UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Projektu apspriešana :  Building.Lv Forums

Topogrāfijas darbi
Autors: Alvils (81.198.138.---)
Datums: 09/11/2011 22:29

Varbūt kāds godīgs mērnieks vai būvinženieris var nokomentēt - vai gadījumā, ja kaimiņš mēra savam apbūves gabalam topogrāfiju, viņš ar mērniekiem drīkst ienākt manā sētā bez brīdinājuma, vai nē? Kā arī - vai topogrāfija vispār tiek veikta likumīgi, ja mērnieks, kas fiksē datus aparatūrā, ar augstummērāmo mietu ļauj staigāt pašam apbūves gabala īpašniekam, ne otram sertificētam mērniekam?

Re: Topogrāfijas darbi
Autors: raihs (---.cust.tele2.lv)
Datums: 09/11/2011 23:53

Te jau ož pēc latviskās dabas-kaimiņš kaut ko ceļ,otram kaimiņam nepatīk. Meklē katru nieku,kur piesieties:)

Re: Topogrāfijas darbi
Autors: ggg (94.103.57.---)
Datums: 10/11/2011 00:41

Eļementarno. Uz tavas zemes nedrīkst neviens bez tavas atļaujas atrasties. Bet celt kaimiņš drīkst kaut debesskrāpi, ja abūvvalde atļauj 4m attālumā no tavas zemes robežas un pofig visiem, ka tev smuko skatu pa logu sabojā. :D
Bet par mietu - interesanta loģika, tjipa kaimiņs sev problēmas taisīs mietu ne tā noliekot? Ne jau mieta nesējs nosaka, kur miets jāliek, bet gan mērnieks.

Re: Topogrāfijas darbi
Autors: Alvils (81.198.138.---)
Datums: 10/11/2011 01:12

Ja vien tie būtu tikai nieki, tad nejautātu... Par mietu loģika tāda, ka zemes līmenis pēc tam var spēlēt lielu lomu attiecībā pret pārējo apkārtni, ja miets kaut kur apzināti iedurts dziļāk vai pacelts augstāk, kā jau tas Latvijā notiek...tāpēc arī man interesē, vai pēc visiem noteikumiem mietu drīkst staipīt darbu pasūtītājs, nevis paši mērnieki?

Re: Topogrāfijas darbi
Autors: kkk (159.148.211.---)
Datums: 10/11/2011 08:02

Nezinu gan par tādiem īpašiem noteikumiem ("kņigu ņečital, no mņeņije imeju" :)), bet pēc loģikas - sertificētais mērnieks ar savu parakstu apliecina, ka dati, kas norādīti gala dokumentā, atbilst tā brīža stāvoklim dabā un kāda starpība, kas staipa mietu. Tik pat labi mērnieks var gaisa balonā lidināties un kaut ar radaru augstumus noteikt. Ja reiz mērķis ir sazīmēt nepatiesus augstumus, mērniekam nav ar mietu jāmanipulē - vienkāršāk to izdarīt siltā kantorī pie datora.

Re: Topogrāfijas darbi
Autors: ggg (94.103.57.---)
Datums: 10/11/2011 09:52

Alvils
Nu tad tagad mēs visi gaidam stāstu "IZ DZĪVES", kas notiek ar TAVU zemi, ja tur miets ir bijis 10cm dziļāk iesprausts vai 10cm augstāk pacelts uz KAIMIŅA zemes. Šito es gribu palasīt, ļoti interesē. :D

Re: Topogrāfijas darbi
Autors: Vienstāvs (---.lmt.lv)
Datums: 10/11/2011 12:55

Kad man bija jātaisa topogrāfiju elektrolīnijas, kas iet pa citām zemēm, rekonstrukcijai, pazīstams mērnieks pateica, ka nemērīs, ja nesaskaņošu ar dīvāna zemniekiem, kam attiecīgās zemes pieder. Aizgāju uz citu firmu, un tie pat neiedomājās ko tādu prasīt, nomērīja un viss. Dīvāna zemnieku parakstus vajadzēja tikai uz projekta saskaņošanas lapiņām, kas, jā, bija taisītas uz ar viņiem nesaskaņotas topogrāfijas. Neesmu pārliecināts, ka normatīvie akti stingri nosaka kārtību šādos gadījumos.
Par reālā atbilstību nomērītajam varētu piekrist kkk, taču pierādīt pretējo droši vien var tikai, ja veikts vismaz vēl viens neatkarīgs dokumentāli apliecināts mērījums.



Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  ********   **     **  **     **  ********  
 **    **  **     **  **     **   **   **   **     ** 
     **    **     **  **     **    ** **    **     ** 
    **     **     **  **     **     ***     ********  
   **      **     **  **     **    ** **    **     ** 
   **      **     **  **     **   **   **   **     ** 
   **      ********    *******   **     **  ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727