UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Par malku, malkas iegādi :  Building.Lv Forums

Uz jautājumiem par malku, malkas iegādi atbild SIA SausaMalka.lv vadītājs Raitis Vilciņš.
Motorzāģa lietošana
Autors: EZ ()
Datums: 30/04/2014 10:36

Sveiki!
Lēnām pārtopu no pilsētnieka uz laucinieku, kā rezultātā tiku pie lauku īpašuma, kas tā labi aizaudzis ar krūmiem un resnākiem kokiem diametrā līdz pat 30 cm. Gribēju tos izzāģēt, par ko vienojos ar kaimiņu, ka nopirkšu motorzāģi, un viņš man ar to izzāģēs, taču šim kaimiņam sākās veselības problēmas, kā rezultātā esmu ar ļoti lielu daudzumu krūmu un koku, ar jaunu, salīdzinoši jaudīgu motorzāģi, bet pilnīgi bez jebkādām iemaņām un zināšanām darbam ar to, un bez neviena pazīstamā, kas varētu pakonsultēt- visi pilsētnieki.
Lūdzu lielos vilcienos apstāstiet, kas un kā jādara saistībā ar eļļošanu, kaut kāda veida apkopēm un tamlīdzīgi. Esmu izlasījis lietošanas pamācību, bet, līdzīgi kā tas mēs būt ar citām iekārtām, tajā ir daudz liekvārdības, es gribu uzzināt šo visu no praktiķiem.
Motorzāģa modelis- Husqvarna 455 Rancher.

Re: Motorzāģa lietošana
Autors: sausamalka ()
Datums: 06/05/2014 23:03

Labdien,

profesionāls motorzāģa operators noteikti varētu pastāstīt sīkāk. Piedāvāju galvenos aspektus, kuriem pievēršu uzmanību, jo esmu pats pārbaudījis.
- šis zāģis ir ļoti smags (5,8kg plus sliede un ķēde), tādēļ paša veselības dēļ pievērsiet uzmanību ergonomiski pareizam darbam. Profesionāļi mūsu mežos strādā ar 4,8-5,6kg smagiem zāģiem.
- nekautrējieties izmantot šablonu ķēdes asināšanai un dziļumzoba noņemšanai. Ērtākie ir šabloni ar rullīšiem un koka rokturis vīlei.
- krūmos būs vieglāk strādāt ar .325 soļa ķēdi 3/8 vietā. Tai zobi ir biežāki un katrs griež plānāku skaidu, mazāk ķeras un rauj līdzi tievākos stumbrus. Grūti pateikt, vai starpība būs ķēdes, sliedes un velkošā zobrata vai pat sajūga kurvja nomaiņas vērta, jo svarīgākais ir iesākt zāģēšanu uzreiz ar vismaz 3/4 gāzes.
- nelietojiet garāku sliedi, kā nepieciešams. Drošāk un mazāk zobu, ko asināt, vieglāk turēt pareizi nospriegotu. Jums pietiktu ar 14"-15" ķēdes sliedes garumu.
- ķēdes eļļu nepieciešamības vai ekonomijas nolūkā var aizstāt ar citām eļļām, arī NVS ražotām, secībā sākot ar mazāko ļaunumu: mehāniskās transmisijas eļļa, dīzeļeļa, motoreļļa, atstrādātā eļļa, cepamā eļļa. Bremžu šķidrums gan nederēs.
- ja izmantojat speciālo ķēdes eļļu stiprā salā, tad to ieteicams atšķaidīt ar mazāk viskozu eļļu, piemēram autolu vai vieglās mašīnas motoreļlu.
- uz ķēdes eļļas padevi ekonomēt nevajag, iestatiet teju maksimālo padevi. Tas palīdzēs neaizsērēt eļļošanas kanālam sīkas skaidas gadījumā. Pārāk sīku skaidu parasti izraisa nepietiekami asa ķēde.
- ķēde ar 'apaļiem' zobiem mazāk atsit asumu pret smiltīm un dzelzi, piemēram, ja gadās zāģēt bijušā aploka tuvumā vai vajadzīgi zemi celmi.
- benzīnam piejaucamo eļļu, kuras traukam nav rakstīts virsū husqvarna, šķaidiet proporcijā 1:40-1:45 oriģinālā 1:50 vietā. Siltajā sezonā benzīnam ir pievienots spirts, kas apgrūtina dzinēja eļļošanu. No alternatīviem nosaukumiem neieteiktu Dayton, jo tā dūmo un aizmet sveci.
Pārējais pēc instrukcijas un... SAFETY FIRST!



Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.