UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Mērniecības un celtniecības mērinstrumenti :  Building.Lv Forums

Uz jautājumiem atbild SIA AGP SERVISS inženieris Ainārs Priede.
Garantijas laiks
Autors: Hariss ()
Datums: 17/06/2011 15:57

Kāds ir niveliera garantijas laiks? Un kādos gadījumos nivelieri nelabos pa brīvu garantijas laikā.

Re: Garantijas laiks
Autors: Eksperti ()
Datums: 20/06/2011 12:17

Pērkot nivelieri jāapzinās, ka nivelieris ir mērinstruments un mērinstrumenta glabāšanas un transportēšanas noteikumi atšķirsies no atskaldāmā āmura vai urbjmašīnas uzglabāšanas noteikumiem.

Lietojot nivelieri jāatceras, ka niveliera kritiens kaut vai no neliela augstuma, būs liktenīgs mērinstrumentam. Jo precīzāks instruments, jo ar instrumentu saudzīgāk jāizturas. Optiskie nivelieri ir 100 x precīzāki par lāzera nivelieriem, bet arī ir kaprīzāki un jutīgāki pret triecieniem.
Praksē ir pierādījies, ka trieciena izturība ir vislielākā lāzera nivelieriem ar elektronisko sensoru līmeņošanu.

Visiem optiskajiem nivelieriem, teodolītiem un daļa lāzernivelieriem ir lietus aizsardzība un ar instrumentu var strādāt lietus laikā, bet biežākā kļūda ir, ka instrumentu piektdienas vakarā slapju ieliek hermētiskajā transporta kastē vai somā un pirmdien no rīta secina, ka instruments ir aizsvīdis un ir nelietojams. Instrumentam žūstot (iztvaikojot) hermētiskajā transporta kastē, tvaiks „tiek garām” visiem gumijas blīvējumiem un skrūvju vītnēm. Tādēļ iesaku nivelieri pēc darba izžāvēt (vienkārši uz nakti neaizvērt hermētiskās transporta kastes vāku)

Lāzera niveliera biežs sabojāšanas iemesls ir, ka lieto bojātu vai instrumentam nepiemērotu akumulatora lādētāju. „AGP Serviss” praksē ir bijuši gadījumi, ka pazaudētā lādētāja vietā ātri tiek piemeklēts līdzīga dizaina lādētājs, bet ar 2x - 3x lielāku spriegumu.
Pārdodot jaunu nivelieri, teodolītu, „AGP Serviss” veic pirmspārdošanas pārbaudi instrumentiem un ja nepieciešams nivelierim vai teodolītam veic kalibrēšanu. Protams, visu pārbaudīt nav iespējams, tāpēc gadās pa kādai kļūmei. Optiskajiem nivelieriem garantijas laikā gadās, ka pārstāj strādāt fokusēšanas sistēma vai atskrūvējās un iestrēgst kāda skrūve. Lāzera nivelieriem var „uzrasties” kāds elektronikas defekts, viss biežāk „aukstais lodējums” vai cits.
Garantiju noteikti atteiks: ja niveliera korpusā būs „iecirsts” robs, optiskajam nivelierim locītas elevācijas skrūves (kājas), pārautas kompensatora stīgas, liekta vizēšanas skrūves ass. Lāzera nivelierim liektas līmeņošanas asis, atlaustas plastmasas detaļas uc.



Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.