UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Projektu apspriešana :  Building.Lv Forums

Projekts- ūdens sildītājs
Autors: Miks (85.10.211.---)
Datums: 13/02/2016 17:11

Labdien. Šodien prātoju, kā varētu savā lauku mājā dabūt silto ūdeni, un prātā iešāvās šāda ideja (rasējuma bilde norādīta zemāk). Ko eksperti domā par šādu ideju?
P.S. ūdens tvertni nosiltināšu no sāniem, lai ūdens saglabātos silts ilgāku laiku.
[www.bildites.lv]

Re: Projekts- ūdens sildītājs
Autors: SerViss (85.10.211.---)
Datums: 13/02/2016 17:58

Varbūt labāk sākt ar informāciju, kas mājā ir, kas nav ( ūdenssūknis, ūdensvads, plīts, vannasistaba, uc.), un kādas plānotās vajadzības - uzsildīt ūdeni pirtij vienreiz nedēļā, uzsildīt ūdeni trauku mazgāšanai ikdienā, jeb nodrošināt ikdienas mazgāšanos veselai ģimenei. Katrai situācijai būs savi ieteikumi un risinājumi, un forumniekiem būs skaidrs par ko galvu palauzīt, nevis štukot variantus, kas autoru varbūt nemaz neinteresē.
Pievienoto bildi labāk aizmirst kā ļaunu murgu jebkurā gadījumā, jo cik nojaušams, tad tēma ir pilnīgi sveša gan no sagaidāmajām siltumapmaiņas, gan darvošanās, gan citām problēmām.
Veiksmi jaunas informācijas apguvē un pielietošanā!

Re: Projekts- ūdens sildītājs
Autors: specs (85.10.211.---)
Datums: 13/02/2016 18:00

Varbūt elektriskais boileris? Saprotu, ka garlaicīgs risinājums, bet tomēr...

Re: Projekts- ūdens sildītājs
Autors: rbm-mob (85.10.211.---)
Datums: 13/02/2016 18:12

Tas kas ir uzzīmēts ir jau sen izveidots rūpnieciski un bez riska par ugunsnelaimi vai plūdiem.
Krievu laikos to sauca par titānu , joprojām ražo, kaut vai tepat Vangažos kadiķi-arv

Un ja grib kautko secināt no krāna vajag spiedienu - pirts tipa karsetava nederes

Re: Projekts- ūdens sildītājs
Autors: Miks (85.10.211.---)
Datums: 13/02/2016 19:01

Paldies par atbildi. Ir pienākošs ūdensvads. ~pateriņš 500 l/nedela. dušai, krānam. Mājā pagaidām ir tikai pirts krāsns kura uz pašcirkulāciju silda ūdeni tvertnē(tipiska piršu sistēma), kurā ir ievietots ūdens sūknis kurš padod uzsildīto ūdeni uz dušu&ūdens krānu.Taču šī pirts krāsns ir taisīta tā, lai apsildītu tikai pirts telpu(loģiski), un tākā pirtī katru dienu neiešu,tad iemontēšu jau iepirkto plītiņu (uz kuras varēšu gatavot ēdienu), un kura sildīs izmantojamās telpas, nevis pērtuvi,taču tad man atkritīs siltais ūdens. Vasarā būs easy- ūdens tiks sasildīts arā saulē esošā melnā mucā, taču ziemā iedomājos, ka silto ūdeni varētu uzsildīt pēc manis zīmētās shēmas (nevaig jau verdošu, bet remdenu) ,bet ja tas variants neder, tad nekā, turpināšu izmantot esošo sistēmu.

Re: Projekts- ūdens sildītājs
Autors: specs (85.10.211.---)
Datums: 13/02/2016 19:23

Kopsummā neizklausās pēc dzīvošanai derīgiem apstākļiem...

Re: Projekts- ūdens sildītājs
Autors: Miks (85.10.211.---)
Datums: 13/02/2016 20:01

apskatiju rbm-mob ieteikto titānu, un viņu sistēma ir ārkārtīgi līdzīga. Uztaisīt pašam nebūs problēmu- praktiski jāiemetina mazāka izmēra truba (pa kuru ies dūmi) lielāka diametra trubā, vāki abos galos, ieeja, izeja, spiedkatls, pretvārsts un sistēma gatava. Kādēļ lietotājs SerViss teica ka ideja ir metama mēslainē? Ja jau sistēma nestrādātu tad diezvai kāds ražotu tādus sildekļus, ne tā?

Re: Projekts- ūdens sildītājs
Autors: Miks (85.10.211.---)
Datums: 13/02/2016 20:10

specs - lauku mājiņas variantam būs ok. Un kādēļ čakarējas forums, proti kad refreshoju lapu, tad jauni komentāri nerādas, bet kad pievienoju komentāru tad parādas. lietoju firefox

Re: Projekts- ūdens sildītājs
Autors: Vilnis_Radio (85.10.211.---)
Datums: 13/02/2016 20:29

Titānam tas toveris pie liesmas tuvāks. Jotulam krietni aiz krāsns. Dūmam jābūt pietiekoši siltam un arī tīram, lai šādu toveri liktu. Sliktākais scenārijs, ka tajā vietā pārāk apaug, tek lejā uz krāsni. Kaut kādā brīdī tā caurule var izdegt, ja tā darva nokļūst pārāk tuvu jotula karstumam. Nav šie tā saucamie ekonomaizeri baigi stabila lieta, bet tīri teorētiski strādāt tā varētu. Tie kuri liek pirtīs, tiem ir tieši virs krāsns un kaut kā tas viss arī strādā.

Re: Projekts- ūdens sildītājs
Autors: SerViss (85.10.211.---)
Datums: 14/02/2016 00:47

Nepiesienoties vārdiem, tika izbrāķēta konkrētā pievienotā bilde, nevis iesācēja ideja kā tāda. Jauniegūtās informācijas gaismā jau pamazām pats izdomāsi, kas iznāktu, ja izvietotu iekārtas saskaņā ar pirmo bildi. Te papildus par Jotul tipa krāsniņu dūmvadiem. Tā teikt - tauta lauza galvu, kā saglabāt jau tā zemo dūmvada temperatūru līdz skursteņa galam, nevis kā veicināt kreozota veidošanos. [www.abc.lv]
Turklāt tieši tajā posmā, kur gribētos sildīt ūdeni, dūmvadā veidotos visbiezākais izolējošais slānis, lai padarītu sildīšanas pasākumu neefektīvāku.
Tātad, krājam informāciju, koriģējam ideju.
PS. Cik saprotu, tad līmenis diezgan askētisks, bez pretenzijām rūsaina ūdens agresivitātei uz ādas un dzeltenbrūniem aizsērējumiem dušas klausulē un pleķiem uz flīzēm. Jeb vienkārši rokas pareizi izaugušas un leģētie metāli pieejami?

Re: Projekts- ūdens sildītājs
Autors: Miks (85.10.211.---)
Datums: 14/02/2016 02:18

Paldies par atbildēm. Pareizi jau jūs sakat, un tad jau ideja ir izgāzusies, jo manā variantā es to bunduli nevēlos likt pirmajā stāvā, tieši uz krāsns jo tas bojās skatu + grūtības izmantot lielāka izmēra ēdiena gatavošanai katlus. Biju iedomājies pa brīvu iegūt silto ūdeni, bet laikam vienīgā izeja šeit būs elektriskais boileris :(

Re: Projekts- ūdens sildītājs
Autors: SerViss (85.10.211.---)
Datums: 14/02/2016 07:43

Elektriskais boileris varētu būt saprātīgākais variants, bet pavisam vienīgais jau nu diezin vai.
Ja nagi ļoti niez kaut nedaudz silta ūdens pastāvīgi iegūt no ilgstošas Jotul kurināšanas, tad idejas turpinājums varētu būt arī līdzīga veida [rusdomiki.ru]
Te gan jāņem vērā, ka konkrētais izpildījums ir atvērta tipa, un spiediena sistēmā pielietojams tikai ar konstruktīviem drošības un siltumapmaiņas regulēšanas papildinājumiem. Nelielā intensitātē iespējams lietot pa tiešo, jeb arī kā priekšsildītāju elektiskajam boilerim. Vai ieguldījums atsver ietaupāmo elektrību, lielā mērā atkarīgs no izmantošanas cikliskuma. Te nu lēmums par idejas atmešanu vai tālāku attīstīšanu saimnieka ziņā.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **     **  **    **   ******    *******  
 **     **   **   **   **   **   **    **  **     ** 
 **     **    ** **    **  **    **        **     ** 
 ********      ***     *****     **         ******** 
 **           ** **    **  **    **               ** 
 **          **   **   **   **   **    **  **     ** 
 **         **     **  **    **   ******    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727