Sveiks! » Ielogoties » Reģistrācija

Antiseptiķa vajadzība?

Autors Andžeijs 
Antiseptiķa vajadzība?
04/04/2016 23:05
Sveiki. Intresē jūsu viedoklis vai peredze sakarā ar antiseptiķu pielietojumu. Lieta tāda garasos celt karkasu māju, paredzēts karkasam no abām pusēm likt kokšķiedras plātnes un pa vidu pūst eko vati, cik stāsta eko vatei ar ir piedavas pret kaitēkļu un sēnīšu veidošanos. Jautājums tāds lai ir nepieciešams ar antiseptiķi smērēt statņus? Statņiem tiks izmatots kaltēts matreāls.
Jo ar antiseptiķi nav problēmas ir vairāki spaiņi. Spilkti oranžā krāsā, granul veidā šķīst ūdenī, tik nezinu ne proporcījas ne sastāvu, katreiz uzjaucas savādāk un ka nožūst paliek zaļš, sakot ka tas esot padomju laiku antiseptiķis ko izmanto elekto stabiem, bet kas zin. Vel doma nomoka vai viņš neizdalīs kādas kaitīgas vielas.?
Re: Antiseptiķa vajadzība?
05/04/2016 13:30
Sveiki!
Šī nebūs Tikkurila atbilde, bet privāta, jo Tikkurila nepiedāvā šāda veida materiālus.
Es personīgi uzskatu, ka vajag impregnēt. Ja iespējams, tad vislabāk zem spiediena un ar tādas klases ķīmiju, kas pieļauj koka saskari ar zemi.
Esmu bieži redzējis 60-80 gadus vecas koka mājas, kurām statņu apakšējā daļa un apakšējais vainags ir sapuvuši un tāpēc jāmaina. Turklāt, nereti tas noticis pat bez redzamas ilgstošas ūdens iedarbības. Tā varētu nebūt, ja kokmateriāli būtu impregnēti, bet agrāk to nedarīja. Uzskatu, ka impregnēšana šajā gadījumā ir ne tikai aktīvai un tūlītējai aizsardzībai, bet arī kā drošības pasākums, gadījumos, ja nu kaut kas noiet greizi un ūdens nejauši mērcē konstrukciju, bet to pamanām tikai vēlāk. Tādā gadījumā pietiek ar gadu - diviem, lai viss būtu neatgriezeniski bojāts. Impregnēšana tāpat pasargā arī no kukaiņiem.
Arī būvnormatīvi paredz, ka nesošās koka konstrukcijas ne tik vien jāimpregnē, bet arī jāpārklāj ar antipirēniem, lai kavētu degšanu.
Protams, ka jebkurā impregnantā ir veselībai nevēlamas vielas, tomēr pēc tradicionālas iekšējās apdares veikšanas (kaut vai tikai krāsas kārta no telpas iekšpuses) tam uz ēkas iemītniekiem nevajadzētu atstāt nekādu iespaidu.
Pieļauju, ka ekobūvju piekritējiem var būt principiāli cits viedoklis, tādēļ, galu galā, katrs var darīt kā vēlas, atbilstoši savai situācijai un vajadzībām.
Atvainojiet, bet šeit komentu pievienot nav atļauts,
Lai pievienotu JAUNU TĒMU spied 'Jauna TĒMA'