UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Projektu apspriešana :  Building.Lv Forums

Laistīšanas sistēma
Autors: Normunds1970 (---.dyn.dsl.cantv.net)
Datums: 18/04/2007 20:47

Vēlētos uzzināt vai ir sarežģīti ierīkot dārza laistīšanas sistēmu? Ar kādām izmaksām būtu jārēķinās? Pieslēgšanās vieta jau ir izveidota. Laistīšanas teritorija sastāda apmēram 800 m2. Ja ir kāds kurš varētu to izdarīt vai kādu ieteikt, kas to izdara? Pirms nedēļas firma no manis paprasija 1000 LS tikai par projektu!? Vai tā ir normāla cena? Lūdzu palīdziet tikt skaidrībā.

Re: Laistīšanas sistēma
Autors: Varis (62.84.4.---)
Datums: 19/04/2007 00:02

Ka stu dumš vai, kāds projekts, rokas nav tev, vai tās izaugušas no vaigiem???
Lāpstu rokā un būs tev laistīšanas sistēma. Nu gan vaizin, slinkuma kalngals, tāpēc jau tev arī paprasīja 1000 Ls par projektu!!!

Re: Laistīšanas sistēma
Autors: Normunds1970 (---.dyn.dsl.cantv.net)
Datums: 19/04/2007 02:17

Svieks Vari!
Varbūt Tu varētu to izdarīt? Protams par samaksu. Man nav laika strādāt ar lāpstu. Māja atrodas Jūrmalā (Asaros). Par samaksu varētu vienoties.

Re: Laistīšanas sistēma
Autors: Varis (62.84.4.---)
Datums: 19/04/2007 05:48

Tu laikam nesi sapratis manas iepriekš izteiktās domas. Tu aizgāji un prasīji kādam pec projekta, tas kāds tev paprasīja 1000Ls. Vai zini kāpēc? Tāpēc ka Tu nesaproti elementāras lietas. Tāpēc ka Tu vēlies projektu savas sētas laistīšanai, nevis 100 ha zemes gabalam. Reizēm ar lāpstu arī vajag draudziņ pastrādāt, tas smadzenēm un domāšanai nāk par labu. Bieži pie projektētāja atnāk tipiņi ar banāliem jautājumiem, nu tad lai ātrāk no viņiem tiktu vaļā tiek nosaukts patiesi "interesansts" cipars. Kāpēc saku tipiņi, tāpēc ka nedomā ar savu galvu, bet domā ka par naudu var nopirkt visu, arī zupas karoti mutē.

Re: Laistīšanas sistēma
Autors: a (87.226.74.---)
Datums: 19/04/2007 06:52

Manuprat, Vari tas nav Tevis''izteiktas domas'' , bet gan izgazta zults uz cilveku, kurs naudu pelna citadi, nevis ar lapstu (acimredzot ka Tu), un savu laiku izmanto citadi, ka Tu.
Cilveks pajautaja konkretu jautajumu uz kuru Tu ne tuvu neatbildeji.

Re: Laistīšanas sistēma
Autors: Varis (62.84.4.---)
Datums: 19/04/2007 08:34

Nesaprot kas ir tik nesaprotams tik vienkaršā lietā, manuprāt tas ir tikpat vienkārši cik 2 x 2. Manuprāt 5 klasnieks to noteikti zin.
Par lietu. Ja tev ir 1000 M2 jāplaista tad vispirms jāparēķina cik tev litru aizies laistot. 1 m2 vajag ~30 litri varbūt mazāk ja zeme mālaināka, ja vairāk ar kūdras piejaukumu un smalka smilts tad noteikti būs 30 litri. Tātad uz 1000 m2 vajag 30000 litri vai 30 tonas vai 30 m3 ūdens. Vai tev ir dīķis blakus mājai ar vismaz 150 m3 tilpumu vai kāds cits avots piemēram upe vai ezeriņš, ja nav tad artēziskā aka tavā gadījumā nepalidzēs, parastā aka arī nē, nepalīdzēs arī centrālais ūdensvads. OH SORY tu tak esi ASAROS, neatceros vai tur Lielupe iet tuvumā vai nē,laikam jā. Nākamais no upes tev tas ūdens būs jādabon saprotama lieta ar sūkni. sūkņa ražīgums varētu būt ap 5 m3 stundā. Tālāk, jānopērk 3 kolektori, viens ar sadalījumu uz 2, iejā 1', izejā 2x 3/4', divi kolektori ar ieju 3/4' un 5 x 1/2'vai mazākām izejām. un tad vienādus trubu gabalus novelc līdz smidzinātājiem. Kopā 10 smidzinātāji (tādi kas pūš sakistu migliņu un rotē vai danco) katrs uz 100 m2. Izvieto kur patīkas, zemē gan neroc, ja nu vienīgi smidzinātāju stiprinājumus. pret zemē rakšanu, ja rok tad tas būs ap 1,5 m vai dziļāk, savādāk ziemā sasals palikušais ūdens caurulēs un tās savukārt pārsprāgs. Patiesība ir tāda, ka šo visu aprakstīto 3 stundās var izdarīt pats ar savām rokām.
Par manu žulti iepriekš, esmu vienkārši nokaitināts. Atnāk tāds tips kam ir biezs naudas maks un brauc virsū "tev ir jāizdara tāpēc ka es tev maksāju" un tas ir tipiski ar visiem kuriem ir sākot no 10000 Ls brīva nauda. Es parādu vienkārši durvis pat neskaidrojot kāpēc un ko es ar to domāju. Jo diez vai sapratīs.
Cienījamais vai godājamais "A", ar lāpstu jau esmu savu atstrādājis, lai Dievs tev nedod ar lāpstu atstrādāt to ko esmu atstrādājis es.

Re: Laistīšanas sistēma
Autors: zampa (194.176.38.---)
Datums: 10/05/2007 02:47

Var laistīšanas sitēmas trubas rakt arī seklāk par to 1.5m.
Bet tad viņas visas ir jārok ar kritumu un rudenī ūdens no viņām jāizlaiž ārā.

Uz 1m2 30l ūdens .. nav norādīts cik ilgā laikā. Vienā laistīšanas reizē??
Nu šausmīgi daudz. Principā Jūrmalā var iztikt arī ar spici (augsts gruntsūdens), lai pietiktu to visu laistīt. Galvenais, lai ir pietiekami ražīgs sūknis.
10m2 uz smidzinātāju ir OK. Ir vēl ar elektronisku vadību, kur var programmēt kādā secībā un uz cik ilgu laiku katrs smidzinātājs strādā, bet tādam par izmaksām vispār grūti runāt - jāpēta piedāvājums.

Vienā gan Varim piekrītu - šo pats var ierīkot pastrādājot drusku vakaros un brīvdienās ar lāpstu (laba fizkultūra svaigā gaisā!) kādu 2 nedēļu laikā. Ti trubas un laistītājus ielikt. Spici un sūkni gan jāuztic speciālistiem.

Re: Laistīšanas sistēma
Autors: Una30 (86.57.49.---)
Datums: 05/06/2007 21:11

Varim taisniiba par tiem nezinoshiem laudiim,+ nezinot kaadas ir izmaksas meegina jau pirmajaa reizee kauleeties un 4iiksteet ka daargi.Laistiitaaju novietojums gan ir svariigs.Kaada jeega laistiishanai ja kaads laukums netiek noliets?Ja taisa tad visam jaabuut 4ikiniekaa, lai veelaak nav jaaskataas uz sevis pielautajaam kluudaam, jo diez vai Normundam ieraugot savaa darbaa shaizi gribeesies veelreiz rakt valaa un piecuukot zaalienu.Tapeec, ja gribi dziivot ar eertiibaam,maksaa, ja to neveelies, nem lejkannu un laisti pats, vismaz nebuusi izmetis lieki naudu.




Veiksmi

Re: Laistīšanas sistēma
Autors: Algis (86.57.49.---)
Datums: 06/06/2007 04:50

WWW.santeko.lv


Ieejiet apskatieties par laistiishanas sisteemaam, ja tas ir tas ko juus mekleejat zvaniet.

Re: Laistīšanas sistēma
Autors: spk (87.110.152.---)
Datums: 06/06/2007 07:05

Nekāda taisnība nav Varim, tik kādas problēmas privātā dzīvē, kas izraisa verbālu caureju rakstveida formā. Varbūt klientam naudas arī ir, bet kāpēc par kautko maksāt smieklīgi augstu cenu? Gan jau pašiem gudriniekiem ar var piemeklēt kādu tēmu, ko ne tik labi zin, un tad piesaukt katru 5klasnieku u.t.t.

Re: Laistīšanas sistēma
Autors: velta drumklava (---.cust.tele2.lv)
Datums: 17/06/2011 22:44

Man šķiet, ka izsmeļošākais info par laistīšanas iekārtām nāk no šejienes -

[www.apsveicdraugu.lv]

Mazcenas laistīšanas iekārtas

Laistīšanas iekārtas, laistīšanas sistēmas var iedalīt divās kategorijās - dārgas un lētas - es lietošu apzīmējumu mazcenas. Respektīvi, mazcenas laistīšanas sistēmas, iekārtas, jeb mazcenas laistīšanas sistēmas, kā kuram ērtāk.

Nelasīt, bet pāriet uz pirkšanu.

Lai uzreiz padzītu bailes no tādiem terminiem, kā sistēmas un iekārtas, sākšu ar to, ka mazcenas laistīšanas iekārtas sastāv no kaprona caurulēm un medicīnas pipetēm līdzīgiem uzgaļiem, kurus droši var saukt par pipetēm, kas ar savu speciālo, rūpnieciski izveidoto formu pārvērš ūdens strūklu pilienos. Līdz ar to, ja jums, cienijamais lasītāj, apnika skraidīt ar lejkannu vai pieriebās pārstiept siltumnīcu uz citu zemes pleķīti, jo iepriekšējā vietā pilns ar pelējumu un augu slimībām, tad, lai jūs nebiedē termini - laistīšanas sistēmas, laistīšanas iekārtas - tās visas ir vienkāršas risinājumu izpausmes, lai jūsu tomāti un gurķi augtu gadu no gada vienā un tajā pašā vietā.

Uzreiz jāpiemin nemazāk nozīmīgu lietu, pieminot laistīšanas iekārtas! Mazcenas laistīšanas iekārtas galvenokārt atvieglo jūsu darbu un atrašanos slēgtajā telpā, piemēram, siltumnīcā, jo laistīšanas iekārtas, neveido lieko tvaiku, kas nevajadzīgi palielina jūsu ķermeņa temperatūru un apgrūtina elpošanu, respektīvi, laistīšanas iekārtas uzlabo jūsu darba apstākļus.

Tātad, kas ietilpst mazcenas laistīšanas iekārtā? Mazcenas laistīšanas iekārta sastāv no kaprona caurules, kura jāpiegriež atbilstoši jūsu augu izvietojumam un speciālu pipešu komplekta. Parasti komplektā 36 pipetes.

Viena daļa jau iesaucās - bet ko darīt nākošgad ar jau sagraizītu cauruli un, ko darīt jau augu skaits ir lielāks?!

"Mieru tikai mieru", kā teica Karlsons. Kaprona caurules mūsdienu brīvajā tirgu nav nekāds retums, to var nopirkt jebkurā buvmateriālu lielveikalā, bet pipešu skaitu var droši mainīt, sazvanoties ar pārdevējiem, ja nemaldos, tad laistīšanas iekārtu var palielināt pa 10 pipetēm un tas maksā ap 9 latiem.

Daži vārdi par mazcenas laistīšanas iekārtas sagatavošanu darbam. Kad esat sadūšojies un ziedojis ap 35 latiem uz atlikušo siltumnīcas mūžu, jo laistīšanas iekārta izgatavota no plastmasas un nepūst, bet kalpo neierobežotu laiku, jums atliek tikai atrast kādu mucu ar krānu. Muca vajadzīga, lai ūdens nedaudz sasilst, jo visi mēs jau zinām, ka ar aukstu ūdeni karstajā laikā laistīt augus nav ieteicāms. Tas nepatīk mums pašiem, nepatiks arī tomātiem un gurķiem, ja mēs no auksta ūdens kliedzam un bļaujam, tad tomāti un gurķi klusībā aiziet bojā. Lai tas nenotiktu, nu sadūšojieties nopirkt plastmasas mucu uz kādiem 50 litriem, tomāti klusībā "pateiks jums paldies".

Mazcenas laistīšanas iekārtas no dārgajām laistīšanas sistēmām atšķiras ar laistāmo stādu skaitu - 36 augi, kas pēc siltumnīcas parametriem ir ap 18 kvadratmetriem.

Vienkārši, ne? :)

Nu man gan viss tapa skaidrs, kas ir laistīšanas sistēmas un ar ko ir jārēķinās.

Re: Laistīšanas sistēma
Autors: Arturs1987 (95.68.67.---)
Datums: 18/01/2012 16:11

Varu ieteikt firmu [www.santeko.lv]



Jūsu Vārds: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  ********  **    **  ********   ******** 
 **    **  **        **   **   **     **     **    
     **    **        **  **    **     **     **    
    **     ******    *****     **     **     **    
   **      **        **  **    **     **     **    
   **      **        **   **   **     **     **    
   **      ********  **    **  ********      **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727