UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Projektu apspriešana :  Building.Lv Forums

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Nekustamo īpašumu projekts Klijānu ielā
Autors: verceti (87.226.44.---)
Datums: 05/02/2009 01:24

Kāds ir dzirdējis atsauksmes par šo renovēto rūpnīcu, kas pārvērsta par dzīvokļu māju? Sludinājumos jau tās cenas ir ļoti pieejamas, bet kā ar kvalitāti un tamlīdzīgām lietām?

[www.ss.lv]

Re: Nekustamo īpašumu projekts Klijānu ielā
Autors: jtdesign (---.btv.lv)
Datums: 05/02/2009 09:33

Tur ir 2 objekti, viens pilnīgi nelegāls, bet otrs oficiāli saucas viesnīca un nav nodots ekspluatācijā.

Re: Nekustamo īpašumu projekts Klijānu ielā
Autors: Ambrosio (---.btv.lv)
Datums: 05/02/2009 10:53

Kāds var pateikt, kas tājā rūpnīca agrāk tika taisīts?

Nāk prātā kaut kad dzirdēts gadījums, kad mantrausībā aptrakušie NĪ attīstītāji par dzīvojamo māju gribēja pārtaisīt (varbūt arī to izdarīja) rūpnīcas korpusu, kurā savā laikā ražošanā izmantoja indīgas vielas un laikam veica smago metālu apstrādi. Kā teikt - droši dzīvojiet - reģipša siena "droši" jūs aizsargās pret visām kaitīgajām vielām, kas sasūkušās pārsegumos un sienās :)

Re: Nekustamo īpašumu projekts Klijānu ielā
Autors: rbm (62.85.20.---)
Datums: 05/02/2009 12:46

Atradās Rīgas Autoelektroaparātu rūpnīca
Krievu laikos žiguļiem taisīja mērinstrumentu paneļus.

Re: Nekustamo īpašumu projekts Klijānu ielā
Autors: Ambrosio (81.198.34.---)
Datums: 05/02/2009 18:38

Vecais galvanikas cehs arī pārvērts par dzīvojamās mājas daļu? Kāds droši varētu savai sievasmātei dzīvoklīti uzdāvināt :)

Re: Nekustamo īpašumu projekts Klijānu ielā
Autors: aaaa (87.110.142.---)
Datums: 05/02/2009 19:02

Ambrosio, davai nekrāsojam šito forumu dzeltenu un izsakāmies tikai par lietām, kuras saprotam. Galvanizēšanas ceham nav nekā kopīga ar ko neveselīgu. Tu ikdienā arī lieto nažus un dakšas, kuru sastāvā ir niķelis, hroms, visa santehnika ir ar varu iekšā. Kur tieši ir problēma - tie visi ir neorganiski materiāli, kas principā netvaiko, neizgaro tāpēc, pat ja tās sienas no vienas vietas būtu nomālētas ar hroma/nikeļa sāļiem, dzīvot tur nebūtu ne par matu kaitīgāk kā kādā reģipša būdā zaļas pļavas vidū.

Re: Nekustamo īpašumu projekts Klijānu ielā
Autors: Ambrosio (81.198.34.---)
Datums: 05/02/2009 20:05

aaaa, davai pats neizsakies par lietām, ko nesaproti. Jā, galvanizēti priekšmeti nav kaitīgi veselībai, bet pats PROCESS, it sevišķi, padomju laikos ir vairāk nekā kaitīgs veselībai, tiek izmantots vesels bars toksisku ķimikāliju, rodas indīgi tvaiki utt. Lai gan, ja labi grib, tad var saindēties ar galvanizētiem priekšmetiem, piemēram, metinot cinkotu priekšmetus un saelpojoties cinka tvaikus :)

Protams modernas galvanizācijas iekārtas un procesi noteikti nav salīdzināmi ar to, kas ir noticis tajās telpās, tagad viss ir veselībai mazāk kaitīgs.

Es nesaprotu, nu ir Latvijā daudz cilvēku, kuri nedraudzējas ar galvu, bet kāpēc riskēt ar savu veselību un pirkt dzīvokli pārbūvētā rūpnīcā, ja tagad var nopirkt arī citur un pa lētu naudu?

Re: Nekustamo īpašumu projekts Klijānu ielā
Autors: aaaa (87.110.142.---)
Datums: 05/02/2009 20:49

Ambrosio: Tu vispār zini, ko nozīmē galvanizācija un kādi tieši indīgi tvaiki tur izdalās? :) Domāju, ka pat nojausmas tev par šo procesu nav. Jā, tvaiki tur ir, īpaši attaukošanas šķīdums - vēl pad. laikos tur bez sirdsapziņas pārmetumiem lietoja tetrahloroglekli (palasi wikipēdijā intereses pēc kas tas par zvēru) uc. organisku šaizi. Bet - tas bija 20 gadus atpakaļ un pat ja tavu māju aplietu ar mucu šīs vielas - tā ir gaistoša un pēc nedēļas no tā jau vairs nebūtu ne smakas. Metāla tvaiki - jā, tie ir indīgi, par to šaubu nav, bet man tā grūti iedomāties, kā šie metāla tvaiki (metāls jau tomēr tā kā nav gāze) varētu būt saglabājušies šajā ēkā pēc 20 gadiem :)
FYI - garantēju, ka jebkura pad-laiku rūpnīcas telpa ir reizes 100 mazāk kaitīga par tavu tiko celto māju (un manu arī), jo mūsdienās pilnīgi visam, ieskaitot reģipsi un cementa javu ir klāt organiskie modifikatori, piedevas, plastifikatori, līmes, krāsas utt. un tie visi lēnā garā iztvaiko - un daudzus gadus no vietas, un nekādi vitamīni tie toč nav.

Re: Nekustamo īpašumu projekts Klijānu ielā
Autors: Ambrosio (81.198.34.---)
Datums: 05/02/2009 21:08

aaaa, jā, jā galvanizācijas cehā nekā nekaitīga nav, TIKKO Panorāmā bija reportāža par Zebrenes bīstamo atkritumu poligona atklāšanu. Un tur bija vārdi - bīstamo atkritumus uz šejieni vedīs no ...., .... un GALVANIKAS cehiem.

Starp citu, galvanizācija ir vispārīgs princips. Tu tajā cehā Klijānu ielā klāt stāvēji un zini PRECĪZI kas un kā tur tika taisīts, kādas ķimikālijas izmantotas un cik prātīgi ar tām apgājās? Tu tici, ka tur NĪ attīstītajs ir veicis pilnas analīzes par veselības nekaitīgumu, nevis vienkārši dabūjis kādu vajadzīgu parakstu?

Ja Tev grūti kaut ko iedomāties, tad nevajag domāt, ka tā nav :) Tā kā foruma apmeklētāji droši stājieties rindā, lai iepirktu kādu veselībai 100x drošāku dzīvokli labā vecās padomju rūpnīcas projektā :)

Vienīgais par ko tur var būt drošs, ka orģinālie pārsegumi izturēs ļoti lielu slodzi :) Padlaikos vismaz to normālāk nekā tagad taisīja.

Re: Nekustamo īpašumu projekts Klijānu ielā
Autors: Ambrosio (81.198.34.---)
Datums: 05/02/2009 21:11

Es vēl ieteiktu, lai dzīve zaļāka IZSKATĪTOS, māju pie Rumbulas lidlauku uzcelt. Apkārt gandrīz zaļa pļava... Tas nekas, ka apakšā liels piesārņojums ar toksisko raķešu degvielu, naftas produktiem - mantojums no padlaikiem :)

Re: Nekustamo īpašumu projekts Klijānu ielā
Autors: Darbinieks (78.84.200.---)
Datums: 23/02/2012 20:35

Ambrosio Wrote:
-------------------------------------------------------
> Vecais galvanikas cehs arī pārvērts par
> dzīvojamās mājas daļu? Kāds droši varētu
> savai sievasmātei dzīvoklīti uzdāvināt

Ja jau nebūtu tik kaitīgs hroma andigrīds ,kālija cianīds un citas "nekaitīgas" vielas kuras izmantoja tad neskaitītos kaitīgais darbs, nedotu pienu, neļautu priekšlaicīgi pensionēties.Ražošanas korpusā, kas tuvāk pie dzelzceļa, darba procesā bieži notika lielas ķimikāliju noplūdes jo caurules bija no stikla un mēdza saplīst,pārseguma paneļi piesūkušies ar tām ka apakšstavā varēja vērot pie griestiem stalaktītus.Pat kad ražošana tika pārcelta uz jauno galvāniku,ienākot telpā, mutē bija sajūtama dīvaina skābena piegarša.Dzelzbetona konstrukcijas bija norasojušas un pieskaroties sāka dedzināt, drēbēs izēda caurumus. Rekonstrukcijas procesā demontāžas darbu veicēji smagi saindējās un no darba vietas ar ātro palīdzību tika nogādāti slimnīcā. Pirmajā stāvā no salsskābes bija sarūsējusas apsolūti visas metāla konstrukcijas, arī dzelzbetona stiegrojums. Nekaitīgāki varētu būt 5-6 stāvi,jo tur bija ventilāciju telpas un nekā kaitīga izņemot nelielu sudrabošanas iecirkni nebija.
Vēl labs bonuss ir dzelzceļš jo kā neliela zemestrīce jūtams kad garām iet kravas sastāvs, ļoti neomulīga sajūta no tās vibracijas.
Teritorijā, stūrī pretī dzelzceļa stacijai bija attīrīšanas iekartu baseini, tos piebēra ar ķimikāliju atlikumiem un attīrīšanas iekārtu nosēdumiem "koktēli" un apbēra ar zemi. Dievam vien zināms kādas vielas tagad tur sareaģēja un kādas gāzes izdalās.Gruntsūdeņiem arī noteikti minerālu ir vairāk.
Dzīvojiet ilgi un laimīgi,ZAĻI skaistajā mājā kas nosiltinata ar putuplastu un neelpo.

Re: Nekustamo īpašumu projekts Klijānu ielā
Autors: soseds2 (46.109.25.---)
Datums: 25/02/2012 14:54

Piekritu darbiniekam, jo pats ari tur stradaju, kad likvideja galvaniku. Pirmie divi stavi tiesam piesukusies. Pirms galvanikas teritorijas nodosanas jaunajiem saimniekiem attirisanas iekartu tilpnes zeme tika piebertas ar kimikaliju atkritumiem, nevis aizbertas ar zemi. Gruntsudeni saja apkartne piesarnoti.

Re: Nekustamo īpašumu projekts Klijānu ielā
Autors: vasilik (178.16.22.---)
Datums: 11/09/2014 14:55

Tagad izskataas ka Klijānu ielas komplekā tiek celti augšā vēl jauni projekti. Rekur kaut kāda lapa ar viņiem: [sites.google.com] .

2A laikam ir tā galvanika. Kas notika tajā 2E ēkā, kas ir vairāk uz Brīvības iela pusi? Tur tāds astoņstāvu kvadrāts stāv.

Re: Nekustamo īpašumu projekts Klijānu ielā
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis (178.16.22.---)
Datums: 11/09/2014 17:43

Būvvaldei cilvēki neinteresē, galvenais lai paraksti ir ar zilu krāsu un visi orģināli, jo galu galā par visu atbild pasūtītāji. Tiem pašiem gudrona dīķiem - valsts pētija, pētija to ķīmiju, bet kad jāsāk darboties, tad iznāk, ka tur pavisam cits ķīmiskais sastāvs un tu, kā pilsonis tikai no nodokļiem maksā par šo valsts cūcību.
Bet runājot par bīstamo dzīvošanu. 90 -gadu sākumā klausījos RTU profrsores lekciju par katla apkures sistēmas kaitīgumu, jo lūk atverot krāsns durtiņas izdalās benzols - jau nu dikteni kaitīgs veselībai. Bet tad uzdevu naivu jautājumu - kas kaitīgāk kurināt krāsnis un katlus vai smēķēt? Atbildi joprojām gaidu!

Re: Nekustamo īpašumu projekts Klijānu ielā
Autors: soseds2 (178.16.22.---)
Datums: 13/09/2014 22:30

Laikam zeme aptrūkusies, nav kur būvēties. Jābūvē rūpnīcas teritorijā, kur daudzstāvu ēkai no logiem paveras skats uz veco automātu cehu un dzelzceļu.

Re: Nekustamo īpašumu projekts Klijānu ielā
Autors: jtdesign (178.16.22.---)
Datums: 14/09/2014 11:33

soseds2 Wrote:
-------------------------------------------------------
> Laikam zeme aptrūkusies, nav kur būvēties.



Brīvas zemes pilsētā ir ļoti maz, ja vispār ir. Viss vai nu kādam pieder un tur visu nosaka cena, ko parasti tur (nezināmās) nākotnes vārdā ļoti augstu. Vai ir valsts/pašvaldības, kur jāiziet garu birokrātisku pri(h)vatizācijas ceļu, lai pie tās zemes tiktu. Papildus tam visam vēl nav gadījies redzēt zemes gabalu, kam nebūtu kaudze visādu apgrūtinājumu un dārgu problēmu ar tīklu pieslēgšanu. Bet tādā rūpnīcā viss ir uz vietas.

Re: Nekustamo īpašumu projekts Klijānu ielā
Autors: Viesturs470 (178.16.22.---)
Datums: 14/09/2014 15:59

Brīvas zemes pilsētā ir atlieku likām ! Tāpat tirā ir visparzināms fakts ka Riga ir sarūkoša pilsēta un tāpēc runāt par kaut kādu padomisku dzīvoķļu deficītu ir muļkīgi !

Pavisam Cita lieta ir apmierināt indivīda "sapņu mājas" iedomātās vajadzības ko ietekkmē pavisam citi no realitātes tālu stāvoši rādītāji !

Re: Nekustamo īpašumu projekts Klijānu ielā
Autors: soseds2 (178.16.22.---)
Datums: 14/09/2014 18:56

Jā zemes Rīgā ir maz, pat vid jābūvē uz privātās zemes.

Re: Nekustamo īpašumu projekts Klijānu ielā
Autors: jtdesign (178.16.22.---)
Datums: 14/09/2014 20:42

Viesturs470 Wrote:
-------------------------------------------------------
> Brīvas zemes pilsētā ir atlieku likām !


Nu neturi sveci zem pūra, ieliec sarakstiņu ar kādiem 100 zemes gabaliem, kas pirmie gadās pa rokai. Eseselvē piedāvājumi nav visai objektīvs rādītājs, tur vairāk sapņi un ekspektācijas.

Re: Nekustamo īpašumu projekts Klijānu ielā
Autors: Hmmmm (85.10.211.---)
Datums: 26/05/2015 12:35

Šausmīga vieta, kur dzīvot....
Sanāca īrēt šajā miteklī vienistabas dzīvokli (vairāk jau kā viesnīcas istabiņa).

Tātad, uzskaitīšu mīnusus:
- Šausmīgs troksnis aiz loga pie Brasas tilta (bruģis dara savu, pie tam ļoti daudz pārvietojas smagās automašīnas), kas atkal rezumējās tajā, ka logu vērt vaļā nevar..... Otrā pusē savukārt ir dzelzceļa sliedes, kas atkal nozīmē troksni un vibrācijas
- Saule spīd logos visu dienu, taču izvēdināt nav iespējams neko... Kā arī, protams, trokšņu dēļ, pie atvērta loga nepagulēsi;
- Iedzīvotāji ir vienkārši šaumīgi... Principā sienas ir būvētas no papīra un dzirdi katru soli... tas vēl sīkums, taču bieži dzirdami kārtīgi basi vai bļaustīšanās līdz par četriem rītā.... (īpaši jau brīvdienās).
Šis noteikti dēļ tā, ka pārsvarā dzīvo studentiņi .....

Plusi:
- komunālie izdevumi zemi
- Tas arī viss

Overall - neieteiktu īrēt, kur nu vēl pirkt, šeit kādu dzīvokli.
Nodzīvojot divus mēnešus, sapratu, ka nebūs te dzīvošana un iesaku visiem ar apli apiet šo vietu!

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **        **         **     **  **    **  ********  
 **        **    **    **   **    **  **   **     ** 
 **        **    **     ** **      ****    **     ** 
 **        **    **      ***        **     ********  
 **        *********    ** **       **     **        
 **              **    **   **      **     **        
 ********        **   **     **     **     **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727