UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Tērauda jumti :  Building.Lv Forums

Tērauda jumti, lietus ūdens noteksistēmas, jumtu drošības sistēmas
Uz jautājumiem atbild Arnis Zilbers Ruukki Latvija, SIA, tirdzniecības vadītājs, centrālais reģions
kondensātplēve vs dēļu klājs
Autors: Andris Briedis ()
Datums: 04/07/2013 09:48

Labdien!

Vai kondensātplēves vietā, zem skārda jumta var izmantot dēļu klāju (ar intervāliem, latojuma vietā), kā to darīja agrākos laikos? Kādi tam ir plusi un mīnusi?


Ar Cieņu,
Andris

Re: kondensātplēve vs dēļu klājs
Autors: Eksperti ()
Datums: 08/07/2013 13:49

Labdien!

Senās tehnoloģijas klājot tērauda jumtu izmantot nav ieteicams, jo tās diezgan būtiski atšķiras no mūsu laika tehnoloģijām - gan izmantojamie materiāli jumtu konstrukcijās ir mainījušies, gan mūsu pieredze tērauda jumtu klāšanā un ekspluatācijā ir savādāka, gan prasības pret mājas un dzīves kvalitāti ir pavisam citas. Mūsdienās, jumtus klājot, galvenais uzsvars tiek likts uz kopējo jumta konstrukcijas risinājumu, kur ir iekļauts pats jumta materiāls, konstrukcija un jumta siltinājums (izolācija), tomēr nereti svarīgākais ir kvalitatīvs jumta uzklāšanas process, jo pareizi izdarīts darbs ir garants tam, ka jumts kalpos ilgi.

Pirmkārt, ja neizmantojat pretkondensāta plēvi - ir liela varbūtība, ka kondensāta mitrums tiek cauri dēļu klājumam un iesūcas siltumizolācijas slānī, un līdz ar to pasliktinās mājas siltumizolācija.

Otrkārt, ļoti svarīga loma jumta ilglaicīgai kalpošanai ir gaisa ventilācijai, kas noris zem tērauda jumta starp siltumizolāciju, pretkondensāta plēvi un tērauda jumtu. Ar dēļu klājumu tā var tikt apgrūtināta, jo samazinās nepieciešamās gaisa spraugas, kā rezultātā no koka konstrukcijas neizvēdinās viss mitrums un tā var sākt ātrāk trūdēt un jumta konstrukcijas mūža ilgums strauji samazināsies.

Treškārt, nav redzams šāda risinājuma ekonomiskais ieguvums, jo pilns dēļu klājums nevar būt lētāks par pretkondensāta plēvi un arī ieguldītais darbs noteikti būs lielāks liekot dēļu klājumu.



Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.