dēļu sētas krāsošana
02/10/2016 13:55
Labdien!

Pirms nepilniem trīs gadiem uztaisīju dēļu sētu. Ēvelēti dēļi, impregnēti zem speidiena. Sākumā bija smuks tonis, tagad palikuši pelēki un gribētos nokrāsot.
1. Vai var tagad āra apstākļos krāsot, jo dēļi vairāk vai mazāk būs mitri?
2. Vai obligāti jāliek kāda grunts, vai pietiks ar tikai ar krāsu divās kārtās?
3. Kuru krāsu ieteiksiet? Dzirdētas labas atsauksmes par Tekstūrdekoru. Kādas vēl?
Re: dēļu sētas krāsošana
03/10/2016 19:12
Labdien!
Mitrus dēļus nav ieteicams krāsot, jo, ja priekšā ūdens, krāsai nebūs vairs vietas, kur iesūkties un tā slikti turēsies. Āra darbos krāsas iesūkšanās kokā ir ļoti svarīga, jo tad adhēzija un noturība ir daudz labāka. Koka mitrumam nav vēlams būt augstākam par 20%.
Oktobrī jau vēl var noķert brīžus, kad krāsot. Novembrī parasti gan vairs nē - tad labāk sagaidīt pavasari.
Lai 10 - 15 gadus būtu miers, iesakām žogu piesūcināt ar KOLOREX PROTEKT lineļļas bāzes gruntējuma eļļu un tad divās kārtās krāsot ar sedzošu aizsargkrāsu VILLA ULTIMA.
Ja atteiksieties no gruntējuma eļļas, zaudēsiet aizsardzību pret pelējumu un baktērijām un, līdz ar to pusi no augstāk minētā kalpošanas laika.
Krāsas vietā var arī lietot tonētu puscaurspīdīgu antiseptiķi jeb impregnantu (piemēram, Kolorex Akva), tikai jārēķinās ar labu izskatu vien ~4-5 gadi, tādēļ labāk iesakām krāsot ar sedzošu krāsu. Šobrīd Jūs varat izvēlēties tikai kādu tumšu antiseptiķa toni, jo koksne ir jau saules UV staru novecināta pelēka.
Krāsot, toties, varat jebkurā tonī - kaut baltu :)
Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'