UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Par malku, malkas iegādi :  Building.Lv Forums

Uz jautājumiem par malku, malkas iegādi atbild SIA SausaMalka.lv vadītājs Raitis Vilciņš.
Malkas skaldīšanas biznes
Autors: Dairis90 ()
Datums: 29/11/2011 21:41

Sveicināti!Ir doma izveidot nelielu uzņēmumu,kas nodarbojas ar malkas skaldīšanu,bet ir radušies dažādi jautājumi,kuriem nevaru rast atbildes.
1.Kā maksāt cilvēkam par skaldīšanu ar malkas skaldāmo mašīnu,kāda vispār ir cena par darbu(par saskaldītajiem kubiem vai kā svādāk)?
2.Tā kā skaldāmo mašīnu piedāvājums ir liels,kādu jūs ieteiku izvēlēties pēc kādiem kritērijiem vērtēt?
3.Kāds vispār ir malkas nojiets vai tas vispār atmaksāsies,jo kā zināms tādu cilvēku,kas piedāvā malku ir samērā daudz?
Paldies!

Re: Malkas skaldīšanas biznes
Autors: sausamalka ()
Datums: 30/11/2011 22:04

Labdien,

ieteiktu apmeklēt biznesa konsultantu, kurš palīdzēs (nevis izdarīs) veikt izmaksu aprēķinus ar Jūsu pieņēmumiem.
1. Izplatītākais un motivējošākais atlīdzības aprēķins mazkvalificētiem darbiem ir 'pēc padarītā'. Protams, ar zināmiem nosacījumiem var pielietot arī darba laika apmaksu.
2. Ieteiktu tādu aparātu, kurš atmaksāsies dažu gadu laikā. Mašīnas ar cietmetāla zāģripām rada mazāk skaidu un reti jāasina, bet ir mazāk iecietīgas pret neperpendikulārām šķiedrām un spēj apstrādāt mazāka diametra kokus. Savukārt ķēdei ir vajadzīga asināšana vairākas reizes dienā un eļļošana, toties lielāki diametri, vienkāršāka konstrukcija, mazāks troksnis un labi zāģē līkumainus, vērptus, plūksnainus kokus. Vēl būtiski ir padeves un izejošie transportieri, mehāniska vai hidrauliska vadība un skaldīšanas spēks VS ātrums. Skaldīšanai līdz 6 daļām Ba, Os, A pietiek ar 3,5t spēku, B un Oz vēlams virs 5t. Ja skalda dažāda diametra kokus, noteikti vajadzīgi vairāki pretnaži, lai nebūtu jātērē laiks ar pagales ievietošanu otrreizējai skaldīšanai.
3. Malkas tirgus ir milzīgs, tajā ir daudz mazo spēlētāju - privātpersonu ar dažām kravām gadā, ir arī uzņēmumi ar plašāku sortimentu un lielākiem apjomiem. To, cik lielu peļņu Jums tas nesīs, varat aprēķināt tikai Jūs pats, reāli naudā novērtējot visas izmaksas un kritiski novērtējot realizācijas apjomus un cenu. Pilnīgi droši varu pateikt, ka ekonomikas kritums noteikti palielinās piedāvājumu nežāvētas malkas segmentā.
Vairāk informācijas varu sniegt konsultācijā klātienē, pieteikties var pa mājaslapā norādīto tālruni.



Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.