju. Jo Latvijā ir viena liela problēma - tur pārāk daudziem patīk pamācīt citus dzīvot, tipa kam cik jāmaksā u.t.t. Un pēcāk gānīties, ja nesanāca pa lēto iekampt.

Re: Gāzbetons pamatos
Autors: ekharts (---.111.livas.lv)
Datums: 16/02/2010 08:18

Tā arī man neviens korekti neatbildēja-kur katrs kam ir pretenzijas pret būviekiem,viņus pats ir atradis?Starp citu(AAA),labi uzmūrēta podiņu krāsns var maksāt līdz 2000.ls(tikai ar materialiem,te nu ir pārspīlējums),jo tāda krāsns kalpo vismaz cilvēka mūžu.Dīvaini,ja kādam pateiktu,ka 2000.ls maksā lietota mašīna,tas būtu normāli,vai ne?

Re: Gāzbetons pamatos
Autors: ekharts (---.111.livas.lv)
Datums: 16/02/2010 08:32

P.S Janim Lusim!Ja nevar atļauties būvēt māju-tad nevar.Es nepērku Mersedesu,ja redzu ,ka nevaru to atpelnīt.Un tā nav demagoģija Lusa k-gs,tā ir matemātika!Bet darīt kaut ko ar rokām,protams,var katrs,tikai izmaksas Jums nebūt nebūs zemākas,ņemot vērā zaudēto laiku un pamatprofesijā neizdarīto(ja tāda ir).Ja mūsu valstī katrs labi darītu savu darbu-viss būtu vairāk nekā kārtībā!

Re: Gāzbetons pamatos
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 16/02/2010 09:00

ekhart: Padalies, kur tad ir tā maģiskā vieta, kur tie super-celtnieki vienkopus ir atrodami? Kur nu kurais tos celtniekus meklē. Es māju cēlu pašā buma pīķī, arī izmaksu ziņā un tad varēji būt laimīgs, ka vispār kādu atrodi. Visus celtniekus ņēmu itkā caur pazīšanos, vienīgi jumiķus sarunāju Ķīpsalas izstādē, Ruukki stendā - prasīju, lai iesaka kādu, kas to lietu prot. Ieteica, cena bija kosmoss arī tiem laikiem, nu bet tie arī bija reāli vieni no tiem, kas vismazāk lažas pielaida, lai gan - ja es samaksāju vairākus tūkstošus tikai par darbu vien un man vienu jumta logu naturāli nohaltūrēja iestrādē, tad tagad man ir reāla škrobe. Problēma ir attieksmē tikai un vienīgi - ai, nu, uzliks jumtu, neredzēs kā tas logs apakšā ir iestrādāts. Haltūristi būtībā.
Par krāsni prasīja tiešām 2000 Ls tikai par darbu. Zvanīju kādiem, ja nemaldos, 3, 2 atteicās, trešajam bija šitāds cipars. Darbs tur max. 2 nedēļām, ja tiešām strādā, domāju reāli nedēļā var uztaisīt. Un tas jau bija pēc burbuļa plīšanas. Man nekas nav pretī samaksāt labi labam meistaram par labi padarītu darbu, bet nu ir kaut kādas saprāta robežas tomēr.

Re: Gāzbetons pamatos
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 16/02/2010 09:10

Kas ir Amatniecības kameras top-meistaru (Dziedrs, A-koks utml) tipiskie klienti? Tie ir t.s. "jaunie latvieši", maksātspējā diez vai salīdzināmi ar vairumu šī foruma lasītāju...
Līdz šim trīs vislielākos darbus veikušos meistarus/firmas esmu izvēlējies:
1) ieteikums pēc īsas sarunas ar pirmoreiz satiktu cilvēku (nekad, arī pēc tam neesmu redzējis citus šīs firmas darinājumus, toties jau pirms nolīgšanas redzēju darbnīcu);
2) caur paziņu nejauši uzzināts, kurš amatnieks man pilnīgi nepazīstamiem cilvēkiem veicis konkrētu darbu, nekad neesmu redezējis citus darbus, uzticējos minētajai paziņai;
3) nejauši personīgi satikti amatnieki gadatirgū.
Visiem vidējā atzīme 4. Pamatā gana labi, tomēr atsevišķus knifus, ja agrāk būtu pārzinājis tehnoloģijas, būtu lūdzis taisīt vai pats būtu taisījis savādāk. Visus esmu varējis apmaksāt bez kavēšanās un strīdiem.
Visbeidzot dažādas alternatīvās būvniecības tehnoloģijas "profesionāļiem" ir svešas, tāpēc, ja ir vēlēšanās tādas pielietot, neatliek nekas cits kā studēt pasaules pieredzi un meklēt domubiedrus.



Re: Gāzbetons pamatos
Autors: JanisLusis (78.84.100.---)
Datums: 16/02/2010 10:10

Vienstāva nupat teiktais izsaka visu, kas pasakāms:
"Visbeidzot dažādas alternatīvās būvniecības tehnoloģijas "profesionāļiem" ir svešas, tāpēc, ja ir vēlēšanās tādas pielietot, neatliek nekas cits kā studēt pasaules pieredzi un meklēt domubiedrus."
Un nešaubies, Ekhart - fotogrāfiju iepostēšu, ja atcerēšos. Bet labāk jau tad nāc paseko, kas blogā notiek, nepalaidīsi garām nevienu iespēju pakomentēt notiekošo! ;) --> [salmiunmali.blogs.lv]

Re: Gāzbetons pamatos
Autors: m. (78.84.84.---)
Datums: 16/02/2010 10:31

aaaaaaaa cik tad talu iet horizontaali aukstums no pamatiem, vispar teica 1 m jaliek horizontaali siltumizolaacija, to veel vienu es droshiibai piedzejoju. Ja viss pareizi tad mans pashreizeejais plaanotais griidas modelis, no arpuses siltinaati pamati, iekshaa pa pamatu perimetru kads 1 m putika vai kapeiku vairaak, paris cm betons uz taaa gridas delji uz lagaaam, starp lagaaam akmens vai mineraalvate. Ja saljaak ar naudu deljus tapat jasaliek uz vienu gadu lai nostavas un pectam var likt vatiku.

Re: Gāzbetons pamatos
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 16/02/2010 11:17

m. 15/02 17:35 acīmredzot nevis pamata iekšpusē, bet uz iekšpusi no horizontālas grunts virsmas siltumizolācijas ārpus pamatiem. Kas arī būtu ticami (atkarībā no grunts un slapjuma).

Pašreizējā: 4 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **  **         **    **  **    **  **     ** 
 ***   **  **    **    **  **   **   **    **   **  
 ****  **  **    **     ****    **  **      ** **   
 ** ** **  **    **      **     *****        ***    
 **  ****  *********     **     **  **      ** **   
 **   ***        **      **     **   **    **   **  
 **    **        **      **     **    **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727