Sveiks! » Ielogoties » Reģistrācija

Vai ir kaut kādi risinājumi stikla siltināšanai?

Autors Aldis* 
Labdien! Mājai veicu termogrāfiju un secināju ka salīdzinoši daudz siltuma zūd caur logu stikliem (koka logi ar stiklapaketi). Vai ir kaut kādi risinājumi stikla siltināšanai. Esmu lasījis par energotaupošām plēvēm ko uzlīmē uz stikla, bet īsti nav ticības tam. Par cik loga profils ir tāds ka no paketes uz iekšpusi ir stiklam perpendikulāra virsma 12mm, ienāca prātā ka varētu no iekšpuses ielikt vēl vienu stiklu vai paketi,bet neesmu neko tādu redzējis, tāpēc domāju pajautāt speciālistam- vai tas dos efektu. Paldies!
Re: Vai ir kaut kādi risinājumi stikla siltināšanai?
07/01/2013 12:30
Lai siltuma saglabāšana būtu logiem tiešām laba, energotaupošās paketes piepilda ar argona gāzi, kam ir mazāka siltumvadāmība nekā gaisam. Paketes komplektē ar energotaupošiem stikliem, un stiklus aplīmē ar speciāla seguma energotaupošām plēvēm, kas spēj atstarot siltuma plūsmu, tādējādi ziemā atgriežot siltumu istabā, bet vasarās — ārā. Mūsdienīgās stikla paketes labi pasargā arī no āra trokšņiem. Kā redzat, tad risinājumi, kā uzlabot stiklu siltumpretestību, ir salīdzinoši daudz. Ir vienkārši jāizvēlas Jums subjektīvi pieņemamais variants un jāgriežas, piemēram, Labo Logu Aģentūrā, kur Jūs saņemsiet praktisku palīdzību, jo lai teorētiski aprakstīt katru no šiem variantiem, būtu jāpatērē milzīgs apjoms informācijas.

Jūsu piedāvātais variants ar papildus stikla paketes uzstādīšanu (ja rāmja konstrukcija to pieļauj) arī ir praktisks risinājums, kas dos energotaupošu efektu, bet nedaudz samazinās izkliedēto kopējo gaismas daudzumu.
Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'