UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Projektu apspriešana :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Meklēju arhitektu mājas projektēšanai
Autors: Lotaars (78.84.103.---)
Datums: 12/08/2009 21:01

Meklēju arhitektu, lai uzprojektētu mājiņu 10x15 metri pus2 stāva maksimāli vienkārši un par saprātīgu* cenu. Ir konkrēta izpratne par izskatu (fotogrāfijas) un iekšējo plānojumu.

*-par saprātīgu cenu kalpo izpratne, ka arhitekts to 1-2 mēnešus, kura laikā uztaisa projektu, viņš nepavada 8 darba dienas stundas non-stopā sēžot pie mana projekta, mans projekts viņam nav vienīgais un vidējā alga Latvijā pēc pēdējām aplēsēm ir 469 Ls mēnesī.

Re: Meklēju arhitektu mājas projektēšanai
Autors: tante (78.84.43.---)
Datums: 13/08/2009 07:59

"par saprātīgu cenu" "treknajos gados" neiznāca pat kopija no poļu žurnāla...rītu vajadzēs lielus līdzekļus, lai tos, nevienam nevajadzīgos, rēgu ciematus piepilsētu mežos nojauktu, bet kaut ko no tā mācīties negribam nemaz. Māju sev, kurā domājam pavadīt turpmākos dzīves gadus, varbūt pat visu mūžu, čakarējam jau idejas pirmsākumos, stādot projekta izmaksas par galveno izvēles kritēriju... par "dačijas"( lai piedod rumāņi) cenu mersedesu neiegādāsies... pārmaksājot arī brāķa mājas projektu var kaut kā realizēt un gadiem pieciest ekspluatācijas neertības, bet vai tā vajag ar savu naudu rīkoties, katram jāizlemj pašam...gribam ladu, fiatu vai volvo.

Re: Meklēju arhitektu mājas projektēšanai
Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 13/08/2009 12:46

Uzreiz var redzēt, ka cilvēks personīgi vismaz 3 projektus izdomājis un uzrasējis un visu pārējo birokrātisko un tehnisko darbu paveicis un skaidri zin, cik sekundes katra līnija velkama.

Esmu gatavs saderēt, ka tad, kad pašam samaksu par savu darbu jāsaņem, "izpratne" ir pilnīgi savādāka.

BTW projekta izstrādāšana nav novērtējama tikai arhitekta/projektētāja darba algā, tehnikas amortizācija, programmu izmaksas (dārgas!), telpu noma, komunālie pakalpojumi utt. nav novērots, ka tiktu dāvināti.

Šobrīd tirgū dzirdētās cenas liecina, ka virs pašizmaksas spēj strādāt tikai pilnā mammas apgādībā esošs students, kurš projektēšanai lieto pirātiskās programmas. Būtu interesanti dzirdēt kolēģu pieredzi, kā savelk galus kopā, jo manīts, ka individuāls (nevis no žurnāla nelegāli pārspiests) privātmājas projekts (ĢP, AR un BK daļas un saskaņošana "sarežģītā" būvvaldē) tiek piedāvāts par Ls 250 ar iespēju tirgoties.

Re: Meklēju arhitektu mājas projektēšanai
Autors: spk (---.tieto.com)
Datums: 13/08/2009 12:59

Individuāls privātmājas projekts ir luksusa prece. Un ir zināms, ka par pārsteigumu kapitālistiem, arī luksusa segmentu ir ķērusi globālā dižķibele. Tā ka tas nav tikai pie mums. Un arhitektūra nebūt nav vienīgā nozare.

Re: Meklēju arhitektu mājas projektēšanai
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 13/08/2009 13:09

Labākais, ko mūsu architekti šai laikā varētu darīt, ir eksportēt pakalpojumus uz ārzemēm un pelnīt valūtu vismaz daļējai valsts ārējā parāda atdošanai.

Re: Meklēju arhitektu mājas projektēšanai
Autors: aaaa (---.lattelenet.lv)
Datums: 13/08/2009 13:41

jtdesign: Architekti jau ar bija nedaudz izlaudušies un tiem sakāpis galvā ne pa jokam. Protams, ja jāīrē birojs Vecrīgā ar skatu uz Daugavu, darbiniekiem jāiekārto darba vietas par tūkstošiem latu, pēdējās raudzes datori, kas tiek regulāri mainīti, protams, pilnīgi jauns džips, ar kuru braukāt pie klientiem, jo, redz, pa stroikām jābraukā utt. tad ir grūti Arhitekts, kurš dara tieši to pašu darbu un droši vien ne par matu sliktāk, bet sēž pašrocīgi pavisam vienkārši izremontētās telpās kaut kur nomalē vecā ofisā, brauc ar pats savu ne-līzinga autiņu un nesēž pie ūberkruta datora, tagad ir daudz pieprasītāks par to ūberarhitektu.
Pats zinu savā krajā arhitektu, kurš pat treknajos gados vairāk par 2000 Ls par individuālu privātmājas projektu neņēma, strādāja mājās un brauca ar vecu autiņu, arī tagad pie viņa ir rinda uz projektiem. Tieši ar to viņš ieguva popularitāti, ka neņēma daudz, bet principā taisīja labus projektus. Un šodien primārais noteicošais faktors ir nevis tas, cik kruts tu esi, bet cik lēti tu vari atdot, resp. konkurēt. Protams, darbu kvalitāte iet no mutes mutē un tam, savukārt, nav pilnīgi nekāda sakara ne ar arhitekta cenu, ne ar to, kur atrodas viņa ofiss.

Re: Meklēju arhitektu mājas projektēšanai
Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 13/08/2009 15:38

Konkurēt šobrīd nevar, balansēšana uz robežas, kad pašam nav ko ēst (par bērniem nemaz neieminēšos) vairs nav konkurence, bet džungļu likumi. Tāpēc jau pasaulē pilnīgi brīva konkurence nav nemaz tik viegli sastopama lieta, viss tiek regulēts - ar nodokļiem, ar licencēm, ar arodbiedrībām, ar autortiesībām utt. Citādāk kariņš neizbēgams.

Dators arhitektam, diemžēl, vajadzīgs pats krutākais, ja grib pilvērtīgi konkurēt tirgū. Visas jaunās programmas prasa pamatīgus dzelžu resursus. Tiesa, var arī strādāt uz kulmaņa ar zīmuli un rapidogrāfu.

Un vēl, klientiem dikti patīk, ja šos žilbina ar spožām mantiņām (biroju Vecrīgā, labu mašīnu, dārgu pulksteni uz rokas utt.), pat krīzes apstākļos ... un tas attiecināms uz daudzām profesijām, kas strādā ar (vis)maksātspējīgāko populācijas daļu, ne tikai arhitektiem, bankām un apdrošinātājiem.

Re: Meklēju arhitektu mājas projektēšanai
Autors: spk (---.tieto.com)
Datums: 13/08/2009 17:22

Diemžēl, blingotvarētāju skaits, kā rāda dažādi statistikas dati, ir krietni samazinājies, līdz ar to ir loģiski, ka samazināsies to apkalpojošā personāla skaits. Un tā arī ir tā konkurence - kurš paliks gozēties saulītē, a kuram nāksies šo to dzīvē pamainīt. Kā ir nācies dzīvē novērot - jo smalkāks kundziņš, jo grūtāk šo procesu pārdzīvot.

Re: Meklēju arhitektu mājas projektēšanai
Autors: tante (78.84.43.---)
Datums: 13/08/2009 17:42

Kurš stulbenis izdomāja, ka vienīgais konkurences ierocis ir zema cena?- Latvijā nav izsludināts ārkārtas stāvoklis un tas, ka daži afēristi "burbuli pūšot" bvankrotē un parauj līdzi kādus "savējos",tai skaitā arī neprasmīgu valdību, nevienam nedod tiesības pārkāpt pastāvošos likumus, sabiedrībā aprobētas uzvedības ierašas un morāles normas. "burbulis" degradēja sabiedrības izpratni par kvalitāti māju būvniecībā: ar labi apmaksātu reklāmu un citiem menedžmenta trikiem galīga "krutka" tika, diemžēl, arī vēl tiek masveidā iesmērēta ļaudīm kā augstākā labuma manta...speciālistu profesionāļu viedoklis nevienu īpaši neinteresē- ka tikai lati ripo...

Re: Meklēju arhitektu mājas projektēšanai
Autors: Klients (85.115.102.---)
Datums: 13/08/2009 18:30

Nu, arhitekti un būvinženieri - mostamies!

Situācija - arhitekts jau ir izstrādājis privātmājas (pilni divi stāvi, 280m2, Ogres rajons) skiču projektu, kas mani apmierina un jau ir saskaņots vietējā būvvaldē.

Nākamais solis - iesaistīt labu būvinženieri un līdz sīkumiem uztaisīt visus pārējos posmus - tehniskais projekts, būvkonstrukcijas, ūdenvads un kanalizācija, elektrībā un zibensaizsardzība, līdz pat būvatļaujas saņemšanai.

Ir tāme šādiem darbiem, kas taisīta pirms gada. Domāju, ka tagad krīzes laikā tās cenas vairs nav adekvātas.

Jā kāds ir gatavs izteikt savu piedāvājumu šādam darbam - lūgtum.


P.S. mans moto - lēti un labi ir nesavienojamas lietas.


Re: Meklēju arhitektu mājas projektēšanai
Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 13/08/2009 18:46

Vispār jau būvinženiera iesaistīšana vismaz konsultāciju līmenī bija nepieciešama no paša darba sākuma, citādāk var sanākt, ka viss uzzīmētais vējā, jo realizēt "saprātīgās" konstrukcijās nav iespējams (pēdiņas dēļ tā, ka ar mūsdienu tehnoloģijām nav nemaz tik daudz neatrisināmu lietu, tikai dažas ļoooti dārgi maksā). Vēl visi inženieri nav izbraukuši no LV (citur būvniecībā arī apsīkums), tāpēc labu atrast nevajadzētu būt dikti grūtam uzdevumam.

Re: Meklēju arhitektu mājas projektēšanai
Autors: Lotaars (78.84.104.---)
Datums: 13/08/2009 19:29

jtdesign: aizmirsi izmaksu sarakstam pielikt ziedus sievai un ergonomisku gultas matraci, lai arhitekts projektējot būtu izgulējiem un labā garastāvoklī, un projektā spētu ielikt spēcīgu auru tik pat spēcīgam maksātspējīgam klientam (par to es tiešām esmu gatavs piemest pāris stabu). :D

Šodien saņēmu Projektēšanas un arhitektūras uzdevumu, kas man prasīja 2 rindiņas iesniegumā un 5 dienas gaidīšanas, firma man par to prasīja 50 Ls. Tā tos tūkstošus "apķērīgie" pelna.

P.S. Puse Latvijas paēd par mazāk par 500 Ls/mēn, arhitektam nepietiek no kaudzītes ar 2000'latīgajiem projektiem.



Re: Meklēju arhitektu mājas projektēšanai
Autors: Klients (85.115.102.---)
Datums: 14/08/2009 17:27

Visi projektētāji laikam ļoti aizņemti vai nu arī ir atvaļinājušies.

Šis ir reāls darba piedāvājums. Ja kāds atsauksies, tad sakontaktēsim pa tiešo un aprunāsim lietu.

Skices man ir gatavas. Nekādu Gaudi cienīgu vikrutasu tur nav. Normāla modernā stila privātmāja, bet ne tāda kā klasiskajos pierīgas rūķīšu ciematos. Labam amata pratējam varētu būt interesanti.


Re: Meklēju arhitektu mājas projektēšanai
Autors: Ansis Liepa (---.cust.tele2.se)
Datums: 14/08/2009 17:54

Sveiks, Klient.
pārbaudi epastu.
varam izstrādāt tehnisko projektu.

Re: Meklēju arhitektu mājas projektēšanai
Autors: jtdesign (---.9darzi.lv)
Datums: 14/08/2009 20:31

Vismaz mani dara uzmanīgu tas, ka arhitekts ir uztaisījis skičenieku un pat saskaņojis un tagad pasūtītājs atsevišķi meklē citu daļu izpildītājus nevis, pirmkārt, risina šīs lietas ar arhitektu un tikai galīgas nevienošanās gadījumā skatās citur. Manā izpratnē normāls darbs ir nevis bilžu pasūtīšana vienam un pamatu plānu otram un skursteni trešajam, bet censties darbu veikt maksimāli kompleksi (vienas pieturas aģentūra). Bet OK, neuzspiežu nevienam šādu viedokli, tikai pats cenšos strādāt tikai tā.


Lotaaram - skaudība gan ir latviešiem raksturīga iezīme, tomēr tā nav labākā cilvēka īpašība. Tāpat kā divkosība - no cita pa lēto, pats dārgi. 2000 ir daudz studentam, birojam tās drīzāk ir papildu problēmas, ne ienākums. No mājām praktizējošs individuālais arhitekts vēl var ģimeni uzturēt, ja vien par šo cenu nav atvēris rūpnīcu - 2 projekti nedēļā (vismaz "treknajos" gados bija tādi kantori, tiesa, arhitekti vairumā tur bija tikai darbaspēks).

Re: Meklēju arhitektu mājas projektēšanai
Autors: Lotaars (---.wapgw.bi.lt)
Datums: 14/08/2009 22:41

jtdesign: Labi, taisīšu pie Tevis, tik mazāk par 12 000 neprasi, citādi man liksies, ka nav pietiekami labs.

Re: Meklēju arhitektu mājas projektēšanai
Autors: tante (78.84.43.---)
Datums: 15/08/2009 06:45

klientam. Tehniskā projekta sastāvā arī ir arhitektūras daļa, ja skices saskaņotas, tad vai nu TP ar daļu taisa tas pats arhitekts, kas skices, vai arī ar skiču autoru TP ir jāsaskaņo ( skice ir autortiesību subjekts). Autoru maiņa parasti saistās ar domstarpībām par samaksu un kvalitāti, bez domstarpību nogludināšanas parasti neizdodas procesu sakārtot bez papildus izdevumiem un citādiem kreņķiem...zināmi ir gadījumi, kad projekta turpinātāja firma bankrotē nespējot samaksāt idejas autoram skaņošanas/atkāpšanās summu, savukārt pasūtītājs pieprasa apmaksāt zaudējumus par TP izstrādes termiņa neievērošanu...pat ķibeles apstākļos Jūsu piedāvājums nav delikāts.

Re: Meklēju arhitektu mājas projektēšanai
Autors: spk (89.207.243.---)
Datums: 15/08/2009 09:47

hudožņiki, vazin :)

Re: Meklēju arhitektu mājas projektēšanai
Autors: KOHINURS (87.110.25.---)
Datums: 24/08/2009 00:05

to:Lotaars

Starp citu, Jūsu e-pasta adrese - "hidden". Varbūt viss jau OK - projekts top?

Re: Meklēju arhitektu mājas projektēšanai
Autors: Mārtiņš_ (---.esteria.lv)
Datums: 13/12/2009 00:59

Piedāvāju izstrādāt sertificētu BK sadaļu šai mājai... ;)

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********    ******   ********    ******    **    ** 
 **     **  **    **  **     **  **    **   **   **  
 **     **  **        **     **  **         **  **   
 **     **  **        ********   **   ****  *****    
 **     **  **        **         **    **   **  **   
 **     **  **    **  **         **    **   **   **  
 ********    ******   **          ******    **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727