UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Tērauda jumti :  Building.Lv Forums

Tērauda jumti, lietus ūdens noteksistēmas, jumtu drošības sistēmas
Uz jautājumiem atbild Arnis Zilbers Ruukki Latvija, SIA, tirdzniecības vadītājs, centrālais reģions
Ik pa cik gadiem jāmaina noteksistēmas?
Autors: Korns ()
Datums: 17/09/2013 13:49

Labdien!
Savu laiku vectēvs bija pats gatavojis no skārda noteksistēmas mājai. Laikam ejot tās ir deformējušās un arī vizuāli vairs tik labi neizskatās. Ik pa cik gadiem jāmaina noteksistēmas? Kāds ir tas minimālais laiks? Vai tas ir atkarīgs arī no kāda materiāla šīs notekas izgatavotas? Vai var vizuāli noteikt, ka laiks notekas mainīt?

Re: Ik pa cik gadiem jāmaina noteksistēmas?
Autors: Eksperti ()
Datums: 19/09/2013 10:44

Labdien!
Jumtu ūdens noteksistēmu kalpošanas laiks atkarīgs no daudziem aspektiem, bet galvenais rādītājs ir materiāla kvalitāte, no kā tās tiek ražotas.

Laiku, kurā jāmaina noteksistēmas nosaka kalpošanas kvalitāte. Ūdens noteksistēmu stāvokli pārsvarā nosaka tās apskatot, un izvērtējot funkcionālos un vizuālos rādītājus.

Nereti tiek lietotas metāla jumtu ūdens noteksistēmas, kas ražotas no nepiemērotiem un nekvalitatīviem materiāliem, jo ražotāji izmanto metāla loksni, kas ir paredzēta jumta segumam, bet šāda izvēle krasi samazina kalpošanas ilgumu, galvenokārt tāpēc, ka tērauda biezums ir nepietiekams (parasti ap 0.45 mm - 0.5 mm) un loksne ir tikai no vienas puses pārklāta ar krāsu, bet no otras puses ir tikai grunts krāsa, kas nav noturīga pret ultravioleto starojumu. Izmantojot šādus materiālus lielākā problēma rodas ar tekņu augšējo pusi (grunts krāsas puse), kas ir vērsta pret debesīm. Grunts krāsa saules ietekmē ātri noārdās un atlikusī cinka kārta, reaģējot uz vides ietekmi, samazinās (šī procesa ilgums atkarīgs no cinka biezuma un apkārtējās vides). Vides ietekmei atsedzas tērauda materiāls, kas korozijas ietekmē sarūsē veidojot caurumus, un tekne vairs nepilda savu funkciju. Šis process var notikt pat diezgan ātri un jautājums par noteksistēmu kārtējo maiņu var būt aktuāls jau pēc pāris gadiem.

Saskaņā ar uzņēmuma augstās kvalitātes principiem, Ruukki ražotajām metāla noteksistēmām tiek izmantots 0.6 mm tērauds un tam ir piemērotas īpašības, kas ļauj pareizi un precīzi veidot noteksistēmu elementus (ikviena detaļa ir ražota Somijā). Tērauda biezums 0.6 mm nodrošina ūdens noteksistēmām papildus noturību, kas ir īpaši aktuāli ziemā, kad teknēs sakrājas ledus un sniegs. Papildus Ruukki tērauds ir pārklāts ar cinka kārtu, kas ir ne mazāka kā 275 g/m², un krāsots no abām pusēm ar PURAL pārklājumu. PURAL ir sevišķi kvalitatīvs un noturīgs Ruukki materiāls, kas uzticami kalpo vairākus gadu desmitus, pretstatā vienkāršiem krāsas pārklājumiem. Ruukki sniedz 20 gadu garantiju ūdens noteksistēmām.

Ja esošā noteksistēma nepilda savas funkcijas, vai pazemina celtnes vizuālo vērtību, ir pienācis laiks to nomainīt.



Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.