UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Par malku, malkas iegādi :  Building.Lv Forums

Uz jautājumiem par malku, malkas iegādi atbild SIA SausaMalka.lv vadītājs Raitis Vilciņš.
Slapja malka
Autors: Grobiņa ()
Datums: 16/04/2010 15:13

Kā pareizi sakrāmēt malku, lai tā pēc iespējas ātrāk izžūtu un cik ir maksimālais laiks žāvēsanai ārā pirms krāmēt šķūnī.

Re: Slapja malka
Autors: sausamalka ()
Datums: 17/04/2010 22:50

Jo labāka būs gaisa cirkulācija starp malkas pagalēm, jo ātrāk tās izžūs. Ierastais veids ir krāmēt grēdās jeb rindās, ar atstarpi starp tām. Palīdzēs arī paliktņi uz zemes, kuri nodrošina gaisa plūsmu caur apakšu. Ieteiktu šo, ja vēlaties garantētu rezultātu.

Malku var žāvēt arī sabērtu kaudzēs, tādā gadījumā vienīgais veids, kā panākt malkas izžūšanu kaudzes dziļumā, ir nodrošināt gaisa plūsmu caur apakšu ar paliktņiem. Šis paņēmiens apskatīts arī iepriekšējos foruma ierakstos.

Iespējams, ka ir atšķirība, pagales novieto horizontāli vai vertikāli, kā arī augšanas virzienā vai pretēji tam. Praktisku apsvērumu dēļ malkai to nav reāli ievērot. Par lietaskokiem jājautā kādam galdniekam vecmeistaram.

Pēdējais laiks krāmēšanai šķūnī ir pirms rudens lietavām. Ja malka ir sausa, žuvusi jau no pavasara, tad septembrī to glabāt uz lauka nav jēgas. Svarīgi novērtēt, cik sausa vide ir glabātuvē.



Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.