Sveiks! » Ielogoties » Reģistrācija

Neēvelētu dēļu fasādes apstrāde

Autors Shuxis 
Shuxis
Neēvelētu dēļu fasādes apstrāde
07/11/2016 19:41
Privātmājas fasādi (100 kvadrātmetri) plānots apšūt ar neēvelētiem dēļiem. Izskatot krāsu veidus, sliecamies uz pašgatavotas "zviedru krāsas" opciju.

Vai kādam ir pieredze ar pašgatavotu "zviedru krāsu"? Kādu recepti izmantot, kā klājas krāsa, kā kalpo, cik reāli iziet uz kvadrātmetru, cik slāņos labāk klāt, vai varbūt pietiek ar 1 kārtu?



Otra ideja - varbūt vienkārši dēļus apstrādāt ar vara vitriola un ūdens šķīdumu? Ir kādam pieredze?
Re: Neēvelētu dēļu fasādes apstrāde
16/11/2016 14:26
Tikkurila ražo gatavu "zviedru sarkano" krāsu - AITO PUNAMULTAMAALI (tulkojmā no somu valodas - īstā sarkanzemes krāsa).
Šī krāsa gatavota, ievērojot visas vecās tradīcijas: tā tiek vārīta, sastāvā ir lineļļa un dzelzs oksīda pigments.
Krāsas šarms slēpjas skaistā novecošanās procesā. Krāsa neplaisā un nenolobās, bet ļoti lēni un pakāpeniski nomazgājas no fasādes un sastāvdaļas atgriežas zemē, no kurienes tās arī ir nākušas.
Ja patīk novecojusī virsma, ar atjaunošanu var nesteigties, bet izbaudīt skaisto skatu, ko šī krāsa sniedz 15 - 20 gadus. Atjaunošana ir vienkārša - vēl viena vai divas kārtas un viss.
Jaunu virsmu gruntē ar atšķaidītu krāsu un tad vienreiz klāj neatšķaidītu krāsu. Segtspēja krāsai ir laba un uz neēvelētajiem dēļiem tā klājas biezā kārtā. Tāds arī ir mērķis - uzklāt biezā kārtā, lai ir kam dilt!
Patēriņš vienā kārtā uz raupjiem neēvelētiem dēļiem būs ap 3 - 4 m2 ar 1 litru.
Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'