UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Projektu apspriešana :  Building.Lv Forums

Kas ietilpst projekta?
Autors: Bloks (159.148.202.---)
Datums: 10/03/2004 10:54

Kas ir tās lietas, ko nepieciešams saņemt no arhitekta mājas projekta ietvaros?

Re: Kas ietilpst projekta?
Autors: arhitekts (80.232.154.---)
Datums: 02/04/2004 16:24

Vispopularakais privatmajas projekts sastav no arhitekturas un buvkonstrukciju dalam. Arhitekturas dala ietilpst ekas stavu plani, fasades, griezumi, durvju un logu detalizeti zimejumi, gridu, sienu un jumta slanu zimejumi. Ja ir vienošanas starp pasutitaju un arhitektu, tad ari iekšejo apdares darbu tabula, kura tiek uzraditas krasas katrai sienai, gridas segums katrai gridai, rokturis katrai durvij u.t.t. Vel arhitekturas dala ietilpst teritorijas plans ar projektejamas majas, inženierkomunikaciju un celu piesaistem(genplans). Genplans tiek izstradats uz topografiska plana, ko pasutitajam labak sagadat pirms vinš dodas pie arhitekta, tas vienkaršo projektešanas procesu. Topografija ir esošas situacijas uzmerijums uz zemes gabala. Topografija uzrada visus pazemes inženiertiklus, kokus, ja ir, tad ari esošas celtnes, nu isak sakot visu, kas ir uz zemes un zem zemes.
Topgrafiju var pasutit jebkura mernieku kantori
Buvkonstrukciju dala ietilpst visi ekas konstruktiie zimejumi, tas ir, pamatu plans, parsegumu plani, sparu plani, logu un durvju ailu parsedžu zimejumi,
sparu plans, visi iespejamie konstruciju detalu zimejumi, pamatu griezumi, parsegumu griezumi, sienu salaidumi ar jumta sparem, arejo kapnu griezumi u.t.t atkariba no ekas lieluma un sarežgitibas.

Talak.
Lai eku uzbuvetu ar augstak mineto pilnigi pietiek, bet nepietiek, lai maju apgadatu ar elektribu, udeni un gazi. Šim lietam ari vajadzigs projekts un to ari var pasutit arhitektam, bet tad bus ta, ka arhitekts pats tos projektus pasutis elektroinženierim, gazes inženierim, udensapgades inženierim, lidz ar to panems procentu sev no ta projekta cenas, jo tad vinš ari kontroles inženierus, lai vini kaut ko nesalaiž deli. Ja pasuta pats pasutitajs, tad sanaks mazliet letak, bet ir pašam jaseko lidzi projekta izstrades gaitai. Vel ir variants, ka inženierdalu projektus izstrada firma, kas reali veiks darbus, tas ir, elektroapgades projektu - elektriku firma, gazes apgades projektu gazinieku firma u.t.t. Bet tad pašam ir jakoordine šie visi kantori, lai, piemeram, viens savu gazes vadu neieprojekte tur, kur otrs grib ielikt savu udensvadu. Šis, domajams, ka ir pats letakais variants.

Isuma tas ir viss par projekta grafiskajam dalam.

Tagad par teksta dalu
Jebkurš buvprojekts tiek izstradats pamatojoties uz buvvaldes izsniegto arhitekturas planošanas uzdevumu un zemes ipašumu apliecinošiem dokumentiem. Vel, ja prasa buvvalde, ir jasavac virkne ar dažadiem tehniskajiem noteikumiem, piemeram, ugunsdzeseju, sabiedribas veselibas agenturas vai lielrigas regionalas vides parvaldes noteikumi u.c. Ja pieslegumus elektriba, gazei un udenim grib risinat paraleli ekas projektešanai, tad ari janem noteikumi no "Latvenergo", "Latvijas gaze" un vieteja komunalo pakalpojumu dienesta.

Ar visu augstak mineto pilnigi pietiek, lai izprojektetu un uzbuvetu maju arpus Rigas. Riga viss ir daudz sarežgitak un ilgak.

Ja rodas papildus jautājumi - zvaniet t.6405289



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
       **  **     **  **        **    **  **    ** 
       **  ***   ***  **        ***   **  ***   ** 
       **  **** ****  **        ****  **  ****  ** 
       **  ** *** **  **        ** ** **  ** ** ** 
 **    **  **     **  **        **  ****  **  **** 
 **    **  **     **  **        **   ***  **   *** 
  ******   **     **  ********  **    **  **    ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727